Champions League-race ligt open na duel tussen Leicester City en Chelsea
Zaterdag, 1 februari 2020 om 15:28

De topper tussen Leicester City en Chelsea, de nummers drie en vier van de Premier League, heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Het competitieduel eindigde in 2-2 en zodoende behoudt de ploeg van Brendan Rodgers de riante voorsprong van acht punten op de concurrent uit Londen: 49 om 41. De ploegen onder de top vier hebben baat bij het resultaat. Frank Lampard koos ervoor om Kepa Arrizabalaga op de bank te zetten, ten faveure van Willy Caballero, maar mogelijk is hij niet veel wijzer geworden.

Het eerste bedrijf in het King Power Stadium eindigde doelpuntloos. Het ontbrak beide teams aan finesse in de laatste meters, ondanks dat er enkele goede kansen werden gecreëerd. Met name Chelsea liet na om aan de leiding te gaan. Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi en Mason Mount slaagden er in het strafschopgebied in om de bal niet eens op doel te krijgen. De beste kans was ook nog eens voor het team van Rodgers, na 25 minuten spelen.

Na een fout van César Azpilicueta en voorbereidend werk van Ayoze Pérez schoot Vardy in één keer met links, maar Caballero blokte de inzet van de aanvaller. Nog geen minuut na de onderbreking kwam Chelsea aan de leiding. Na een corner vanaf links van Mount richting de tweede paal twijfelde Kasper Schmeichel of hij moest uitkomen. Antonio Rüdiger klopte Hamza Choudhury in de lucht en knikte het leer in het doel: 0-1.

Leicester City slaagde er echter in om voor de ommekeer te zorgen. Een door Reece James geblokt schot van Harvey Barnes belandde in de verste hoek van de hulpeloze Caballero en betekende de 1-1 na 54 minuten spelen. Tien minuten later maakte de doelman geen goede indruk toen hij zijn doel tevergeefs verliet om een aanval onschadelijk te maken en hij eenmaal weer op de doellijn geen antwoord had op een schot van Ben Chilwell: 2-1.

Rüdiger nam twintig minuten voor het einde ook de gelijkmaker van Chelsea voor zijn rekening. Na een vrije trap van Mount vanaf links won de Duitser dit keer een kopduel van Chilwell en kopte hij de bal heerlijk in de verre hoek achter Schmeichel: 2-2. In het restant van het duel liet Leicester City na om toch drie punten te pakken. De vrijstaande Jonny Evans kopte naast vanaf een meter of zeven, terwijl Barnes het leer eveneens naast mikte na een goede pass van Vardy. De remise betekent dat Manchester United en Tottenham Hotspur, beide 34 punten, dit weekeinde de kans krijgen om dichter bij de top vier te komen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
0
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
TILBURG013
 
14
1 februari 2020 om 15:28
Chelsea heeft geluk dat ze hier een punt overhouden. Leicester was vele malen beter en wat een kansen hebben die gemist zeg..
 
CFCSFC
 
14
1 februari 2020 om 15:30
Alleen 2e helft was Leicester beter.
 
ArsenalFanehv
 
11
1 februari 2020 om 15:37
En ik vind dat Leicester nog een penalty moest krijgen in de laatste minuut. Was gewoon hands van Rudiger. Een hand was netjes naast het lichaam maar de ander stak gewoon uit en als die hand dat niet deed stond Leicester 1 op 1.
 
CFCSFC
 
4
1 februari 2020 om 16:38
Z'n hand/arm is aan z'n lichaam vast, hij is in beweging, hij kan er absoluut niks aan doen. Genoeg argumenten? Niemand vond 't een penalty.
 
ArsenalFanehv
 
2
1 februari 2020 om 16:44
In mijn ogen steekt hij bewust zijn hand naar achter om die bal te blokkeren, dat hij in beweging is heeft er niets mee te maken. Als dit op een andere plek op het veld was zou het 100% hands zijn, waarom hier niet?
 
azchelsea
 
3
1 februari 2020 om 15:29
Mooie wedstrijd. De eerste helft was echt een hoog niveau van beide kanten met veel kansen. Waar Leicester daar in de 2e helft mee doorging, viel het bij Chelsea wat stil. Al met al dus tevreden met de 2-2. Het is wel heerlijk om de No-nonsense Rudiger terug te hebben. Echt een wapen bij dode spelsituaties en die keiharde tackle in de 86e minuut, prachtig. Wel een pijnlijk dingetje dat na alle geruchten niemand voorin gehaald is. Ik snap dat niet iedereen te halen is, maar Mertens zou toch een goedkope, beschikbare tussenoplossing zijn? Nu is het zo armoedig dat Barkley voor een spits gewisseld wordt.
 
De Toekomst
 
2
1 februari 2020 om 15:39
Niet alleen Chelsea heeft dat probleem gehad deze transferwindow. Ook United, Atletico Madrid en Barcelona waren heel erg op zoek naar een aanvallende versterking. United had met Ighalo nog enigszins succes, maar het blijkt verdomde moeilijk te zijn. Blijkbaar is er veel schaarste, houd iedere club zijn aanvallers daarom graag vast en worden de bedragen daardoor te hoog voor clubs om ergens toe te slaan.... Het komt niet vaak voor dat het zo lastig is voor grote, rijke clubs om de voorhoede te versterken. Bijzonder dat meerdere grote clubs daar nu tegelijk last van hadden. Sowieso was deze transferperiode erg rustig voor mijn gevoel. Weinig groot vuurwerk.
 
consy
 
1
1 februari 2020 om 17:34
Helaas voor die grote clubs hebben ze zelf de markt opgeblazen. Neem United als voorbeeld, boven de 100 miljoen betalen voor Pogba (record destijds) en Maguire de duurste verdediger ooit maken. Dan gaan clubs nou eenmaal met je ballen spelen, die denken oh daar is wel makkelijk geld te halen, we gaan lekker hoog zitten met onze eis. Eigen schuld, dikke bult.
 
Formus
 
0
1 februari 2020 om 19:38
En er zijn op dit moment gewoon heel erg veel grote, rijke clubs. Vroeger wilde je naar ManU, Milan, Juve, Barça, Real of Bayern, nu betalen City, Chelsea, Atletico, Liverpool, Psg ook enorme bedragen en salarissen. En dan kunnen de Inters, Sevillas, Spurs`, Leicesters, Valencia`s en Dortmunds van deze wereld er ook wat van. En China niet te vergeten.
 
Oelie Wapper
 
0
1 februari 2020 om 15:30
Leuke pot, veel voetbal, veel fouten, paar mooie doelpunten en voor Liverpool een prima uitslag. Al met al geen tijdverspilling geweest om hier naar te kijken .
 
thomas44
 
2
1 februari 2020 om 15:30
Leicester leek wel te spelen met 10 man, want Choudhury werd continu geskipt door zijn team en hij was verdedigend erg matig. Jammer dat de penal niet werd gegeven vlak voor tijd, aangezien zijn hand niet hand los van zijn lichaam is
 
MalcolmX
 
20
1 februari 2020 om 15:31
Ik heb een andere wedstrijd gezien. Mister Afro was heel erg nuttig en belangrijk voor Leicester vandaag
 
AZE/CHE 4 EVER
 
3
1 februari 2020 om 15:31
Vermakelijke wedstrijd! Jammer dat we niet winnen, maar om eerlijk te zijn mag je blij zijn met een punt. Leicester was in de tweede helft beter en gevaarlijker, gelukkig ging het afronden wat minder. Nu maar hopen dat Wolves United pakt.
 
Ajacxied
 
5
1 februari 2020 om 15:34
En city morgen spurs
 
ArsenalFanehv
 
2
1 februari 2020 om 15:38
En Arsenal punten pakken tegen Burnley.
 
YoeriCFC
 
6
1 februari 2020 om 15:38
Sneu dat we niet winnen, maar de tweede helft was van onze kant ook wel echt heel slecht. Ik vond Mount en Kante de eerste helft goed spelen, maar na de break waren zij eigenlijk onzichtbaar. Lampard trekt zijn lijn met gedurfde beslissingen door en zet Barkley (Barklee volgens die sukkel van Ziggo) in de spits terwijl Batshuayi op de bank zit. Dat is wel een heel duidelijk signaal naar die jongen toe.
 
De Toekomst
 
2
1 februari 2020 om 15:43
Misschien dat hij het bij Chelsea gewoon niet waarmaakt, maar Batshuayi is toch een prima spits? Heeft het bij meerdere clubs bewezen en ja, soms ook niet, maar daar zou je wel wat van kunnen maken lijkt me.
 
YoeriCFC
 
4
1 februari 2020 om 15:52
De Belgen die op dit forum actief zijn/waren verzekerden mij er van dat ik er naast zat en dat hij wel degelijk echt top was. Het zou aan Conte/Sarri/Lampard liggen, want hij kreeg te weinig vertrouwen.. Volgens mij heeft hij wel genoeg vertrouwen gekregen en is de koek nu wel echt op.
 
_Buffalo_
 
0
1 februari 2020 om 16:39
Toch niet alle Belgen, bij Chelsea ben ik nooit echt onder de indruk van hem geweest. Ook in België zelf is de perceptie tegen Bats wat gekeerd ondertussen.
 
John Terry
 
4
1 februari 2020 om 15:44
Bats is toch ook gewoon een grote hoop egoïstisch drama? Kan nauwelijks voetballen, heeft een slechtere first touch dan Lukaku, staat af en toe goed op de juiste plek maar helpt ook zo veel om zeep door vanuit vage hoeken weer voor eigen succes te gaan ipv overzicht behouden. Barkley is geen spits maar van mij mag Bats per direct vertrekken, dan heeft Giroud voor mij meer nut. Ik snap niet dat die onder Bats staat in de pikorde.
 
YoeriCFC
 
5
1 februari 2020 om 15:51
Ik ben er blij mee hoor, laten we dat voorop stellen. Vanaf minuut 1 heb ik echt helemaal niets in die gozer gezien.. Ik vond het alleen een merkwaaridge keuze die wel even benoemd mag worden.
 
Angelo77
 
1
1 februari 2020 om 15:42
Niet alleen de CL-race, maar ook de race om Sancho. Buiten Liverpool worden Chelsea en United namelijk genoemd. Het team dat zich kwalificeert voor de CL gaat heel veel meer kans op Sancho hebben.
 
gloryUnited
 
0
1 februari 2020 om 15:48
United kan zich ook nog via Europa plaatsen voor de CL. Ze kunenn zo alle 3 CL spelen
 
Angelo77
 
1
1 februari 2020 om 15:52
Klopt. Top 4 of EL winst is echt een must voor United als ze voor namen als Sancho, Ndidi, Neves, Koulibaly etc zouden willen gaan.
 
Zermatt_Person
 
1
1 februari 2020 om 18:00
Ndidi is overbodig voor Man U. Hij komt voetballend te kort en is alleen defensief goed. Neves, Sancho en Koulibaly zouden wel goede versterkingen zijn.
 
Angelo77
 
1
1 februari 2020 om 18:54
Als Pogba zou blijven is Ndidi de ideale partner, a la Kante bij Frankrijk. Vertrekt Pogba, is het idd Neves of Tonali + Grealish of Maddison.
 
CFCSFC
 
1
1 februari 2020 om 16:41
Schijnt dat hij voorkeur heeft voor Chelsea omdat al z'n leeftijds genoten/vriendjes erin zitten (Odoi, James, Mount, Abraham)
 
Angelo77
 
1
1 februari 2020 om 17:09
Heb dat ook vaker gelezen idd, vandaar dat United plek 4 moet pakken haha. Chelsea in de EL volgend jaar maakt ze veel minder aantrekkelijk.
 
ddbiest
 
0
1 februari 2020 om 16:12
Heel het middenveld van Chelsea was heel zwak, waarbij het mij dan ook sterk opviel dat Kante weer ver onder zijn niveau presteerde! Gebruik hem aub op zijn vaste positie vanaf de volgende wedstrijd ipv daar Jorginho te zetten, die dan ook heel weinig toevoegt. Er is dan ook totaal geen verbinding tussen het middenveld en de aanvallers. Azpi op de linksback is ook echt niet meer te doen, elke bal die hij naar voor speelt gaat verloren. Zoals we gezien hebben in de eerste helft kwam alle gevaar van de rechterkant met de goeie ballen van Reece James. Verder heeft geen enkele aanvaller van Chelsea vandaag getoond dat ze het verdienen om in de basis te beginnen. Hopelijk is Pulisic snel terug fit want van die jongen komt tenminste nog iets van dreiging. De rest speelt als een zak patatten.
 
YoeriCFC
 
1
1 februari 2020 om 16:30
Waar jij Kante wil hebben heeft hij nog nooit gespeeld.. Kante heeft zowel bij Leicester als onder Conte nooit op “6” gestaan. Ik weet niet waar mensen dat idee vandaan halen?
 
ddbiest
 
0
1 februari 2020 om 16:37
om het beste uit kante te halen zie ik hem liever voor de verdediging met kovacic naast hem ipv het systeem dat ze nu gebruiken. Bij de nationale ploeg speelt hij ook in zo een systeem. Bovendien hebben we de spelers om een 4-2-3-1 te spelen met kante en kovacic achter de aanvallers. Was misschien niet juist geformuleerd maar ik vind dat Kante in zn huidige positie heel veel barverlies heeft en aanzienlijk minder ballen recupereert. Ofwel ligt dat aan een vormdip maar het valt me meer en meer op.
 
CFCSFC
 
0
1 februari 2020 om 16:42
Jij onderschat de waarde van Jorgihno echt heel erg. Die kerel is veel belanodan de meeste denken. Weet niet of je de wedstrijd hebt gekeken, maar na de wissel van Jorgihno leek de opbouw nergens meer op.