Buijs boos op spelers: 'Dat ze ervoor kiezen om hier met rubbers te spelen'
Zondag, 23 december 2018 om 07:00

FC Groningen speelde zaterdag ruim een helft tegen tien man van Fortuna Sittard, maar wist het overwicht niet in een overwinning uit te drukken. De ploeg van Danny Buijs mocht zelfs blij zijn dat de thuisploeg in de tweede helft niet een doelpunt maakte: 0-0. Het spel was niet het enige dat in Limburg voor ergernis zorgde bij Buijs.

"Als je drie a vier spelers hebt die op dit veld op rubbers spelen en alle kanten op glijden. Dan verdien je het ook niet om hier met een overwinning weg te gaan", vertelde Buijs na afloop van het duel, in gesprek met FOX Sports. "Ik ben echt perplex dat een voetballer op dit veld ervoor kiest om met rubbers te spelen. We mogen blij zijn dat we hier met een punt van het veld gaan."

Bij RTV Noord ging Buijs dieper in op het schoeisel. Django Warmerdam werd na nog geen uur spelen naar de kant gehaald, precies nadat hij was uitgegleden. "Fouten maken vind ik niet erg, verliezen is pijnlijk, maar ik weet van mezelf dat ik er zeven dagen in de week alles aan doe. Ik maak ook fouten. Ik weet dat heel veel mensen op de club er alles aan doen. Ik weet dat heel veel fans ons door dik en dun steunen. Maar als je als speler het niet kunt opbrengen om je goed voor te bereiden op een wedstrijd…"

De verslaggever gaf aan dat hij niet snapt hoe dat kan. "Nee, ik ook niet", antwoordde Buijs. "Die vraag heb ik net ook gesteld. Wat voor antwoord ik dan krijg? Laat ik dat maar voor mezelf houden. Natuurlijk ben ik woest. Kijk naar de positie waar we staan." FC Groningen komt door het gelijke spel op vijftien punten en heeft een beter doelsaldo dan concurrenten PEC Zwolle en NAC Breda. De noorderlingen staan daardoor op een vijftiende plek.

Meer nieuws
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
7
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Foortje
 
9
23 december 2018 om 07:43
Dat het dit jaar weer kerst wordt weten we. Dat de zon straks weer op en vanavond weer onder gaat kunnen we ook vrijwel zeker vanuit gaan. Maar er is dit jaar niks duidelijker dan dat de samenwerking tussen Buijs en FC Groningen ‘m niet gaat worden toch? Wachten ze daar nou echt op de ommekeer? Soms werkt iets gewoon niet en moet je er iemand voor slachtofferen. Jammer maar helaas voor Buijs maar dit doet vrijwel wekelijks pijn aan je ogen.
 
Dr. Duck
 
28
23 december 2018 om 07:54
Tsja, je kunt dit als trainer zijnde ook afdwingen lijkt me zo. Welke schoenen het beste bij het veld passen hoort toch ook gewoon bij de voorbereiding van de wedstrijd.
 
Le Papillon
 
5
23 december 2018 om 09:26
Helemaal mee eens! Dit neem je gewoon mee in de voorbereiding en daar herinner je spelers aan
 
MGMV
 
2
23 december 2018 om 11:05
Blijkbaar is de selectie van Groningen dermate slecht ingevoerd of niet met hun eigen voorbereiding bezig (onderling of persoonlijk) dat iemand van de staf het allemaal weer voor ze moet corrigeren. Het zijn volwassen gasten die ondertussen al jarenlang op verschillende voetbalvelden lopen. Blijkbaar is dit dan een leermoment voor Buijs dat hij het de volgende keer maar moet aangeven, omdat ze zelf niet nadenken, nee.
 
RodyTeulings
 
0
23 december 2018 om 12:51
Het lijkt me dat die spelers volwassen, ervaren en slim genoeg om het zelf uit te zoeken toch? Het zijn verdomme geen pupillen, ze doen het voor hun werk.
 
Markfcg
 
8
23 december 2018 om 08:49
Moet een trainer dan als politieagentje spelen bij volwassen jochies om te vertellen wat voor schoeisel ze aan moeten? Die Antuna eerste keer bal gleed uit als een f-je van amateurclub....
 
meandmyself
 
10
23 december 2018 om 08:59
Al zet je Mourinho voor deze groep is er niet meer uit te halen. Te jong, te onvolwassen en een gebrek aan voetbalgogme.er wordt nu voornamelijk gespeeld om niet te verliezen en op zich snap ik dat nog wel in deze situatie. Maar dat prof's zich niet 100% geven en voorbereiden ligt niet aan de coach maar is de verantwoordelijkheid van de spelers zelf. Een warming up is er ook om je materiaal ( schoenen) te testen.
 
Markfcg
 
0
23 december 2018 om 09:30
Ik vraag mij af en toe ook af wat de functie van Spijkerman is....begin van het seizoen was ik enthousiast, jonge trainer met ervaren iemand, maar die man zit op de bank onderuit gezakt alsof het niks kan schelen....
 
kingkerrie
 
0
23 december 2018 om 16:53
Was nog iemand nodig naast Hans, Jans en Jeltema. Klaverjasclubje is compleet.
 
Bud Brocken
 
2
23 december 2018 om 10:02
Waar gaat dit over alsof een Trabant met Pirelli's harder gaat rijden............fcg is gewoon van povere kwaliteit. Te Wierik van Heracles Warmerdam van Fc Zwolle Zeefuik 2e van Ajax Chabot van Sparta Handwerker 2e van FC Koln Mendes Morreira, Pohl, Cassiera, Antuna, en ga zo maar door...... Allemaal matige spelers die te veel verdienen! Alleen Mahi en Doan hebben echte kwaliteit FCG
 
Kerwinc1
 
1
23 december 2018 om 12:53
Zeefuik en Chabot zijn gewoon prima spelers voor de FC, om hun te gaan vergelijken met de andere spelers die je opnoemt is natuurlijk lachwekkend. Overigens heb je over die andere spelers meer dan gelijk en kan je daar ook nog een Hrustic aan toevoegen
 
LisandroSemedo
 
0
23 december 2018 om 13:25
Hoe slecht is Groningen. De arbritage nodig om hier met een man meer een punt te halen. Afgekeurd doelpunt wat geen buitenspel was en totaal debiele rode kaart. Na AZ opnieuw een wedstrijd met onverklaarbare beslissingen. Luchtje van gekochte wedstrijden.