'Champions League-deelnemer wil Sevilla verlossen van Oussama Idrissi'
Vrijdag, 9 juli 2021 om 07:45

Oussama Idrissi is op de radar van Club Brugge verschenen, zo weet Het Laatste Nieuws te melden. De Belgische krant stelt dat er vooralsnog geen sprake is van onderhandelingen tussen de kampioen van België en Sevilla, maar dat 'zijn dossier van dichtbij wordt gevolgd'. Het Spaanse Estadio Deportivo meldde afgelopen week al Idrissi bij Sevilla te horen heeft gekregen dat er voor hem geen toekomst is weggelegd bij de hoofdmacht.

Idrissi kwam vorig jaar voor twaalf miljoen euro naar Sevilla, maar wist in Andalusië geen moment te overtuigen. De aanvaller speelde in LaLiga slechts 24 minuten en werd in januari uitgeleend aan Ajax. Achter aanvoerder Dusan Tadic zat Idrissi voornamelijk op de bank en in de invalbeurten die hij kreeg maakte hij geen al te sterke indruk. In totaal speelde Idrissi veertien officiële duels voor Ajax, waarin hij geen enkel doelpunt of assist liet noteren.

Bij Sevilla heeft men genoeg gezien van Idrissi en de Spaanse club denkt vrijwel zeker een verlies te gaan lijden op de transfersom die aan AZ betaald werd. De Marokkaans international lijkt voorlopig alleen een toekomst in Spanje te hebben als aanbiedingen uitblijven én hij een uitmuntende indruk achterlaat op trainer Julen Lopetegui in de voorbereiding. Zijn contract in Andalusië loopt nog door tot medio 2025. Club Brugge wil eerst afwachten wat de plannen van Sevilla met Idrissi zijn.

Voorlopig is er nog geen sprake van onderhandelingen tussen Club Brugge en Sevilla, maar de Belgische topclub volgt de situatie van Idrissi op de voet. Mocht Idrissi Sevilla verlaten voor Club Brugge, kan hij volgend seizoen Champions League gaan spelen. Als kampioen van België is Club Brugge verzekerd van een ticket voor de groepsfase van het miljardenbal. Idrissi zou in België ploeggenoot worden van Bas Dost, Ruud Vormer en Noa Lang.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Master D
 
21
9 juli 2021 om 07:48
Logisch dat een club als Club Brugge de situatie rond dit soort spelers volgt. Als je hem voor een paar miljoen kunt halen heb je voor de Belgische competitie gewoon een prima speler. Bij Ajax geen succes op huurbasis, maar als hij 10 wedstrijden de tijd krijgt en niet zich iedere invalbeurt hoeft te forceren, dan komt hij er echt wel weer bovenop.
 
Krotekoker
 
8
9 juli 2021 om 08:40
Hij zal wel wat duurder zijn dan een paar miljoen, desondanks denk ik dat het een hele goede aankoop van Brugge zou zijn.
 
Zytto34
 
0
9 juli 2021 om 11:28
Wel zonde dat we echt geen 1 actie van de Idrissi van az hebben gezien. Hij was wel echt slecht terwijl ik hoge verwachtingen van hem had.
 
azchelsea
 
0
9 juli 2021 om 12:51
Hij heeft bij Ajax ook maar 1 keer meer dan een helftje gespeeld. Dan is het niet makkelijk om het verschil te maken. Club Brugge zou denk ik een mooie stap zijn, maar dan gaat hij (net als bij Sevilla) wel weer naar een team waar een spits staat die in stelling gebracht moet worden. Dost is namelijk niet bijzonder als hij geen aanvoer krijgt, maar Idrissi is geen speler die veel voorzetten geeft. Ben benieuwd of dat dan een goede combi is.
 
MarTEN4Sho
 
5
9 juli 2021 om 07:51
Tjah, was bij AZ echt wel een goede speler, maar is net als zoveel andere Alkmaarders geflopt in het buitenland. Waar komt dat door? Zou voor Idrissi wel mooi zijn als hij ergens zijn vorm weer terug gaat vinden.
 
4sigare
 
9
9 juli 2021 om 08:13
Wil niet direct zeggen dat hij geflopt is. Hij is zo'n type buitenspeler met kalk aan de hakken, en vooral in het buitenland spelen ze weinig met zo,n soort buitenspeler. Daar wordt iets anders van je verwacht. Denk dat hij daar vooral veel moeite mee heeft gehad. Denk dan ook dat hij niet al te best gescout is.
 
schijntrap
 
6
9 juli 2021 om 07:57
Hele matige speler was dit en heeft werkelijk geen fluit toegevoegd het afgelopen jaar. Best gĂȘnant die praatjes vooraf en die attitude. Hij zou het wel even gaan laten zien want hij kwam van Sevilla daar was iedereen beter dan bij Ajax. Ik heb het niet gezien bij hem.
 
baradona
 
4
9 juli 2021 om 08:19
Tja had bij Ajax natuurlijk Tadic voor zich, en dan weet je dat het een lastig verhaal word. Was bij AZ gewoon een prima speler, en zal voor Brugge ook een goede speler zijn.
 
kraanvogelaar
 
1
9 juli 2021 om 10:12
Klopt, maar ik en ook anderen had steeds het idee dat hij in principe t niveau wel aankan. Hij hikte tegen zijn eerste goal of assist aan maar die kwam maar niet en dat ging in zijn hoofd zitten. Het was ook lastig om bijna altijd maar 10 min mee te mogen doen.
 
NUFC_U2
 
2
9 juli 2021 om 09:37
Voor Club absoluut geen versterking. We kennen de bewegingen van Idrissi allemaal, naar binnen komen en schieten met rechts of breed leggen. Weinig creativiteit bij deze speler. Buiten dat wordt Dost hiermee ook niet juist gevoed. Tot slot, gaat hij hiermee Noa Lang niet voor de voeten lopen ?
 
Lierse1997
 
1
9 juli 2021 om 10:20
Het valt nog maar te bezien of dost eerste spits blijft. Enorm veel indruk heeft die naar het einde van het seizoen niet gemaakt.
 
Luka Jovic
 
1
9 juli 2021 om 14:00
Robben had ook maar dezelfde actie in huis maar was toch niet te stoppen.
 
NUFC_U2
 
0
9 juli 2021 om 15:36
Klopt helemaal, maar om nu Idrissi met Robben te vergelijken gaat me wel heel erg ver...
 
melvin7
 
1
9 juli 2021 om 11:21
Zie hem graag naar Feyenoord komen, voor de eredivisie een fantastische speler. Bij Ajax kwam het er niet helemaal uit omdat hij het (terecht) vaak met korte invalbeurten moest doen maar wat wil je als Tadic op je positie staat. Was onder Arne Slot bij AZ statistisch gezien de belangrijkste speler in het seizoen dat ze voor het kampioensschap speelde. Financieel zal het lastig worden maar misschien met de miljoenen van Berghuis en als je hem voor 6 miljoen op zou kunnen halen.