Chelsea lijdt duur puntverlies; Sébastien Haller toont waarde eindelijk
Zaterdag, 29 februari 2020 om 17:59

Chelsea heeft zaterdagmiddag duur puntverlies geleden in de subtop van de Premier League. De nummer vier van de competitie kwam op bezoek bij degradatiekandidaat Bournemouth niet verder dan een remise: 2-2. Het team van trainer Frank Lampard blijft voorlopig vierde staan in de Premier League, maar Manchester United kan de Londenaren later dit weekend bijvoorbeeld wel naderen tot op één punt. Onderin boekte West Ham United een belangrijke overwinning op Southampton: 3-1. Newcastle United en Burnley kwamen in hun onderlinge wedstrijd niet tot scoren.

Bournemouth - Chelsea 2-2
Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea op Dean Court. Het elftal van Lampard begon prima aan de wedstrijd en kwam na dik een halfuur voetballen op voorsprong. Marcos Alonso werkte van dichtbij binnen, nadat een kopbal van Olivier Giroud in eerste instantie nog op de lat was beland: 0-1. Chelsea nam de voorsprong mee naar de rust en leek voor een eenvoudige middag te staan.

In de eerste twaalf minuten na rust kantelde Bournemouth de wedstrijd echter volledig. Jefferson Lerma kopte de gelijkmaker tegen de touwen uit een hoekschop van Ryan Fraser en vrijwel onmiddellijk erna bracht Joshua King de ploeg van Eddie Howe op voorsprong. De spits schoof de bal van dichtbij binnen na een afgemeten voorzet van Fraser. Via opnieuw Marcos Alonso kwam Chelsea in de 85ste minuut nog wel langszij, maar een overwinning zat er uiteindelijk niet meer in voor the Blues. Nathan Aké maakte de negentig minuten vol bij Bournemouth, dat nu wel is afgezakt naar een zeventiende plaats in de Premier League.

West Ham United - Southampton 3-1
De eerste overwinning van the Hammers sinds Nieuwjaarsdag (!) werd uitbundig gevierd. Jarrod Bowen luisterde zijn basisdebuut op met het openingsdoelpunt na een kwartier spelen, na een sublieme pass van Pablo Fornals: 1-0. De 1-1 van Southampton, dat veel moeite had om Bowen, Michail Antonio en Sébastien Haller in toom te houden, mocht er zijn: Lukasz Fabianski had geen antwoord op de inzet met veel gevoel van Michael Obafemi. Een fout van Alex McCarthy vlak voor rust stelde Haller in staat om de 2-1 op het scorebord te zetten. In de tweede helft trokken de Londenaren het duel definitief naar zich toe. Na wederom een uitstekende pass van Fornals was Antonio sterker dan Filip Bednarek en tekende hij voor de 3-1. West Ham staat door de zege voorlopig zestiende én twee punten boven de rode streep, terwijl Southampton de dertiende positie inneemt.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
MarcelKalasj
 
5
29 februari 2020 om 18:04
Je kan ook niet van lampard verwachten dat hij met Giroud, Pedro en mount in de aanval de wedstrijd moet gaan winnen. Er staat gewoon een zeer zwak team bij Chelsea mogen blij zijn als ze CL halen en volgend jaar versterken
 
blink182
 
10
29 februari 2020 om 18:05
Kiest hij er toch zelf voor?
 
CFCSFC
 
8
29 februari 2020 om 18:08
Wie had hij er anders neer moeten zetten?
 
Schams1
 
14
29 februari 2020 om 18:09
Omdat hij geen andere opties heeft. Abraham, Pulisic en CHO zijn alle 3 geblesseerd.
 
Schams1
 
3
29 februari 2020 om 18:09
Vandaag ging het aanvallend nog wel goed met Chelsea, het was natuurlijk niet zo overtuigend maar toch goed genoeg om te winnen van Bournemouth. De defensie heeft het vandaag dom weggegeven in een paar minuten.
 
CFCSFC
 
1
29 februari 2020 om 18:09
Vind Giroud prima spelen, was betrokken bij veel aanvallen en de 1-0. Mount heeft afgelopen wedstrijden wel goed gespeeld, maar inderdaad vandaag niet. Pedro moet gewoon niet meer opgesteld worden.
 
azchelsea
 
8
29 februari 2020 om 18:48
Ik ben benieuwd of Mount het nog gaat redden bij Chelsea. Voor de flank mist hij echt snelheid en als Ziyech er zo bij komt zal hij op aanvallend middenvelder positie ook op een zijspoor komen vermoed ik.
 
CFCSFC
 
1
29 februari 2020 om 19:01
Ben ik niet helemaal met je eens, ik vind Mount nog steeds 't best op linksvoor en ik denk dat hij snelheid compenseert met zijn inzicht
 
azchelsea
 
2
29 februari 2020 om 20:14
Ik vind Mount een leuke speler, ik ben namelijk wel fan van spelers met zo’n kleine draaicirkel en een goede visie. Echter, voor zijn positie als spelmaker is hij (op dit moment) niet doorslaggevend genoeg in mijn ogen. Ik denk dat Ziyech hem op die positie eruit speelt en op de flank was dinsdag het probleem te zien. Tegen een beetje snelle back wordt hij snel onschadelijk gemaakt en hij heeft niet de scherpe voorzet of het schot om dat te compenseren. Tegen Bayern werd hij met een straatlengte voorsprong alsnog ingehaald en onder hoge druk krijgt hij er bijna nooit een goed schot uit. Op de flank zie ik dan liever snelle gasten als Pulisic of Hudson-Odoi. Maar we gaan het zien, ik hoop dat Mount nog belangrijk wordt want gasten die al hun hele leven bij de club zitten hebben toch een streepje voor bij mij.
 
Schams1
 
7
29 februari 2020 om 18:07
Dit is toch echt frustrerend voor veel Chelsea fans. De ene week win je van Spurs en de week daarna kan je niet eens winnen van Bournemouth. Chelsea domineerde de eerste helft maar in de tweede helft ging het helemaal mis. De zwaktes van de defensie van Chelsea werden blootgelegd en Bournemouth draait het in een paar minuten om. Daarna scoort Chelsea nog wel na goed spel maar ze hebben het toch kinderlijk weggegeven in een paar minuten. United kan weer heel dichtbij komen en Spurs, Wolves en Sheffield kunnen inlopen. Daarnaasr kan Chelsea op 4 punten van top 4 komen als ze hun volgende PL wedstrijd winnen. Dit word nog een leuke strijd om top 4!
 
azchelsea
 
6
29 februari 2020 om 18:08
En daar is het herhaaldelijke recept weer: op voorsprong komen, de wedstrijd onder controle hebben, nalaten uit te lopen, vervolgens via een dode spelsituatie de tegenstander uit het niets gelijk laten komen, de tegenstander wordt dominanter door de plotselinge gelijkmaker en weer tegen puntverlies aanlopen.
 
CFCSFC
 
2
29 februari 2020 om 18:13
Er worden ook gewoon veel spelers gemist, Pulisic, CHO, Abraham en schijnbaar is RLC er ook nog niet helemaal klaar voor
 
YoeriCFC
 
7
29 februari 2020 om 18:11
De selectie is zwak, maar om weer twee goals tegen te krijgen op deze manier is echt gewoon een probleem in de mentaliteit van de spelers. Verder is het natuurlijk heel triest als je achter staat en Barkley moet brengen om de zaak te redden.. Dit seizoen moeten we echt de billen dicht knijpen als we in de top 4/5 komen. Ik verwacht niet dat we het gaan halen, ik denk zelfs dat we over 4 weken ingehaald zijn door Spurs en United!
 
ajax01-95
 
1
29 februari 2020 om 18:30
Achteraf kun je gewoon stellen dat Lampard in de 1e seizoenshelft gewelsig heefr gepresteerd met het materiaal wat hij had. Dit chelsea mist namelijk echt 4/5 topspelers en vooral in de aanval.
 
YoeriCFC
 
2
29 februari 2020 om 18:47
Als je serieus mee wil doen voor de top 4 volgend seizoen dan heb je in elke linie minimaal 1 topspeler extra nodig. Op het middenveld hebben we die misschien al in huis met Loftus-Cheeck, maar we moeten eerst afwachten hoe hij terugkomt van zijn blessure
 
YoeriCFC
 
6
29 februari 2020 om 19:29
Barkley is niet dé reden nee, maar Barkley brengt helemaal niets. Hij schiet weleens en het ziet er bedrijvig uit, maar het levert niets op! Hij was bij Everton al niet beslissend genoeg, speelde vaker slecht dan goed, maar Chelsea had een speler nodig om aan de Home Grown regel te voldoen. Daarom is bijvoorbeeld Drinkwater ook gehaald.
 
Timoooow
 
0
1 maart 2020 om 12:45
Iedereen wil altijd eigen opgeleide talenten omdat zei de club vertegenwoordigen. De realiteit is dat die jongens van 18 al gigantische eisen stellen qua verloning. En zo de club geen dienst bewijzen. Chelsea is spijtiggenoeg op 3 jaar tijd volledig afgedwaald naar een ploeg waar niks meer in zit. Ik ben chelsea fan van eind jaren 90 en het is nu de eerste keer dat er geen ziel en beleving meer in de ploeg zit. Het zou fantastisch zijn mochten de (vele) talenten zouden doorbreken. Te realiteit is nu eenmaal anders. Hudson Odoi vond ik in de EL vorig jaar echt wel goed. Daarop kreeg ( of wou ) die dan een contract van meer dan 200k per week en heeft hij ook gekregen, anders was hij weg. Clubliefde? Nee, dit bestaat NIET meer. Nu is Abraham in de ploeg gekomen. Hij scoorde wat goals, zeker geen indrukwekkend aantal en de manier waarop toch ook niet? En daardoor eist deze jongen nu meer dan Hudson Odoi,’omdat hij 1 wel speelt en 2 goals maakt. Dit is de enige realiteit. Geld, geld en nog eens geld. Zo snel mogelijk en zoveel mogelijk. Veel betalen is nodig in het huidige voetbal, maar dan voor spelers die echt iets bewijzen. Er zullen altijd miskopen zijn of blessures. Maar de weg die ze nu ingeslagen zijn is volledig fout. Ik ben voor Chelsea, maar heb niks tegen Arsenal. Enkel is het jammer de vergelijking te moeten maken naar Arsenal en dan te zeggen, niemand wil toch dat het die kant uit gaat?