Carlo l'Ami verlaat Ajax na veertien jaar en maakt nieuwe club bekend
Donderdag, 27 mei 2021 om 09:16

Ajax en Carlo l'Ami gaan definitief uit elkaar. De voormalig keeperstrainer van de Amsterdammers maakt op LinkedIn bekend dat hij na veertien jaar vertrekt uit Amsterdam. Hij gaat aan de slag bij Al-Wahda, waar Henk ten Cate sinds maart aan het roer staat als hoofdtrainer.

Jarenlang was l'Ami keeperstrainer bij Ajax. Hij werkte onder meer met Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en André Onana. "Na veertien fantastische jaren bij Ajax heb ik besloten een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan bij Al-Wahda", schrijft hij. "Trots en dankbaar voor alle mooie resultaten en fijne collega's met wie ik gedurende deze periode bij Ajax heb mogen samenwerken."

Ajax maakte vorig jaar bekend dat het aflopende contract van l'Ami werd verlengd tot medio 2021. De club ging met hem in gesprek over een nieuwe functie, daar Anton Scheutjens werd aangesteld als de nieuwe keeperstrainer. De voormalig doelman van onder meer PSV en Go Ahead Eagles kwam over van Almere City FC. Scheutjens stond het afgelopen seizoen op het veld met Onana, Stekelenburg en Kjell Scherpen.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
1
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
joventut
 
10
27 mei 2021 om 09:34
Volgens mij niet echt een groot gemis..zijn rol was ook al anders,nadat hij tijdens de Frank de Boer periode zich heel nadrukkelijk profileerde bij Ajax. Was iemand waar Peter Bosz zich al aan stoorde en hem toen al wilde lozen.
 
632
 
21
27 mei 2021 om 09:36
Carlo l’ami bedankt voor je inzet de afgelopen jaren voor de club, helaas is het een tijd van komen en ook weer van gaan. Ik kan niet helemaal beoordelen hoe hij het heeft gedaan ik vindt wel dat keepers zoals Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana zich onder hem goed tot uitstekend hebben ontwikkeld. Alleen keepers die vanuit de jeugd doorstroomt stokt wel de laatste jaren, maar daar hebben alle eredivisie clubs last van. En ik weet niet of hij daar over ging. Het ga je goed l`ami en geef hem geen ongelijk, je als keeperstrainer je financieel onafhankelijk werken zou iedereen doen. Persoonlijk vond ik l'ami op de bank zich te veel profileerde, terwijl je als keeperstrainer juist moet zorgen voor de warming-up van de keepers en verder rustig moet blijven zitten.
 
Airbags
 
9
27 mei 2021 om 09:40
Jammer. Ajax heeft met L'ami als keeperstrainer toch prima keepers voortgebracht: Stekelenburg, Vermeer, Cillessen, Onana, ze doen/deden het allemaal uitstekend in Amsterdamse dienst en daar heeft L'ami zijn steentje toch aan bijgedragen. Ik snap wel dat je na 14 jaar een andere uitdaging aan wil gaan. Hij heeft zijn hele leven, zowel als speler als als keepers trainer, in Nederland gewerkt. Als Ten Cate dan belt met een financieel interessant plaatje in de zandbak, snap ik de keuze wel. Het geld, maar ook oprecht het avontuur zullen hem overgehaald hebben. Succes!
 
spursfan96
 
4
27 mei 2021 om 11:39
Stekelenburg was 14 jaar geleden toch al wel doorgebroken bij ajax? Lijkt me sterk dat L'ami veel werk in die jongen heeft gestopt. Al met al heeft hij het natuurlijk wel prima gedaan, en snap ik ook dat hij na 14 jaar eens wat anders wil.
 
Niels033
 
15
27 mei 2021 om 10:33
Vervelend mannetje was dat zeg! Heel erg interessant doen met zijn boekje als er iemand moest invallen. Hij is wel gek op camara’s.. Nu nog eff je zakken vullen en ja daar is niks mis mee.. haha
 
FlamengoBrasil
 
6
27 mei 2021 om 11:12
Weet niet wat die nu deed? De jeugdkeepers ofzo? Dit zal wel een kort avontuur zijn, gelieerd aan het dienstverband van Ten Cate. En meestal zit je in die landen niet heel lang. Maar wel weer een mooi avontuur natuurlijk.
 
Voetvolley
 
0
27 mei 2021 om 16:39
Heeft Ajax ,na oud PSV trainer Ten Hag, nu ook al oud PSV keeperstrainer Anton Scheutjens in dienst?