Chelsea kan definitief afscheid nemen van voormalig Vitesse-smaakmaker Baker
Woensdag, 24 juli 2019 om 16:31

Chelsea stuurt wederom een speler met een verleden bij Vitesse op huurbasis naar een andere club. Lewis Baker begint namelijk bij Fortuna Düsseldorf aan het nieuwe seizoen, zo meldt de club uit de Bundesliga via de officiële kanalen. Eerder deze woensdag werd Matt Miazga gestald bij Reading, terwijl Jake Clarke-Salter op huurbasis verder gaat bij Birmingham City.

De Duitsers hebben tevens de optie tot koop opgenomen in de huurovereenkomst met Baker, wiens contract bij Chelsea doorloopt tot medio 2022. "Ik ben er content mee dat de onderhandelingen van de afgelopen dagen het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Ik kan niet wachten om bij deze club aan de slag te gaan. De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld, dat wordt dus een mooie uitdaging voor mij", stelt Baker op de website van Fortuna Düsseldorf.

Volgens bestuurslid technische zaken Lutz Pfannenstiel stond Baker al langer op het lijstje. "Ik volg Lewis al sinds zijn jeugdjaren bij Chelsea. Bij Vitesse groeide hij vervolgens uit tot een van de beste spelers van de Eredivisie. Lewis heeft alles wat een centrale middenvelder moet hebben: hij heeft loopvermogen, is atletisch en beschikt over een neusje voor de goal. Ik ben ervan overtuigd dat hij een toegevoegde waarde is voor de Bundesliga."

Baker werd in de Engelse media vaak omschreven als de opvolger van Frank Lampard, de huidige manager van Chelsea. Een definitieve doorbraak in de hoofdmacht bleef echter uit, waardoor de middenvelder onder meer werd verhuurd aan Vitesse. In Arnhem veroverde Baker in 2017 de TOTO KNVB Beker. Daarnaast waren er verhuurperiodes bij Sheffield Wednesday, MK Dons, Middlesbrough, Leeds United en laatstelijk bij Reading.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
wazza
 
15
24 juli 2019 om 16:38
Die jongen is eigenlijk gewoon 'kapot verhuurd'. Na zijn seizoen bij Vitesse had je hem gewoon bij het eerst moeten halen. Dan had ie kunnen groeien en had ie zijn potentieel waar kunnen maken. Nu zijn zijn kwaliteiten afgenomen en is de motivatie ook ver te zoeken als je elk jaar te horen krijgt dat je naar Blackburn/Reading/welkeclubdanookindechampionship mag. Buiten dat is het een goede versterking voor Düsseldorf. Toch eigenlijk een verrassing dat ze erin gebleven zijn vorig seizoen en nu willen ze een stabiele Bundesliga club worden.
 
Japie_Krekel
 
7
24 juli 2019 om 16:44
@wazza voor Vitesse was het een hele goede speler maar voor het eerste van Chelsea vond ik hem wel tekort komen hoor. hier in de Eredivisie was hij niet eens wekelijks de grote uitblinker
 
BS31
 
1
24 juli 2019 om 17:13
Geen slechte keuze eerst een jaartje eredivisie daar laat hij zien toe te zijn aan een stap hoger en nu kan hij het laten zien in een sterkere competitie lijkt me niet slecht voor zijn ontwikkeling
 
Jaspertju
 
3
24 juli 2019 om 16:44
Ik vind het zonde hoe Chelsea met zijn toptalenten omgaat. Door kansen te krijgen in het eerste team van Chelsea hebben ze de mogelijkheid om aan te klampen op een hoger niveau en in korte tijd heel grote stappen te zetten. Door telkens bij een club te spelen zonder absolute topfaciliteiten en trainers is de kans dat ze dit niveau halen veel kleiner. Mooie stap voor Baker op dit moment, hopelijk is het een ploeg die wil voetballen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
9
24 juli 2019 om 16:47
Deze jongen was destijds de grootste talent van de jeugdopleiding, maar als je spelers nooit een kans geeft en maar blijft verhuren zal het ook nooit wat worden.
 
Solekid_manU
 
5
24 juli 2019 om 17:12
Die eer beviel Josh Mceachren volgens mij. Werdt de hemel ingelooft maar het bleek uiteindelijk een matige speler. En anders had je altijd nog Loftus-cheek en Ake. Persoonlijk vond ik Piazon de beste van alle Chelsea talenten van de laatste jaren(los van KdB natuurlijk).
 
Ajax/barca2014
 
0
24 juli 2019 om 18:04
Kalas was ook geen verkeerde speler, maar uiteindelijk is hij ook maar 'kapotverhuurd'.
 
Juventurin
 
2
24 juli 2019 om 18:45
Lukaku was ook wel aardig
 
voetbalfreak
 
0
24 juli 2019 om 23:55
Of die andere Belg die nu bij city zit. De Bruyne ofzo?
 
vites038
 
2
24 juli 2019 om 17:23
Kapot verhuurd haha twee seizoenen bij vitesse gespeeld, redelijke speler voor vitesse was het, ook veel slechte wedstrijden en eerste Chelsea had hij nooit gehaald.
 
voetbalfreak
 
0
24 juli 2019 om 23:56
Wat ik aan hem kan herinneren is dat hij even gemakkelijk met rechts als met links schoot. Nam aan beide zijden de corners haha.