Ché Nunnely heeft uitzicht op nieuwe club en duikt op in de Eredivisie
Zondag, 8 januari 2023 om 17:05

Ché Nunnely gaat komt aankomende week op proef bij sc Heerenveen, zo maken de Friezen via de officiële kanalen bekend. De vleugelaanvaller is na zijn dienstverband bij Willem II transfervrij en is dus op zoek naar een nieuwe club. Nunnely liep in zijn tijd in Tilburg een kruisbandblessure op, waarvan hij inmiddels is hersteld.

Nunnely stapte in de zomer van 2019 over van Ajax naar Willem II, om daar voor zijn kans in de Eredivisie te gaan. In Noord-Brabant kwam hij tot 88 wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij goed was voor zeventien treffers en elf assists. Begin mei vorig jaar sloeg het noodlot toe voor Nunnely, daar hij op de training een zware kruisbandblessure opliep. Die zomer liep Nunnely uit zijn contract en inmiddels is hij hersteld van zijn kwetsuur. Mocht Nunnely door zijn proeftijd komen, dan zal hij op de rechtsbuitenpositie concurrentie ondervinden van onder meer de Zweden Alex Timossi Andersson en Simon Olsson. Laatstgenoemde stond zaterdag in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk (0-0) in de basis en werd in de slotminuten gewisseld voor Antoine Colassin.

Als Nunnely een contract aangeboden krijgt, zou hij niet de eerste speler zijn de overstap maakt van Tilburg naar Heerenveen. In de afgelopen seizoenen maakten Mats Köhlert en Sven van Beek de oversteek naar het Abe Lenstra Stadion. "Nunnely kan nu diezelfde weg bewandelen, als hij indruk weet te maken", schrijft Heerenveen. Zowel Köhlert als Van Beek zijn normaliter basisspeler in het team van trainer Kees van Wonderen, al zal Van Beek de komende tijd moeten toekijken. De centrumverdediger verstapte zich zaterdag tijdens het uitduel met RKC en moest met hulp van twee begeleiders naar de kant.

Nunnely doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een doorbraak in het eerste kwam het niet. Voor Jong Ajax kwam de behendige aanvaller wel tot 42 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij tien keer trefzeker en zette hij zes assists achter zijn naam. In de UEFA Youth League kwam de vleugelflitser tot veertien wedstrijden, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en drie treffers. De concurrentie in het eerste van de Amsterdammers bleek echter te groot, waardoor hij naar Willem II verkaste.

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
6
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
D.Pranjic
 
16
8 januari 2023 om 17:16
Als hij zijn niveau weer weet te halen is het een prima vleugelspeler. Gratis op te pikken. Goede deal dan .
 
tyuin
 
6
8 januari 2023 om 17:31
Voor iedere club buiten de top 5 een prima versterking. Zeker al hij gratis is. Zal even tijd nodig hebben, maar kan het moeilijk allemaal verleerd zijn. Op zijn W2 niveau zie ik hem bij iedere club buiten de top 5 een rol vervullen en daarbij heeft hij nog restwaarde ook. Prima handelen door Heerenveen!
 
JellyHenry
 
0
9 januari 2023 om 08:55
Fluderrus ligt weer te slapen
 
Rochester
 
3
8 januari 2023 om 17:19
Vroeg al af of hij nog bij Willem ll speelde en waarom ik niks meer van hem hoorde, maar zit dus blijkbaar al een tijdje zonder club en was dus ook nog eens geblesseerd. Vond hem bij Willem ll altijd wel een prima speler en volgens mij werd hij begin vorig seizoen genoemd bij AZ, maar konden AZ en Willem ll geen akkoord bereiken. Mist naar mijn idee wel een beetje overzicht, maar is nog steeds maar 23-jaar en dat is nog een leeftijd waarop je bepaalde dingen kan ontwikkelen. AZ zal denk ik ook niet meer terugkeren voor hem (ook niet nu hij transfervrij is), maar een club als SC Heerenveen zal hij denk ik ook gewoon goed passen en hopelijk zijn niveau die hij had bij Willem ll aan kunnen tikken. Kon ook gewoon prima statistieken overleggen bij Willem ll, met 4 goals en 6 assists (25 wedstrijden, afgebroken coronaseizoen) in zijn 1ste seizoen, 7 goals en 4 assists (32 wedstrijden) in zijn 2de seizoen en het afgelopen seizoen met 6 goals en 1 assists (31 wedstrijden) in het afgelopen seizoen bij Willem ll. En opzicht had hij gewoon goede statistieken qua rendement (behalve vorig seizoen dan qua assists), maar vond hem regelmatig wat te wild.
 
JK1993
 
5
8 januari 2023 om 17:37
Axel Andersson? Denk dat ze Alex Timossi Andersson bedoelen, alleen die speelt nauwelijks
 
p__s__v
 
2
8 januari 2023 om 18:24
Prima versterking en als ik kijk naar de flanken bij PSV/feyenoord kan mits fit ook makkelijk mee daar ... Via Heerenveen 1/2 jaartjes vlammen en dan stap omhoog weer
 
GJ7300
 
1
8 januari 2023 om 18:31
Prima idee. Heeft nog genoeg in zich en scorend vermogen, ben je al heel ver. Kan nog altijd stappen maken, vgl een Becker bijv.
 
 
0
8 januari 2023 om 22:27
Oh, hier was ik altijd wel gecharmeerd van bij Willem II. Dit lijkt mij een hele welkome aanwinst!