Cech ziet heil in Europa League-campagne: 'Het blijft een Europese prijs'
Woensdag, 17 mei 2017 om 19:30

Arsenal dreigt volgend seizoen voor het eerst sinds 1997 te ontbreken in de Champions League. The Gunners zijn zondagmiddag op de laatste speeldag in de Premier League afhankelijk van het resultaat van nummer vier Liverpool, dat aan een zege op het reeds gedegradeerde Middlesbrough genoeg heeft om Arsenal voor te blijven op de ranglijst. Petr Cech ziet evenwel heil in een Europa League-campagne.

"Een Europese prijs blijft een Europese prijs", wordt de doelman van Arsenal geciteerd door de Daily Mirror. "Ik moet toegeven dat je liever de Champions League wint dan de Europa League, maar je merkt dat de Europa League de laatste seizoenen steeds serieuzer wordt genomen door de grotere clubs. Het is nu eenmaal een Europese prijs. Bovendien is het nu ook mogelijk om je voor de Champions League te plaatsen door de Europa League te winnen."

Cech won het tweede Europese toernooi in het seizoen 2012/13 al eens met Chelsea. "Dat is een fantastische herinnering", vervolgt hij. "Ik heb slechts één keer gespeeld in de Europa League en had het geluk de prijs te winnen. Het lijkt me echter duidelijk dat ik liever deelneem aan het Champions League-toernooi." Arsenal sluit het seizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen Everton.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
3
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
34
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Ajax/barca2014
 
4
17 mei 2017 om 19:36
Hopelijk dat Everton de El serieus gaat nemen. Als Ajax of Psv hem volgend jaar niet wint gun ik het Koeman of een Spaanse ploeg het. Mooi dat Chech het zo ziet. Ik vind de el ook veel mooier met enorme verassingen zoals Ajax, of Gent dat Tothenham uitschakelt en vervolgens door Genk uitgeschakeld wordt.
 
M_SSC
 
19
17 mei 2017 om 19:40
Wint een spaanseploeg die prijs niet standaard? Vind het nu juist fijn dat naast een Nlse ploeg er een ander land ook wordt vertegenwoordigd
 
D@nny
 
17
17 mei 2017 om 19:41
Inderdaad, die Spanjaarden hebben hem voorlopig wel ff genoeg keer gewonnen! ?? ff iemand anders, bij voorkeur nederlands!
 
Koning020
 
3
17 mei 2017 om 20:12
Eignelijk is elke PL club, op wellicht Chelsea na, kansloos voor de winst van de CL. EL is dus eigenlijk de enige haalbare Europese prijs.
 
recoba_uruguay
 
5
17 mei 2017 om 20:18
Word beetje moe van dat sommige denken dat Chelsea met de grote teams kan meedoen,ze konden dit jaar alleen op de competitie richten zodra ze Juventus,Real,Barca,Bayern Atletico tegen komen zijn ze kansloos
 
LondonFootball
 
6
17 mei 2017 om 20:40
Leg mij uit? Wanneer is Chelsea ooit kansloos geweest in de CL? Het is pure onzin dat je uitkraamt en Chelsea zou zomaar de CL kunnen winnen.
 
fieb
 
4
17 mei 2017 om 21:01
Juist een van de slechtste Chelsea teams van de afgelopen jaren won de Campions league. Als ploegen kunnen pieken op het juiste moment en de loting een beetje meezit kan ieder team ver komen.
 
Benaen
 
1
17 mei 2017 om 22:40
Als Liverpool 4e eindigt gaan ze competitie bieden, markeer mijn woorden. Tenzij een of andere Bournemouth of Southampton tegen ze staat in de halve finale. Kwalitatief mindere ploegen kunnen ze tenslotte niet van winnen.
 
Petit_17
 
8
17 mei 2017 om 20:54
Ik vind het goed dat Cech dit zegt, ik ben van mening dat je je nooit te groot moet voelen om een prijs te winnen.
 
fieb
 
7
17 mei 2017 om 21:03
Met Arsenals geluk spelen ze in de 8e finales tegen Bayern of Barca, die heel toevallig een slechte poule fase hebben gehad en als 3e zijn geã«indigd. Maar goed, geen Club zit te wachten op donderdagavond voetbal. Hopelijk laat Liverpool een paar puntjes liggen.
 
Jackieboy10
 
4
17 mei 2017 om 21:09
Mooi dat Cech dit zegt. Ik kan het niet uitstaan als fans op bijvoorbeeld Arsenal Fan Tv zeggen dat Arsenal maar met de jeugd moet gaan spelen in de EL zodat er echt gevochten kan worden om de PL titel. Onzin! Arsenal heeft nog nooit de CL of EL gewonnen. Dan is het toch uitermate mooi om als je in de EL mee doet dan ook die beker te pakken? Het is gewoon een Europese prijs. Bovendien kwalificeert je je dan automatisch voor de CL volgend jaar. En het is onzinnig om te stellen dat dit ten koste zal gaan van de vorm in de PL, gezien de grootte van de selecties van de Engelse teams. Ik heb in ieder geval liever dat we dan de FA Cup en Capital One Cup laten schieten en vol focussen op de PL en EL dan focussen op de PL en FA Cup bijvoorbeeld.
 
Bon Jovi
 
1
17 mei 2017 om 21:42
Dat zijn pipo's, moet je niet op letten. De EL is een mooie prijs en als je als grote club mee doet, moet je inderdaad spelen om te winnen. En het zou wel leuk zijn om Arsenal eens in Brugge te zien Natuurlijk irritant als je de donderdag speelt en zeker bij verre verplaatsingen, maar goed, eigen schuld.
 
Jackieboy10
 
0
17 mei 2017 om 22:41
Ja dat weet ik, maar dat was puur een voorbeeld. Er zijn velen die dat zo vinden. Ik ben het helemaal met jou eens. Arsenal moet ook in staat zijn om dat te winnen. Als je de ploegen van bijvoorbeeld dit jaar ziet spelen, dan moet je daar als Arsenal zijnde gewoon van winnen. Haha, voor welke ploeg ben je dan als die twee tegen elkaar gaan ? Dat is waar, maar als je goed kunt rouleren dan moet dat prima kunnen.
 
Bon Jovi
 
1
17 mei 2017 om 23:26
Absoluut. Al moet wel gezegd worden dat dit een kwalitatief 'minder' jaar was. Je had veel kleinere ploegen zoals Genk, Anderlecht, Ajax en Celta die ver zijn geraakt, en geen Liverpool, Sevilla, Dortmund of Inter zoals vorige edities met 1 of 2 verrassingen zoals Dnipro. Ik denk dat het volgende jaren weer moeilijker wordt, maar ze moeten inderdaad in staat zijn om te winnen. Altijd club brugge haha, simpele keuze.
 
ricardo77
 
0
18 mei 2017 om 08:05
In welk opzicht is Ajax een " kleine ploeg" volgens jou??? Er zijn in Europa misschien maar 5/6 clubs met meer Europese prijzen namelijk...
 
Ajax/barca2014
 
0
17 mei 2017 om 22:10
De groepsfase kan je best met een b-team spelen. En ja een prijs is een prijs. Snap ook niet dat West Ham of southampton de el niet serieus hebben genomen. De kans is sowieso al klein dat je europees voetbal haalt, en dan toch met de pet er naar gooien. Ik zou dan toch echt als trainer koste wat het kost die Europese beker willen winnen. Of toch ten minste de finale. Maar in Engeland houden ze misschien niet van El, kan ook.
 
EdenHazard
 
1
18 mei 2017 om 01:49
Behalve Alexis en Koscielny zouden al die spelers niet misstaan in de Europa League. Een keertje CL missen na zoveel jaar kan toch geen kwaad, Arsenal was de enige topclub die de CL nog niet gemist had en een van de enige die nog geen EL heeft gespeeld recent. Ik probeer de situatie van Arsenal nu goed te praten alsof het ook normaal is maar het is wel pijnlijk voor de Gunners die meer potentieel in hun clubje zagen.
 
jonkoman
 
0
18 mei 2017 om 04:33
Stel je bent de grootste club van de Europa league... Dan moet je toch juist de instelling hebben om deze met gemak te winnen? Ookal is het geen Champions league