Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
Zondag, 5 mei 2024 om 16:56

Chelsea heeft na een uiterst overtuigende middag afgerekend met West Ham United. Aan de hand van de ongrijpbare Cole Palmer walsten the Blues over hun stadgenoot heen: 5-0. Palmer, Conor Gallagher en Noni Madueke scoorden voor rust, Nicolas Jackson (tweemaal) na rust. Chelsea passeert Manchester United op de ranglijst, al moet de ploeg van Erik ten Hag nog wel in actie komen. Aston Villa leed ondertussen in Brighton een dure nederlaag met het oog op Champions League-kwalificatie (1-0).

Madueke slingerde de bal na een kwartier voor het doel en bereikte teamgenoot Jackson, vanaf de rechterkant, maar door goed ingrijpen van Kurt Zouma hoefde West Ham-goalie Alphonse Areola niet handelend op te treden. De rebound kwam echter terecht voor de voeten van Palmer, die met links beheerst binnenschoof: 1-0.

Het was voor Palmer zijn 21ste Premier League-treffer van het seizoen. Samen met zijn negen assists in de competitie is Palmer direct betrokken bij dertig doelpunten. Daarmee is Palmer, die maandag 22 wordt, de derde Premier League-speler die bij dertig goals betrokken is op 21-jarige leeftijd of jonger. Alleen Robbie Fowler en (1994/95 en 1995/96) en Chris Sutton (1993/94) gingen hem voor, weet Opta.

Chelsea bleef ondertussen domineren, al kwam het bijzonder goed weg toen Jarrod Bowen uit een hoekschop tegen de lat kopte. Nadat ook Trevoh Chalobah een kans liet liggen, was het na een half uur alsnog 2-0. Palmer had een bijzonder fraaie steekpass in huis op Madueke, die de bal net niet goed kon controleren. De bal belandde echter perfect voor de voeten van Gallagher, die de verre hoek vond met een heerlijke volley.

Tien minuten voor rust slingerde Mykhaylo Mudryk een hoekschop tot bij de tweede paal, waar Thiago Silva terugkopte richting de eerste paal. Daar stond Madueke precies op de juiste plek om binnen te tikken achter Areola. Gallagher én Bowen lieten voor rust nog enorme kansen liggen. Beide spelers schoten van dichtbij tegen de lat.

Chelsea ging ook na de Engelse theepauze vrolijk verder en tikte bij vlagen een zeer hoog niveau aan. Met name Palmer liet zien in uitstekende vorm te verkeren. Een schitterende dieptepass van Chalobah kwam terecht voor de voeten van Madueke, die niet zelfzuchtig was en Jackson een niet te missen kans gaf: 4-0. West Ham, waar Edson Álvarez en Mohammed Kudus overigens basisklanten waren, bleef hier en daar gevaarlijk, maar het zat de bezoekers ook bepaald niet mee.

Zo werd een schitterende vrije trap van James Ward-Prowse uit de kruising getikt door Djordje Petrovic en trof Bowen niet veel later voor de derde (!) keer in de wedstrijd de lat. Het was de middag van Chelsea, dat tien minuten voor tijd op 5-0 kwam. Moisés Caicedo gaf mee aan Jackson, die oog in oog met Areola kalm bleef.

Brighton & Hove Albion - Aston Villa 1-0


Brighton - Aston Villa leek lange tijd te eindigen zoals het begon: 0-0. Het was echter Brighton dat na rust het dichtst bij een treffer kwam via Pascal Gross, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Vlak voor tijd kreeg Brighton een strafschop na een overtreding van Ezri Konsa. João Pedro pakte zijn verantwoordelijkheid, miste én maakte zijn fout goed door de rebound, die perfect voor hem viel, binnen te koppen: 1-0. Villa staat vierde met zeven punten voorsprong op Tottenham, dat echter nog twee duels tegoed heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:42
22:42
AC Milan gaat mede door schitterende goal ex-PSV'er kansloos onderuit in Turijn
0
   
22:30
22:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
   
22:13
22:13
Bundesliga-sensatie is na fenomenale reeks voor 65 miljoen euro op te halen
5
   
22:07
22:07
Marco Bizot laat EK schieten door 'zwaarwegende familieomstandigheden'
7
   
22:06
22:06
ADO Den Haag overleeft knotsgekke tweede helft en meldt zich bij laatste vier
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
YoeriCFC
 
11
5 mei 2024 om 17:00
De beste wedstrijd in tijden zeg! Het verschil in gevoel met de wedstrijd tegen Everton is gigantisch! Het grootste contrast zag ik vandaag bij Madueke. Hij speelde prima en het allermooist vind ik dat hij 1-op-1 gaat en de bal aflegt op Jackson. Een groter verschil tussen deze Madueke en de drabberige kleuter die een penalty wilde pikken is niet denkbaar! Jackson speelde goed, hij voetbalt al een tijdje goed mee, en maakt zelfs goaltjes. Ik ben echt enorm tevreden! Ik zag vandaag geen zwakke schakel. Als dit de blauwdruk van Pochettino’s Chelsea moet gaan worden en ze houden dit vol tot het einde van het seizoen, dan denk ik dat hij van de beleidsmakers volgend seizoen mag blijven zitten.
 
Terrycfc
 
8
5 mei 2024 om 17:01
Jackson kan echt wel goed meevoetballen. Enkel Mudryk vond ik weer erg zwak, lijkt niet te weten wat hij moet doen.
 
YoeriCFC
 
7
5 mei 2024 om 17:18
Erg zwak vind ik meevallen. Ook hij moet scherper worden in de afronding maar ik vond hem goed meespelen. Hij heeft ook de pech dat 90% van onze aanvallen over rechts gaan natuurlijk!
 
barcalover123
 
5
5 mei 2024 om 17:09
Lijkt onder de coach toch progressie te zitten zo aan het einde van dit seizoen. Ben toch benieuwd naar jullie volgend seizoen met een volledige selectie. Iets zegt me dat zomaar kan gaan lopen.
 
YoeriCFC
 
5
5 mei 2024 om 17:47
Als ze het seizoen zo uitspelen dan is er sprake van progressie, althans daar lijkt het dan wel heel erg op. We hebben nog geen 2 weken geleden kansloos van Arsenal verloren dus laten we niet te hard van stapel lopen. Vandaag was erg goed, tegen Spurs was ook erg goed maar de weken daarvoor was dat zeker niet het geval.
 
Terrycfc
 
1
5 mei 2024 om 18:51
Heb er toch geen goed gevoel bij zullen misschien weer goed starten volgend seizoen om dan als en kaartenhuis in elkaar te storten.
 
YoeriCFC
 
1
5 mei 2024 om 19:25
Ik ook niet, maar wij zijn niet degene die de keuzes maken. Er is gecommuniceerd dat ze niet kijken naar Mourinho, Conte, Flick, Amorim en De Zerbi dus dan houd je weinig anders over. Tuchel, Thiago Motta of Thomas Frank zijn dan je opties gok ik. Wat mij betreft zijn Tuchel en Motta de enige serieuze opties.
 
James11
 
2
5 mei 2024 om 17:17
Ik heb na vandaag echt geen idee wat er in de zomer gaat gebeuren.. Wat gaan ze doen met Enzo? Stel ze blijven de komende 3 wedstrijden spelen zoals vandaag en ze winnen alles dan kan je onmogelijk toch Gallagher banken of verkopen. Osihmen zie ik wel komen en de kans is groot een linksback ook.. maar ben zo benieuwd wat er nu echt gaat gebeuren en wat niet. Poch zal wel mogen blijven zitten nu I guess. Tenzij ze nog 0 op 9 pakken.. maar ik denk dat het team vertrokken is.
 
YoeriCFC
 
2
5 mei 2024 om 17:51
Er komt nu het een en ander los vanuit de club. Er wordt gezegd dat Chelsea nu eist dat er Europa League voetbal gehaald wordt, dat betekent dus plek 6. Als dat niet lukt dan zal Pochettino moeten vertrekken. Conte, Mourinho, Flick en Amorim zijn geen opties als Pochettino vertrekt. Tuchel is dus niet uitgesloten, maar verder zijn er weinig opties waar ik persoonlijk warm van word. Voor Enzo zal een plek gevonden worden als Caicedo en Lavia/Gallagher met z’n drieën het middenveld zullen gaan bezetten. Voor nu heb ik nog steeds het gevoel dat Gallagher gaat vertrekken. Ik weet het ook niet goed, er zijn nog steeds veel twijfels over waar de prioriteiten liggen voor de club als het gaat om aankopen.
 
Terrycfc
 
1
5 mei 2024 om 18:50
Ja ben benieuwd of Oshimen het wel goed gaat doen moest hij gehaald worden
 
Terrycfc
 
2
5 mei 2024 om 18:53
Ze mogen Gallagher echt niet verkopen zou en schande zijn. Maatsen, Lukaku, Sanchez en Sarr begin daar eerste mee.
 
YoeriCFC
 
1
5 mei 2024 om 19:27
Maatsen hoeft van mij ook niet weg, maar hij wil zelf graag in Dortmund blijven. Ik denk dat ze nog steeds gaan proberen om Gallagher en Chalobah te verkopen. Gratis geld, pure profit en al die andere smerige woorden die door de Amerikanen zo geliefd zijn.
 
Terrycfc
 
5
5 mei 2024 om 17:00
Goede wedstrijd, einde van het seizoen en komen er nu pas in.Nu alles nog zetten voor de Europa LMudryk weet echt niet wat hij moet doen blijven staan lopen heeft geen enkel idee.En Chalobah hoe hij speelt is echt goed
 
D.costa9CFC
 
3
5 mei 2024 om 17:00
Beetje jammer dat het voetbal pas 5,5 wedstrijd voor het einde van het seizoen goed is. Maar liever laat dan nooit. Vooral Madueke, Cucu en Chalobah spelen nu beter sinds die 2de helft bij Villa. Hoop alleen niet dat het een "Solskjaer-situatie" is. Spelers die opeens goed spelen omdat ze de trainer mogen. Maar goed Poch heeft het tactisch omgegooid dus moet wel goed komen.
 
Aycette
 
5
5 mei 2024 om 17:02
Madueke begint eindelijk zijn potentie te laten zien, kan een absolute topvoetballer worden
 
Starrider
 
1
5 mei 2024 om 17:05
Nou dat west ham gaat echt 0,000 bedreiging vormen tegen city.
 
arsenal890
 
1
5 mei 2024 om 17:07
West ham niet, Spurs niet, enige optie is Fulham maar dat zal ook niks opleveren
 
John Terry
 
1
6 mei 2024 om 00:40
Arsenal moet dan gewoon maar zorgen dat het de wedstrijden blijft winnen. Bij voorkeur in elk geval die tegen United svp.
 
GLENNN
 
0
6 mei 2024 om 09:41
Arsenal moet gewoon alles winnen, klaar. En dan moet je gewoon hopen dat City nog ergens punten laat liggen. Je hebt het gewoon goed gedaan dan. Nu al meer winsten bijvoorbeeld dan in het Invincible seizoen. Je hebt het zelf weggegeven tegen een team als Fulham thuis. Maar ook Spurs thuis, Chelsea uit en Newcastle uit moet je gewoonweg niet verliezen... En twee keer van Villa verliezen. Goede ploeg en je mag er misschien uit van verliezne, maar thuis mag dat absoluut niet.... Nu ben je dus afhankelijk van City (en ook deels jezelf, want ze moeten nog maar zien te winnen!)
 
arsenal890
 
0
6 mei 2024 om 10:14
Klopt eerste seizoenshelft heb je het weggegeven. Dan zijn de flaters van de var ook pijnlijk, met Aston villa en Newcastle uit. West ham thuis was ook zo onnodig. Maar Aston villa thuis vond ik ook wel erg pijnlijk. Die had je echt niet hoeven te verliezen. Als Trossard die kans afmaakte…
 
FCBInsider1899
 
0
6 mei 2024 om 08:07
Zo zeg die Palmer is ook echt een wereldspeler aan het worden. Beeld je in dat die ook nog bij City zat….
 
arsenal890
 
0
6 mei 2024 om 08:29
Tja dan zat hij nog op de bank… Palmer is echt een goede speler maar city verlaten was echt noodzakelijk! Die hebben teveel topspelers op die positie.
 
GLENNN
 
0
6 mei 2024 om 09:31
Deels wel, deels niet. Tegen de kleintjes had je gemakkelijk met Palmer kunnen spelen hoor op de 10 positie of rechtsbuiten.
 
arsenal890
 
0
6 mei 2024 om 09:41
City heeft aanvallend al ontzettend veel keuzes. Die moeten allemaal al minuten maken. Je had palmer nooit genoeg minuten kunnen geven.