Catalaanse media: Ronald Koeman wil Memphis Depay of 'El Toro'
Donderdag, 20 augustus 2020 om 23:42

De aanstelling van Ronald Koeman heeft ervoor gezorgd dat de geruchtenstroom over ingaande en uitgaande transfers bij Barcelona zijn weerga niet kent. Voorzitter Josep Maria Bartomeu liet afgelopen week weten dat de club weliswaar over financiële middelen beschikt, maar dat het huidige salarishuis van de Catalanen een obstakel is. Het ligt in de lijn der verwachting dat Barcelona in de komende weken enkele grootverdieners zal willen uitzwaaien.

Catalunya Ràdio meldt donderdagavond laat dat Luis Suárez, Ivan Rakitic en Samuel Umtiti het Camp Nou mogen verlaten. Laatstgenoemde ondertekende twee jaar geleden nog een nieuw contract tot medio 2023, maar mede door blessureleed kon hij de voorbije twee seizoenen niet aan de verwachtingen voldoen. Rakitic was het voornaamste slachtoffer van de komst van Frenkie de Jong en maakte geen goede indruk in de wedstrijden waarin hij wel speeltijd kreeg. Van Suárez zal vooral om financiële redenen afscheid worden genomen: de aanvaller, 33 jaar, is een van de grootverdieners en heeft nog een eenjarig contract.

Volgens de doorgaans betrouwbare radiozender uit Catalonië zal het vertrek van het drietal de nodige miljoenen aan salaris op jaarbasis schelen, afgezien van de transfersommen die Barcelona tegemoet kan zien. Koeman gaat ook nog in gesprek met veteranen als Gerard Piqué, Sergio Busquets en Jordi Alba. De Nederlander wil van het drietal weten of ze eventueel een stoorzender zullen zijn als blijkt dat hij voor anderen kiest. Met name in de topwedstrijden van afgelopen seizoen lieten de routiniers het afweten.

Ronald Koeman: 'Ik weet niet of ik Lionel Messi moet overtuigen te blijven'

Koeman is naast de renovatie van de A-selectie ook van zins om meer jeugd in te passen. Ansu Fati en Riqui Puig kregen afgelopen seizoen van voorganger Quique Setién zo nu en dan al speeltijd en ook Pedri en miljoenenaankoop Trincao kunnen ervan uitgaan dat ze een eerlijke kans krijgen als zij de Nederlander overtuigen. Catalunya Ràdio stelt dat Barcelona, afhankelijk van de uitgaande transfers, sowieso twee spelers wil aantrekken: de al veel genoemde Donny van de Beek en verder wordt ingezet op de komst van Lautaro Martinez van Internazionale.

Martinez is al maanden bij Barcelona in beeld en kan dan ook meer worden gezien als een keuze van de club dan van Koeman. "Voorafgaand aan de herstart van LaLiga spraken we met Internazionale. De gesprekken zijn enkele weken geleden gestaakt in verband met de competities. Inter speelt nu nog in de Europa League en wij wachten nu op de nieuwe trainer en de nieuwe technische secretaris om te weten te komen hoe zij de toekomst voor zich zien", zo zei Bartomeu daags voor de aanstelling van Koeman. Martinez had tot 7 juli een transferclausule van 111 miljoen euro, maar de coronacrisis zorgde er in het voorjaar voor dat de interesse van Barcelona en enkele andere clubs enigszins vervaagde.

RAC1, eveneens een belangrijke radiozender in Catalonië, claimt dat het tussen Martinez en Memphis Depay gaat. Koeman kent laatstgenoemde bijzonder goed en weet dat hij zijn landgenoot op meerdere posities in de aanval kan zetten. Daarnaast zal zijn eventuele komst goedkoper zijn dan het losweken van el Toro bij Inter. Hoewel Depay in principe vóór de komst van Koeman niet concreet in beeld was bij Barcelona als mogelijke versterking, verzekert RAC1 dat de trainer ook voorstander van de komst van Martinez is máár ook intern al duidelijk heeft gemaakt wat voor rol Depay zou kunnen vervullen. Olympique Lyon vroeg liefst 55 miljoen euro voor het nog een jaar doorlopende contract van Depay, maar het definitieve mislopen van Europees voetbal na de eliminatie in de Champions League én de daarbij behorende inkomsten hebben ervoor gezorgd dat les Gones de vraagprijs hoogstwaarschijnlijk zullen laten zakken.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (71)

 
AadHandgranaat
 
246
20 augustus 2020 om 23:58
Toppie, Lodeweges neemt t ff een paar wedstrijden over en Koeman is ruim op tijd weer terug voor het komende EK!
 
FikretÇelik
 
7
21 augustus 2020 om 02:21
Dan moet er bij Oranje wel eerst een slechte bondcoach worden aangesteld zodat die voorafgaand het EK nog de laan uit kan. Denk niet dat Lodewijk heel die periode het over gaat nemen.
 
D@nny
 
27
21 augustus 2020 om 06:59
Wellicht doet Koeman een Frank de Boertje? Een dag of 77 en dan ontslag? Ruim op tijd voor het EK
 
FikretÇelik
 
1
21 augustus 2020 om 18:46
Vervolgens na het EK weer een nieuwe club.
 
caribbean
 
17
21 augustus 2020 om 08:25
Wat een lamlendige reactie weer, puur omdat hij geintereseerd is in een Nederlander? Als Barcelona niet in staat is om circa 100 miljoen uit te geven aan een speler, dan zijn spelers als Depay, Van Beek en Wijnaldum toch gewoon goedkopere opties. Tuurlijk is een speler als Sancho beter dan een Depay, maar Barcelona is nu gewoon niet in staat om zulke bedragen uit te geven. Koeman wilt vertrouwelingen in de groep, spelers die voor hem door vuur gaan. Dan is het logisch dat hij bij een Nederlander uit komt die voor hem door vuur gingen bij het Nederlands elftal. Ik heb liever een Van Beek en Wijnaldum die voor mij door vuur gaan dan een Griezman die mij wellicht in de steek laat en zoiets heeft van laat de volgende trainer maar inkomen. Daarnaast ben ik van mening dat de selectie die Koeman nu heeft niet al te slecht is, tuurlijk moet er met name een nieuwe centrale verdediger gehaald worden. Maar met jongens als Messi, Griezman, Fati, Frenkie, Busquets, Pique, Ter Stegen en Dembele in je selectie hoeven wij niet te doen alsof het een kwalitatief arm selectie is. Het is de taak aan Koeman om het weer aan de praat te krijgen.
 
Fouadsky
 
19
21 augustus 2020 om 08:43
Dan koop je maar niks toch. Met die spelers ga je ook geen potten breken. Dan wacht je maar een jaar ipv middelmaat te halen. Geef jeugd meer kansen, een jaar van werken aan een visie, een systeem, een team.....depay, v.d. beek of wijnaldum, alsjeblieft zeg. Had dan gewoon Setien gehouden en een jaar gewacht met "de schoonmaak". Ongelofelijk als dit waar is
 
caribbean
 
12
21 augustus 2020 om 08:49
Jij snap hopelijk ook wel dat Koeman waarschijnlijk niet alle drie zal halen, de namen die nu voorbij komen is puur omdat hij er nu zit. Ik ga ervan uit dat Koeman hooguit een van deze drie spelers zal halen. Daarnaast is het logisch dat bijvoorbeeld een Depay en Wijnaldum genoemd worden, want naast Van Dijk, De Ligt en Frenkie waren / zijn Wijnaldum en Depay een van de sterkhouders van het Nederlands elftal. ``met die spelers ga je ook geen potten breken`` , laat dat nou precies de spelers zijn die landen als Frankrijk en Duitsland op de pijn bank legde in de Nations League. Je kan niet alleen mooi voetballers in je selectie hebben, Koeman moet zien de juiste bouwstenen bij elkaar te leggen. Dat een Van Beek, Wijnaldum of Depay daar tussen zal zitten? So be it.
 
gloryUnited
 
9
21 augustus 2020 om 09:03
Ik vind de ligt geen sterkhouder van oranje. Ja hij hoort bij de kern van de selectie maar hij is niet een sterkhouder zoals die anderen zijn. De ligt is makkelijk te vervangen door de vrij en je gaat er dan niet eens op achteruit
 
Hoed74
 
9
21 augustus 2020 om 09:39
Logisch dat Depay genoemd wordt? Een sterkhouder bij het NL elftal? Depay is een zeer beperkte voetballer die niets toevoegt aan Barcelona. Is bij een middenmotor in een mindere competitie allesbehalve onomstreden en bepalend. Leuk gerucht, kan de prullenbak in.
 
NL_Modric
 
2
21 augustus 2020 om 10:53
Hoed7, Depay is een fijne voetballer om erbij te hebben. Hij is iig beter dan Braithwaith, Vazquez (madrid), Mariano (madrid) of in het verleden Pedro. Ik durf zelfs te stellen dat hij het bij Barcelona ook niet slechter gaat doen dan Griezman of Dembele. Overigens sluit ik me volledig aan bij Fouad hierboven. Waarom Donnie of een oude Wijnaldum halen wanneer je Puig en Alena in huis hebt, die ook naar dat niveau kunnen groeien. Er is kwaliteit genoeg, ik zou alleen wel gaan kijken voor nieuwe backs en een centrale verdediger van niveau.
 
Weef
 
7
21 augustus 2020 om 09:00
Als dit echt waar is zou het wel eens kunnen kloppen ja, maar daar geloof ik weinig van. Koeman stelde vdBeek niet eens op in Oranje ten gunste van De Roon. Die heeft gewoon echt het niveau (nog) niet. En Depay is totaal geen Barca voetballer. Die is het best bij een ploeg die op de omschakeling speelt, niet met 70% balbezit. Koeman weet dat als geen ander. Ik zou Martinez trouwens ook geen goede aankoop vinden. Geldt een beetje hetzelfde voor als Depay en is erg duur voor wat je krijgt. Ik zou eerder Havertz halen en Coutinho nog een kans geven.
 
warmhier
 
54
21 augustus 2020 om 02:19
Als Koeman kiest voor depay zal hij hier echt voor worden afgerekend als hij flopt
 
PyotrVasilyev
 
75
21 augustus 2020 om 02:25
Moet dat nou echt? Een Nederlandse trainer gaat naar een buitenlandse team en begint meteen allemaal Nederlanders te halen? Dit is Barca, BARCA, daar komen absolute sterren naartoe om te spelen of jonge spelers die daar de potentie voor hebben. Donny, Memphis, zijn dat nou echt de spelers die Barca nodig heeft om terug te komen tot het niveau van toen MSN nog compleet was en de treble won e.d.?
 
Giannini
 
9
21 augustus 2020 om 03:24
Hoezo als hij alleen Donny haalt is er Niks aan de hand. Depay is helemaal geen concreet alternatief voor Martinez
 
De wonderspits
 
39
21 augustus 2020 om 07:02
Donny is ook geen alternatief voor alles wat vertrekt of vertrekken gaat. Leuke voetballer, bovengemiddeld maar niet van het 'niveau Barcelona'.
 
blitz0s
 
10
21 augustus 2020 om 07:13
Donny brengt in ieder geval wat diepgang, iets wat ze daar hard nodig hebben
 
Lierse1997
 
17
21 augustus 2020 om 07:15
En waarom moet die diepgang absoluut van het middenveld komen? Een linksbuiten met diepgang (Dembele?) kan ook al veel problemen oplossen. Alsof Barcelona de laatste tien jaar vaak met een diepgaande middenvelder gespeeld heeft.
 
Baabman
 
6
21 augustus 2020 om 08:58
Donny diepgang? die was elke wedstrijd onzichtbaar bij oranje.
 
19messi33
 
3
21 augustus 2020 om 09:15
Lierse/ kom op man weet je hoevaak Xavi in de 16 te vinden was bij Barcelona, zelfs Iniesta was vaker in de 16 te vinden dan Frenkie, wil aangeven dat een type Donny heel goed zou passen bij Barcelona, daarnaast is hij beter dan Vidal en dan zonder dat temperament en blinde gedoe erbij. Kijk nog maar eens terug naar de tiki take beelden
 
Bossie
 
2
21 augustus 2020 om 05:12
Dat is toch niks nieuws, dat werd in het verleden ook heel vaak gedaan. En de afgelopen jaren hebben we gezien wat die grote sterren presteerde bij Barca, helemaal niks.
 
D@nny
 
19
21 augustus 2020 om 07:01
Open je ogen met je dit is Barca, BARCA. De absolute sterren spelen allemaal elders.
 
StevenSeagull
 
25
21 augustus 2020 om 07:02
Tja met spelers als frenkie donnie en memphis kan ik als real fan alleen maar lachen! Op naar de aankomende titels voor real!
 
DannyVerlaan
 
4
21 augustus 2020 om 07:47
Ik denk ook dat Barca een mindere periode heeft, zoals elk team dat wel eens heeft. En daar gaan de Nederlanders geen verschil in maken.
 
burwatti
 
49
21 augustus 2020 om 08:21
En toch speelde donnie en frenkie jullie vorig jaar compleet van de mat! Heb je toen ook zitten lachen?
 
THenry_228
 
3
21 augustus 2020 om 08:06
@Pyotr: ik vind dat eigen aan NL trainers dat ze steeds NL spelers halen. Vaak merk je wel dat , van zodra de NL trainer weg is, de NL speler(s) opeens niet of veel minder spelen. Dat Koeman maar oplet met een NL enclave te starten in Barcelona want ze hebben ze nog altijd nachtmerries van de Van Gaal enclave??
 
JDG84
 
6
21 augustus 2020 om 08:20
Depay is toch geen kleine jongen meer in het voetbal, dat is een “absolute ster” in frankrijk en werd voorafgaand en tijdens de wedstrijd van city ook veelvuldig positief besproken in buitenlandse media dat hij zo belangrijk was. Depay was bij psv de beste, speelde bij een van de minste united teams van afgelopen decenia, is de beste speler bij lyon en is de beste aanvaller bij oranje. Ik ben wel benieuwd wat hij doet bij een team waarin hij met veel gelijkwaardige of betere medespelers speelt. Voetballend gezien heeft die naar mijn idee prima de potentie. Donny vind ik een prima speler, maar geloof nooit heel erg dat hij bij al die topclubs op het lijstje staat, zelfde als bij klaassen ooit zo zou zijn geweest. Maar depay zou ik niet heel gek vinden.
 
Hoed74
 
1
21 augustus 2020 om 09:45
Bij PSV waren Moreno en Wijnaldum belangrijker. Bij Man U volledig maar dan ook volledig door de mand gezakt ondanks een zwak elftal en NL trainer en bepalend bij OL... Ok. Niet onomstreden, zeker niet alles bepalend, in een mindere competitie. En in het NL.. tsja, de huidige generatie voorhoede spelers zijn de zwakste sinds begin jaren 80. Op die manier lijkt het nog wat. Matige tot zwakke speler die weinig toevoegt, helemaal niets toevoegt aan het spel wat Barca graag wenst te spelen.
 
Youngblood16
 
2
21 augustus 2020 om 09:49
Beste speler van Lyon? Hoe vaak heb jij wedstrijden van OL gekeken?
 
JDG84
 
0
21 augustus 2020 om 10:25
Misschien waren die belangrijker in het spel, maar depay was toen toen toch gewoon de beste speler, misschien wel in nederland. Ja, in engeland volledig door de man gezakt, dat ontken ik ook niet. Ik neem aan dat je bedoeld "ongeacht een zwak elftal". Het mindere competitie verhaal vind ik een onzin argument hierin. 2 franse ploegen in halve finale CL, dus zo dramatisch zal het niet zijn.ik zeg enkel dat ik denk dat hij voetballend gezien de potentie heeft om daar mee te kunnen doen. garantie zal ik ook zeker niet geven dat hij het echt red
 
JDG84
 
1
21 augustus 2020 om 10:27
Regelmatig.. jij? Ik vind Depay samen met Aouar de beste spelers voetballend gezien van Lyon. Is dat zo vreemd?
 
Fionn
 
1
21 augustus 2020 om 10:30
Aouar is de beste speler van Lyon. En het stergehalte van Depay wordt behoorlijk overschat in Nederland. Het is daar letterlijk: Alle spelers van PSG en dan de rest. Hij heeft in al die jaren zelfs nog niet 1 keer in het elftal van het jaar gestaan.
 
Hoed74
 
0
21 augustus 2020 om 18:32
@jdg nee ik bedoelde ondanks. Ondanks een zwak elftal was hij niet in staat zich daar in te onderscheiden, uit te blinken, zelfs niet op te vallen. Op basis van de afgelopen 10 a 15 jaar denk ik dat de Spaanse, Engelse en toch ook Duitse competitie betere resultaten kunnen overleggen Europees gezien. Daarnaast is de interne competitie denk ik beduidend sterker en zwaarder, zelfs Italie schat ik hoger in op dat punt ondanks de hegemonie van Juventus. Twee ploegen in de halve finale CL is knap, maar biedt nog niet voldoende houvast om je met die eerder genoemde competities te kunnen meten. Dat zul je, in mijn optiek, toch echt over meerdere jaren moeten bekijken.
 
NumberNine
 
6
21 augustus 2020 om 08:24
Welke sterren zijn er de afgelopen tijd gekomen? Dembele? Coutinho? Braithwaite? Man geen enkele topspeler heeft zijn niveau gehaald. Messi verbloemt een hoop maar is geen echte leider. De vraag die eerdere relevant is: welke wereldster wil er nu graag naar barca?
 
Adam24
 
0
21 augustus 2020 om 10:43
Donny is een goede aankoop met toekomst bij Barca voor een bedrag dat acceptabel is en waardoor hij niet meteen basis hoeft te staan. Als je de Donny van Tottenham-uit krijgt, dan gaat hij elke wedstrijd spelen. Krijg je de Donny van dit seizoen dan zit 'ie op de bank. Toch kan ik mij haast niet voorstellen dat Koeman steevast voor andere spelers kiest bij Oranje en nu bij Barca ineens Vdbeek zou willen halen. Een middenveld met De Jong, Vdbeek en Coutinho zou ik wel willen zien eerlijk gezegd.
 
vdsf1
 
6
21 augustus 2020 om 02:35
Ben wel benieuwd hoe depay het zou doen in de spaanse competitie
 
Prosoccr47
 
4
21 augustus 2020 om 07:54
Ik denk eerlijk gezegd dat hij niet zal opvallen. Bij Lyon en Oranje is hij natuurlijk de aanvalsleider en laat hij ook zeker leuke dingen zien. Maar bij Barca loopt Messi en andere jongens met naam rond, daar zal hij zich meer moeten onderschikkende aan het team en ik denk dat hij dan minder van toegevoegde waarde zal zijn.
 
Baabman
 
3
21 augustus 2020 om 09:00
Net als bij PSV bedoel je? Daar was hij binnen 1 jaar beste speler van de competitie. Ik denk dat hij just baat kan hebben bij een uitdaging waarin hij zich kan optrekken.
 
Adam24
 
1
21 augustus 2020 om 10:44
Depay is een hele goede speler als hij zijn draai heeft gevonden. Het is alleen wel een grote gok na zo een zware blessure. Ik zou het een jaartje aan kijken. Daarnaast kun je bij Barca prima met Suarez of met Griezmann (of zelfs met Messi) in de spits spelen.
 
bf1994
 
16
21 augustus 2020 om 02:59
Depay brengt wel even die lijger mentaliteit die barca nodig heeft. En donny neemt zijn mattie soufiane touzani mee. Kunne we wellicht messi op touzani’s youtube kanaal bewonderen met een crossbar challenge ofzo. Misschien een pannaknockoutgame. Even serieus, gaat lautaro barca brengen wat ze nodig hebben? Barca moet op zoveel posities vernieuwen dat het niet normaal meer is. Die achterhoede van pique en lenglet werkt niet. Middenveld heeft geen muziek/diepgang en strijd. Aanvaal heeft geen diepgang en naast messi is er niemand in het team die creatief is. Besef gewoon dat als messi weggaat wij nog een lelijkere seizoen tegemoet gaan zien. Ouch. Misschien wel een 10-0 volgend seizoen. Bayern scoorde al 9 van de 10 doelpunten dus zo ver gezocht is het niet. Maar goed, we drinken de gifbeker leeg??
 
DeLinksbuiten
 
19
21 augustus 2020 om 04:16
Depay is toch absoluut niet het niveau wat Barca moet nastreven.depay breekt geen potten tegen grote teams daargelaten als hij in een heel goed renderend sterk Team speelt dus een team wat er voor mekaar is en dat is Barca het geval totaal niet.nee,ik denk dat Depay's plafond ligt bij Spurs ,dortmund enz.subtop dus
 
Prosoccr47
 
5
21 augustus 2020 om 07:48
Depay is anders wel vaak beslissend geweest voor Oranje in topduels. Echter denk ik dat zijn komst overbodig is. Hij is namelijk niet de snelste meer en het moet nog blijken of hij weer terugkeert op zijn oude niveau. Ik vind hem een beetje vergelijkbaar met Suarez, die ze in mijn ogen ook beter nog kunnen behouden voor nu.
 
Lierse1997
 
6
21 augustus 2020 om 07:55
De manier waarop depay die rol van diepe spits invult, verschilt toch ook niet zoveel van de manier waarop Griezmann dat zou kunnen doen? Misschien is depay fysiek iets sterker, maar Griezmann heeft dan weer een stuk meer talent.
 
Prosoccr47
 
1
21 augustus 2020 om 08:23
Precies daarom denk ik ook dat zijn komst overbodig is. Je hebt immers al spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen en vergelijkbare kwaliteiten hebben, als ik Messi zelfs buiten beschouwing laat. Barca heeft meer behoefte aan types met diepgang, loopvermogen en scorend vermogen. Daarom denk ik ook dat jongens als vdBeek en Wijnaldum eerder wat zullen toevoegen aan het huidige Barca dan een Depay bijvoorbeeld.
 
YusufCesin
 
4
21 augustus 2020 om 04:44
Leuk voor Depay maar Badboys en Barca gaan absoluut niet samen. Maradonna 1 Ibrahimovic 2 en van Bommel 3. Kan niet en gaat niet.
 
Zouzi
 
10
21 augustus 2020 om 07:20
Van Bommel een bad boy? Eigenwijs ok, maar bad boy zou ik hem niet noemen
 
Baabman
 
3
21 augustus 2020 om 09:03
Op het veld absoluut wel, daar heb je niks aan een tatoo of baardje.
 
YusufCesin
 
0
21 augustus 2020 om 14:25
Volgens mij heb je de carrière van Bommel niet echt gevolgd, hij was bij PSV al een wereldspeler en haalde des tijds Oranje niet omdat hij hier en daar rood pakte. Hij was toen al beter dan welke middenvelder dan ook van Oranje maar ze hielden zich alsnog vast aan Kluivert Davids. Ze gaven jongere spelers zoals Sneijder vd Vaart voorrang omdat v. Bommel destijds niet op z’n Hollands voetbalde. Tuurlijk is hij een Badboy daar stond hij bekend om in de Eredivisie.
 
Ajax/ACMilan
 
11
21 augustus 2020 om 06:39
Koeman wilt Memphis en Van de Beek halen en gelijk zit veel VZ te bashen dat ie alweer zijn koffers kan gaan pakken. Iets met typisch Nederlands ofzo. Zo zaten ze vorige jaar ook over F. de Jong en De Ligt en nu hoor ik ze niet meer.
 
Lierse1997
 
18
21 augustus 2020 om 06:47
De Ligt en de Jong hebben toch ontegensprekelijk meer talent en potentie dan Depay en Van De Beek? Die vergelijking loopt nogal mank dus naar mijn idee.
 
Baabman
 
1
21 augustus 2020 om 09:08
Depay was echt een enorm talent, Donny is meer geleidelijk gekomen.
 
Lierse1997
 
2
21 augustus 2020 om 13:20
Daar verwoordt je perfect wat ik bedoel. “Hij was een groot talent”, in de verleden tijd dus.
 
Tinus88
 
4
21 augustus 2020 om 07:59
Er is toch weinig voor nodig om in te zien dat Depay het nooit gaat worden in Barcelona? Ik snap echt niet dat mensen hem daar graag zouden willen zien. Barcelona is samen met Real, PSG, Bayern, etc het hoogst haalbare. Daar komt hij te kort voor.
 
Spotgod
 
2
21 augustus 2020 om 07:34
Van der Beek en Depay zijn jonge, talentvolle voetballers die voor een relatief laag bedrag te halen zijn. Corona heeft ervoor gezorgd dat ook clubs als Barca de belachelijke transfersommen van 100mio+ en bijbehorende salarissen niet meer kan en wil betalen. Het is de nieuwe werkelijkheid en eerlijk gezegd vind ik het niet erg
 
Prosoccr47
 
2
21 augustus 2020 om 07:50
Jongens als Griezman en Coutinho kunnen in mijn ogen echt wel beter dan ze nu laten zien. Daarnaast is het beter om nu door te selecteren en Rakitic en nog een paar andere jongens van de oude garde te verkopen. Hiermee komt immers salaris en geld vrij om te investeren in directe versterkingen. Jongens als Depay en Beek zijn misschien handig om achter de hand te hebben, maar het zijn geen directe versterkingen.
 
Spotgod
 
0
21 augustus 2020 om 09:43
Het is koffiedik kijken zolang nog niet bekend is of Messi blijft. Heel Barca is afhankelijk van zijn ingevingen. Vd Beek en Depay kunnen echt nog wel een stap maken en dan kunnen ze uitstekend functioneren mits Koeman er een team van weet te smeden. Als Messi vertrekt, vertrekken er meer en zal Barca opnieuw opgebouwd moeten worden
 
Myst1quE
 
0
21 augustus 2020 om 07:59
Depay is toch echt een goede optie voor Barca, maar qua mentaliteit vindt ik Lautaro beter passen.
 
VChre
 
1
21 augustus 2020 om 08:12
Lijkt me toch echt een keer handiger als ze gaan kijken naar defensieve versterkingen ipv aanvallende versterkingen. De gehele achterste linie moet op de schop en als Koeman nou eens lef toont en gaat pijlen of Virgil misschien een nieuwe uitdaging wilt dan hebben ze daar 100x meer aan dan een Depay of Lautaro.
 
NUFC_U2
 
0
21 augustus 2020 om 08:45
Dit is toch geen vergelijking; Depay of Martinez ? Depay is een begenadigd voetballer maar niet van het niveau waar Barca op hoopt te acteren. Maar hopelijk kijkt Koeman wat Barca nu écht nodig heeft. De laatste jaren is er voor veel geld te dure spelers gehaald, die niet bij Barca passen. Vooral achterin heeft Barca jonge, fitte en snelle verdedigers nodig.
 
Casparov
 
3
21 augustus 2020 om 08:46
Waarom doen ze niet gewoon griezman in de spits als een soort valse 9? Zou ik bij FM doen in ieder geval. Messi op rechts Fati op links?? Dan leuk middenveld met een scorende middenvelder, dan vind ik van de beek er juist goed bij passen. Kan je een aankoop doen op CV en Donny of een andere middenvelder.
 
Sht-Eve
 
0
21 augustus 2020 om 09:08
Niet Depay en zeker geen Donny, echt niet doen Koeman. Snap dat ie zo veel mogelijk landgenoten wil helpen, maar niemand behalve 1e optie Virgil,(2e optie de Ligt) zal Barca goed doen.
 
FCB_Catalunya
 
0
21 augustus 2020 om 09:56
Nog liever Donny dan Depay hoor. Vd Beek zou met zijn diepgang nog wel iets toevoegen wat het huidige team niet heeft, Depay past niet en is gewoon te grillig. Vd beek speelt elke wedstrijd wel een voldoende en brengt loopacties die we nog niet hebben vanuit het middenveld.
 
markena
 
1
21 augustus 2020 om 09:34
Ik moest bij de naam Depay bij Barca meteen even denken aan toen Benzema naar Real ging. Dat vond ik nooit een match met de speelstijl andere spelers en club en toch heeft die op zijn manier veel voor Real kunnen betekenen.
 
theo uphus
 
0
21 augustus 2020 om 09:37
Ik denk dat Depay nog van onvoldoende niveau is sinds zijn blessure om een plaats in de voorhoede van Barcelona te claimen. Donny v.d. Beek zie ik nou juist wel slagen in Catalonie. En wel omdat hij diepte in het spel kan brengen. Dat is nu juist een van de tekortkomingen van het huidige Barcelona. Het is veel te veel breien op het middenveld. Koeman moet er wel voor wakenniet al te veel Nederlanders naar Barcelona te halen. Mocht hij toch vanwege onvoldoende resultaten worden ontslagen, bijvoorbeeld na de bestuursverkiezingen in maart dan zul je zien dat juist die Nederlanders het moeilijk gaan krijgen. Zie bijvoorbeeld Davy Klaassen bij Everton, die ook ineens niet goed genoeg meer was.
 
okan61
 
1
21 augustus 2020 om 09:39
Geen van beide zal Barca sterker maken. De een is te statisch, de ander tactisch te zwak voor het Barca niveau. Voorin hebben ze het type Aubameyang nodig. Sterk, dynamisch, snel en bij de les.
 
FCB_Catalunya
 
1
21 augustus 2020 om 09:55
Alsjeblieft geen Depay, alsjeblieft. Heeft totaal het niveau niet, is vaak wedstrijden compleet onzichtbaar en is ook een persoonlijkheid die ik niet in het team hoef te zien. Lautaro is 4 klassen beter.
 
Schop1989
 
0
21 augustus 2020 om 10:07
Alles wat pit heeft zal dit Barcalona beter maken, ze kunnen op elke linie een el toro gebruiken en als die er staan dan zullen spelers als Messi en De Jong zich daar weer aan op kunnen trekken. Beetje zoals Keane die ervoor zorgde dat alle United talenten tegen dat fysiek geweld op konden. Nu is het niet meer zozeer fysiek maar pure intensiteit waar tegenop geboxt moet worden. Dat Bayern raasde over het veld en Liverpool vorig seizoen ook en dan valt kwaliteit steeds verder weg..
 
 
0
21 augustus 2020 om 11:48
Leuk hoor voor Memphis als ie naar Barcelona mag, maar hij is daar natuurlijk niet goed genoeg voor. Sowieso denk ik dat Memphis vooral rendeert als hij de baas is in een ploeg en de vrije hand krijgt. Bij Barcelona staat hij gewoon als 1 van de 11 (of 14) in de schaduw van een hoop mensen. Nogmaals, lijkt me best geinig, maar buiten De Ligt, Van Dijk en De Vrij, zie ik geen Nederland die voor Barcelona een versterking is.
 
Ziyechgoat22
 
0
21 augustus 2020 om 15:53
Raar, dit zijn twee verschillende type spelers, Depay wil meer de bal aan zn voeten hebben en een actie maken. Martinez is juist meer een afmaker, ik zou ze allebei halen, Griezmann verkopen en je hebt ze allebei.