Chelsea kan binnen een week kampioen worden na uitglijder Tottenham
Vrijdag, 5 mei 2017 om 22:52

Tottenham Hotspur lijkt uitgeschakeld in de Engelse titelstrijd. De nummer twee van de Premier League stapte vrijdagavond als verliezer van het veld in de stadsderby tegen West Ham United (1-0), waardoor de achterstand op Chelsea vier punten blijft. The Blues hebben een duel tegoed en kunnen maandag tegen Middlesbrough op zeven punten komen. Als vrijdag vervolgens gewonnen wordt van West Bromwich Albion, is de titel een feit.

Vermoedelijk adviseerde Slaven Bilic zijn ploeg in de rust om op dezelfde voet door te gaan, want West Ham speelde een uitstekende eerste helft. De achterhoede van the Hammers oogde goed georganiseerd en ook in aanvallend opzicht wist de thuisploeg voor problemen te zorgen bij Tottenham. Beide ploegen kregen voor rust enkele kansen om de score te openen. Doelman Adrián van West Ham wist een afstandsschot van Harry Kane niet goed te verwerken, waardoor de spits het nog eens kon proberen. Adrián stond op en pareerde de rebound met zijn been.

Aan de overzijde had Cheikhou Kouyaté het vizier niet op scherp staan. Zijn inzet zeilde naast het doel van Hugo Lloris, terwijl Toby Alderweireld een poeier eveneens naast zag vliegen. De wedstrijd kwam tot leven, maar leverde voor rust geen doelpunten op. Dat gebeurde pas na 64 minuten. In een fase waarin Tottenham het overwicht had, maar zich veelal stukliep op de defensie van West Ham, greep de thuisploeg de leiding. Manuel Lanzini kreeg de bal fortuinlijk voor de voeten rond de vijfmeterlijn en haalde verwoestend uit: 1-0.

Mauricio Pochettino bracht Vincent Janssen binnen de lijnen in de zoektocht naar late doelpunten, maar Tottenham bleef onmachtig. Sterker nog: West Ham kreeg een goede mogelijkheid om de marge uit te breiden. Toby Alderweireld raakte de bal in het strafschopgebied kwijt aan Jonathan Calleri, wiens inzet van een meter of zes werd gepareerd door Lloris. Christian Eriksen zag een afstandsschot langs de kruising scheren. Ook in de vijf minuten durende blessuretijd konden de bezoekers niets meer uitrichten.


Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
13
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
9
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
21
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
YoeriCFC
 
16
5 mei 2017 om 22:57
Jaaa!! Wat een mooie uitslag!! Ik heb er al helemaal zin in!! Spurs was gelukkig onmachtig en Chelsea kan het nu officieel maken met nog twee keer winst!! Man, wat ben ik blij.
 
Warabe
 
13
5 mei 2017 om 22:59
Lekker! C'mon blues! Ik ben een fan van spelers, mooi spel en charismatische coaches. Zo was ik weg van t spel van Arsenal vroeger, het huidige Tottenham, de energie van Conte en Klopp en hoe ze die overbrengen op hun teams, de acties van Rashford, Pogba en Zlatan. Waar ik de grootste hekel aan heb zijn Mourinho en Wenger!
 
Borderlands
 
14
5 mei 2017 om 23:04
Kan eindelijk weer eens juichen. Lanzini, wat een absolute eindbaas dit seizoen, Manu en Antonio hebben dit verschrikkelijke seizoen voor ons kleur gegeven. Chelsea fans, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap, dik en dik verdiend!
 
FCG-TvhN
 
5
5 mei 2017 om 23:13
Dat nieuwe stadion van West Ham is ook wel een aanfluiting hoor. Kilometers van het veld af. Doodzonde vind ik die verhuizing. Ben nog wel bij een wedstrijd geweest in Upton Park. Wat is die club achteruit gegaan vergeleken met die periode.
 
YoeriCFC
 
4
5 mei 2017 om 23:20
Dit kost ze echter geen drol! Hier maken ze pure winst op na de tweede thuiswedstrijd! De stad betaald voor alles, van doelnetten tot beveiliging, dus West Ham betaald pure winst nadat ze huur afbetaald hebben(die ze in 1 wedstrijd bij elkaar harken!!!!)
 
FKSM-PSV
 
1
5 mei 2017 om 23:24
Ja ok Joerie, maar hij heeft gelijk. Engelse stadions zitten heel dicht op het veld. Stamford Bridge is daar een prachtig voorbeeld van.
 
YoeriCFC
 
0
5 mei 2017 om 23:30
Ja dat klopt. Maar ik denk dat daar eventueel nog wel verandering in kan komen! Dat hebben ze ook gedaan in de ArenA natuurlijk!
 
arsen(e)al
 
2
5 mei 2017 om 23:26
Lijkt wel een Italiaans stadion zo. Al zat de sfeer er prima in.
 
Borderlands
 
4
5 mei 2017 om 23:37
Voorlopig is het inderdaad niet geweldig. Maar er kan nog altijd aan het stadion gewerkt worden en het is een grote vooruitgang qua inkomsten en capaciteit uiteraard.
 
Benjamin89
 
2
5 mei 2017 om 23:59
Haha ja dat vind ik ook helemaal niks. Wil altijd dat t publiek zo dichtbij mogelijk is. Veel leuker qua beleving.
 
FKSM-PSV
 
8
5 mei 2017 om 23:25
Dit is ook wel het laatste seizoen van Jansen bij de Spurs.
 
arsen(e)al
 
4
5 mei 2017 om 23:26
Viel anders degelijk in. Deed het niet minder dan Kane.
 
FKSM-PSV
 
1
6 mei 2017 om 09:26
Verandert niks aan wat ik heb gezegd. Denk dat het vrij duidelijk is geworden dat hij tekort komt voor de Spurs.
 
Robjax
 
6
5 mei 2017 om 23:45
Chelsea toch wel mijn favoriet club in de BPL, ik gun het ze van harte! Een club als Chelsea hoort ook thuis in de CL.
 
MaxHoek
 
2
6 mei 2017 om 00:37
Dik verdient, chelsea de enige engelse club die misschien mee zou kunnen in de champions league
 
OutlawTurk
 
0
6 mei 2017 om 00:42
Dit is best wel klote, had liever dat we kampioen werden op SB voor onze eigen publiek. Volgende week spelen wij uit en onze laatste 2 wedstrijden spelen wij thuis. Had perfect geweest als we ene laatste wedstrijd thuis kampioen werden en die week erop thuis de guard of honour kregen. Even kijken wat Chelsea maandag gaat doen, het kan nog!
 
John Terry
 
2
6 mei 2017 om 03:22
West Brom uit mag je niet als een zekerheidje rekenen hoor. Ik was op de Bridge op de thuiswedstrijd dit seizoen en zelfs mn vriendin had door dat WBA zich als een blok beton opstelde. Dat gaat nog best pittig worden.