Cillessen krijgt na debuutseizoen plekje in weinig vleiend elftal
Maandag, 20 juli 2020 om 23:21

Jasper Cillessen ruilde Barcelona afgelopen zomer in voor Valencia en de doelman van het Nederlands elftal kijkt terug op een wisselvallig debuutseizoen in dienst van los Che. Mede door blessureleed speelde hij niet alle wedstrijden die zijn ploeg afwerkte en op de slotdag van het seizoen greep Valencia ook nog eens naast Europees voetbal. Marca is dan ook niet onder de indruk van de prestaties van de sluitpost en heeft hem een plekje gegeven in het elftal met de elf grootste teleurstellingen van het afgelopen seizoen in LaLiga.

Cillessen krijgt in dit team gezelschap van onder meer twee spelers van zijn oude club Barcelona. Júnior Firpo en de voor 120 miljoen euro ingelijfde Antoine Griezmann vinden zichzelf namelijk ook terug in dit weinig vleiende elftal. Verder zijn onder meer Golden Boy João Félix, die Atlético Madrid maar liefst 126 miljoen kostte, en Real Madrid-spits Luka Jovic opgenomen in het team.

Teleurstellingen-elftal: Jasper Cillessen; Thierry Correia, Fernando Calero, Júnior Firpo; Rony Lopes, Denis Suárez, Matías Vargas, João Félix; Antoine Griezmann, Luka Jovic, Borgja Iglesias.

Naast een elftal met de grootste teleurstellingen heeft Marca ook een 'gouden elf' gemaakt met de elf beste spelers van het afgelopen seizoen. Hierin vinden we onder meer Thibaut Courtois, Sergio Ramos, Casemiro en Karim Benzema van landskampioen Real Madrid terug. Lionel Messi is de enige speler van Barcelona die het team heeft gehaald, terwijl ook onder meer Martin Ödegaard veel indruk heeft gemaakt.

Gouden elftal: Thibaut Courtois; Felipe, Sergio Ramos, Diego Carlos; Casemiro, Lucas Ocampos, Santi Cazorla, Martin Ödegaard; Lionel Messi, Karim Benzema, Gerard Moreno.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Marseillefan93
 
45
20 juli 2020 om 23:26
Het hele elftal van Valencia buiten Parejo mocht er instaan van mij. Wat een absurd slecht seizoen van Los Che. Overigens is de landskampioen van 2000, Deportivo La Coruña vandaag gedegradeerd naar het derde niveau. Opnieuw een club in een inmens verval
 
Lierse1997
 
27
20 juli 2020 om 23:27
Inderdaad echt heel zonde dat Deportivo het zo aan het verkloten is. Zeer mooie club met een heel mooie geschiedenis. Zeer jammer.
 
Alcazar
 
15
20 juli 2020 om 23:36
Dat Depor gedegradeerd is, is naar mijn mening gewoon een hard reset. Na die succes periode, te hard en te snel willen doorgaan kan gewoon een afgang zijn een aantal jaren slecht beleid en toch proberen aan te haken bij de top, hebben ze hun eigen kuil alleen maar dieper mee gegraven. Dan moet je terug naar de basis, en opnieuw opbouwen en met de historie, de stad en de aanhang, moet het dan wel weer goed komen met Depor heb ik alle vertrouwen in. Te hopen is niet dat zoã¢â´n lange periode van miserie word als die van Leeds. Maar ook gelukkig voor hun, is er licht aant eind van de tunnel zo zie je maar.
 
binny
 
8
20 juli 2020 om 23:51
Nee dat meen je niet zeg, wat een mooie club is dat met Riazor, een fijn stadion. Ik hoop dat ze weer terug komen, een echte Laliga ploeg voor mij.deportivo zat aan het einde van hun glorie toen ik voetbal fan werd, maar ik heb ze nog in de kwartfinale gezien. Teams met Tristan, Pandiani, Molina maar vooral Juan Carlos Valeron, mooie herinneringen. Sws is het het mooiste als kind, maar toen geld nog minder de baas was was het mooier.
 
Joga_Bonito10
 
15
20 juli 2020 om 23:30
Odegaard was goed, maar Federico Valverde was dé revelatie van dit seizoen bij Real Madrid.
 
cruijffista
 
3
21 juli 2020 om 00:06
Mensen kijken alleen naar het nu. Echt zonde want hij speelde weergaloos tot het corona lockdown.
 
Montania
 
6
20 juli 2020 om 23:59
Volgens Marca is Cilissen de slechtste keeper van Spanje. Dat zal zijn waarde niet goed doen.
 
Sammerens
 
3
21 juli 2020 om 07:52
Dat staat er dan ook weer niet. Meest tegenvallende is wat anders dan slechtste. en zeggen ook niet dat Griezmann de slechtste aanvaller is. Maar zijn prestaties in relatie met zijn spel zijn zwaar tegengevallen. Bij Cillessen is dat niet anders. Te veel gehypt door vooral een sterke pot tegen Atletico, waardoor mensen zijn foutjes bij Barca snel vergeten. Nu hij wekelijks op hoog niveau diende te acteren zwaar door de mand gevallen terwijl hij gezien zijn transfersom een zekerheidje had behoren te zijn.
 
bochherief
 
2
21 juli 2020 om 08:58
Cillissen is dan ook een b keeper op het wereldtoneel, dat wist elk weldenkend mens. Helaas zagen ze dat bij Valencia niet met een rampzalig seizoen tot gevolg
 
jan1980
 
4
21 juli 2020 om 00:02
Heeft Luuk de Jong nog mazzel met maar 6 goals in 35 duels bij een subtopper met kansen zat.. Cillisen zie ik wel naar Ajax gaan als Onana gaat, salaris wat Ajax aan blind geeft is vast gelijk aan Valencia salaris
 
Japie_Krekel
 
22
21 juli 2020 om 00:44
ik vond Cillessen helemaal niet teleurstellen. ik heb het altijd een onzekere keeper gevonden die zelden punten voor je pakt en die lijn heeft hij gewoon weer doorgetrokken bij Valencia
 
RedondoNo5
 
1
21 juli 2020 om 11:09
Cillessen is op zich een prima keeper, maar niet voor de absolute top. Moet eerlijk zeggen dat hij soms wel echt sterke wedstrijden keept en geweldige reflexen heeft, maar dit op een of andere manier niet kan vasthouden over een langere periode. Jammer.
 
bochherief
 
1
21 juli 2020 om 11:16
Prima keeper voor de middenmoot. Nu lijkt het alsnog alsof het een goede keeper is. Gewoon eerlijk beoordelen, niet geschikt voor de top en subtop van de a competities, maar wel voor de middenmoot aldaar.
 
Stijlvol
 
2
21 juli 2020 om 12:08
Wat een wereldaanvallers in het flop-elftal. Dat soort spelers horen helemaal geen flop te zijn. Zonde dat het dan totaal niet uitpakt door de stap naar hun nieuwe club. En dan heb ik het vooral over het duo Antoine en Joao. Zonde!
 
ViscaCatalunya
 
0
21 juli 2020 om 12:58
Grappiog genoeg is Griezmann beter op zijn plek bij Atletico en Jao Felix bij Barcelona.
 
WQSMilan
 
2
21 juli 2020 om 15:14
Verbaasd me dag Hazard er niet in staat. Over Cillesen duidelijk terecht. Maakt meer fouten dan reddingen.
 
theo uphus
 
0
21 juli 2020 om 17:37
Misschien maakt een ruil Cillessen - Onana met een flinke bijbetaling door Valencia iedereen gelukkig. Onana zou zeker eerste keeper zijn bij Valenca, en daarmee bij een subtopper in La Liga. dat zou zijn ontwikkeling zeer bevorderen en hem mogelijk opvolger op termijn van Ter Stegen of Courtois kunnen maken. Ondertussen Vangt Ajax een mooi bedrag voor Onana en komt Cilessen meteen weer in beeld als eerste keeper bij Ajax. En wees eerlijk, daar deed hij het voor zijn vertrek naar Spanje prima. Ajax komt dan weer tegelijk haar woord aan Onana na (sorry voor het woordgebruik) en maakt een verloren zoon weer gelukkig. Ik zie niks verkeerds in de deal, mits Ajax voldoende door Valencia wordt gecompenseerd.