Busquets: 'Frenkie de Jong en hij zullen de beste spelers op hun positie worden'
Zaterdag, 7 september 2019 om 20:49

Sergio Busquets kreeg eerder deze zomer bij Barcelona gezelschap van Frenkie de Jong. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje tegen de Faeröer wordt de 31-jarige middenvelder gevraagd naar zijn Nederlandse collega. De Spaanse pers wil tevens van Busquets weten of De Jong te vergelijken is met Fabián Ruiz, die zich deze interlandperiode voor de tweede keer bij de Spaanse nationale ploeg heeft gemeld.

"De Jong en Ruiz zijn nooit te vergelijken. Het zijn twee geweldige spelers. Ze zijn heel jong en kunnen eigenlijk alleen maar beter worden in de toekomst. De Jong en Ruiz zullen de beste spelers op hun positie worden", zo tekent Marca op uit de mond van Busquets. De 23-jarige Ruiz, sinds vorige zomer speler van Napoli, maakte in juni zijn debuut voor de nationale ploeg van Spanje en speelde tot dusver drie interlands. Afgelopen donderdag stond hij in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Roemenië negentig minuten binnen de lijnen.

Spanje staat zondagavond tegenover de Faeröer, maar dat maakt volgens Busquets niks uit. "We willen het op z'n best doen. Tot dusver gaat het uitstekend in de EK-kwalificatie. Maar je kan er soms makkelijk over denken en dan blijkt het uitermate moeilijk. We respecteren de tegenstander. Misschien zijn ze niet het beste team in de groep, maar deze wedstrijd is geen grap", stelt de middenvelder van Barcelona. Hij laat zich tevens lovend uit over Sergio Ramos, die tegen Roemenië zijn 21e interlanddoelpunt maakte voor Spanje.

"Het is waanzinnig wat hij laat zien, zowel bij zijn club als bij het nationale team. Hij was en is een van de beste spelers ter wereld. Het is een eer voor ons om met hem te spelen", zo steekt Busquets de loftrompet. Ondanks dat hij langzamerhand in de herfst van zijn loopbaan terechtkomt, is hij niet bezig met een afscheid van de nationale ploeg. "Mijn toekomst bij de Spaanse selectie hangt af van mijn gevoel, het vertrouwen van de bondscoaches en de resultaten. Ik bekijk het seizoen per seizoen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
2
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
3
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FCB_Catalunya
 
28
7 september 2019 om 21:00
Tsja.. Busquets is zelf jarenlang de beste op zijn positie geweest en staat met allebei deze jongens op het veld. Fabian Ruiz ken ik niet goed genoeg overigens, maar dat FdJ voor de wereldtop is gemaakt, lijkt me zeker.
 
 
10
7 september 2019 om 21:08
Ik denk dat die 'verkeerds' positie hem beter gaat maken. Hij was gisteren ook aanvallend sterk, los van die goal. Hij zal nooit 20 goals per seizoen gaan maken, maar wat meer bij de zestien zoals gisteren is af en toe genieten.
 
bf1994
 
7
7 september 2019 om 21:24
Weet je, barca drukt de tegenstander ook veel verder naar achteren en dan moet frenkie zijn acties hoger op het veld doen. In plaats van op eigen helft zoals die bij ajax deed. Beetje wennen en ik denk dat het goed komt aan die linker of rechterkant
 
Sanderr
 
20
7 september 2019 om 21:44
Ajax drukt haar tegenstanders over het algemeen net zo ver naar achteren dan Barca dat met die van haar doet volgens mij, daar ligt het verschil niet zozeer. Het verschil is gewoon dat Ajax met de punt naar voren speelt (dus 2 controleurs, destijds Frenkie en Schöne) en Barca met de punt (Busquets) naar achteren. Daarom staat Frenkie veel hoger op het veld. Verder met je eens, ik denk dat Frenkie een intelligent genoege voetballer is om zich te vebeteren op die linkshalf positie, maar zijn échte kracht ligt wel wat meer teruggetrokken op het middenveld. Op den duur zal hij Busquets denk ik wel opvolgen maar die is nu simpelweg nog te goed. Frenkie zal zijn wedstrijdjes krijgen op 6, bij rust of blessures van Busquets, maar hij zal zich ook moeten verbeteren op linkshalf zodat Valverde voor hem blijft kiezen. Al met al zou het voor Nederland natuurlijk geweldig zijn als hij ook in die iets aanvallendere posities nog stappen maakt, dan wordt hij namelijk helemaal van zeer grote klasse!
 
Zermatt_Person
 
6
7 september 2019 om 21:34
Wat is eigenlijk de positie van Ruiz? Ik denk dat hij toch wel een ander type is dan Frenkie. Frenkie speelt meer op eigen helft voor de verdediging, terwijl Ruiz meer een spelverdelende nummer 10 is. Niet te vergelijken dus.
 
Zuidenaar
 
6
7 september 2019 om 22:20
Mmmmm, ruiz speelt centraal bij napoli en bij spanje o21 tijdens de gewonnen ek speelde hij ook bij de dubbele 6 als de spelverdeler. Ik zie wel de vergelijkenissen want kunnen allebei op 6 en brengen veel voetbal in een ploeg.
 
dennisvingen97
 
2
8 september 2019 om 18:42
Ruiz een nummer 10? Mocht je hem nooit gespeeld zien hebben, misschien eens googelen voordat je hier wattpraat. Hij is een nummer 8 en nummer 6. Dit zijn dus zeker vergelijkbare spelers
 
Guaporta
 
8
7 september 2019 om 22:45
In principe is de vraagstelling van de Spaanse media niet erg vreemd, uitgaande van de intentie dat Fabián Ruiz al sinds zijn periode onder Quiqué Setien bij Real Betis in de belangstelling staat van Barcelona en de journalisten waarschijnlijk zoeken naar manieren om zowel Fabián Ruiz als Frenkie de Jong in te passen in de 4-3-3 van Barcelona. En dan moet je eigenlijk tot een simpele conclusie komen. Als je Sergio Busquets als onaantastbaar beschouwt moeten beide heren waarschijnlijk concurreren voor dezelfde positie; die van linkercentrale middenvelder. Ondanks dat Fabián Ruiz een compleet andere speler is dan Frenkie de Jong zouden ze in theorie concurrenten kunnen zijn voor dezelfde positie bij Barcelona.op zich is een vergelijk tussen Fabián Ruiz en Saúl Níguez meer op z'n plaats dan een vergelijk met Frenkie de Jong. Hoewel Fabián Ruiz een betere techniek heeft en Saúl het meer moet hebben van fysieke kwaliteiten kan je hun positie wel met elkaar vergelijken. Beide heren zullen bij Barcelona niet excelleren op de positie van Busquets (terwijl Frenkie de Jong dat duidelijk wel kan) en vanaf de linkerkant op het middenveld toch hun waarde kunnen hebben. Maar nogmaals, als je Busquets als onaantastbaar beschouwt zullen alledrie de spelers voor dezelfde positie concurreren. Ondanks dat ze stuk voor stuk compleet andere spelers zijn.
 
MSN10
 
2
8 september 2019 om 05:23
Dit is wel heel erg toevallig tenminste voor mij dan. Had vandaag bij de kapper een hele lange discussie over Frenkie Barcelona en busquets. 2 vrienden zeggen dat Frenkie op de plek van busquets hoort te spelen en die mening deelde ik ook alleen ging het bij mij om Busi die wel iemand met status is bij Barcelona en iemand die z’n strepen verdiend heeft. Ik zeg dus die kunnen ze niet zomaar aan de kant gooien krijg ik te horen ja wacht maar binnen nu en paar wedstrijden speelt Frenkie op busquets de plek en busquets op de bank. Ik zie dat niet snel gebeuren alleen als hij rust krijgt of geblesseerd raakt dan wel. Frenkie zal die plek overnemen als busquets game over is en dat is over een jaar of 2 al hoop ik dat hij nog jaren meegaat en zo nie hebben we altijd maestro Frenkie. Die Valverde is zo waardeloos dat hij niet inziet dat Frenkie daar niet past. Ik zou echt een middenveld willen hebben met Frenkie Arthur en Vidal.