Chelsea krijgt negatief advies: 'Negentig miljoen euro is een te hoog bedrag'
Donderdag, 9 april 2020 om 20:33

Chelsea is volgens Sport in verregaande onderhandelingen met Barcelona over de komst van Philippe Coutinho, maar niet iedereen ziet de komst van de Braziliaan zitten. Oud-verdediger Frank Leboeuf, die 236 officiële wedstrijden voor the Blues speelde, raadt Chelsea tegenover ESPN af om een hoge transfersom te betalen voor Coutinho.

Naar verluidt wil Barcelona dat Chelsea een verplichte koopoptie ter waarde van 65 miljoen euro opneemt in een eventuele huurovereenkomst van Coutinho. Engelse media verzekeren juist dat gesproken wordt over een vaste transfersom van negentig miljoen euro en niet over een huurdeal. "Om eerlijk te zijn vind ik niet dat Chelsea hem moet halen", aldus Leboeuf. "Ik denk dat Coutinho een goede speler is en ik wil niet te hard zijn, want ik vind dat Barcelona ook schuldig is aan de situatie, omdat ze een hoog bedrag vragen."

Volgens Leboeuf heeft Coutinho niet de kwaliteiten van een wereldspeler. "Als ik Neymar zie, of Cristiano Ronaldo, of Lionel Messi, of Kylian Mbappé, dan zie ik absolute topspelers. Coutinho heeft de prijs van een absolute topspeler, en ik wil niet per se een statement maken, maar ik weet niet zeker of hij de kwaliteiten van een absolute topspeler heeft." Lebouef denkt dat het ook nog maar de vraag is of Coutinho in het elftal van Chelsea past. "Hoe pas je het systeem aan op hem? Ik lees dat Chelsea negentig miljoen euro wil betalen. Negentig miljoen euro."

"Ik denk dat een dergelijk bedrag te hoog is voor een speler waarvan je niet zeker weet of hij het niveau zal halen dat hij, vroeger, in Liverpool had. En Chelsea heeft niet eens plaats voor hem in het elftal." Bij Chelsea gaan Pedro en Willian overigens vertrekken, waardoor er wel enige ruimte komt op de vleugelposities. Daarvoor heeft manager Frank Lampard ook de beschikking over onder meer Callum Hudson-Odoi, Mason Mount en aankoop Hakim Ziyech.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
7
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
42
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Zermatt_Person
 
9
9 april 2020 om 20:37
Te hoog en overbodig. Je hebt met Ziyech, Mount, Barkley en RLC al vier spelmakers in selectie. Met Coutinho erbij krijg je dan te weinig diepgang en teveel van hetzelfde. Allemaal spelers die in de bal willen komen. Coutinho zou daarom een domme transfer zijn. Chelsea kan het geld veel beter besteden aan een CV, linksback, vleugelaanvaller met diepgang en eventueel een 2e spits. Dan denk ik aan: Koulibaly of Ake als CV, Grimaldo of Telles als linksback, Sancho, Zaha of Bailey als vleugelaanvaller en Dzeko of Cavani als 2e spits. Eigenlijk zou je net zo goed Giroud kunnen behouden als 2e spits, mocht hij dat willen. Coutinho zou i.i.g. een domme en overbodige aankoop zijn, omdat ze al genoeg creatieve spelmakers hebben.
 
azchelsea
 
1
9 april 2020 om 23:54
Ik hoop ten zeerste dat er een buitenspeler komt, maar Depay of Perisic zie ik eigenlijk niet zitten. Depay heeft aangetoond nog niet consistent genoeg te zijn. Hij wisselt nog steeds te vaak goede maanden af met belabberde maanden. Bovendien blijft het altijd twijfelachtig hoe iemand terugkeert van zo’n zware blessure. Perisic vind ik wat te oud met 31, als ze dat zouden doen, kunnen ze nog beter Willian verlengen. Coutinho vind ik voor het bedrag ook niet de perfecte optie. Het is geen échte buitenspeler en het middenveld is al verzadigd. Sancho zou natuurlijk ideaal zijn, maar ik heb zo’n gevoel dat die bij Dortmund blijft. Misschien dat er nog eens aangeklopt kan worden bij Zaha. Wellicht hanteert Palace door deze crisis wel een normale prijs.
 
Schams1
 
0
9 april 2020 om 20:57
Coutinho is niet een slechte aankoop voor Chelsea. Alleen moeten andere posities prioriteit hebben. Er moet een winger aangetrokken worden, denk aan Sancho. Daarnaast moet er een goede linksback aangetrokken worden, denk aan Chilwell, Telles of Grimaldo. Als je dan nog spelers verkoopt die niet echt meer een toevoeging zijn zoals Pedro, Willian, Emerson of Alonso en Batsman of Giroud heb je een perfecte selectie staan die misschien niet gelijk voor de titel kan gaan maar wel daar naartoe kan groeien als team als je kijkt de potentie die de team heeft.
 
Zermatt_Person
 
7
9 april 2020 om 21:04
Chilwell zou een domme aankoop zijn. Daar betaal je denk ik wel minimaal 80 miljoen euro voor, omdat hij Engels is en een contract heeft tot 2024. Daarbij speelt Leicester ook nog eens CL waarschijnlijk en hoeven ze dus niet te verkopen en hoeven de spelers ook niet per se weg. Chilwell gaat net als Maguire een peperdure grap worden. 80 miljoen euro voor Chilwell, terwijl je Telles voor 20 miljoen euro kan krijgen en Grimaldo voor 30 miljoen euro, is gewoon te zotte. Bovendien is Chilwell denk ik ook minder goed dan Telles en vooral Grimaldo. Grimaldo is denk ik de perfecte nieuwe linksback voor Chelsea. Hij past perfect binnen het type voetbal van Lampard en is technisch misschien wel de beste linksback op aarde. Chelsea zou gek zijn om een peperdure Chilwell te halen, terwijl je met Telles en Grimaldo betere en ook nog eens veel goedkopere kan halen.
 
Sirius
 
3
9 april 2020 om 22:39
Negentig miljoen euro is wel heel erg veel geld voor een speler die het niet gered heeft bij zowel Barcelona als Bayern Munchen en bovendien wel zo'n beetje aan z'n top zit. Coutinho is een prima speler met bal, maar zonder bal is het niet zo bijzonder. Als de ploeg de bal niet heeft, speel je bijna met 10 man. Bovendien heeft Chelsea niet nog een aanvallende middenvelder nodig.
 
The Shins
 
2
9 april 2020 om 23:27
Niet dat ik als club 90 miljoen voor Coutinho neer zou leggen, maar stellen dat 90 miljoen de prijs is van een absolute topspeler (en dan als voorbeelden Messi, Ronaldo en Mbappe noemen) is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Absolute topspelers kosten tegenwoordig zo’n beetje het dubbele van 90 miljoen, voor dat bedrag heb je eerder een absoluut toptalent (Frenkie, De Ligt, Havertz, Sancho), als je ze daar al voor hebt.
 
Andonis
 
3
10 april 2020 om 00:03
Frappant dat men Coutinho nu zo laag inschat. Zo lang geleden is het nog niet dat hij de absolute ster van Liverpool was en zich met speels gemak de PL naar zijn hand zette. Bij Barcelona en Bayern heeft hij zich niet van zijn beste kant laten zien. Wellicht dat het voetbal in de PL hem toch beter ligt?
 
Jackieboy10
 
1
10 april 2020 om 08:16
Dat komt door zijn recente prestaties. Als je 2,5 jaar slechts vlagen van goed voetbal laat zien, dan is het terecht dat mensen aan hem twijfelen lijkt mij. Zeker voor zo'n hoge prijs.
 
Andonis
 
0
10 april 2020 om 20:12
Daar valt wat voor te zeggen. Ik vind het nogal een groot verschil. Vaak hangen prestaties ook af van omstandigheden. Het is anders voetballen bij Barcelona en ook is het niet zo eenvoudig je steeds aan een nieuwe omgeving aan te passen. Ik denk dat hij niet zo veel waard was toen Barcelona hem kocht, maar dat hij meer in zijn mars heeft dan men hem nu toeschrijft.
 
Schop1989
 
0
10 april 2020 om 11:14
Coutinho is gewoon een risicovolle aankoop voor elk team. Barca moet gewoon het verlies nemen en geen achterlijke som als deze vragen. Je koopt een speler boven zijn market value in 145mil vs 90mil en nu is zijn market value nog 56mil. Als je dan de daling berekend is hij 90 mil waard, maar dat is alleen voor een speler die dus ook op de top van zijn kunnen presteert zoals hij deed bij Liverpool. Barcalona kocht Coutinho dus met een factor 1,6, maar wat vinden jullie? Ik vind Coutinho gewoon een goede basisspeler dus max factor 1,1 - 1,2 bovenop zijn marktwaarde toch? Dus max 68 miljoen. Voor dat geld kun je beter voor Maddison/grealish gaan die 4/3 jaar jonger zijn en nationale spelers zijn....