Chiellini vol bewondering: 'Een ongekende klasbak, hij is beter dan Neymar'
Zondag, 17 mei 2020 om 19:34

Giorgio Chiellini is idolaat van Kylian Mbappé. De ervaren verdediger van Juventus zag de Franse aanvaller ruim drie jaar geleden voor het eerst spelen tijdens een Champions League-duel van AS Monaco met Manchester City en raakte direct onder de indruk van diens kwaliteiten. Chiellini is dusdanig onder de indruk van Mbappé dat hij hem zelfs hoger inschat dan diens ploeggenoot Neymar van Paris Saint-Germain.

Chiellini vraagt zich in zijn autobiografie Io, Giorgio af welke speler de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo op ten duur zal doorbreken. "Wie voorbestemd is om de volgende wereldster te worden en de Ballon d'Or gaat winnen zodra Cristiano en Messi stoppen met voetballen? Dat is Kylian Mbappé, echt een unieke speler", zo vertelt de 35-jarige centrumverdediger van Juventus.

Chiellini memoreert dat hij Mbappé voor het eerst live zag spelen op 21 februari 2017, toen de destijds achttienjarige spits met AS Monaco op bezoek ging bij Manchester City in de achtste finales van de Champions League. Monaco verloor weliswaar met 5-3 in Engeland, maar Mbappé speelde een zeer sterke wedstrijd en wist in de eerste helft fraai te scoren: nadat hij was weggelopen uit de rug van directe tegenstander Nicolás Otamendi vuurde hij oog in oog met doelman Willy Caballero hoog raak.

"Het was indrukwekkend", zegt Chiellini over het optreden van Mbappé in het Etihad Stadium. De verdediger bekeek de wedstrijd met Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus. "Ik vroeg hem: 'Wie is hij en van welke planeet is hij afkomstig?'" AS Monaco wist na de 5-3 nederlaag toch nog door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League, want de return in het Stade Louis II werd enkele weken later met 3-1 gewonnen, mede door opnieuw een treffer van Mbappé.

AS Monaco ontdeed zich vervolgens in de kwartfinales nog van Borussia Dortmund, maar vond daarna in de halve finales zijn Waterloo tegen nota bene het Juventus van onder anderen Chiellini. "Inmiddels is hij 21 en heeft hij het WK al gewonnnen. Hij beschikt over snelheid, techniek en instinct: hij mist niets", vervolgt Chiellini vol bewondering over Mbappé, die AS Monaco in de zomer van 2017 uiteindelijk verliet voor een avontuur bij PSG. In de Franse hoofdstad ging hij door met indruk maken op Chiellini. "Hij is een ongekende klasbak. Hij is naar mijn mening ook beter dan Neymar, hij is consistenter. De wereld ligt aan zijn voeten", besluit de Italiaan.

Meer nieuws
   
09:48
09:48
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
1
   
09:37
09:37
'Voor Arne Slot bij Feyenoord zat, was hij een dertien in een dozijn-voetballer'
1
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
09:00
09:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22
   
08:57
08:57
Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: 'Geweldige veldtrainer'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
ElPhenomeno
 
69
17 mei 2020 om 19:57
Chielini kan beter stoppen met praten. Komt alleen maar onzin uit die man. Snap ook niet waarom mensen hem zo hoog hebben zitten. Is voor mij ver weg qua niveau van een Maldini, Baresi, Nesta en Cannavaro.
 
AlexDeSouza07
 
35
17 mei 2020 om 20:03
Hoewel ik het met je eens bent dat er aardig wat onzin uit hem komt, hoort hij absoluut wel in het rijtje dat je op noemt
 
ElPhenomeno
 
66
17 mei 2020 om 20:06
Nee Chielini zal van die 5 gewoon de zwakste schakel zijn.
 
milanello1899
 
29
17 mei 2020 om 20:33
Hoe kun je een beperkt uitvoetballende hark vergelijken met maldini en/of nesta? Zij konden nog beter verdedigen als chiellini laat staan uitvoetballen
 
MarcoVerratti
 
49
17 mei 2020 om 20:09
Ik heb Chiellini nog op geen enkele onzin kunnen betrappen. Ook hier heeft hij gewoon weer gelijk. Daarnaast heeft Chiellini over zijn hele carrière genomen natuurlijk een veel betere indruk achter gelaten als Cannavaro. Dat hij niet met die eerste drie vergeleken mag worden is ook niet zo vreemd, dat zijn namelijk ook meteen de drie besten ooit (samen met Beckenbauer). Chiellini is samen met Ramos de enige verdediger die ook maar in de buurt komt bij de verdedigers uit de goeie oude tijd, al heeft hij inmiddels zijn beste tijd gehad. Niet zo gek ook als je ziet hoe lang die man al in de top speelt.
 
ElPhenomeno
 
28
17 mei 2020 om 20:58
Ja dus? Chielini doet net of die een of andere god is. Beetje iedereen afkraken zijn biografie. Dit zal je een Maldini of Nesta nooit zien doen. Bovendien vind ik een Van Dijk ook gewoon beter.
 
MarcoVerratti
 
21
17 mei 2020 om 21:05
Dat is dan hoe jij het interpreteert. Jij noemt het onzin, dat is volgens mij gewoon niet waar. Of het sjiek is of niet, dat is weer een heel andere discussie. Dat vindt ik in sommige gevallen ook zeker niet. Overigens vind ik Van Dijk op dit moment ook zeker beter. Maar die moet het echt nog wel iets langer laten zien voordat je hem met een Chiellini kan vergelijken.
 
juvedeef
 
1
18 mei 2020 om 12:40
Overdrijven is ook een vak. Geeft simpelweg zijn mening over bepaalde spelers. Dat het niet netjes zijn we wel met elkaar eens. Maar over bijvoorbeeld Felipe melo is geen woord gelogen. Algemeen bekend dat het een lul is. Net als Balotelli. Verder is iemand beter vinden zonder feiten gewoon een mening. Zelfde als chiellini hierboven verteld. Net zoals jou mening is dat van Dijk beter is. Dat moet iedereen natuurlijk zelf weten.
 
Kolbeinn_Sigi
 
5
17 mei 2020 om 20:23
Die verdedigers die je opnoemt zijn inderdaad gewoon beter, verder had hij wel redelijk gelijk tot nu toe. Balotelli en Felipe Melo zijn bijvoorbeeld toch ook echt vervelend?
 
maurootje
 
6
17 mei 2020 om 20:35
Tuurlijk is hij ver weg van Baresi Nesta En Maldini's dan zijn de messi's onder de verdedigers. Verder vind ik Chiellini wel top 4 beste CV van nu
 
AjaxCunian
 
4
17 mei 2020 om 20:41
Nouja, Messi is toch echt de beste. Denk dat je verdedigers als Beckenbauer, Moore, Scirea, eenvoudig vergeet.
 
maurootje
 
13
17 mei 2020 om 21:03
Ik zeg toch Messi's onder de verdedigers... natuurlijk is er naar 1 Messi. Beckebauer hoort er bij. De andere 2 komen niet eens in de buurt van Maldini,Baresi's en Nesta's kwaliteit
 
Holland8
 
81
17 mei 2020 om 19:58
Sorry Chiellini, Mbappe is een fantastische speler maar Neymar is in bijna alles nog een stuk beter.
 
Kolbeinn_Sigi
 
21
17 mei 2020 om 20:25
Helemaal waar. Neymar is veelzijdiger en mooier om naar te kijken. Buiten dat is Mbappe natuurlijk heel goed maar leunt wel veel op zn snelheid terwijl Neymar veel meer kan. Neymar kan ook op 10 spelen en het spel verdelen. Vind het beiden alleen jammer genoeg niet leuke spelers.
 
Holland8
 
18
17 mei 2020 om 20:40
@kolbein jouw opsomming van het verschil tussen beide spelers is natuurlijk helemaal juist. En dat het beide misschien niet zulke leuke gasten zijn zou je ook zomaar gelijk in kunnen hebben. Maar ik geniet wel van hun voetbal, maar van Neymar nog wel een stuk meer.
 
Kolbeinn_Sigi
 
3
17 mei 2020 om 21:29
Helemaal gelijk heb je! Neymar is wel een speler waar je zou je zeggen voor naar het stadion komt. Van beide spelers valt te genieten alleen soms jammer van de trekjes. Zeker Mbappe heeft dit steeds meer ook.
 
-NEC-
 
5
17 mei 2020 om 22:24
Je kunt zeggen wat je wil maar Mbappe heeft simpelweg meer rendement dan Neymar dit seizoen. Mbappe was direct bij een goal betrokken in 53 minuten en Neymar 68 minuten. Allebei fantastische cijfers, maar alsnog een vrij groot verschil.
 
Joga_Bonito10
 
20
17 mei 2020 om 22:42
Stats stats stats weer zo eentje. Ga toch een keer gewoon volledige wedstrijden kijken. Dan zie je hoe iemand voetbalt. Dat is tig keer belangrijker dan alleen naar cijfers kijken.
 
-NEC-
 
5
18 mei 2020 om 00:30
Haha, sorry, maar moet even lachen hierom. Als iemand zegt dat Neymar in bijna alles beter is, en zeg dat iemands rendement hoger is (wat trouwens best belangrijk is in het voetbal). Dan zeg jij tegen mij dat ik volledige wedstrijden moet kijken? Ik ben ook verder helemaal niet van de stats, maar ik wil gewoon even een punt aanduiden waar Mbappe aantoonbaar beter in is dan Neymar. Jij hoeft mij niet te vertellen dat kijken belangrijker is dan cijfers, dat weet ik zelf ook wel.
 
real8madrid
 
7
18 mei 2020 om 01:42
Stats zijn de enige manier om een objectieve discussie te voeren over spelers. Wat jij zegt is zo subjectief en gewoon slap gelul naar mijn mening. 1000 man kan dezelfde wedstrijd kijken en 1000 man kan wat anders gezien hebben. Je ogen liegen, weet je wat niet liegt? Stats. Natuurlijk gaat stats wel verder dan alleen goals, maar als je er echt dieper op in gaat dan wordt alles een stuk duidelijker hoor. Ik raad het je aan, het is verbazend hoe vaak je dan merkt dat je buikgevoel na het kijken van een wedstrijd eigenlijk enorm fout is
 
Joga_Bonito10
 
5
18 mei 2020 om 09:01
Iemand kan dus 90 minuten ruk spelen, maar de winnende maken en die andere speler is 90 minuten degene die de pannen van het dak speelt. Maar dan ga jij mij vertellen dat degene die scoorde beter is omdat hij betere cijfers weerlegt? Wat jij hier nu beweerd is pas slap gelul. Scorebordjournalistiek.
 
real8madrid
 
5
18 mei 2020 om 01:38
In bijna alles? Duiken? Theater? Matennaaien? Nee even serieus, Neymar is een klasbak maar jouw reactie lees ik vaker en is naar mijn mening gebaseerd op sentiment en niet correct. Mbappe heeft de voorbije 3 seizoenen meer gescoord en assists gegeven. Nu kun je zeggen dat Neymar vaker geblesseerd was en je zou gelijk hebben. Echter is mbappe ook gewoon vaker bij een doelpunt betrokken als je kijkt naar gespeelde minuten. Alleen al het feit dat hij fitter is is voor mij ook een gigantisch pluspunt. Ik heb de cijfers onlangs eens gepost in een topic over een van beide heren. Mbappe speelt meer minuten dan Neymar omdat hij fitter is en heeft ook nog eens minder minuten nodig om te scoren of een assist te geven. Zelfs ondanks het feit dat Neymar veel meer strafschoppen en vrije trappen neemt. Hoe zou Neymar dan een betere aanvaller zijn? Ja hij doet meer dribbels per 90, hij lijdt echter ook vaker balverlies. Hij heeft net iets meer critical passes maar wat ben je daarmee als de andere meer assists geeft. Kwaliteit boven kwantiteit, toch? Nee mbappe is nu statistisch (en naar mijn mening) al beter dan Neymar en hij is 7 jaar jonger. Neymar is flashyer, dat wel.
 
El_Guaje7
 
57
17 mei 2020 om 19:59
Chiellini heeft er vrij weinig van begrepen zo te zien, Neymar heeft zoveel meer facetten in zijn spel wat hem ook gevaarlijker maakt. Puur voetballend gezien ook de enige die wellicht in de buurt van Messi komt.
 
bf1994
 
22
17 mei 2020 om 20:04
chiellinie's biografie gaat tot zo ver over balotelli, felipo melo, arthur vidal, mbappe, hegemonie van messi en ronaldo.gozer vind zichzelf niet eens interessant hahahaha.
 
ModricMagic
 
10
17 mei 2020 om 22:05
Mwah voetballend is Neymar toch wel een stuk beter. Mbappe heeft alleen de snelheid maar voor de rest vind ik Neymar overal beter in. Hij heeft skills, de dribbel en de visie die Mbappe toch minder heeft.
 
Joga_Bonito10
 
2
17 mei 2020 om 22:44
Dan laten we nog inzicht, overzicht en passing achterwege. Mbappé is een snelheidsduivel met scorend vermogen. Maar Neymar is een veelzijdigere en completere voetballer. En qua scorend vermogen ontlopen ze elkaar nauwelijks.
 
ModricMagic
 
0
17 mei 2020 om 23:50
Dat dus je kan Neymar niet mogen zoals Chiellini misschien maar Neymar is toch duidelijk de betere voetballer.
 
bf1994
 
5
18 mei 2020 om 00:13
Ik vind dat mbappe redelijk goed het overzicht bewaart hoor. Hem puur een snelhuidsduivel noemen doet hem niet recht. Daarnaast kan hij nog die spelmaker vaardigheden ontwikkelen.
 
real8madrid
 
1
18 mei 2020 om 01:49
Dit vind ik echt verbazend. Ik raad je aan om de halve finale tussen Monaco en Juve eens terug te kijken. Mbappe heeft zoveel meer dan snelheid. Die snelheid is wat we de laatste jaren te zien krijgen en dat is grotendeels vanwege zijn positie op de rechterflank bij psg. In die wedstrijd zie je wat een instinct die gozer heeft. Bonucci en chielini (op dat moment wellicht het beste centrale duo ter wereld met samen 25 jaar ervaring in de Europese top) is de helft van die wedstrijd een 18 jarig joch compleet kwijt. Hij verdwijnt daar zo vaak uit hun gezichtsveld om vervolgens in hun rug op te duiken. Het is alsof hij zichzelf onzichtbaar kan maken daar. Dat instinct is magisch en zie je bijna alleen bij dertigers met bakken ervaring. Daarom blijf ik er ook bij dat we de beste mbappe nog lang niet gezien hebben, de beste mbappe speelt in een systeem met twee spitsen.