Carlo Ancelotti zegeviert over José Mourinho na 5-4 in verlenging
Woensdag, 10 februari 2021 om 23:50

Everton heeft zich in een spektakelstuk tegen Tottenham Hotspur geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Na negentig minuten stond het 4-4 op Goodison Park en dus was een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen. Daarin trok de ploeg van trainer Carlo Ancelotti aan het langste eind: 5-4. Bernard maakte het winnende doelpunt in de extra tijd en voorkwam daarmee een penaltyserie. Donderdag krijgt Everton te horen wie de tegenstander wordt in de kwartfinale.

Het Tottenham van José Mourinho trad aan met twee nieuwe namen ten opzichte van het gewonnen duel met West Bromwich Albion (2-0) van zondag. Harry Kane nam plaats op de bank, waardoor Steven Bergwijn een basisplek kreeg in de voorhoede en Heung-Min Son de centrale spits was, terwijl de geblesseerde Serge Aurier werd vervangen door Matt Doherty. Bij Everton maakten Yerry Mina, Alex Iwobi en Gylfi Sigurdsson hun entree na de 3-3 remise tegen Manchester United; Mason Holgate belandde op de bank, terwijl André Gomes en James Rodríguez geblesseerd aan de kant stonden.

Door een furieuze start leidde Tottenham al binnen drie miuten. In de eerste minuut werd een inzet van Erik Lamela na voorbereidend werk van Bergwijn nog gekeerd door Robin Olsen en vervolgens schoot Lucas Moura de rebound over, maar daarna was het raak uit een kopbal: Davinson Sánchez knikte raak na een indraaiende corner van Son. Het vroege doelpunt bleek echter niet de opmaat voor een eenvoudige avond voor Tottenham. Integendeel: bij rust leidde Everton met 3-2, dankzij doelpunten van Dominic Calvert-Lewin, Richarlison en Sigurdsson. De drie doelpunten van de thuisploeg vielen in een tijdsbestek van 7 minuten en 26 seconden.

Calvert-Lewin zag een inzet via de vingers van Hugo Lloris nog tegen de paal belanden, maar zorgde na 35 minuten alsnog voor de gelijkmaker toen Everton de opbouw van Tottenham verstoorde en hij op aangeven van Sigurdsson de rechterhoek vond. Twee minuten later greep Everton de leiding. Een fraaie hakbal van Calvert-Lewin leidde tot een schotkans voor Richarlison aan de rand van het strafschopgebied en de Braziliaan schoot laag raak in de linkerhoek. De 3-1 kwam voort uit een stafschop. Pierre-Emile Höjbjerg bracht Calvert-Lewin ten val, waarna Sigurdsson de penalty beheerst benutte. In de derde minuut van de blessuretijd bepaalde Lamela de ruststand na een één-twee met Son.

De eerste helft was een spektakelstuk en dat gold ook voor de tweede. Kort nadat Bergwijn werd vervangen door Kane in de 53ste minuut kwam Tottenham op gelijke hoogte. Opnieuw scoorde Sánchez na een corner: ditmaal werd een kopbal van Toby Alderweireld gekeerd door Olsen, waarna de verdediger de rebound benutte. Halverwege de tweede helft greep Everton opnieuw de leiding na een goal van Richarlison uit een lastige hoek. Zeven minuten voor tijd stelde Tottenham echter een verlenging veilig: Kane kopte bij de tweede paal raak uit een voorzet van Son. Het was zijn 209de officiële doelpunt voor Tottenham, waarmee hij Bobby Smith passeerde op de topscorersranglijst van de club. Enkel Jimmy Greaves (266) scoorde vaker dan Kane.

De verlenging begon met een kans voor Kane, maar in de zevende minuut kwam Everton aan de leiding. Sigurdsson stiftte de bal op fraaie wijze over de defensie en bereikte de ingevallen Bernard, die in één keer uithaalde: 5-4. Ondanks dat Tottenham een doelpunt nodig had, leek Everton de touwtjes in handen te hebben. Via een kopbal van Michael Keane was de thuisploeg in de achttiende minuut van de verlenging nog dicht bij de 6-4. Mourinho leed zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden met Tottenham. Wel blijft de trainer op drie fronten actief met zijn ploeg. Tottenham staat in de finale van de EFL Cup en is nog actief in de Europa League.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Alex17
 
18
11 februari 2021 om 00:58
Precies dit spookte door mijn hoofd. The Special One blijft verbazen. Toch wel echt een icoon voor het voetbal.
 
Chi7
 
12
11 februari 2021 om 09:48
Sure, makes sense. Laten we een trainer die al zijn hele leven alleen om het resultaat speelt krediet geven voor een onbedoeld spektakel. Hij zegt nota bene na de wedstrijd zelf: `5-4 is a hockey result, to have this score with 11 against 11 is a disgrace`.
 
Ikbengoed83
 
1
11 februari 2021 om 13:10
Newsflash: voetbal speel je om te winnen? Dat maakt dat elke trainer voor het resultaat speelt? Wat een nietszeggende comment
 
MoTheSpur
 
22
10 februari 2021 om 23:57
Hele mooie wedstrijd gezien met een positief en aanvallend Tottenham maar als wij dat doen dan krijgen wij er dus 5 om de oren. Met onze verdediging kunnen wij gewoon geen aanvallend voetbal gaan spelen ??Dat is weer een prijs minder die je kunt winnen en dat is natuurlijk erg zuur vooral al speel je wel heel degelijk.
 
ArsenalAddict
 
53
11 februari 2021 om 00:17
Levert dat na al die jaren nog steeds een zuur gevoel op? Je zou denken dat zoiets op een gegeven moment went.
 
MoTheSpur
 
14
11 februari 2021 om 00:22
Mwa vandaag op zich wel gezien Tottenham wel beter was qua spel en kansen maar vooral door verdedigende fouten verliest, nog een finaleplek zat er wel in. Voor de rest vond ik ons fris en best lekker ballen en ook denk ik gewoon dat City ook de FA-cup wint dus dat verzacht het wel een beetje haha
 
Chi7
 
3
11 februari 2021 om 10:25
@mothespur Wat is er zo anders aan die verdediging dan toen Poch er was? Lijkt alsof iedereen al vergeten is dat Spurs toen het merendeel van de wedstrijden aanvallend speelde. Overigens vond Mou het zelf een 'disgrace', dat er zoveel doelpunten zijn gevallen.
 
DerKaiser123
 
1
11 februari 2021 om 10:51
Vertonghen er nog bij, Alderweireld die beter was, Walker die nog tijd speelde onder Poch en Lloris die ik toen ook beter vond dan nu. Met spelers als Davies en Dier ga je de oorlog toch niet winnen? Niveau middenmoot Premier League wat Spurs momenteel achterin heeft. En ook het middenveld zijn allemaal nuttige krachten, maar niks speciaals. Met deze selectie is het heel normaal om 6de of 7de te worden.
 
Chi7
 
1
11 februari 2021 om 10:55
Dus Alderweireld en Lloris kunnen van de 1 op de andere dag er niks meer van? Lijkt me dat je dan kijkt naar de veranderende elementen, zoals een nieuwe trainer en een andere speelwijze. Daarbij, ik hoorde (voornamelijk toen Spurs nog wat hoger op de lijst stond) dat Aurier een geweldenaar was (door Mou?). Verder heeft Mou Reguillon aangekocht, dus volgens mij is die verdediging helemaal niet zoveel anders/slechter dan onder Poch.
 
DerKaiser123
 
0
11 februari 2021 om 11:16
Dat zeg ik nergens. Maar ik vind beide wel over hun top heen als ik eerlijk ben. Je kan moeilijk ontkennen dat Spurs geen topverdediger heeft a la Van Dijk, Dias of Silva. Sterker nog de backs die bij City op de bank zitten zouden bij Spurs gewoon in de basis staan. En Aurier vind ik een vrij matige back. Reguillon is een afdankertje van Real Madrid. Feit blijft dat Pochettino een defensie had met Walker, Alderweireld, Sanchez en Vertonghen . Dat is beter dan wat er nu staat. Bovendien ook geen creatieve middenvelder a la Eriksen. Veel te veel van hetzelfde loopt er op het middenveld.
 
verstandvzake
 
4
10 februari 2021 om 23:59
Poh wat een wedstrijd zo op de woensdagavond en wat een pech voor tottenham!
 
ArsenalAddict
 
5
11 februari 2021 om 00:19
Nou ja pech, Chiellini verwoordde het in het verleden eens heel mooi: “it’s the history of Tottenham,” he said. “they always create many chances and score so much but, in the end, they miss always something to arrive at the end.
 
MoTheSpur
 
8
11 februari 2021 om 00:24
Als je de wedstrijd hebt gekeken dan was het wel een beetje pech voor ons hoor. Ook moeten mensen Mourinho misschien meer gelijk geven want wij zijn te kwetsbaar achterin als wij aanvallend spelen.
 
STORING
 
22
11 februari 2021 om 00:25
Dat zie ik snel veranderen. Onlangs finaleplek CL gehaald en periodes lang meegestreden om de titel. Nu is het stadion af en laten ze flinke ambitie zien. Vergeleken met Arsenal doet Tottenham het echt al jaren beter. Daar doen die bekertjes die Arsenal wint weinig aan af. Spurs zie ik voorlopig geen kampioen worden maar CL spelen en de EL winnen zijn serieuze mogelijkheden.
 
ArsenalAddict
 
19
11 februari 2021 om 00:30
Je doet het niet beter als je niet meer wint, zo simpel is het. Tottenham teert in feite op Kane en Son, zonder hen is het echt heel gemiddeld. Nou lijkt het erop dat bovengenoemde heren over weinig ambitie beschikken wat in jullie voordeel werkt, maar ook zij blijven niet eeuwig rond de 25 hangen. Sterker nog; Kane wordt alweer 28 jaar, die moet in de zomer gewoon sowieso weg. Kane kan je niet opvangen als je Tottenham heet. Je wint dus nu al niks, en dadelijk ga je ook niet meer meedoen. Dat stadion is gratis denk je? Het is juist een last, bovenop corona.
 
DerKaiser123
 
2
11 februari 2021 om 10:52
En wat wint Arsenal dan? Buiten wat FA Cups ook al sinds 2004 geen grote prijs meer gewonnen. Beetje triest om zo om Spurs af te reageren, is nergens voor nodig.
 
Gooner4
 
0
11 februari 2021 om 11:03
Tja, de vraag is of zo'n stadion in je voordeel werkt. Natuurlijk op lange termijn wel, maar bij Arsenal is het hierdoor bv lange tijd karig geweest op transfergebied. Zij wilden het stadion z.s.m. terugbetalen en dat gaat natuurlijk ten koste van andere potjes. Kans is toch wel aanwezig dat dit ook bij Spurs gaat gebeuren. Verder doet Spurs het de laatste paar jaar wel beter, zie je aan de ranglijst. Arsenal wint dan wel af en toe de FA Cup. Dus ja, wat heb je liever? Beide is niet goed genoeg in ieder geval.
 
Tazaboy
 
11
11 februari 2021 om 00:21
Hele mooie wedstrijd gezien, een echte premier league duel. Alleen is Tottenham het de laatste weken toch wel kwijt en Mourinho al helemaal. De verdedigende tactiek die Mourinho gebruikte werkt ook al niet meer en champions league voetbal is nog ver weg, want de top 4 halen wordt wel moeilijk met al die concurrenten die het goed doen. Kortom wil Mourinho zichzelf weer bewijzen als goede coach dan moet hij met een hele goeie tactiek gaan komen want aan een goeie selectie ontbreekt het niet.
 
MoTheSpur
 
13
11 februari 2021 om 00:26
Mourinho wilt zichzelf bewijzen als een goede coach????!!!! hahaha Overigens ontbreekt het ons wel aan een goede verdediging hoor, vandaar dat wij ook vaak de counter tacktiek hanteren.
 
Jackieboy10
 
6
11 februari 2021 om 00:33
Maar is het dan juist niet Mourinho's taak om een middenweg te vinden MoTheSpur? Vandaag was het all out attack en normaal is het de bus. Dan zou je dus denken dat de Sweet spot in het midden ligt en dat is dan toch aan de coach?
 
Jackieboy10
 
0
11 februari 2021 om 10:05
Tja maar dat is het punt toch niet Hangover96? Het gaat erom dat Mourinho, vanwege dit soort spektakel, normaal juist extra verdedigende zekerheid inbouwt. Dat gaat echter dan weer zo ver, dat het aanvallend alleen nog maar hopen op Son & Kane is. Waarom is het dan niet mogelijk om daar een middenweg in te vinden? Spurs speelt onder Mourinho namelijk vaker beton voetbal dan dit voetbal.
 
arsenal1250
 
2
11 februari 2021 om 11:29
Arteta of Ancelotti? Ik denk met de week dat we toch verkeerd hebben gekozen met Arteta. Er is veel mis bij ons, maar bij Everton lijkt het nu wel goed te zitten met begeleid, stand op ranglijst en weinig gedoe buiten het veld. Ben benieuwd hoever ze komen in de FA Cup en ook Europees halen.