Chelsea overklast Arsenal in China met een glansrol voor Batshuayi
Zaterdag, 22 juli 2017 om 15:38

Chelsea heeft korte metten gemaakt met Arsenal. De ploeg van manager Antonio Conte was zaterdagmiddag in Peking in een oefenwedstrijd met 3-0 te sterk voor the Gunners. De Londense rivalen waren absoluut niet aan elkaar gewaagd, aangezien de Engelse landskampioen bij tijd en wijle Arsenal compleet overklaste.

Al na zeven minuten kreeg Willian een grote kans, maar hij mikte net naast het doel. De Braziliaan kreeg na een halfuur spelen nog een mogelijkheid, maar zijn schot werd, net als de daaropvolgende knal van Victor Moses, goed gepareerd door David Ospina. Vijf minuten voor de pauze was het dan wel raak voor Willian: na goed voorbereidend werk van Michy Batshuayi kon de aanvallende middenvelder de score openen. Twee minuten later verdubbelde de Belgische spits de voorsprong met een mooi schot.

Direct na rust boorde Batshuayi alle hoop aan de kant van Arsenal de grond in. Na wederom een uitstekende aanval van the Blues kon de 23-jarige aanvaller de 3-0 produceren. Marcos Alonso kwam aan de linkerkant goed door, legde de bal op de rand van de zestien af, waarna Batshuayi het leer op krachtige wijze in de rechterbovenhoek van het doel deponeerde.

De defensie van Arsenal maakte allesbehalve een goede indruk, maar ook de aanvallers van Arsène Wenger konden nauwelijks imponeren. Danny Welbeck, Oliver Giroud en ex-Ajacied Donyell Malen, die een kwartier voor tijd de vervanger was van Mesut Özil, kregen in de loop van de tweede helft nog een paar mogelijkheden, maar Thibaut Courtouis hield zijn doel goed schoon. Ook Chelsea creëerde nog een paar keer doelgevaar, maar kon niet meer tot scoren komen.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
22
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
NicolaiBoilese
 
2
22 juli 2017 om 15:52
Iemand de wedstrijd gezien ? Was dit en typisch 2e seizoenshelft arsenal of een b team ?? Want schat Arsenal toch wel een beetje als titelkandidaat......
 
AmarRio7
 
10
22 juli 2017 om 15:55
Chelsea was jammer genoeg vele malen beter en Arsenal moet zijn draai nog zien te vinden..
 
DirkJanissen
 
16
22 juli 2017 om 15:57
Ik heb de wedstrijd helaas niet gezien. Maar kijkende naar de opstelling van Arsenal was het zeker niet hun sterkste opstelling. maar wat Amarrio7 ook zegt ik denk dat Arsenal nog hun draai moet gaan vinden
 
GunnersGlory
 
18
22 juli 2017 om 16:05
De eerste helft was het gewoon het sterkste elftal van Chelsea tegen een B-elftal van Arsenal. Over de hele wedstrijd gezien was Chelsea veel beter, Arsenal heeft niet echt uitgespeelde kansen gehad. Echter, uit deze wedstrijd kun je niet echt veel afleiden aangezien Arsenal niet met de sterkste opstelling aantrad.
 
Leonidass
 
16
22 juli 2017 om 16:06
Grotendeels een b-team, en Chelsea met de meeste a-spelers. Doet niets af aan de prestatie van Chelsea natuurlijk, ze waren helaas beter. Ben overigens ook zeer benieuwd naar de CL dit seizoen, in mijn ogen is Chelsea een kanshebber
 
Impact-SB
 
6
22 juli 2017 om 16:23
Nouja Arsenal begon met een relatief sterk team met 2 tieners. Chelsea met een sterke 11. 1e helft was 50/50 todat Chelsea meer aanviel en sindsdien was t helemaal Chelsea
 
rusty
 
6
22 juli 2017 om 15:52
Conte, wat heeft hij er toch een prachtteam van gesmeedt
 
Ajacxied
 
8
22 juli 2017 om 15:55
De wedstrijd helaas niet gezien, maar een lekkere 3-0 overwinning en Batsman scoort gewoon weer 2x. Vorig seizoen een fantastisch gemiddelde gehaald van goals per minuten gespeeld en daar gaat ie gewoon mee door. Misschien moet Conte een twee spitsen systeem overwegen? Zonde als Batshuayi weer zo weinig speelt, daar is ie veel te goed voor
 
Willian-Borges
 
5
22 juli 2017 om 16:07
Het was een hele goede wedstrijd van Chelsea, met hoofdrollen weggelegd voor Willian en Batshuayi ze speelden naar mijn mening heel sterk. Het blok Fabregas - Kante speelde zeer verdienstelijk met Fabregas als dirigent, de achterhoede heel solide zoals gewoonlijk, Moses vond ik ook goed spelen, Marcos Alonso was naar mijn mening de mindere vandaag had een goede assist op Batshuayi maar verdedigend vind ik hem niet heel sterk, Boga viel in voor Pedro en deed het zeker niet verkeerd goede techniek en fysiek een beest. Als we nog een concurrent voor Marcos Alonso kunnen vinden hoeft er voor mij niemand meer bij.
 
Ajacxied
 
3
22 juli 2017 om 16:42
Speelde Boga goed genoeg om een waardige vervanger te zijn van Pedro? Anders zou ik een extra aanvaller ook niet vinden mistaan. Ben ook benieuwd hoe Conte Fabregas ik gaat passen dit seizoen. Wellicht een 3-5-2 met Fabregas als spelmaker voor of achter een blok van Kante en Bakayoko, met daar voor Morata & Hazard oid? Zou wel zonde zijn van de wingers van Chelsea overigens
 
Willian-Borges
 
4
22 juli 2017 om 16:57
Ik had eigenlijk mijn hoop gevestigd op Charly Musonda Jr als vervanger van Hazard/Pedro maar hoe Boga vandaag speelde zou hij zeker in aanmerking komen voor een plek in de selectie. Ik zou Fabregas naast Kante laten staan er zit zoveel meer creativiteit in het team als hij speelt hij krijgt meer dan genoeg dekking van iedereen en hij is zelf ook niet vies om te verdedigen. Wanneer we 3-5-2 spelen zou dat inderdaad zonde zijn van onze Wingers want we hebben naar mijn mening de beste vleugelspelers van de competitie en ze hebben vorig seizoen laten zien over genoeg rendement te beschikken.
 
VisWoestijn
 
8
22 juli 2017 om 15:58
Wordt nog wat als Batshuayi daadwerkelijk Morata uit de basis gaat spelen. Met genoeg speeltijd, zijn talent, is het nog best mogelijk ook. Desnoods een tweespitsen systeem, begin van het seizoen is Hazard er tenslotte toch nog uit. In ieder geval een lekkere start van onze pre-season.
 
Dani17
 
9
22 juli 2017 om 15:59
Fantastisch talent inderdaad. Hij is sowieso al beter geacclimatiseerd dan Morata in de PL. Het prijskaartje zal er wel jammer genoeg voor zorgen dat Morata veel krediet zal krijgen.
 
Dani17
 
13
22 juli 2017 om 15:58
Batshuayi moet echt een kans krijgen. Deze jongen kan met wat wedstrijdritme de sensatie van komend seizoen worden.
 
Calm
 
7
22 juli 2017 om 16:01
Conte is een winnaar. Zoals Fergusson, Mourinho, Ancelotti, Zidane, Van Gaal, etc. Echte opponenten. Ze smeden een team om te winnen. Wenger, echter, is te gecultiveerd, en te veel geïnvesteerd in eigen idealen, net als Nederland in 1939. Zodra warmongers arriveren, wordt het gevaarlijk. Arsenal kan zonder opponenten, tot eenzame klasse reiken, maar in directe strijd zal het moeten verliezen van tactische en strategisch sterkere tegenstanders.
 
xigerAwRr
 
10
22 juli 2017 om 16:55
Fijn dat je dat over AW allemaal weet. Maar Arsenal speelde met grotendeels een B elftal
 
Ayrshire
 
2
22 juli 2017 om 16:08
Maitland Niles, Monreal en Mertesacker centraal met Bramall linkshalf. Ja dan kan je dat verwachten.
 
DC00l
 
8
22 juli 2017 om 16:15
Erg leuke eerste helft waarin Chelsea volledig over Arsenal heen liep. Tweede helft door al het wisselen wat minder maar je zag nog steeds soms hoe makkelijk Chelsea op de counter een ploeg kapot kan spelen. Zeer dik verdiende overwinnen en een goede pot!
 
vastreke
 
2
22 juli 2017 om 16:30
Arsenal grotendeels met een b elftal en chelsea grotendeels met een a ploeg Maar chelsea speelde echt geweldig de gehele wedstrijd had Arsenal niks te zeggen
 
arsenal1250
 
0
22 juli 2017 om 21:05
Arsenal speelde niet goed, maar wel goed om te zien dat de uitblinkers Giroud en Iwobi waren, dat is al eens anders geweest. Hoop dat Giroud blijft, Sanchez bijtekend deze maand - en bij zo niet - Lemar wordt gekocht. Kos speelde erg slecht, snapte ook niet waarom zoveel spelers niet speelde op hun positie. Waar is Holding btw.? Is deze ergens aan een toernooi aan het meedoen?