Chelsea in vergevorderde onderhandelingen met trainer die 10 miljoen euro kost
Maandag, 27 mei 2024 om 14:26

Chelsea is in vergevorderde onderhandelingen met Leicester City-trainer Enzo Maresca, zo meldt Fabrizio Romano. De 44-jarige oefenmeester van the Foxes moet de onlangs vertrokken Mauricio Pochettino opvolgen op Stamford Bridge. Maresca kost tien miljoen euro, zo klinkt het.

Afgelopen weekend zijn er positieve gesprekken gevoerd en Maresca wil dolgraag overstappen naar the Blues. Er worden geen problemen verwacht wat betreft de persoonlijke voorwaarden van de Italiaan, schrijft Romano. De gesprekken over de afkoopsom voor Leicester volgen op korte termijn.

Maresca heeft een topseizoen achter de rug in de Championship bij the Foxes, die hij na één jaar afwezigheid als kampioen terug naar de Premier League bracht. Leicester eindigde één punt boven nummer twee Ipswich Town, dat met succestrainer Kieran McKenna eveneens automatisch promoveert naar de Premier League.

De Italiaanse manager van Leicester staat pas sinds vorig jaar zomer voor de groep. Maresca kwam over van Manchester City, waar hij als assistent-trainer diende van Pep Guardiola. Daarvoor stond hij veertien wedstrijden als eindverantwoordelijke aan het roer bij Parma.

Maresca heeft ook een verleden als hoofdtrainer van Manchester City Onder 23 en werkte als assistent bij West Ham United, Sevilla en Ascoli. Bij Sevilla was hij eveneens actief als techniektrainer. Als speler - Maresca was middenvelder - kwam de Italiaan onder meer uit voor Sevilla, Juventus en West Bromwich Albion.

Opvolger van Pochettino


Mocht Maresca inderdaad de overstap naar Stamford Bridge maken, dan wordt hij de opvolger van Pochettino. Vorige week kwam het verrassende bericht naar buiten dat de Argentijn en the Blues uit elkaar gingen na een veelbelovend slot van het seizoen.

Chelsea kende een wisselvallige campagne, maar eindigde het Premier League-seizoen met vijf overwinningen op rij en greep daardoor de zesde plaats. Door de FA Cup-winst van Manchester United moeten de Londenaren wel genoegen nemen met een ticket voor de Conference League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:20
18:20
De Gelderlander: 'Vitesse krijgt eigenaren uit twee verschillende landen'
1
   
17:49
17:49
VZ Kort: Porteous hoort schorsing na rode kaart in openingsduel met Duitsland
77
   
17:35
17:35
Süleyman Öztürk: 'Het is de meest onderschatte speler van Nederlands elftal'
21
   
17:05
17:05
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: België trapt maandag af
0
   
17:00
17:00
Live meepraten op het EK: België - Slowakije
89
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
maurootje
 
6
27 mei 2024 om 14:39
Jezus je struikelt tegenwoordig over de goede Italiaanse trainers. Kende deze nog niet, maar gezien hij met Leicester kampioen is geworden en hij naar Chelsea kan, zegt wel wat Heb je nog Ancelotti, Spaletti,Inzaghi,Conte,De Zerbi, Gasperini, Motta is zeer belovend. Italiaans elftal heeft de komende 30 jaar ook nog genoeg keuze door deze namen
 
ousselg
 
9
27 mei 2024 om 14:45
Tiago is brazilaans maar I get your point. Ze zijn van behoudend en defensieve naar goed voetbal filosofie coaches veranderd terwijl het Italiaanse voetbal daar niet perse bekend om staat.
 
LucaAbbracciante
 
23
27 mei 2024 om 15:16
Thiago Motta heeft wel degelijk de Italiaanse nationaliteit aangenomen en kwam tevens ook uit voor de Italiaanse nationale ploeg.
 
zlatanfan4ever
 
31
27 mei 2024 om 15:04
Je vergeet de beste te noemen ;-) Farioli jongen! Nee zonder dollen, je hebt gelijk, de Italiaans coaches komen als paddenstoelen uit de grond. Wel mooi om te zien!
 
Rochester
 
1
27 mei 2024 om 16:13
Momenteel heb je ook verschillende goede Spaanse-trainers. Xabi Alonso natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld Michel (van Girona) die nog relatief jong is voor een trainer, Giraldez (van Celta de Vigo), Perez (van Rayo Vallecano) en dan heb je natuurlijk ook nog namen als Arteta en Guardiola. Overigens ook Fabregas bij Como in Italië, maar hij is daar volgens mij mede-eigenaar van de club en heeft een tijdje als interim-trainer gefungeerd en uiteindelijk is het het plan dat hij trainer wordt als ik mij niet vergis.
 
Zeballos
 
3
27 mei 2024 om 17:42
Iraola van Bournemouth niet te vergeten.
 
DerKaiser123
 
0
27 mei 2024 om 20:23
Duitsland ook met Nagelsmann, Klopp, Tuchel, Flick, Hoeness, Rose, Low, Terzic, Glasner. Wel opvallend dat Engeland en Frankrijk nauwelijks toptrainers hebben.
 
Bongiorno
 
0
27 mei 2024 om 23:20
Veel van die Duitse coaches die je noemt zijn has-beens ot nooit zo relevant geweest. Löw nog zo hoog on het vaandel hebben staan is bizar bijvoorbeeld
 
N.Chelsea
 
0
27 mei 2024 om 21:17
Jammer dat de Italianen moeite hebben met het opleiden van spelers, aan goede trainers inderdaad geen gebrek!
 
YoeriCFC
 
3
27 mei 2024 om 14:50
Ik was er eigenlijk stiekem vanuit gegaan dat zijn naam alleen genoemd werd omdat de supporters De Zerbi dan makkelijker als coach zouden accepteren.. In het beste scenario is dit een ongelofelijke “vondst” die je team naar een hoger niveau gaat tillen, maar gezien het feit dat hij nog geen ervaring heeft in de Premier League en hij bij Parma mislukt is omdat hij naar eigen zeggen een “ongelofelijk jong team" had verwacht ik dat we volgend seizoen in weer exact dezelfde situatie zullen belanden.
 
Deenb
 
2
27 mei 2024 om 15:04
Helaas, ook ik heb echt geen vetrouwen in een top4 plek volgend jaar met deze trainer. Ook zie ik niet in hem de man die ons over 3 jaar weer een kampioenschap gaat bezorgen. Wordt weer een jaar aankloten en hopen op een top6 en een eventuele bekerprijs.
 
YoeriCFC
 
1
27 mei 2024 om 15:14
Daar ben ik wel bang voor. Ik ben echt bang dat we van het slechtst mogelijke scenario uit moeten gaan, aangezien de keuzes van Winstanley en Stewart tot nu toe alleen nog maar slecht uitgepakt zijn. Het nare is dat ondertussen bekend is geworden dat Pep volgend seizoen zal gaan vertrekken bij Manchester City, dus dat zou betekenen dat er vanaf 2025-'26 opeens een serieuze kans bestaat dat er echt om de titel gevochten gaat worden. Voor Chelsea, United en Liverpool moet dit HET signaal zijn om te zorgen dat je je zaakjes op orde hebt zodat je vanaf 2025 optimaal kunt presteren, anders doe je de titel aan Arsenal cadeau..
 
ManUtd36
 
1
27 mei 2024 om 15:05
Je kan altijd nog over een paar maanden voor een nieuwe manager gaan als het niet werkt, zal onze Todd denken
 
YoeriCFC
 
3
27 mei 2024 om 15:16
Todd wilde met Pochettino door. Deze meneer komt uit de koker van Paul Winstanley en Laurance Stewart. Ergens vind ik het nog knap ook dat zij hun man hebben mogen kiezen aangezien Eghbali (de leider van Clearlake) voor De Zerbi wilde gaan.
 
Terrycfc
 
2
27 mei 2024 om 15:19
Is De Zerbi dan totaal uit beeld nu? Nee en manager die met Parma is mislukt en 1 goed seizoen draait met Leicester.
 
YoeriCFC
 
2
27 mei 2024 om 15:22
Het is in de afrondende fase. Het is maar de vraag in hoeverre De Zerbi echt in beeld geweest is aangezien onze technische leiding de focus had op Maresca en Frank.
 
OREELY
 
1
27 mei 2024 om 15:07
Waarom maresca opeens de "verlosser" moet zijn voor chelsea is mij onbekend. Van pochettino had ik geen hoge pet op, maar op basis van de 2e seizoenshelft ben ik wel positief verrast wat chelsea heeft neergezet. Een beetje stabiliteit had wel geholpen denk ik, met zoveel jonge jongens die volgens mij pochettino wel okay/goed vonden? lastig om in te schatten als buitenstaander. maresca wordt natuurlijk gezien als een guardiola volgeling, net zoals wat andere die het nu goed doen. En ik ga ook niet bagataliseren wat hij bereikt heeft met leicester. Ze speelde goed voetbal en zijn verdiend kampioen geworden.
 
YoeriCFC
 
0
27 mei 2024 om 15:22
Maar ze hebben het wel bijna uit handen gegeven, althans ze hebben echt een stevige vormdip gehad. Ik zie niet in wat er zo speciaal is aan zijn werk, het voordeel wat hij in mijn ogen wel heeft tov Pochettino is dat er niet eindeloos gerend gaat worden op de trainingen maar dat er ook wel eens hier en daar een bal aan te pas zal komen! Ik kon me helemaal vinden in het besluit om niet door te gaan met Pochettino. Ik vind niet dat hij het goed gedaan heeft. De spelers waren hartstikke blij met hem, dat moeten we hem nageven. Dat is sowieso zijn kracht natuurlijk, zijn spelers worden zijn maatjes en ze zijn fit. Dat laatste heeft hij bij Chelsea niet voor elkaar gekregen en dan houd je weinig over.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
10
27 mei 2024 om 17:42
Hoezo bagatelliseren? De prestaties bij Leicester vallen toch ook wel mee? Ja hij is kampioen geworden maar Leicester heeft ook met afstand de beste selectie. Er zijn PL ploegen die mindere selecties hebben. Dit is hetzelfde als PSG die de Ligue 1 wint, dat vind ook niemand bijzonder.
 
BlueLondon
 
0
27 mei 2024 om 22:14
@oreely Van jouw laatste zin wordt ik erg verdrietig. Deze eigenaren willen op het niveau van Real Madrid en Manchester City zitten. Jaarlijks meedoen om de PL en de CL. Een coach die `goed voetbal speelt` en kampioen wordt met een Championship team wat veruit de beste is, is average. Net zoiets als Gerrard destijds kampioen werd met Rangers. Dan moet je als een club met ambities toch echt hoger mikken.
 
Downwards
 
1
27 mei 2024 om 15:52
Bijzondere en verrassende keus, zeker vanuit Chelsea. Ken hem niet, maar ook wel eens leuk zo'n verassing.
 
FlackoGS
 
3
27 mei 2024 om 15:55
Volgens verslaggeving zocht de leiding van Chelsea een echte yes-man, iemand die tegen alles van Chelsea ja zegt en niet zoveel tegengas geeft. Ongelofelijk.
 
D.costa9CFC
 
4
27 mei 2024 om 16:19
Van Tuchel naar Potter naar Poch en nu Maresca. In een normale wereld gaat het andersom maar bij Chelsea niet. Hopelijk maken ze nu wel de juiste keuze want anders ben je na 3 jaar geen stap verder.
 
BlueLondon
 
0
27 mei 2024 om 22:06
Tja dit is gewoon een trieste vertoning. Chelsea is ver afgegleden in een paar jaar tijd. Ik heb totaal geen vertrouwen in deze Amerikanen. Dit zijn tegenwoordig de punten waar ze bij Chelsea naar opzoek zijn en/of: - Ex Brighton - Ooit in een staff gezeten met Guardiola - Een yes man In de Abramovich era voelde je een soort magie dat wanneer het slecht ging er uiteindelijk nog of een CL werd gesleept, het jaar erna de PL of een prijs. Die mentaliteit is inmiddels allang verdwenen. Je kan niet altijd prijzen winnen, maar zoals het nu gaat is echt belachelijk. Een trainer die is mislukt bij Parma en 1x gepromoveerd wordt gezien als top kandidaat? Wat mis ik toch de tijden waarin er volop werd gespeculeerd over Nagelsmann of Enrique (niet mijn favoriet maar beter dan dit). Nog even en zij zullen interesse tonen in de coach van Amstelveen Heemraad.