Chelsea met goed gevoel naar Ajax; weer dreun voor Tottenham Hotspur
Zaterdag, 19 oktober 2019 om 17:56

Chelsea leeft met een overwinning op zak toe naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van woensdag in Amsterdam. The Blues waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Newcastle United en nemen daardoor, in ieder geval voor even, de derde plaats in beslag. Tottenham Hotspur voorkwam ternauwernood een nederlaag tegen Watford (1-1) en staat zevende.

Chelsea - Newcastle United 1-0
Na een zwakke seizoenstart heeft Chelsea de weg omhoog ingezet sinds eind vorige maand; de vier laatste officiële wedstrijden voor de interlandperiode werden allemaal in winst omgezet. Ten opzichte van het duel met Southampton (1-4) van twee weken geleden voerde trainer Frank Lampard slechts één wijziging door: de geblesseerde N'Golo Kanté werd afgelost door Ross Barkley. De bezoekers traden aan met Jetro Willems. De beste kans was in de eerste helft voor Mason Mount, die van dichtbij stuitte op Martin Dúbravka; Willian kopte even daarvoor naast. Joelinton liet zich eenmaal gelden namens de bezoekers. Newcastle oogde achterin solide en gokte op de counter, met de snelheid van Allan Saint-Maximin.

Tien minuten na de rust kwamen de bezoekers goed weg. Tammy Abraham sprong hoog na een corner van Willian en knikte hard tegen de lat aan. Halverwege de tweede helft kopte de spits nog eens over, terwijl Dúbravka een redding in huis had op een inzet va Christian Pulisic van dichtbij. De tijd begon te dringen en zeventien minuten voor het laatste fluitsignaal was het dan toch raak voor Chelsea. Pulisic drong het strafschopgebied binnen en vond Callum Hudson-Odoi, die Marcos Alonso bereikte. De Spanjaard was doeltreffend met een hard schot: 1-0. Een briljant blok van DeAndre Yedlin voorkwam dat Abraham er nog 2-0 van maakte.

Tottenham Hotspur - Watford 1-1
Tottenham ging de interlandperiode in met nederlagen tegen Bayern München (2-7) en Brighton & Hove Albion (3-0) op zak en ook zaterdagmiddag ging het al snel mis voor de manschappen van trainer Mauricio Pochettino. Nadat Watford door een hamstringblessure voor Danny Welbeck nog tegen een vroege domper aan was gelopen, was het Darryl Janmaat die Abdoulaye Doucouré in de zesde minuut met een bekeken voorzet in staat stelde om voor de openingstreffer te tekenen. De thuisploeg stelde daar in de eerste helft enkel een poging van Moussa Sissoko tegenover en kon vijf minuten voor rust nog opgelucht ademhalen toen arbiter Chris Kavanagh na raadpleging van de VAR besloot om niet voor een penalty tegen te fluiten.

Met het inbrengen van Heung-Min Son voor Davinson Sánchez trachtte Pochettino in de tweede helft voor meer aanvallende stootkracht te zorgen en de Koreaan bewees zijn manager vier minuten na zijn entree bijna een goede dienst toen hij via de lat net over het vijandelijke doel schoot. Veel meer gevaar wisten the Spurs in het restant van de wedstrijd niet meer te stichten, waardoor een nieuwe nederlaag onvermijdelijk leek. In de slotfase kregen zij echter een helpende hand toegestoken door Kiko en doelman Ben Foster, die elkaar in de weg liepen in de zestien en Dele Alli uiteindelijk de bal in het doel zagen schieten.

Leicester City - Burnley 2-1
In een eerste helft waarin de grootste kansen voor Leicester City waren, was het Burnley dat het eerst doel trof. Dwight McNeil vond Chris Wood na een klein halfuur spelen met een voorzet in de zestien, waarna hij de bal net buiten het bereik van Kasper Schmeichel in de linkerbovenhoek kopte. De thuisploeg liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en op slag van rust kon Jamie Vardy op aangeven van Harvey Barnes met het hoofd voor de gelijkmaker zorgen. Barnes speelde een kwartier voor tijd vervolgens ook een hoofdrol bij de 2-1 toen zijn voorzet binnen geknald kon worden door Youri Tielemans. Even leek het er daarna nog op dat Wood Burnley met zijn tweede van de wedstrijd aan een punt zou helpen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens een handsbal.

Wolverhampton Wanderers - Southampton 1-1
De gevaarlijkste man aan de zijde van Wolverhampton was Raúl Jiménez, die na een uur scoorde uit een penalty. In de slotfase van de eerste helft dacht hij ook al trefzeker te zijn, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamer halverwege op met een 0-0 tussenstand. Na de pauze kwam Southampton op voorsprong via Danny Ings, die voorbij twee verdedigers dribbelde en ook doelman Rui Patrício verschalkte. Een overtreding van Pierre-Emile Höjbjerg op Matt Doherty betekende echter dat Jiménez aan de overzijde mocht aanleggen vanaf elf meter en hij bepaalde de eindstand op 1-1.

Aston Villa - Brighton & Hove Albion 2-1
Halverwege de eerste helft greep Brighton de leiding tegen Anwar El Ghazi en consorten. Het was Adam Webster die de score opende, na een vrije trap van Pascal Gross. De defensie van Aston Villa verloor Webster uit het oog en met een kopbal bij de tweede paal wist de verdediger de score te openen. De wedstrijd nam echter een opvallende wending in minuut 35, toen Aaron Mooy een overtreding beging op Jack Grealish en zijn tweede gele prent in 5 minuten tijd ontving. Aston Villa leek al gauw te profiteren via een feilloos schot van Conor Hourihane, maar Wesley beging een overtreding op doelman Mathew Ryan en dus werd de treffer afgekeurd. Kort voor rust viel de gelijkmaker alsnog: Jack Grealish scoorde uit een intikker. Aston Villa zocht na rust naar de voorsprong, met El Ghazi als een van de meest dreigende spelers. Het duurde tot diep in de blessuretijd voordat de zoektocht succesvol was via Matt Targett.

Bournemouth AFC - Norwich City 0-0
Tim Krul maakte zijn rentree onder de lat bij Norwich, na een absentie van twee wedstrijden vanwege blessureled. Bij Bournemouth begon Nathan Aké vanaf het eerste fluitsignaal en begon Arnaut Danjuma Groeneveld op de bank. Krul hoefde in de eerste helft slechts een keer in actie te komen, door een inzet van Dominic Solanke uit zijn korte hoek te houden. Na een goed begin van Bournemouth kwam Norwich City beter in de wedstrijd, maar veel doelgevaar was er voor rust niet. Na de onderbreking waren de beste mogelijkheden voor Norwich en werd het spel van Bournemouth steeds zwakker. Eenmaal werd de thuisploeg nog wel gevaarlijk, toen invaller Danjuma zijn landgenoot Krul tot een redding dwong.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
1
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
Master D
 
15
19 oktober 2019 om 17:59
Echte zwakke pot weer van Spurs die heel blij mogen zijn dat Watford hun counters zo slecht uitspeelde. Waren echt kansen op 0-2 of zelfs 0-3. Nu door een blunder in de communicatie tussen verdediging en keeper dat ze vlak voor tijd nog een puntje wisten te pakken, maar eigenlijk zat die er ook niet echt aan te komen.
 
DavitDavtyan
 
2
19 oktober 2019 om 18:57
Hoe kan je kansen hebben op 0:3 terwijl je nog niet 0:2 voor staat? Just kidding, ik snap je punt. OT: Super blij dat Chelsea hier wint. Ze hebben het ook dik en dik verdient. Chelsea had kansen zat. Ik denk dat veel mensen (waaronder ik) Chelsea gunnen nu Lampard de trainer is en zoveel jonge spelers een kans krijgen. Maar goed, Ajax moet natuurlijk winnen.
 
YoeriCFC
 
9
19 oktober 2019 om 18:00
Mocht Abraham het niet redden dan stem ik er gewoon voor dat we Alonso in de spits zetten! Voor een linksback heeft hij een idioot hoog moyenne geloof ik.. Wel lekker dat we voor de pot met Ajax nog even een confidence boost opdoen, want qua voetbal hebben we Newcastle echt duidelijk overklast.
 
Zuidenaar
 
5
19 oktober 2019 om 18:05
Dit bewijst toch dat er pure wingbacks rondlopen op de voetbal velden want alonso ging volledig door de mand vallen bij een 4mans verdediging.
 
YoeriCFC
 
1
19 oktober 2019 om 18:14
Alonso kan echt niks, hij kan alleen scoren.. Ik kan niet wachten tot Emerson en Maatsen onze 1e en 2e linksbacks zijn! Wat mij betreft vertrekt hij in januari..
 
azchelsea
 
4
19 oktober 2019 om 18:25
Ik had niet verwacht dat Alonso zó door de mand zou zakken in een 4 mans verdediging. In het seizoen dat ze kampioen werden met Conte was hij namelijk echt ongelooflijk goed, achteraf dus vooral omdat zijn verdedigende gebreken door de CV’s werden opgevangen. Vandaag was het ook weer erg hoor, slechte passes, misgetimede tackles en wat me ook opviel is hoe zijn snelheid achteruit is gegaan. Op die bal diep (van Hudson odoi geloof ik) die echt niet zo hard was ging hij ervoor maar was het net alsof een opa aan het sprinten was. Wordt inderdaad tijd om weer door te selecteren daar, maar ben benieuwd wie hem zou willen en kunnen betalen.
 
YoeriCFC
 
1
19 oktober 2019 om 19:35
Conte wilde hem in de zomer van 2017 ook al vervangen door Alex Sandro he. Het is niet dat hij echt zo geweldig was in 2016-17.. Hij was vooral beter dan we dachten dat hij zou zijn.. Zijn niveau als linksback is van het niveau Sunderland, zijn niveau wat hij had voor hij überhaupt naar Chelsea kwam..
 
Master D
 
6
19 oktober 2019 om 18:17
Alsof het een verdienste is om Newcastle qua voetbal te overklassen. Die rossen al het hele seizoen alle ballen blind naar voren Voor de rest is het voor de pot hangen.
 
Fc Scheidsrech
 
4
19 oktober 2019 om 19:14
Newcastle wonnen bij Spurs en had ruimer kunnen zijn
 
YoeriCFC
 
2
19 oktober 2019 om 19:37
Elke wedstrijd waar Chelsea kansen creëert en duidelijk de betere is moet dat denk ik benoemd worden. Dat was vorig jaar onder Sarri wel anders namelijk, toen hadden we 80% balbezit maar 0,0 kansen
 
YoeriCFC
 
2
19 oktober 2019 om 19:38
Dat is echt een enorme vooruitgang onder Frank Lampard. Chelsea is echt weer een ploeg die voor de top 4 kan strijden, waar dat vorig seizoen vooral het geval was door de intens slechte vorm van United en Spurs
 
stravven
 
0
19 oktober 2019 om 19:48
Dat is dit seizoen denk ik weer zo. Ja, Chelsea doet het niet verkeerd, maar Spurs en United zijn dit jaar gewoon echt totaal niet in vorm. En in principe geldt dat ook voor City. En tot nu toe lijken Arsenal en Chelsea er gebruik van te maken. Aan de andere kant: Het is pas oktober, en ik ken Arsenal al iets te lang om het te vertrouwen. Het kan nog veranderen, maar op dit moment verwacht ik Arsenal, Chelsea, Liverpool en City in de top 4, en momenteel geef ik Leicester een betere kans om CL te halen dan Spurs en United.
 
YoeriCFC
 
0
19 oktober 2019 om 20:01
Vooraf, voor er een bal geschoten was dit seizoen, had ik Leicester ook in de top 4. Maar mijn idee was dat ze boven Arsenal, Spurs en United zouden eindigen. Arsenal doet het wat mij betreft beter dan verwacht, dus ik hooop voor jullie dat jullie Leicester voor blijven. Het zou voor Arsenal zo’n enorme boost zijn als Spurs onder jullie blijft!
 
BartTempelaar
 
2
19 oktober 2019 om 18:01
Goed gevoel, maar speelden als een natte krant.
 
TILBURG013
 
24
19 oktober 2019 om 18:01
Dreun? Juist alle geluk van de wereld dat ze nog gelijkspelen. Watford wordt hier gewoon bestolen. Weg met die VAR, levert alleen maar narigheid op. Vanmiddag ook al bij Barca. 3de goal wordt gewoon precies dezelfde overtreding gemaakt op speler van Eibar als toen op Veltman tegen Heerenveen. Bij Barca telt de goal wel en bij heerenveen werd die afgekeurd. Het is gewoon puur willekeur..
 
KingsOfCity
 
10
19 oktober 2019 om 18:15
VAR moeten ze gewoon alleeen bij buitenspel doen, als er tewijfel is dan VAR laten controleren. Voor overtredingen de scheidsrechter de leiding geven, want her blijft een mening of het een overtreding is of niet, dus is het discutabel en buitenspel is buitenspel.
 
KingsOfCity
 
0
19 oktober 2019 om 18:16
VAR moeten ze gewoon alleeen bij buitenspel doen, als er tewijfel is dan VAR laten controleren. Voor overtredingen de scheidsrechter de leiding geven, want her blijft een mening of het een overtreding is of niet, dus is het discutabel en buitenspel is buitenspel.
 
Alamo
 
5
19 oktober 2019 om 18:01
Het lijkt wel alsof vz geobsedeerd is door Tottenham na de uitschakeling van Ajax in de cl vorig seizoen...
 
SimonTahamata!
 
26
19 oktober 2019 om 18:05
Tsja... als je uit 9 wedstrijden maar 12 punten haalt is dit niet een hele gekke titel?
 
Master D
 
9
19 oktober 2019 om 18:22
Of Spurs krijgt gewoon de aandacht die horen te krijgen als CL-finalist en de laatste jaren vaste bespeler van de top 4 in Engeland.
 
SimonTahamata!
 
3
19 oktober 2019 om 18:02
Hoe doet top aankoop Ndombele het eigenlijk van Tottenham? Ik zag dat hij het moest doen met een invalbeurt...
 
thomas44
 
1
19 oktober 2019 om 18:10
Hij is erg goed maar moet nog zn draai vinden. Hij was moe dus vandaar de wisselplek voor hem.
 
SimonTahamata!
 
1
19 oktober 2019 om 20:30
Helder! Vorig jaar natuurlijk erg sterk bij Lyon. Hopen dat t snel beter gaat met de Spurs
 
100% Ajax
 
2
19 oktober 2019 om 18:02
Toch maar even gekeken. Maar ben totaal niet onder de indruk van wat ik vandaag heb gezien. Het hele seizoen weten ze mij niet te overtuigen. Met tomori achterin is de achterhoede net zo zwak/goed als dat van Ajax. Voor woensdag 2 ploegen die het van de aanval moeten hebben, dus dat kan een leuke pot worden.
 
Zuidenaar
 
0
19 oktober 2019 om 18:03
Dus 343 gaat de vaste opstelling worden, vind het op dit moment de beste opstelling want biedt defensieve zekerheid maar ik verwacht wel als rudiger terug is dat ze weer 433 gaan spelen. Kan het ook niet meer aanzien om emerson op de bank te zien.
 
azchelsea
 
11
19 oktober 2019 om 18:05
Emerson is geblesseerd he, anders zou die wel spelen.
 
azchelsea
 
6
19 oktober 2019 om 18:03
Weer veel lastiger gemaakt dan nodig, maar wel weer 3 punten en een clean sheet. Dit zijn echt belangrijke punten, aangezien nu het moment is om uit te lopen op de zwalkende concurrentie. Erg genoten van Hudson-Odoi, Jorginho en Willian, die speelden echt goed. Het zal wel beter moeten tegen Ajax en vooral in efficiëntie van de kansen, want ik verwacht zo dat Ajax zelf heel wat gevaar gaat stichten. Waarschijnlijk woensdag geen kanté, Rudiger en Emerson, dat zal ook echt een aderlating en een grote zwakte zijn tegen die gevaarlijke omschakelingen van Ajax. Het wordt echt ongelooflijk belangrijk, want een tweede nederlaag zou al funest kunnen zijn. Ik kijk er wel echt naar uit, de kans krijgen om Chelsea in eigen land te kunnen zien gebeurt niet al te vaak.
 
ChelseaFener38
 
3
19 oktober 2019 om 18:03
Hudson-Odoi ????
 
hamidarsenal
 
4
19 oktober 2019 om 18:04
Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar watford heeft 2 punten verspeeld.
 
thomas44
 
1
19 oktober 2019 om 18:12
Spurs was erg slecht. Vooral Gazzaniga (wat hij deed, niet bijster veel) ging allemaal verkeerd. Toen son erin kwam al stukken beter, maar man man man, ze (moeten) leren om zonder Eriksen te spelen. Alli verving hem wel oke,maar er is hoop werk aan de winkel. Oh en rose kan echt niet
 
Zermatt_Person
 
2
19 oktober 2019 om 18:58
Ook met Eriksen verloor Spurs veel punten. Eriksen erbij is geen oplossing.
 
Oelie Wapper
 
3
19 oktober 2019 om 18:29
Blooper van de keeper van Watford leidt tot punt voor Spurs, was een betere titel geweest. Tottenham gewoon zwaar mazzel dat ze wegkomen met een punt, want ze hadden nog een pingel tegen moeten hebben ook.