Chelsea verhuurt Familia-Castillo na deals met Ajax, AZ en ADO opnieuw
Woensdag, 7 juli 2021 om 08:14

Juan Familia-Castillo verlaat Chelsea voor de vierde keer op huurbasis. De club uit Londen maakt via de officiële kanalen bekend dat de Nederlandse linksback het komende seizoen wordt verhuurd aan Birmingham City. Bij de club uit Birmingham krijgt de 21-jarige Familia-Castillo de kans om vlieguren te maken in de Championship.

Familia-Castillo maakte in de zomer van 2016 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Chelsea. Een doorbraak in het eerste elftal heeft er tot dusver niet ingezeten voor de Nederlands jeugdinternational. In de zomer van 2019 keerde hij op huurbasis terug in Amsterdam. In debuut in het eerste elftal zat er niet in; hij moest genoegen nemen met 23 wedstrijden bij Jong Ajax.

In de zomer van vorig jaar werd Familia-Castillo door Chelsea gestald bij AZ. Ook in Alkmaar kwam hij niet in aanmerking voor het eerste elftal, waarop the Blues besloten om hem halverwege het seizoen terug te halen en te verhuren aan ADO Den Haag. Daar dwong hij een basisplaats af, maar wist hij degradatie niet te voorkomen. In Den Haag kwam hij tot zeventien optredens in de Eredivisie.

Bij Birmingham City, dat vorig seizoen op de achttiende plaats eindigde, gaat Familia-Castillo een nieuwe poging wagen om in actie te komen in een eerste elftal. De linksback, wiens contract op Stamford Bridge nog twee jaar doorloopt, gaat spelen onder manager Lee Bowyer.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
jeron
 
15
7 juli 2021 om 08:40
Weer iemand die te vroeg de stap naar de overkant van de zee heeft gemaakt. Je ziet een stijgende lijn in zijn carriere ... Ajax - chelsea -- Ajax -- AZ -- ADO en nu Birmingham Die eindigt straks onderin bij een Dordrecht
 
MarrieAanDeBal
 
15
7 juli 2021 om 08:45
Hij verdient op dit moment wel meer dan 150000euro per jaar bij Chelsea. Zelfde geldt was die bij ajax gebleven en daar niet doorgebroken. dan zou die naar een pec of lager gaan, dan had hij heel wat minder geld gehad op dit moment. keuzes keuzes
 
Master D
 
20
7 juli 2021 om 08:47
Ik vind Birmingham City ten opzichtte van ADO inderdaad een stijgende lijn. Dit soort dingen zijn altijd lastig. Stel dat hij bij zijn eerste periode Ajax dezelfde ontwikkeling had gehad. Dan had ie nu al bij een Dordrecht gezeten, maar dan met minder geld.
 
BlueGroninger
 
5
7 juli 2021 om 08:49
Hoezo te vroeg de overstap gemaakt. Bijna iedere voetballer droomt tochon uit tekomen voor een club als Chelsea? Daarnaast zijn er ook jeugdspelers die vanuit de jeugdopleiding van Chelsea het wel hebben waargemaakt. Zie onze eigen geweldenaren Mount, James, Christensen, Zouma etc. Maar OK spelers als Salah, Lukaku De Bruyne hebben toch wel redelijk wat gepresteerd. Ook zij zijn vroeg richting het prachtige London gegaan.
 
Ferry1
 
7
7 juli 2021 om 09:01
Zouma en christensen hadden beide wel al meer dan 60 wedstrijden er op zitten in respectievelijk de ligue 1 en de Bundesliga
 
Iseldiroed
 
9
7 juli 2021 om 09:26
Er zullen weinig voetballers zijn die dromen van een club als Chelsea. (Op het moment) het kleiner broertje van een City en Psg. Geen legendarische clubs, maar clubs die recent bij elkaar zijn gekocht. Spelers willen er heen voor het geld en de kans in de BPL en CL te spelen. Maar als morgen Port Vale wordt gekocht door een oliebaron en die club is over 5 jaar in de premier league, dan zullen diezelfde spelers even graag naar Port Vale komen.
 
VisWoestijn
 
5
7 juli 2021 om 09:52
Als je weinig over een club als Chelsea weet, kun je er beter niet al teveel over zeggen. Er wordt net als menig club gewoon goed beleid gevoerd bij Chelsea, waarbij veel van de aankopen voortvloeien aan de verkoop van spelers. De tijd dat er maar wat bij elkaar werd gekocht is toch wel erg lang geleden. Een uitstekende jeugdopleiding, genoeg eigen jeugd in de selectie en een selectie die met een topspits erbij eenvoudig zou mee moeten kunnen doen om het kampioenschap. Uiteindelijk dromen voetballers van succes en bij Chelsea maak je daar op dit moment een uitstekende kans op.
 
VisWoestijn
 
7
7 juli 2021 om 09:21
Het blijft toch makkelijk scoren om de schuld te leggen aan "te vroeg naar het buitenland gaan". De speler had net zo goed via Ajax in de eerste divisie kunnen belanden met een paar duizend euro op zijn bankrekening. Nu heeft hij tenminste nog een enigszins gevulde rekening. Het blijft gewoon een talent waarvan de meesten de top nooit zullen halen.
 
THenry_228
 
2
7 juli 2021 om 09:48
Vind dat ‘de top niet halen’ best relatief hoor. Die jongen is professioneel voetballer. In mijn ogen heb je dan ‘de top’ bereikt, aangezien ongeveer 1% van alle voetballers professioneel voetballer kan worden. Wij zouden allemaal blind tekenen voor een carrière zoals deze jongen heeft. Het kunnen nu eenmaal niet allemaal Messi’s of Lewandowski’s zijn??