'Chelsea kent inktzwarte familiegeschiedenis en legt keuze bij Kanté neer'
Vrijdag, 22 mei 2020 om 16:10

Mocht N'Golo Kanté bij de hervatting in de Premier League niet voor Chelsea willen uitkomen, dan zal de clubleiding niet dwarsliggen, zo weet onder meer The Times te melden. De Franse middenvelder is bang dat hij alsnog het coronavirus oploopt en in dat geval een gevaar vormt voor vrienden en familieleden. Kanté kreeg van Chelsea al toestemming om de groepstrainingen de komende tijd over te slaan.

Kanté, die donderdag nog uitgebreid werd getest door de medische staf van Chelsea, houdt voorlopig thuis zijn conditie op peil. De 29-jarige middenvelder blijft in nauw contact staan met manager Frank Lampard om de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis te bespreken. Volgens bovengenoemde krant speelt het verleden van Kanté een rol in diens beslissing om zich voorlopig afzijdig te houden. De controleur verloor zijn vader op jonge leeftijd, terwijl zijn jongere broer vlak voor het WK van 2018 overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

De routinier heeft zelf nog niet zolang geleden ook te maken gehad met hartklachten. In maart 2018 ging hij op een training naar aanloop van de wedstrijd tegen Manchester City zelfs tegen de grond. Cardiologische tests wezen uit dat hij echter geen hartproblemen heeft. Bij mensen met hart- en vaatziekten verloopt de ziekte bij een besmetting met het coronavirus ernstiger dan bij anderen.

De in 2016 van Leicester City overgenomen middenvelder mag zelf bepalen wanneer hij het veilig acht om weer aan te sluiten bij de A-selectie van Chelsea. Kanté meldde zich dinsdag wel voor de oefensessie van the Blues, nadat de Premier League groen licht had gegeven voor hervatten van de training in groepjes van vijf. Desondanks vindt de international van Frankrijk het niet verstandig om onderdeel uit te maken van 'Project Restart', met 12 juni als beoogde hervattingsdatum in Engeland.

Kanté is niet de enige speler die zich zorgen maakt over de coronacrisis, want Watford-aanvoerder Troy Deeney vindt het hervatten van de trainingen ook bepaald geen goed idee. Kort na diens uitspraken werd bij een speler en twee stafleden van the Hornets het coronavirus geconstateerd. Ook Ian Woan, assistent-manager van Burnley, is besmet geraakt. In totaal werden eerder deze week 748 coronatests uitgevoerd in de Premier League.

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
16
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
53
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
4
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
puntnaarachter
 
3
22 mei 2020 om 16:15
Ik vraag mij eigenlijk af of spelers ook niet hoeven te spelen, als de club dat toch eist? Het is dan natuurlijk een vorm van werkweigering, maar sta je juridisch sterk genoeg om toch niet te hoeven spelen?
 
JvL-United
 
9
22 mei 2020 om 16:58
Ik denk dat je bij speciale omstandigheden wel sterk staat. Zo is de familie van Kanté en hij zelf, een gevoelig geval mogen zij het virus krijgen. Er zitten hartkwalen in de familie had ik gelezen. De overheid geeft zelf ook aan dat de risicogevallen zich gedeisd moeten houden, en in Nederland is het advies ook, werk zoveel mogelijk thuis. Geen idee of dat in Engeland ook zo is. Maar denk dat je dan wel iets hebt.
 
Rugu
 
10
22 mei 2020 om 17:01
Of het juridisch gezien werkweigering is, is denk ik heel lastig in deze tijden. Formeel gezien is dat het, maar ik denk dat gezien de omstandigheden weinig rechters zijn die Kante gaan verplichten te spelen, zeker omdat spelen inhoudt dat je je niet aan te richtlijnen van de overheid kan houden. Ik ben verder niet juridisch geschoold, maar ik denk dat je dan een redelijk sterke zaak hebt. Verder moet Chelsea het willen om het hard te spelen? Ik denk dat je in deze tijd daar alleen maar een hele hoop sympathie verliest en doet je clubnaam geen goed.
 
YoeriCFC
 
36
22 mei 2020 om 16:17
Het is fijn dat Kante niet gedwongen wordt om iets te doen waar hij zich niet comfortabel bij voelt. Het aller-, allerbelangrijkste bij een succesvolle herstart is dat iedereen die er bij betrokken is zich voor de 100% achter de herstart schaart. Als Kante niet wil (wat toch best begrijpelijk is als je naar zijn omstandigheden kijkt), no hard feelings en tot volgend seizoen! Zo simpel moet het zijn denk ik.
 
stravven
 
10
22 mei 2020 om 16:36
Eerlijk, ik denk dat Chelsea hier zo'n enorme imagoschade had opgelopen als ze hem hadden gedwongen te spelen, ik denk serieus dat dat richting kamervragen zou gaan, ook omdat dit precedent zou scheppen voor andere mensen die het risico om weer aan het werk te gaan nog niet willen of kunnen nemen. Netjes dat ze het zo in overleg hebben opgelost. En ik kan begrijpen dat hij zich niet heel comfortabel voelt als hij zou moeten spelen.
 
MichelLaudrup
 
1
22 mei 2020 om 16:44
Zo simpel is het niet. De situatie is volgens seizoen net zo. Het lijkt erop dat er op korte termijn geen effectieve middel is tegen het virus.
 
JoshuaK_
 
8
22 mei 2020 om 16:18
Heel mooi gebaar van Chelsea om de keuze bij Kante te laten, ik ben benieuwd of er meer clubs in Engeland (waar de weerstand voor een herstart groter lijkt te zijn dan in Duitsland en Spanje) vergelijkbare regelingen met hun spelers zullen treffen.
 
MichelLaudrup
 
8
22 mei 2020 om 16:44
Klopp gaf aan dat spelers zelf beslissen of ze aanwezig wollen zijn bij de training.