'Chelsea wordt concreet en meldt zich met dertig miljoen euro bij Arsenal'
Woensdag, 9 augustus 2017 om 12:48

Arsenal moet serieus gaan vrezen voor een vertrek van Alex Oxlade-Chamberlain. Volgens de Daily Mail onderneemt Chelsea namelijk concreet actie om de middenvelder los te weken bij the Gunners. Het is geen geheim dat manager Antonio Conte zijn selectie nog graag wil versterken.

The Blues hebben naar verluidt een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Oxlade-Chamberlain. De 23-jarige Engelsman zou perfect in de 3-4-3-formatie van Conte passen. Hij zou graag nog een aantal versterkingen willen verwelkomen bij Chelsea, want de selectie zou nu niet breed en sterk genoeg zijn.

Conte zou langzaam gefrustreerd raken door de passiviteit van Chelsea op de transfermarkt. Tot dusver versterkten the Blues zich met Tiemoué Bakayoko, Antonio Rüdiger, Álvaro Morata en Willy Caballero. Daar tegenover staat onder meer het vertrek van Nemanja Matic, die Conte naar verluidt liever binnenboord had willen houden.

Voor Arsenal is de situatie rond Oxlade-Chamberlain een behoorlijk dilemma. The Gunners willen de middenvelder eigenlijk niet verkopen en zeker niet aan een concurrent. Maar Arsenal realiseert zich dat hij anders volgende zomer transfervrij vertrekt. Het contract van Oxlade-Chamberlain in Noord-Londen loopt namelijk in 2018 af en de Engelsman is voorlopig niet van plan om die verbintenis te verlengen.

Meer nieuws
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
5
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
57
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
YoeriCFC
 
8
9 augustus 2017 om 12:58
Absoluut niet de aankoop waar ik op zit te wachten, maar er moet nu iets gebeuren!! The Ox zou dan een aardige stap zijn. Chelsea moet echt verbeteren en verbreden, want anders zou dit een dramatische tramsferwindow zijn voor de club en moet je heeeeeeel erg blij zijn met een Top 4 plek..
 
lfc11
 
29
9 augustus 2017 om 13:00
Een troost: het is de daily mail die met dit bericht komt. Ik dacht dat vz ondertussen wel begreep dat dit meer wandelgangenmateriaal is, maar alles voor de clicks.
 
Warabe
 
3
9 augustus 2017 om 13:45
Arsenal heeft altijd te kampen met spelers die in hun laatste jaar zitten en niet willen verlengen omdat er geen uitzicht is op een kampioenschap.
 
John Terry
 
1
9 augustus 2017 om 14:17
Maar dat betekent toch niet dat wij die b garnituur direct moeten gaan oppikken puur omdat ze cheap zijn. Niet lullig bedoeld maar met spelers als Ox ga je Real en Bayern niet aan het zweten krijgen.
 
stravven
 
7
9 augustus 2017 om 14:48
Dus jij vindt Ox geen vooruitgang ten opzichte van Moses? En ook niet geschikt als back-up voor Hazard? Vreemd. Maar het is inderdaad de Daily mail, dan is meestal het tegenovergestelde waar.
 
Warabe
 
7
9 augustus 2017 om 14:53
Nee...als backup van moses kan. Maar als stand in voor hazard is een downgrade vergelijkbaar van audi rs6 naar toyota prius.
 
MarkBakel
 
3
9 augustus 2017 om 15:10
Ben ik het zeker niet met eens als je OX het vertrouwen geeft en hem wekelijks laat spelen is hij in mijn ogen een van de beste Engelse spelers. Daarbij schat ik hem van meer waarde in dan bijv een Moses. En op dit moment denk ik dat er geen een team Real aan het zweten zal krijgen. Die hebben alles in orde en al geinvesteerd in de toekomst
 
NouryAlmis
 
4
9 augustus 2017 om 13:11
Wat een onzin. Morata Bakayoko Caballero EN Rudiger gehaald. Begovic, Matic, wss Costa en Terry zijn weg. Dan heb je die toch vervangen. Afgelopen jaar hebben ze het verder ook met een relatief kleine selectie gedaan.
 
Castanza
 
5
9 augustus 2017 om 13:20
Toch is een bredere selectie wel nodig vind ik, en verwacht ik ook nog wel dat er spelers gaan vertrekken. Remy bijv. zijn contract loopt ook volgend jaar af en hij is niet het type speler dat Chelsea nodig heeft. En Cuevas kan het ook totaal niet aan het niveau, dus die moeten ze ook per direct verkopen.
 
YoeriCFC
 
3
9 augustus 2017 om 13:35
Vorig seizoen was een kleine selectie genoeg omdat Chelsea geen Europees voetbal speelde!! Dat scheelt toch al snel 10 wedstrijden per seizoen, daarnaast hebben we enorme mazzel gehad dat er geen langdurige blessuregevallen geweest zijn.. Chelsea heeft nu in principe geen (gelijke) vervangers voor Fabregas, Moses, Alonso en Hazard. Daarom zou een breedte versterking zoals Oxlade wel een idee zijn. Kijk naar Madrid of Bayern. Als zij iemand inbrengen worden zij er perse minder op. Ze hebben ook een sterke bank. Dat heeft Chelsea nu niet echt.
 
daniel_cfc
 
1
9 augustus 2017 om 14:27
Persoonlijk vind ik het een heerlijke speler voor ons. Kan als cm, rwb en lwb. Een sterke, snelle speler met een goeie werklust. Hij zou moses of Alonso er wel uitspelen.
 
Il-Capitano
 
7
9 augustus 2017 om 13:00
Zou hem niet aan Chelsea verkopen als ik Arsenal was. Zou voor Chelsea een goede aankoop zijn! Lijkt me inderdaad uitstekend geschikt op de plek waar nu Moses staat.
 
senorsam
 
1
9 augustus 2017 om 13:02
Zoals boven vermeld loopt zijn contract volgend jaar zomer af. Als hij niet wilt verlengen, loopt hij volgend jaar gratis de deur uit, voor mij is dat nog geen reden om hem aan Chelsea te verkopen. Maar dat zou misschien anders zijn voor het bestuur.
 
VisWoestijn
 
3
9 augustus 2017 om 13:24
Eerlijk gezegd zie ik dit nog wel gebeuren. Weetniet of Ozil al een contract getekend heeft? Maar anders heb je zowel Ozil, Sanchez en Ox die volgend jaar gratis de deur uit lopen. Dan is Ox toch wel de minst erge van de drie om aan een concurrent te verkopen en toch nog wat geld te ontvangen. Zelf word ik niet heel enthousiast van hem, maar hij is jong, Engels en heeft nog enige potentie. Als hij zich in de basis speelt zou leuk zijn, zoniet dan is het prima opvulling.
 
SoccerinoFCU
 
3
9 augustus 2017 om 13:21
Volgens mij wil Chelsea hem vooral omdat hij een homegrown player. Je moet een aantal van zulke spelers in je selectie hebben voor de PL en CL.
 
Simpatico
 
3
9 augustus 2017 om 13:00
Oei, lastig dilemma dit voor Arsenal. Hij speelt geweldige wedstrijden en soms o zo slecht. En wat is zijn positie nou? Niemand die het echt weet. Hij blijft maar gewisseld worden. Persoonlijk: Ik heb het liefst dat hij blijft. Hij kan geweldig spelen, eigen jeugd, homegrown dus, goed voor de breedte, maar tegelijkertijd moet hij dan wel een nieuw contract ondertekenen. Ook geloof ik niet dat een team buiten Engeland genoeg vertrouwen in hem heeft om hem voor plus minus 30 miljoen euro te kopen.
 
jorisdijk
 
5
9 augustus 2017 om 13:11
Hij is geen eigen jeugd. Hij kwam 8 jaar geleden over van Southampton. Het is gewoon een vleugelspeler. Al kan hij ook aardig in de as spelen. Blessures hebben zijn gigantische potentie een beetje aangetast maar ik denk dat dit zijn jaar gaat worden. Zeker als Arsene het 3-4-3 systeem doorzet.
 
Giodinho7
 
0
9 augustus 2017 om 15:18
Ik heb eigenlijk het gevoel dat Arsenal het 3-4-3 systeem totaal niet beheerst. Ik vind niet dat ze beter spelen met het systeem. Je zou er als ploeg meer defensieve zekerheid mee in horen te bouwen, maar ook dat lijkt nog steeds nergens op bij Arsenal. Het lijkt mij meer een noodoplossing die mede door wat positieve resultaten tegen de mindere goden nu opeens als de oplossing gezien wordt.
 
jorisdijk
 
0
9 augustus 2017 om 21:49
Het heeft 2x tegen Chelsea prima gewerkt. Het damt een beetje de defensieve zwakheden in, en het maakt het team veel dynamischer. Echter komt Ozil er wel minder door uit de verf.
 
Samcro
 
6
9 augustus 2017 om 13:02
Oke, doe ons Azpi of Cesc maar dan.
 
GunneRo
 
3
9 augustus 2017 om 13:06
Arsenal is passief geweest in het aanbieden van een contract. Dat lag niet aan Ox. Dus als ze dit gaan doen is het de vraag of Ox gaat verlengen. Hij kan zelfs Bellerin de basis uit spelen.
 
FCKnuddeuh
 
1
9 augustus 2017 om 13:23
Sinds wanneer is Ox een rechtsback?
 
Samcro
 
6
9 augustus 2017 om 13:28
In de 3-4-3 is hij een betere optie op rechtshalf.
 
Samcro
 
6
9 augustus 2017 om 13:28
Arsenal heeft eind juni een nieuwe man aangenomen om de hele zooi met contracten aan te pakken, die heeft er meteen voor gezorgd dat Ox een nieuw contract voorgelegd gekregen heeft, alleen heeft Ox daar nog niet op gereageerd. Die wilde dus logischerwijs rond gaan kijken of misschien wel andere zaken in zijn contract op laten nemen. Ik kan me voorstellen dat hij o.a. nu wel eens wil weten waar Wenger hem ziet spelen. En natuurlijk meer salaris vangen. Ben benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen, ik verwacht wel dat hij bij gaat tekenen. Het voornaamste voor Arsenal is nu eerst spelers lozen zodat er ruimte in de selectie en in het salarishuis komt. Daarna wordt er weer verder onderhandeld met huidige en nieuwe spelers.
 
Moii
 
1
9 augustus 2017 om 13:38
Welke spelers hoop of denk je dat Arsenal nog gaat strikken?
 
Samcro
 
4
9 augustus 2017 om 13:46
Wat ik gehoord heb is Lemar rond, alleen moet er eerst een vervanger gekocht worden door Monaco, moeten wij ruimte in de selectie maken om hem in te kunnen schrijven en werd er nog gesproken over de betaaltermijnen. Het eerste en laatste punt lijken me geregeld, maar wij hebben nog niets verkocht. Komende weken staan dus vooral in het teken daarvan. Als er genoeg ruimte is, zal Lemar snel gepresenteerd worden. Ik hoop zelf dat daar Seri nog bijkomt. Wat mij betreft is de window met die twee en Laca en Kolasinac geslaagd, de kers op de taart zou van Dijk zijn, maar ik denk dat Arsenal achteraan in de rij staat achter Liverpool en Chelsea. Daar is de druk om de verdediging te versterken ook groter imo, in ieder geval bij Liverpool. edit: tikfout
 
Gooner4
 
0
9 augustus 2017 om 18:21
Lemar en Seri zouden idd geweldig zijn. Lemar als vervanger van Walcott, hoop dat die man toch echt vertrekt. Seri gewoon extra erbij op het middenveld, al vraag ik me dan alleen af wat er gaat gebeuren op het middenveld.
 
Sankento
 
3
9 augustus 2017 om 13:23
Lol moet dit serieus zijn? In deze markt moet je gewoon 2x zoveel vragen. Ook al loopt zijn contract bijna af
 
Juicher
 
1
9 augustus 2017 om 14:25
23 pas? Voor mijn gevoel loopt die gozer al tien jaar mee. Heeft nog een hele lange carrière voor zich dus als hij fysiek en mentaal gezond blijft.
 
 
2
9 augustus 2017 om 14:38
23 is nog heel jong inderdaad. Ik had hem toch wel op 27 geschat voor mijn gevoel. Die man loopt daar al jaren mee. Ik zie hem overigens graag naar Chelsea komen.
 
stravven
 
3
9 augustus 2017 om 14:50
Dat is omdat hij al sinds zijn 17e bij Arsenal in het eerste speelt.
 
Eetje_36
 
1
9 augustus 2017 om 14:39
Ik ben geen Premier League insider, maar is deze interesse niet vooral gebaseerd op het feit dat Oxlade-Chamberlain een homegrown speler is? Een echte kwaliteitsinjectie zal het namelijk niet zijn. Ik ben wel gecharmeerd van hem als die het op zijn heupen heeft, maar naar wat ik me kan herinneren was die altijd ontzettend wisselvallig.
 
Borderlands
 
0
9 augustus 2017 om 14:41
Prima aankoop voor Chelsea, ze moeten toch wat gelijkwaardige vervangers halen voor een paar basisspelers. Je hebt niet echt iemand die een Hazard of een Cesc kan vervangen op hun niveau. Weet iemand van de Arsenal fans wat er gaat gebeuren met Walcott? Stond 2 weken geleden nog volop in de geruchten om naar West Ham te komen. Ik zie hem heel graag naar het Olympisch Stadion vertrekken
 
stravven
 
2
9 augustus 2017 om 14:51
Wat betreft uitgaande transfers is het vrij stil bij Arsenal, enkel Lucas Perez, Jenkinson en Gibbs worden veelvuldig genoemd.
 
Samcro
 
2
9 augustus 2017 om 14:51
Ik zie hem ook heel graag vertrekken, maar volgens mij speelt er weinig rond hem. Perez, Jenkinson, Debuchy en Paulista zijn dichtbij akkoorden zover ik weet. Walcott, Gibbs en Giroud zouden ook zomaar nog kunnen vertrekken, al zie ik Giroud toch het liefst blijven.
 
JanStrikwerda
 
2
9 augustus 2017 om 15:11
Zou natuurlijk doodzonde zijn als Arsenal deze knul laat gaan. Als Wenger hem nou eens op z'n goede positie laat spelen heb je echt een topper in de dop, als je het mij vraagt.
 
hellflames
 
0
9 augustus 2017 om 15:13
Zou wel gek zijn als hij niet bijtekenen wil bij Arsenal omdat hij als cm wil spelen om vervolgens te vertrekken naar Chelsea waar hij ook als rwb of lwb wordt gezien.
 
GunnerCalipoo
 
0
9 augustus 2017 om 17:21
Verkopen en dan Lemar of Mahrez halen Hoe zit het eigenlijk met de transfer rond Lemar??
 
Gooner4
 
0
9 augustus 2017 om 18:12
Zou voor Chelsea een welkome versterking zijn. Ox heeft tot nu toe een wisselvallige carriere gehad, maar sinds hij als rechtshalf of zelfs linkshalf staat in een 3-4-3 is hij gewoon erg goed. Daarnaast is het gewoon een enorm getalenteerde jongen, alleen moet hij vertrouwen krijgen. Ik hoop echt dat hij blijft en bijtekent. Ben een enorme fan van deze jongen, ook door zijn karakter. Het wordt wel tijd dat er wat spelers worden verkocht. Man wat gaat dat altijd dramatisch bij Arsenal. Veel te lang blijven vasthouden aan spelers waardoor je totaal geen ruimte hebt voor anderen. Zou perfect zijn als Gibbs, Chambers, Gabriel, Jenkinson, Debuchy, Perez en Walcott worden verkocht. Dan kun je Lemar binnen halen en een nieuwe cv.
 
AbelNzuzi
 
0
10 augustus 2017 om 10:01
Chamberlain moet gwn lekker daar blijven. Leuke speler niet meer, plus hij is de laatste jaren echt niet beter geworden ofzo. Had echt veel verwacht toen ik hem op EK 2012 zag maar is niks geworden.