Champions League-uitschakeling dreigt forse consequenties te hebben bij PSG
Donderdag, 10 maart 2022 om 08:21

Mauricio Pochettino moet na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League vrezen voor zijn baan. Le Parisien en L'Équipe voorspellen dat de Argentijnse oefenmeester aan het einde van het seizoen zal moeten vertrekken bij de Franse topclub. Sportief directeur Leonardo neemt het na afloop van de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid echter nog op voor Pochettino.

"We moeten niet alles in de prullenbak gooien", gaf Leonardo te kennen in gesprek met RMC Sport. "We moeten niet na iedere nederlaag volledig vanaf nul beginnen. Het doel is om de Champions League te winnen en tot de rust lagen we op schema. We moeten kijken hoe we het team kunnen verbeteren en het moraal kunnen behouden om het seizoen in de Ligue 1 op een goede manier af te sluiten. Pochettino is nog steeds onderdeel van dit project en het is nog geen tijd om daarover na te denken."

Le Parisien en L'Équipe denken echter dat Pochettino verantwoordelijk gehouden gaat worden voor de uitschakeling in de Champions League. De Argentijn is bij PSG nog in het bezit van een tot medio 2023 lopend contract, maar beide doorgaans betrouwbare kranten denken niet dat hij deze verbintenis gaat uitdienen. Niet alleen de uitschakeling in de Champions League ligt daaraan ten grondslag, maar ook het ontbreken van een duidelijke filosofie of speelstijl.

"Waar is zijn charisma? Dit is de grootste wedstrijd van het seizoen, maar waar is hij? Hij zit op zijn reet op de bank", zo verwoordde Jérôme Rothen de kritiek in de studio van RMC Sport. Pochettino zei zelf na afloop 'wel te gaan zien wat de toekomst brengt'. De voormalig trainer van Espanyol, Southampton en Tottenham Hotspur is sinds januari 2021 de trainer van PSG. Hij verving Thomas Tuchel en won zowel de Coupe de France als de Trophée des Champions, maar moest de landstitel aan Lille OSC laten.

In het huidige seizoen staat met PSG met grote overmacht bovenaan in Frankrijk. Dat is de enige prijs die PSG dit seizoen nog kan winnen, want de strijd om de Trophée des Champions werd verloren van Lille, in het bekertoernooi was de achtste finale het eindstation en de Champions League-droom is ook uiteengespat. Er wordt al langer gesuggereerd dat Pochettino aan het einde van het seizoen gaat vertrekken bij PSG, waar Zinédine Zidane dan nadrukkelijk wordt genoemd als zijn opvolger.

Pochettino wordt op zijn beurt al langer genoemd als kandidaat bij Manchester United, waar hij samen met Ajax-trainer Erik ten Hag bovenaan het verlanglijstje zou staan om na dit seizoen het stokje over te nemen van interim-manager Ralf Rangnick. Overigens is Pochettino niet de enige die moet vrezen voor de consequenties van de Champions League-uitschakeling van PSG. Le Parisien schrijft dat ook de positie van sportief directeur Leonardo ter discussie zal komen te staan.

Meer nieuws
   
18:22
18:22
Treffer Vertessen niets waard door heldenrol ex-Vitesse-ster Maximilian Wittek
2
   
18:16
18:16
John van 't Schip grapt na driepunter tegen Volendam: 'Het Kroes-effect!'
3
   
18:08
18:08
'Manchester United komt in zoektocht naar doelpunten uit bij FC Barcelona'
3
   
17:57
17:57
Dick Schreuder promoveert na topseizoen met Castellón in Spanje
5
   
17:50
17:50
Dest heeft slinkse Milan van Dongen door: 'Je probeert me erin te luizen!'
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
skes14
 
26
10 maart 2022 om 08:34
Presteert ook gewoon te wisselvallig met zo een team. Zie überhaupt niet in waarom sommigen hem zo een goede coach vinden. Mag hopen dat ie niet naar United komt volgend seizoen.
 
Allez Paris
 
8
10 maart 2022 om 08:47
Er moet ook gewoon een bezem door het elftal gehaald worden. Messi en Mbappe laten vertrekken volgend seizoen, Anthony en Richarlison ervoor in de plaats bijvoorbeeld. Ook heeft het middenveld een versterking nodig, Wijnaldum is helaas te licht bevonden. Paqueta zou wel een goeie optie zijn ( een elftal met Braziliaanse broodvoetballers die vechten voor hun elftal). Daarnaast mag Ramos weg, aangezien je daar ook helemaal niks aan hebt. Dit is niet volledig op Pochettino af te schuiven.
 
PSVchelseaboy
 
15
10 maart 2022 om 08:48
Donnaruma of Navas moet ook weg. 2 van zulke keepers in 1 team werkt ook niet.
 
Allez Paris
 
5
10 maart 2022 om 08:51
Navas dan neem ik aan. Ondanks dat het een fenomenale keeper blijft.
 
SpeedyAFC
 
8
10 maart 2022 om 09:35
Ze hebben al teveel zuid Amerikanen. Dan krijg je een groepje binnen de groep en dat geeft problemen. Ze zijn de mist in gegaan om oude, transfervrij vedettes te kopen. Messi allang over de hill. Iemand nog wat van Ramos gehoord? Geen enkele trainer kan met drie aanvallende vedettes die nauwelijks mee verdedigen iets bereiken. Spelers als Benzema en Modric, die alles gewonnen hebben, die konden het wel opbrengen om alles te geven.
 
Kenada
 
0
10 maart 2022 om 14:34
Bij tottemham deed die het gewoon een aantal jaar heel goed. Maar dat is geen topclub die ieder jaar kampioen moest worden. Daar had hij gebouwd aan een team. Hier krijgt hij sterren die nooit een hecht team zullen zijn.
 
skes14
 
1
10 maart 2022 om 19:49
Nog steeds hadden ze goede spelers en heeft ie geen 1 prijs weten te winnen in 5 jaar tijd.
 
consy
 
40
10 maart 2022 om 08:35
"Dit is de grootste wedstrijd van het seizoen maar waar was hij" "hij zat met zijn reet op de bank". Wat een onzin allemaal, die man stond de hele tijd te coachen? En alsof dat zin heeft wanneer je zulke fouten maakt achterin, daar kun je helemaal niet tegen coachen.
 
StraStra
 
26
10 maart 2022 om 08:44
Daarnaast is het voor hem ook lastig om jongens als neymar en messi mee te laten verdedigen. Die gasten zetten geen stap extra…… Ik denk dat geen enkele coach zo’n team aan de praat krijgt.
 
PSVchelseaboy
 
13
10 maart 2022 om 08:57
Heel misschien Zidane. Neymar is ook aan het aftakelen net zoals Messi. PSG heeft minder van deze veredele sterren nodig.
 
cr7_arsenal
 
1
10 maart 2022 om 09:28
Nou het niet verdedigen van Messi en Neymar wordt eigenlijk pas een probleem op het moment dat ze in balbezit niks extras brengen. Ze hebben nooit bekend gestaan om hun werklust, maar waren aanvallend zo dreigend dat hun back en groot risico nam door er overheen te gaan en hun los te laten. Daar is nu weinig meer van over
 
XIII
 
10
10 maart 2022 om 10:01
Neymar lijkt al klaar joh. Ik zag hem na lange tijd weer eens spelen maar wat heeft die veel ingeleverd. Het lijkt wel een oude vent hoe die rondloopt. Alles op zo'n traag tempo. Die is echt heel snel aan het aftakkelen
 
Zlatan65
 
11
10 maart 2022 om 10:06
Oh, wat heb ik me aan die gast geërgerd gisteren. Wat een balverlies en wat een egotripperij. Was er al nooit fan van, maar wat hij nu laat zien is echt bedroevend.
 
ViscaCatalunya
 
0
10 maart 2022 om 11:54
En dan te denken wat Neymar niet had kunnen bereiken als hij was gebleven.
 
Shiraz
 
2
10 maart 2022 om 12:02
Tactisch gewoon slecht gecoacht. Het moment dat Paredes eraf ging, was de controle op het middenveld verdwenen. Best logisch als je een Gueye ervoor haalt. Dan heb je 3 middenvelders waarvan er 2 Gueye en Danilo zijn. Kan je best Pochettino aanrekenen.
 
Paauwer
 
11
10 maart 2022 om 08:36
Voor united is het wel een droomtrainer, weer een trainer zonder een fatsoenlijke speelstijl. Het zat ze gisteren ook niet mee, maar als je eigenlijk beter bent dan je tegenstander waarom ga je dan in de tweede helft inzakken om maar proberen de 0 te houden. Daar is Psg niet voor gemaakt helemaal niet met deze drie in de aanval. Ik vind het dus wel een fout van de trainer dat hij niet gewoon durft te voetballen. Hierdoor kreeg een real weer hoop en vertrouwen, terwijl Real lang niet zo goed meer is als ze ooit geweest zijn. Ik hoop iig dat Ajax wel gewoon durft te voetballen en niet alleen maar gaat verdedigen want dat kunnen ze niet. Ook al lijkt het soms verstandiger, niet teruglopen maar gewoon aanvallen????
 
PSVchelseaboy
 
5
10 maart 2022 om 08:44
United moet hem niet willen. United heeft een keer een top trainer nodig en geen choke zoals Poch.
 
YoeriCFC
 
18
10 maart 2022 om 08:48
De mythe die rondom deze man is ontstaan is te grappig voor woorden. Hij heeft nog nooit iets gewonnen, met een team wat volgens sommigen hier een jaar later onder Mourinho mee moest spelen voor iedere prijs.. Daar komt nog bij dat men doet alsof hij zo vreselijk attractief, aanvallend voetbal speelt maar dat klopt ook van geen kant. De hele carrière van deze man is 1 groot rookgordijn. Het zou typisch United zijn als zij hier weer in zouden trappen en dan over 2 jaar weer geen meter zijn opgeschoten!
 
Ajax/barca2014
 
6
10 maart 2022 om 08:56
Klopt helemaal. Die illusie dat Poch attractief voetbal zou spelen komt puur vanwege het feit dat hij in zijn tijd bij Spurs met Eriksen, Alli, Kane en Son echt spelers in bloedvorm had. Maar in de CL werd al heel snel duidelijk dat hij ook gewoon maar graag de bus parkeert. We zagen het tegen Ajax en het blijft nog altijd zo verschrikkelijk zuur dat Vertonghen die hoofdblessure opliep waardoor Poch noodgedwongen van zijn vijfmansverdediging moest afzien en het plots begon te lopen voor de Spurs.
 
Japie_Krekel
 
1
10 maart 2022 om 10:20
Wie is de laatse coach geweest die de PL of CL heeft gewonnen met de Spurs?
 
Ajax/barca2014
 
2
10 maart 2022 om 12:19
Dat weet ik niet. In ieder geval Pochetino niet.
 
marieke90
 
7
10 maart 2022 om 08:40
Je baan is dus afhankelijk van een te zware keeper die denkt dat hij neuer is...
 
Ajax/barca2014
 
5
10 maart 2022 om 08:57
Maar wie stelt die keeper op? Overigens heb ik het altijd vreemd gevonden dat ze bij PSG in de CL steeds andere keepers opstellen. We zagen het al met Areola, Buffon en Navas. Steeds stond er een andere keeper. Het zou me niks verbazen als dit om commerciele redenen wordt gedaan.
 
Ajax/barca2014
 
25
10 maart 2022 om 08:43
PSG moet het niet zo zwart zien allemaal. Gewoon lekker de afkoopclausule van benzema aftikken (was het 1 miljard???) en dan neemt de kans om de CL te winnen met minimaal 1 procent toe.
 
RealMadrid-96
 
0
10 maart 2022 om 11:12
Ik ben voor, mocht Mbappe dan gratis komen
 
marton3103
 
1
10 maart 2022 om 08:47
Dat zou wat zijn, eerst de scheidsrechter de schuld geven van het verlies en als dat niet helpt, dan maar de trainer de schuld geven en ontslaan. Buiten dat heb ik pochettino nooit een geschikte coach gevonden. Heb het idee dat ie veel te soft is en tactisch ook geen wereldtopper.
 
nuanceman
 
3
10 maart 2022 om 09:07
Zonder Mbappe is PSG nergens. Dat is gezien de namen die op het veld staan wel ernstig en daarvoor kun je de verantwoordelijkheid natuurlijk wel bij de begeleidingsstaf leggen. De vraag is wel wie van de som der delen meer gaat maken. Spelers die hiertoe bereid zijn, zoals Wijanldum, moeten het onderspit delven onder druk van ego's en belangen.
 
herdman
 
2
10 maart 2022 om 09:10
Hou Mbappe nog een seizoen met Zidane als trainer,geloof me de 3 voorin zullen vlammen en de champions league winnen. Zidane is de missing link.
 
CMG-
 
13
10 maart 2022 om 10:16
Alsof Mbappé nog wilt blijven bij PSG. Iedereen roept wel Zidane, maar wat heeft Zidane met PSG? Buiten dat Zidane Frans is, heeft hij niks met Parijs, hij is geboren en getogen in Marseille, rivaal van PSG. Zidane zal denk ik buiten de Franse nationale elftal, Algerijnse nationale elftal, Juventus en Real Madrid, niet veel opdrachten aannemen.
 
Toon123
 
0
10 maart 2022 om 09:12
Gelukkig is alles niet met geld te kopen. Het is gewoon allemaal los zand wat aan elkaar hangt. Messi en Neymar doen maar wat totaal geen team. Heerlijk om te zien hoe Modric en de andere wel voor elkaar werken.
 
DRL80
 
4
10 maart 2022 om 09:21
Mooi, dan kan hij naar ManU en is ie weg uit dat wespennest. Kan Ten Hag bij Ajax blijven.
 
vastrekuh22
 
0
10 maart 2022 om 09:23
Het is eigenlijk schandalig voor woorden wat een team als PSG presteert. Het is leuk zoveel geweldige spelers te hebben maar dat maakt het nog geen elftal. Pochettino mag blij zijn dat hij einde seizoen haalt bij PSG
 
OREELY
 
2
10 maart 2022 om 10:49
ik vind het allemaal wel mee vallen hoe goed het team van PSG is. op papier lijkt het inderdaad heel wat, maar messi en neymar in hun nadagen is gewoon niet meer zo spannend. mbappe natuurlijk wereldklasse verder staan er op het veld goede spelers maar ook geen uitgesproken wereld toppers (misschien hakimi, maar die speelt een beetje op een "onzin" positie, je kan nog zo goed zijn maar je bent als rechtsback eenmaal niet de missing link tussen een winnend of verliezend elftal)
 
Soccerfan_1
 
0
10 maart 2022 om 11:35
Daarom begreep ik noot waarom altijd psg in dat rijtje stond van ploegen die je niet tegen wil komen in de CL. Het is geen team. Het zijn alleen grote namen. Meer niet.
 
SuperVeloce
 
2
10 maart 2022 om 09:41
Het is dat PSG, Mbappe heeft, anders waren ze eerder uitgeschakeld.
 
CMG-
 
3
10 maart 2022 om 10:19
Mbappé zijn ze sowieso kwijt. Als PSG over 2 wedstrijden met 6-0 ofzo had gewonnen, of echt Real had kapot gespeeld en uitgeschakeld, zou ik erin geloofd hebben dat Mbappé misschien wel zou beginnen twijfelen, maar nu? Lijkt me case closed Mbappe zijn ze kwijt. Lekker voor Cristiano Ronaldo gaan, met 3 divas voorin spelen en hopen dat het eruit komt
 
Soccerfan_1
 
0
10 maart 2022 om 11:33
Nou hup snel ontslaan zodat man Utd z’n slag kan slaan
 
jermainejenas
 
4
10 maart 2022 om 11:44
Toch kan ik er wel van genieten dat het bij de plastic clubs wat tegen zit. Chelsea heeft zijn eigen problemen met Abramovich, PSG weer uit de CL geknikkerd in een vroeg stadium. Nu enkel nog City eruit en we kunnen weer verder met de echte clubs.
 
Zermatt_Person
 
0
10 maart 2022 om 12:57
En Newcastle?
 
jermainejenas
 
1
10 maart 2022 om 20:40
Newcastle ook zeker
 
Wilgenduin
 
0
10 maart 2022 om 12:04
De coach kan misschien meer uithalen, uit deze selectie. Maar misschien moeten diegen die over de coach zijn toekomst oordelen zelf is voor de spiegel gaan staan. Die geven hem een onevenwichtige selectie! En een geblesseerde Ramos. Op papier is dit misschien wel het beste team. Maar in praktijk weet je op voorhand dat dit mis zal lopen. Perez deed het hen voor in zijn eerste periode bij Real. Maar die heeft ervan geleerd. PSG denkt gewoon dat met geld alles te koop is. Dan toch iets meer respect voor Man. City. Waar, vooral door Guardiola, wel een plan ligt, en wel een gerichte aankoop wordt gedaan. Zelfs al is dat (nog) geen grote naam.
 
sequence
 
3
10 maart 2022 om 14:17
Het resultaat van gisteravond bewijst eens te meer dat een Champions League winnen niet te koop is. Eerlijk gezegd vind ik dat wel een prettige gedachte.
 
JWD81
 
0
10 maart 2022 om 15:11
Er is geen beleid en er is een obsessie. PSG gaat de CL never winnen. Messier terug naar Xavi, Mbappé naar Real, Blijft Neymar over. Het fundament is 0.0. Men kijkt naar namen niet naar het fundament en de kwaliteit.
 
Justin90
 
0
10 maart 2022 om 20:55
Met zo'n selectie zou je geen wedstrijd mogen verliezen. Zit totaal geen visie achter het spel van PSG. Ik snap wel dat die zegt we zien wel hoe het verder loopt. Gratis geld is nooit verkeerd. Hoop voor Man U dat ze niet met deze man in zee gaan.
 
FedalBrakenburg
 
0
12 maart 2022 om 08:08
Dit zal hij geen fijn nieuws vinden...dat hij nog mag aanblijven. Het is toch algemeen bekend dat hij liever terug naar Engeland wilt? Wat is dan beter...hem vasthouden of hem "Koemaniseren"...met een flinke zak geld de laan uit sturen?