Carragher raakt onder de indruk van Ajax en droomt van transfer
Donderdag, 9 mei 2019 om 14:22

Jamie Carragher is onder de indruk geraakt van Ajax. Gedurende de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur vreesde de oud-verdediger steeds meer dat 'zijn' Liverpool het in de finale van de Champions League moest opnemen tegen de Amsterdammers, maar zo ver kwam het niet. Carragher hoopt evenwel dat Liverpool goed naar Ajax heeft gekeken, en in het bijzonder naar aanvoerder Matthijs de Ligt.

De analist van Sky Sports noemt Ajax 'een heel speciaal' en een 'briljant' team. Hij is gecharmeerd van De Ligt en van Frenkie de Jong. "Het is voor Ajax jammer dat ze, of in elk geval De Jong, naar Barcelona gaan aankomende zomer", wordt Carragher geciteerd door Voetbal International. De Ligt lijkt ook onhoudbaar voor Ajax, maar heeft nog geen nieuwe club gekozen.

L'Équipe valt uit de toon met héél laag cijfer voor Matthijs de Ligt

De rapportcijfers voor Matthijs de Ligt in de Europese kranten liepen uiteen na het duel met Tottenham HotspurLees artikel

Carragher droomt ervan dat de keuze van de international van Oranje op Liverpool zal vallen. De Ligt zou op Anfield een centraal duo kunnen vormen met landgenoot Virgil van Dijk. "I'd love that! Wil hij naar Liverpool komen dan? Goed idee, dat zal ik hem vragen straks", knipoogt Carragher. "Ik heb nog nooit zo'n goede verdediger gezien op zijn negentiende. Hij speelt alsof hij al 29 is en op zijn piek is Kun je nagaan hoe goed hij is, als hij daadwerkelijk 29 is", blikt de analist tot slot vooruit.

De Ligt heeft een contract tot medio 2021 bij Ajax en sprak maandag, een dag na de gewonnen bekerfinale tegen Willem II, tegen dat hij bezig is aan een afscheidstournee in Nederland. "Ik zie het niet zo, ik zie het niet als mijn laatste weken bij Ajax. Ik zie het als de laatste weken van het seizoen, waarin het heel belangrijk is dat we zoveel mogelijk winnen en prijzen pakken", verzekerde De Ligt in gesprek met Voetbal International.

Meer nieuws
   
10:47
10:47
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
11
   
10:08
10:08
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
28
   
10:00
10:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
09:57
09:57
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
8
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Mannschaft88
 
149
9 mei 2019 om 14:22
Nou, als ik de Ligt zo zag (op z’n briljante doelpunt na) gisteren kan hij nog best een jaartje in de Eredivisie blijven..
 
Xyzz
 
133
9 mei 2019 om 14:26
Dan heb je niet goed opgelet.
 
Mannschaft88
 
166
9 mei 2019 om 14:43
Ik ben van mening dat hij bij de 2-3 toch wel veel harder had mogen inkomen, dan had hij de bal geblokt.
 
FcGrun050
 
28
9 mei 2019 om 14:55
Ook weer een lekker makkelijke conclusie. Het gebeurde allemaal in een split second he. Ik ben van mening dat dit achteraf ook redelijk makkelijk praten is.
 
Yoda
 
9
9 mei 2019 om 15:30
Ik vind t ook een te makkelijke conclusie. De ligt laat al vaak zien dat hij klaar is voor stapje hoger. Dat hij nog niet helemaal dat niveau heeft, So what. Maar een niveautje hoger zullen wedstrijden vaker beslist gaan worden in een split second, dus mag dat geen excuus zijn. Wil de ligt door groeien, moet hij die kans krijgen en steeds vaker de split second momenten gaan winnen.
 
FcGrun050
 
4
9 mei 2019 om 16:22
Tuurlijk is dat waar, maar ik vond het laatste tegengoal wel een opeenstapeling van incidenten, wat uiteindelijk tot de schuld is van het team en niet af moet worden geschoven op 1 persoon, wat onze beste man hierboven wel doet.
 
FcGrun050
 
14
9 mei 2019 om 14:27
Tweede goal niet zijn fout, Schone zat in de weg van Onana, en derde goal was balans van de verdediging weg omdat Magallan erin werd gebracht. 1ste goal kan je op de conto van De Ligt en co zetten, maar wel heel briljant gedaan van Lucas. Dus tja... Wel lekker snel een conclusie getrokken vanuit jouw kant.Voor de rest had die jongen echt verschrikkelijk goed gespeeld en echt een genot om naar hem te kijken.
 
LucasAndersen
 
8
9 mei 2019 om 14:29
1e goal kan niet echt op zijn conto. Hij stond bij die vrije trap voorin en dat is een keuze van Ten Hag. Bij vrije trappen moet hij mee naar voren. Zoals Frenkie de Jong zegt: Dat is hoe we het altijd doen, zo is het georganiseerd door de coach.
 
The Ref
 
7
9 mei 2019 om 16:30
@ Fcgrun050 Ik ben het niet eens met de 2de goal en de schuld daarvan. In een ander topic staat een mooie foto van het moment (net voor Onana de bal pakt). Daar kan je zien dat Onana van achter Schöne duikt. En je kan zien dat hij niet roept. Moet je dit dan aan Schöne verwijten? Vind ik niet. Schöne zijn ogen zijn op de bal gericht, wetende dat zijn keeper net een safe heeft gemaakt. Hij weet totaal niet wat de positie van Onana is. Hij doet wat je mag verwachten, de bal wegwerken na een gevaarlijke situatie. Ik vind dit meer een fout van Onana dan van Schöne.
 
LucasAndersen
 
11
9 mei 2019 om 14:28
Ik weet niet of ik nu mn energie verspil aan een goedkope trol maar alleen die 2e goal is mogelijk zijn fout. Bij de eerste goal staan hij en Blind helemaal voorin, in opdracht van Ten Hag en bij de 3e goal is het Nico's man die scoort. de Ligt had de bal zelfs nog bijna met een last minute tackle. De Ligt heeft over 2 wedstrijden tegen Tottenham gewoon geweldig gespeeld en eigenlijk het hele toernooi al.
 
MGMV
 
9
9 mei 2019 om 14:36
En zelfs als gesteld wordt dat hij gisteren niet goed speelde (wat dus totaal niet het geval was), is het nog altijd een weergaloos seizoen van ‘m en een uitstekende Champions League campagne. Hij heeft al vaak zat laten zien een stap hogerop aan te kunnen en zelfs te moeten maken.
 
Nick Danninga
 
3
9 mei 2019 om 14:42
Weet ook niet of het een troll is. Maar de moeite om de discussie aan te gaan sowieso niet waard. Ajax ligt eruit na een fantastische zegetocht. Tis zuur, geen schande. Schuldigen of oorzaken aanwijzen is niet aan ons, dat doen ze intern wel als dat nodig is. Fans zouden vandaag nog net zo met de borst vooruit moeten lopen als gisterenmiddag en al die analisten lekker in hun zurige, stinkende sop gaar laten koken. Die zien hun kans weer schoon en gaan verder alsof er nooit iets bijzonders gebeurd is. Die zijn de boodschap aan het kapitaal al weer vergeten.
 
passionforpink
 
3
9 mei 2019 om 14:29
Buiten dat ik het wat erg waan van de dag vind om een speler naar beneden te schrijven nadat hij een keer op hoog niveau een mindere wedstrijd speelt, vind ik ook dat je inhoudelijk ongelijk hebt. Juist zulke fouten als het risicovol mee opkomen voor een vrije trap bij een 2-0 (totaal 3-0) voorsprong, zijn dingen waar je in de Eredivisie mee weg komt. Om daarin slimmer te worden is het wel goed voor hem om nog vaker topwedstrijden te spelen en dus in een topcompetitie terecht te komen.
 
makaay32
 
8
9 mei 2019 om 14:30
Gelukkig nemen clubs geen beslissing op basis van 1 wedstrijd.. En daarnaast kan ik niet zeggen dat de Ligt gister 'slecht' was. Haalde weer veel weg. Had zichtbaar veel moeite met Llorente, die trouwens heel slim continu naar Blind trok om de duels met de Ligt te ontwijken. Is gewoon nu al een topverdediger, op zijn 19e, die ik een heel mooie stap gun. En als hij een langer verblijf bij Ajax ambieert zou dat ook super zijn. Dan mogen we nog een jaartje van hem genieten op de Nederlandse velden. Maar wat dat betreft zou ik er als Feyenoorder ook niet rouwig om zijn als hij 'gewoon' weg gaat.
 
Marcore
 
4
9 mei 2019 om 14:31
Integendeel. De Ligt heeft, om de laatste stap naar de absolute wereldtop te maken, juist meer wedstrijden op topniveau en op het scherpst van de snede nodig. Gisteren was een dure, pijnlijke maar zeer waardevolle les. Denk je dat hij dit soort lessen ook krijgt als hij tegen Heracles, Utrecht en Emmen blijft spelen? De Ligt heeft juist zeer veel baat bij een stap omhoog nu. Nog een jaar Ajax zou stilstand betekenen.
 
CantonaEric
 
7
9 mei 2019 om 14:33
Niet op deze trol reageren mensen. Typisch een trol die weer uit zijn holletje kruipt zodra Ajax verloren heeft. Als Ajax het goed doet hoor je dit soort trollen niet reageren.
 
nederland79
 
12
9 mei 2019 om 14:41
ach jongen toch...city koopt Laporte voor een enorme bak geld. Die jongen draait een geweldig seizoen maar tegen Tottenham in de cl maakt ie 2 enorme blunders. Moet Laporte nu ook maar weer naar de jeugd van Bilbao?
 
Patroo
 
4
9 mei 2019 om 14:55
Nou, als ik de Ligt zo zag tegen Bayern, Real Madrid en Juve, kan hij niet snel genoeg naar de wereldtop.
 
ebbie07
 
6
9 mei 2019 om 15:08
Sjonge jonge jonge het opportunisme regeert weer of niet Mannschaft88? De Ligt speelt een keer een mindere wedstrijd, en gelijk ben je al zijn andere prestaties van dit seizoen weer vergeten? Verdedigend ijzersterk in zowel de CL als de competitie, belangrijk met doelpunten maken, Golden Boy award binnengehengeld, en een volwassenheid binnen en buiten het veld die echt idioot goed is voor een negentienjarige(!) speler. Tel daar bij op dat werkelijke iedere voetbalkenner (mensen die zelf wel op topniveau hebben gevoetbald) denkt dat hij rijp is voor een stap naar de absolute top. Maarja, al die mensen zullen het wel verkeerd gezien hebben
 
DeSteek77
 
6
9 mei 2019 om 15:13
Of je hebt totaal geen verstand van voetbal of dit is een goedkope trol. Waarom? Omdat de hele Europese top achter deze jongen aanzit én omdat hij de Golden Boy Award in de wacht heeft gesleept. Misschien moet Mbappé dan ook nog maar een jaartje komen rijpen in Amsterdam, toch?
 
tubes
 
4
9 mei 2019 om 15:22
Mag een voetballer pas weg als hij foutloos is? Dan vertrekt niemand ooit ergens meer. Je wil gewoon lollig doen met een opmerking die nergens op slaat.
 
Arno_P
 
2
9 mei 2019 om 15:35
Wat ik niet goed snapte is dat ze met 2-0 voorstaan en dan Blind als de Ligt naar voren gaan tijdens een corner en vanuit die omschakeling valt de 2-1. Veelste veel risico en naïviteit na die goede fase waarin ze met 2-0 voor kwamen. Blijf het ondanks alles een mega prestatie vinden. 5 seconden voor het eindsignaal hadden ze finale plaats. Misschien had Onana niet zolang moeten tijdrekken met uitschieten.. sommige doeltrappen duurde echt 30~40 seconden dus begreep ook wel waarom hij geel kreeg.. sloeg echt nergens op. Ajax vergat te voetballen en kreeg de deksel op de neus. Al die defensieve wissels voor meer grip zorgde er juist voor dat Ajax minder grip kreeg op Tottenham. Daarbij zijn Sinkgraven en Magallan totaal niet in hun ritme omdat Ten Hag ze ook nauwelijks laat invallen in de competitie. Hierdoor zag je direct dat het niveau omlaag kelderde vanwege het ontbreken van wedstrijdritme en het ingespeeld zijn met je teamgenoten. Dolberg was trouwens de slechtste van het veld. Had hem in de rust gewisseld voor Huntelaar maar die zal wel moe zijn vanwege die volle 90 minuten in de vorige wedstrijd.
 
stphnlntng
 
0
9 mei 2019 om 18:38
Tuurlijk, en als die laatste goal niet was gevallen was hij nu €50 miljoen meer waard geweest. Die is veel te goed voor de Eredivisie
 
DieGelbeReds
 
16
9 mei 2019 om 14:23
De Ligt bij Liverpool. Dat zou fantastisch zijn voor LFC, voor De Ligt zelf en ook voor het Nederlands elftal. Een fantastisch op elkaar ingespeeld centrum heb je dan met De Ligt en Virgil van Dijk!
 
Zermatt_Person
 
4
9 mei 2019 om 15:53
Liverpool heeft met Jeo Gomez al net zo'n talentvolle centrale verdediger. De komst van De Ligt zou er alleen maar voor zorgen dat de ontwikkeling van Gomez in de weg zit.
 
martijnr12
 
5
9 mei 2019 om 14:26
Tja, Liverpool is nu natuurlijk de absolute wereldtop. Maar Jurgen Klopp blijft daar, lijkt mij, niet nog vijf of tien jaar zitten. Die drie sterren voorin zullen ook weer een keer vertrekken. Ik vraag me af hoe lang Liverpool op dit niveau blijft. Barca is juist aan het reorganiseren en moet denken aan een leven zonder Messi. De Ligt kan daar de leider van worden, bij zo een geweldige club. Voor beide clubs valt wat te zeggen, maar het project bij Barca spreekt een jonge speler als De Ligt net wat meer aan denk ik. Wordt wel echt geweldig de komende jaren om die Nederlandse talenten in de wereldtop te zien spelen.
 
Pleeboii
 
14
9 mei 2019 om 14:36
Maar wie zegt dat het nieuwe project van Barca hun aan de top houdt, we zien allemaal dat het echt FC Messi is geworden. Kijk naar Real wat dat met een team doet, denk dat het wegvallen van Messi veel zwaarder valt dan dat bij Real. Engeland zal beter bij de Ligt passen dan Spanje, hoop dan ook dat die naar Engeland gaat naar Liverpool of desnoods een tussenstap naar de Spurs.
 
martijnr12
 
3
9 mei 2019 om 14:48
Zeker waar! Alleen Barca heeft nu zoveel voorbeelden om te zien dat ze vooraf moeten werken aan een team voor na Messi. Buiten wat belachelijke aankopen, doen ze dat wat mij betreft af best aardig met Dembele, Arthur, De Jong en wellicht De Ligt. Tel daar wat talenten bij op en er ontstaat al een ontzettend talentvol elftal. Zet er een goede coach bij en ook Barca kan aan de top blijven, met wellicht een tussenpauze van een of twee jaar. Ik vind Liverpool veel meer afhankelijk van Klopp. Als hij wegvalt, valt het denk ik reuze mee hoeveel echte topkwaliteit er nog op het veld staat.
 
MGMV
 
8
9 mei 2019 om 14:39
Maar Liverpool is nu wel op een punt gekomen dat ze al hun sterren weer kunnen/willen behouden (zie vele contractverlengingen) omdat de prestaties daar ook weer naar zijn. Daarop kunnen ze weer jaren vooruit, terwijl ik me echt afvraag hoe Barcelona zal worden zonder Messi. Het is nou niet dat de aankopen en de visie van de laatste jaren (met Valverde bijvoorbeeld totaal geen Barca coach aan het roer) echt vertrouwen uitspreken.
 
martijnr12
 
2
9 mei 2019 om 14:50
Ik vraag me alleen af hoe lang Klopp daar nog blijft. Zelfde bij City. Geweldig elftal, maar ik denk dat de impact van de coach dusdanig groot is, dat het helemaal kan instorten als die weggaat. Barcelona heeft belachelijke aankopen gedaan, maar wat mij betreft ook goede voor de toekomst. Als Barca het slim aanpakt, kunnen ze ook na Messi aan de top blijven. Misschien niet zo dominant als met Messi, maar dat zou alleen kunnen als je Mbappe bijvoorbeeld haalt.
 
MGMV
 
3
9 mei 2019 om 16:40
Ja, ik snap je gevoel wel over Liverpool, hoor. Het huidige Liverpool is gewoon een weerspiegeling van Klopp, maar onder hem zijn ze wel weer naar de top gegroeid en er lijkt een geweldige basis te liggen om daar ook te blijven. Langdurige contracten, goed management (zo op het oog), topspelers die willen blijven én willen komen, uitstekende prestaties, etc. Manchester City is nu ook ondertussen al jarenlang een grootmacht in Engeland, met of zonder een Guardiola (als je daar op doelt). Er ligt gewoon een hele solide basis nu om aan de top te blijven. Ik denk dat Barca vanwege de filosofie (ook al valt het onder Valverde mee) wel echt een goede club zou zijn voor de Ligt. Maar ik ben echt benieuwd hoe de club het vertrek van Messi gaat opvangen, want dat gat gaat echt enorm worden. Aan de andere kant; wellicht is het een bevrijding.
 
KEIZER!
 
0
10 mei 2019 om 07:50
Klopp gaat naar alle waarschijnlijkheid een nieuw contract tekenen voor 5 jaar wat dus betekent dat ie tot 2027/2028 blijft.
 
MichTheRed
 
3
9 mei 2019 om 15:08
Klopp zal wel nog een 3-4 jaar zeker blijven.Deze ploeg heeft belangen nog niet hun volle potentieel bereikt.En het blijft Liverpool zeker als ze nu CL pakken dan wordt deze club alleen maar aantrekkelijker. De Ligt zou ik er wel graag bij hebben maar zeker van een basisplaats zal die niet zijn , als je kijkt wat voor een niveau Matip dit seizoen behaald. En Gomez was ook geweldig in het begin van het seizoen voor zen blessure.
 
038azesletters
 
0
9 mei 2019 om 19:33
Zou het alleen zonde vinden voor de ontwikkeling van gomez, van dijk is nu op de top van zijn kunnen en gaat ook nog wel jaren blijven. Dan denk ik niet dat gomez zo lang op de bank zou willen zitten. Moet matip en dejan heb je dan ook nog 2 andere cv's en wordt het ook erg druk.
 
J.Vertongen
 
5
9 mei 2019 om 14:42
Ik zou als ik De Ligt was lekker in een zonnig land zoals Spanje of Italiã« gaan voetballen. Hij kan overigens wel een kleurtje gebruiken.
 
McMulenga
 
4
9 mei 2019 om 14:55
De Ligt samen met VVD in de verdediging zou ook voor het Nederlands team ontzettend goed zijn, al zou ik lekker naar Barca gaan als ik hem was.
 
Glossiandzozo
 
1
9 mei 2019 om 15:28
Het zou natuurlijk heel mooi zijn, maar ik denk niet dat Liverpool interesse heeft in De Ligt. Met Gomez hebben ze al een engelse homegrown van hetzelfde niveau. Die gaan ze niet opofferen voor een Nederlandse jongen. Bovendien heb je Matip die de laatste wedstrijden een bizar hoog niveau haalt. Hij is voetballend zelfs beter dan Van Dijk, dus nee ik denk dat Liverpool beter kan gaan investeren in aanvallers.
 
MGMV
 
0
9 mei 2019 om 17:07
Vind je Matip voetballend beter? Nee, toch? Gomez is voetballend (vooral opbouwend) anders wel erg sterk. In principe is de Ligt inderdaad onnodig met Gomez al in de gelederen. Echter is het ontzettend jammer dat hij behoorlijk blessuregevoelig (b)lijkt.
 
ckitsh
 
1
9 mei 2019 om 17:57
Matip heeft af en toe echt hele lekkere dribbels naar voren toe. Opbouwen vind ik sowieso niet de sterkste kant van Van Dijk.Ik zou als Liverpool zijnde voor Alderweirld gaan. Is echt een koopje deze zomer en kan nog wel een paar jaar mee. Voordeel daarvan boven De Ligt is niet alleen dat je meer geld overhoudt voor de nodige aanvallende versterkingen en een vervanger van Milner/Moreno, maar ook dat je hem beter kan rouleren met Gomez. Met De Ligt hou je de ontwikkeling van Gomez te veel tegen ben ik bang. En dan Lovren of Matip verkopen aan een subtopper
 
Glossiandzozo
 
0
9 mei 2019 om 19:51
@MGMV jaa je zou daar is een keer specifiek op moeten letten. Hij is heel erg kalm aan de bal, en zijn lange ballen zijn ook uiterst goed. Hij had consecutieve eigen goals gemaakt waardoor hij meerdere malen terecht werd bekritiseert. Maar nu haalt hij een heel hoog niveau. @ckitsh Als vervanger voor Milner zou ik kijken naar Saul Ninguez. Prachtige speler, en past goed bij het spelletje van Klopp. Ik zou Matip niet verkopen, is volgens mij nog maar 27 jaar. En doet het heel goed. Alderweireld denkt al rustig aan afbouwen. Je zou hem kunnen halen maar dan ipv Lovren. Dan heb je net als City 4 verdedigers die van niveau zijn. En voor het niveau dat Liverpool streeft is dat wel belangrijk ja.
 
dolledries
 
0
9 mei 2019 om 17:50
Man man man dat zou wat zijn, dan zit liverpool qua basiselftal echt op wereldklasse niveau. Met 1 a 2 gerichte aankopen op het middenveld/aanval zouden ze echt een werelds elftal hebben voor zover ze dat nog niet hadden
 
Royal Bennie
 
0
9 mei 2019 om 19:00
Veel mensen schrijven Llorente af maar volgens mij heeft die Spanjaard elk duel gewonnen van de ligt, er zijn genoeg leer momenten maar bij Ajax kan hij zich niet meer voor de volle 100% verbeteren, toe aan de volgende stap.