Chelsea reist met flinke zak geld af naar Madrid, maar krijgt nul op het rekest
Dinsdag, 18 juni 2024 om 23:55

Chelsea heeft zich met 32,5 miljoen euro gemeld bij Atlético Madrid. De Londenaren wilden daarmee Samu Omorodion losweken uit de Spaanse hoofdstad, maar men kreeg nul op het rekest vanuit de clubleiding van Atlético. Dat schrijft David Ornstein namens The Athletic.

Een openingsbod van Chelsea is dus niet genoeg. Of de club, met kersvers manager Enzo Maresca aan het roer, terugkomt met een hernieuwd bod, is vooralsnog onduidelijk. Duidelijk lijkt dat Chelsea op zoek is naar een nieuwe spits.

Nicholas Jackson is daar momenteel de eerste spits, waar Christopher Nkunku ook in de punt van de aanval uit de voeten kan. Armando Broja en David Datro Fofana keren terug van uitleenbeurten, maar lijken nog niet hoeven te rekenen op speelminuten bij the Blues.

Eerder toonde Chelsea ook al interesse in Aston Villa-aanvaller Jhon Durán. De twintigjarige Colombiaan wordt door de Londenaren ook als serieuze optie gezien tijdens de komende transferwindow.

Omorodion wordt dit seizoen door Deportivo Alavés gehuurd van Atlético. In 35 optredens in het blauw-witte shirt van Alavés bleek de 1 meter 93 lange spits goed voor negen doelpunten en één assist.

De Spanjaard met Nigeriaanse roots scoorde in het eerste duel van het seizoen tegen zijn eigenlijke werkgever. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is Omorodion met 35 miljoen euro momenteel de meest waardevolle speler van Atlético.

Dat is best opvallend, want de jeugdinternational speelde nog geen minuut voor de Madrilenen. Toch kunnen de hoofdstedelingen flink cashen, mits zij besluiten de aanvaller te laten gaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:23
23:23
Programma, uitslagen en standen van het EK: alle achtstefinalisten bekend
5
   
22:58
22:58
Turkije verslaat tiental Tsjechië en krijgt op papier gunstige achtste finale
54
   
22:56
22:56
Nederland speelt tegen Roemenië en heeft ook daarna in potentie gunstig schema
79
   
22:52
22:52
Oranje treft Roemenië na daverende stunt van Georgië tegen Portugal
109
   
21:43
21:43
Van Hooijdonk baalt: 'Van Basten richt pijlen al vijf jaar op hem, makkelijk'
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
FALCAO9
 
8
19 juni 2024 om 00:19
Heel moeilijk, echt een goede speler met potentie, maar mist zoveel kansen. Geld kan goed gebruikt worden, maar een spits ook. Bij een hoger bod zou ik hem toch weg doen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
7
19 juni 2024 om 00:23
Sorry maar wie? Hoe komen ze toch bij dit soort namen terecht, dit soort spelers gaan je echt niet richting een top 4 plek helpen. Door dit soort onzin ga je bijna hopen op een transferban.
 
Bongiorno
 
6
19 juni 2024 om 00:41
Dezelfde mensen die met Nicolas Jackson kwamen komen met deze man
 
El_Guaje7
 
15
19 juni 2024 om 00:45
Deze jongen is wel veel beter dan Nicolas Jackson. Zullen de vaste La Liga kijkers je ook vertellen.
 
Xavizola
 
2
19 juni 2024 om 00:48
zou kunnen maar Jackson is ook gewoon een groot talent hij mist nu veel kansen. maar ik zou niet verbaasd zijn als hij over 2/3 jaar een topspits is die er elk jaar 20 maakt in de PL
 
Xavizola
 
4
19 juni 2024 om 00:46
Wat maakt het uit of je de speler niet kent, maar weinig mensen kenden Henry en Drogba en hun stelden toch niet teleur. dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij ooit dat level zal halen maar een grote naam zegt niet alles kijk maar naar Hazard voor Real of Schevschenko voor Chelsea en veel slechter dan Jackson kan hij niet zijn, Jackson heeft veel potentie maar heeft 15 kansen nodig voor 1 goal wat ik verrassender vind is dat ze zeggen dat hij de meeste waarde vertegenwoordigd van alle Atletico madrid spelers. blijkbaar zijn ze Felix vergeten, en Morata Griezman Liorente Lemar Correa Riquelme Barrios Gimenez Molina en Oblak zullen ook allemaal minimaal 35 miljoen kosten
 
Primetime
 
12
19 juni 2024 om 01:15
@xavizola, Drogba schopte er meer dan 30 in het seizoen voordat Chelsea hem ophaalde. Het bedrag was wel gigantisch voor die tijd en hij was een laatbloeier, maar onbekend was hij niet. Was speler van het jaar in Ligue 1 en topscorer EL. Echt niet te vergelijken met deze jongen die als spits bij 10 doelpunten betrokken was. Henry was eerst mislukt bij Juventus, voordat hij naar Arsenal ging. Chelsea moet eens wat geld uitgeven aan ervaren spelers die de youngsters bij de hand kunnen nemen ipv de gemiddelde leeftijd nog lager krijgen, tenzij een pakweg Musiela ineens Londen mist. Talenten lopen er in de academy ook altijd voldoende van rond
 
Xavizola
 
2
19 juni 2024 om 01:25
het grote publiek kende hem niet en Chelsea wilde voor een gevestigde grote naam gaan. maar Mourinho drukte Drogba door de strot van het Chelsea bestuur. en uiteindelijk werd hij een legende bij de club Wirtz zou ook niet misstaan maar je hebt gelijk dat ze een paar ervaren spelers kunnen gebruiken. welke spelers zie jij graag komen? en ik vind het jammer dat ze Felix niet kochten deed het vrij goed voor zijn eerste jaar bij Chelsea je kan zien dat hij ongekend veel talent heeft. en meer natuurtalent heeft dan 99% van de voetballers maar hij mist ook fysiek en is een mooi weer voetballer
 
Primetime
 
4
19 juni 2024 om 02:08
@xavizola, Drogba was geen gevestigde naam maar mensen kenden hem echt wel door de geweldige stats voordat hij naar Chelsea ging. Ik kijk dus echt nooit Bundesliga, maar bij zo'n Boniface gaat bij mij dus echt wel een lampje branden. ik zou graag zien dat Chelsea eens een keer de omgekeerde weg bewandelt en bij Ac milan shopt en Theo Hernandez overneemt. Verdient ook niet zoveel bij AC Milan. Hoeft Colwill ook niet meer op lb op te draven want Colwill op lb is echt zonde en kan Cucurrela weg. Ervaren, technisch, atletisch, goeie leeftijd, kan rustig 4000 minuten per seizoen knallen. Dat soort aankopen wil ik zien.
 
Xavizola
 
2
19 juni 2024 om 02:32
dat zou een geweldige aankoop zijn en met Reece James hebben ze een geweldige speler op rechts. dan zou je geweldige aanvallende backs hebben en grote talenten in het centrum. wie zou je dan nog op het middenveld en voorin willen zien als nieuwe aankopen. en wat vond je van Felix bij Chelsea? niemand kan ontkennen dat die jongen ongekend veel talent heeft.
 
maurootje
 
0
19 juni 2024 om 00:38
Milan is hier ook geïnteresseerd in mits Zirkzee deal afketst. Vond het eerst maar niets; Atletico huurling bij Alaves met leuke cijfers, maar ook niet meer dan dat. piepjong nog met z’n 20 jaar. Maar gezien Atletico hem wilt behouden, Chelsea hem niet loskrijgt voor 35 mil, moet hij toch meer kunnen dan ik dacht.
 
Xavizola
 
1
19 juni 2024 om 00:52
voor Zirkzee is het misschien beter om naar Milan te gaan hij kent het land de cultuur en de competitie. maar als Man United hem echt wilt hebben dan zou ik dat nog veel mooier vinden alleen is de kans dan groter dat hij niet slaagt. of 2e spits wordt en ik ken deze jongen ook niet en heb te weinig wedstrijden van Alaves gevolgd maar Henry was ook jong en niemand van Arsenal wilde hem halen behalve Wenger hetzelfde voor Drogba al wat ouder maar Chelsea wilde iemand van naam en Mourinho wilde Drogba.
 
Pedri16
 
1
19 juni 2024 om 00:58
Deze jongen is voornamelijk een topatleet. Ongelofelijk sterk en razend snel. Qua afmaken is het nogal onbeholpen en ik zou hem ook niet echt met Zirkzee willen vergelijken als het op meevoetballen aankomt. Als ik hem toch moet vergelijken met een topspits is het Osimhen, een jonge Osimhen wel te verstaan. Osimhen had (soms nog steeds) van die momenten dat hij de meest simpele ballen onrustig naast of over schoot. Het ontbrak hem aan kalmte voor de goal. Dat heeft deze Samu ook. Fysiek en qua snelheid zit het wel goed. Meevoetballen is, net als bij Osimhen, niet zijn sterkste punt.
 
D.costa9CFC
 
2
19 juni 2024 om 01:43
Hopelijk blijven Aston Villa en Atleti lastig doen en schakelen ze door. Maarja als dit de opties nu zijn dan zullen de andere opties ook niet best zijn. Zie het liefst een ervaren spits komen maar dat gaat hem niet worden door het beleid.
 
YoeriCFC
 
0
19 juni 2024 om 07:44
Ik weet niet zo goed wat dit voor opties zijn, wat mij betreft is dit niet wat je nodig hebt. Sesko blijft bij Leipzig, je hebt geen interesse in Osimhen (omdat hij een te hoog salaris verlangt) en die Gyokeres van Sporting is ook te duur. Ik ben het in 2 van de 3 gevallen helemaal met ze eens, Osimhen en Gyokeres vind ik geen goede opties voor Chelsea. Maar het lijkt dan meer dan mij logisch dat je dan niet naar je vierde, vijfde, zesde keuze doorschakelt. Zeker niet als je van die jongen verwacht dat hij tot in lengte van jaren voor je in de punt kan spelen! In een ideale wereld weten ze een spits te halen van een jaar of 28 die Jackson kan helpen op het moment dat het hem tijdelijk niet lukt. Jackson heeft echt veel talent en over enkele jaren ben je blij dat je "maar" 32 miljoen pond voor die jongen betaald hebt. Maar voor nu is dat nog niet genoeg. We hebben ervaring nodig, niet nog een product waar je de aankomende 3 a 4 jaar aan moet blijven werken!
 
Deenb
 
0
19 juni 2024 om 08:12
100% eens! Laat maar een spits komen met wat meer ervaring we hebben genoeg jonge talenten. Die spits van Stuttgard misschien? In afwisseling met Jackson haalt miss wat druk van de ketel voor Jackson. Lukaku, Fofana en Broja zijn simpelweg het niveau niet.
 
ajaxf1
 
0
19 juni 2024 om 09:07
Guirassy is bijna rond met Dortmund volgens mij dus dat gaat hem niet worden. Kunnen ze niet gewoon voor Ollie Watkins gaan? Villa moet verkopen toch en Watkins is een proven Premier League striker. Beter daar 1x veel aan uitgeven dan elke keer het kaliber Jackson.
 
Deenb
 
0
19 juni 2024 om 09:18
Wel iets van gelezen met Dortmund idd... dat zou jammer zijn het een goedkope clausule. Watkins tja klopt die schiet er met goede aanvoer gegarandeerd 15 in. Mooie leeftijd, wel een contract tot 28.
 
YoeriCFC
 
0
19 juni 2024 om 10:06
@ajaxfl, Ollie Watkins zit bij een club die Champions League voetbal gaat spelen, zit bij Villa heerlijk op zijn plek, heeft een langlopend contract tot 2028 waardoor hij zeker 100 miljoen pond zal kosten en Aston Villa heeft geen enkele reden om hun beste speler te verkopen. Ja Villa heeft wat problemen, maar het zou waanzin zijn om dan maar je beste speler te verkopen! Zeker gezien de een na beste speler richting Juventus lijkt te vertrekken.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 10:00
Leuk talent, maar niet wat Chelsea nu nodig heeft, toch? Fysiek sterk en enorm snel. Daarnaast jong. Maar hij is relatief onrustig voor de goal & daarnaast erg jong. Ik zou voor een meer gevorderde spits gaan, als ik hen was. Nu krijg je een beetje de jonge Lukaku/osimhen, terwijl je nog met de oude Lukaku opgescheept zit.
 
RM1335
 
0
19 juni 2024 om 10:23
Chelsea zou eens in de provisiekast moeten kijken. Hebben ze inmiddels niet al 80 (of 180?) spelers gekocht in twee jaar tijd? Zit daar echt niemand tussen die net zo goed is als Samu?