'Clubicoon topkandidaat bij Vitesse na opstappen Slutsky'
Zaterdag, 30 november 2019 om 07:08

In de zoektocht naar een opvolger voor Leonid Slutsky lijkt Vitesse uit te komen bij Edward Sturing. Volgens de Gelderlander is de clubicoon topkandidaat om het stokje van de Rus over te nemen. Slutsky stapte vrijdagavond op na de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen. Na vijf nederlagen op rij gooide hij direct na de wedstrijd de handdoek in de ring.

Volgens het regionale dagblad vindt spoedberaad plaats bij Vitesse nu Slutsky is opgestapt. Technisch directeur Mohammed Allach laat weten dat er 'intern beraad' is om 'zo snel mogelijk met een oplossing te komen'. Sturing is een bekend gezicht in Arnhem. Hij heeft ervaring met trainen op interim-basis en leidde Vitesse twee jaar geleden nog naar Europees voetbal. Bovendien is hij beschikbaar.

Vorig seizoen maakte Sturing nog deel uit van de technische staf van Vitesse. Slutsky maakte destijds echter geen gebruik van zijn kennis. Sturing besloot vervolgens te kiezen voor een functie in opleiding, zo weet de krant. Het is nog onbekend of de Russen Oleg Yarovinski en Aleksei en Vasili Berezutski aanblijven in Arnhem nu Slutsky zijn taken heeft neergelegd.

"Dit is de eerste keer in mijn carrière dat een club van mij vijf keer op een rij heeft verloren", reageerde Slutsky vrijdag in gesprek met FOX Sports. "Ik heb hard gewerkt, maar ik moet ook aan de club, de spelers en de fans denken. Misschien dat iemand anders de boel er weer bovenop krijgt. Het was een fantastische tijd. Ik bedank de supporters van Vitesse en iedereen bij de club."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
35
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
5
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
Nemert
 
16
30 november 2019 om 07:26
Uiteraard komt Sturing even. Prima tussenoplossing. Sturing heeft prachtige resultaten behaald met Vitesse en hij heeft veel krediet.
 
adjx
 
9
30 november 2019 om 11:47
Wat voor trainerspapieren heeft Theo Janssen? Schijnt aardig bezig te zijn in de jeugd
 
baradona
 
5
30 november 2019 om 14:36
Als Sturing een Club-Icoon is , dan heb je als club echt een hele matige geschiedenis.
 
sil445
 
14
30 november 2019 om 14:40
Wat is er nou weer mis met Sturing als icoon? Die heeft bijna alles direct meegemaakt afgelopen 20 jaar. Na zijn profcarriere altijd bezig geweest met ons en kent de club door en door. Heeft ons naar hoogtepunten geleid en is ook bij de dalen betrokken gebleven. Sommige mensen miepen maar over alles en nogwat op het internet. Is toch gewoon een verstandige kerel met een vitessehart. Ik snap het echt niet...
 
Sjikkes
 
4
30 november 2019 om 23:31
@ baradona, Je stelling raakt kant nog wal. Vitesse heeft namelijk een geschiedenis die teruggaat tot 1892 en daarnaast, behalve sturing, meerdere club iconen, waarvan sommigen veel hebben bijgedragen aan het hedendaagse voetbal
 
Master D
 
22
30 november 2019 om 07:42
Heel creatief zijn ze niet in Arnhem als ze voor plan B weer met Sturing komen aanzetten. Dat wordt dan letterlijk de 6e keer dat ie daar al dan niet voor zeer korte tijd de hoofdtrainer wordt.
 
TwanVitesse
 
50
30 november 2019 om 09:12
Ja maar hij doet het altijd goed, dus waarom niet?
 
ijspegel
 
15
30 november 2019 om 10:28
Dit lijken mij bij uitstek momenten waarop je liever niet creatief wilt zijn, maar zoekt naar een stukje zekerheid. Ik vind het juist mooi dat Vitesse met Edward Sturing een clubmens in de gelederen heeft die bereid is dit stokje op te pakken als dat nodig is. Zo'n dankbare taak is dat niet. Het voordeel is dat hij alles al kent, direct aan de slag kan en als mens het vertrouwen geniet om dit te gaan doen.
 
gomes1psv
 
1
30 november 2019 om 15:12
Vind het ook altijd zo'n onzin dat clubs altijd maar kiezen voor ex-spelers die dan onhandig in zo'n trainerszadel worden gehesen. Wees een keer vernieuwend en kies een trainer vooral op basis van zijn spelopvatting, zijn cv en zijn presentatie. Maar nee hoor, het moet vooral weer iemand zijn 'die de club kent.' Ik heb ook nooit begrepen waarom Ajax, Feyenoord en PSV gasten als Van Basten, De Boer, Van Bronckhorst, Cocu en Van Bommel zo geforceerd in de functie van hoofdtrainer hebben geduwd. Je legt je lot in handen van mensen die zich nog helemaal niet hebben bewezen. Liever dan dat een trainer leert door de club (door schade en schande, dus met puntverlies), wil je toch dat de club leert van de trainer (profiteert van kennis en ervaring, dus met het behalen van punten)?
 
balcontact
 
65
30 november 2019 om 07:54
Misschien wil de heer Lammers van De Gelderlander er over denken ook op te stappen, of anders Vitesse nu eens een keer positief te belichten. Hij is in zijn missie geslaagd Sloetskiy weg te krijgen. Ik geef zelden de boodschapper de schuld maar de manier van berichtgeving kan worden gezien als een doorlopende actie beschadiging.ik ken best tegen kritiek maar niet zo goed tegen negativiteit. Jammer dat een van de meest kleurrijke figuren van de eredivisie vertrekt. En zeker wens ik Sturing met of zonder Janssen succes als hij het weer gaat doen. Het wordt lastig met een erg matige selectie.
 
CoJW
 
35
30 november 2019 om 08:27
Valentijn Driessen is al twee jaar bezig Erik ten Hag bezig met de missie hem weg te krijgen.sloetskiy is opgestapt op resultaten en voetbal laatste tijd matig tot slecht (linssen en Matavz goals verbloemden veel). Daarom is hij nu opgestapt, niet om een journalist of verslaggever.
 
usdrie
 
25
30 november 2019 om 09:01
balcontact: je hebt helemaal gelijk. Lammers heeft er alles aan gedaan om Slutsky te beschadigen. Tenenkrommend was het die haatcampagne van L. Lammers van De Gelderlander.
 
patrick9107
 
5
30 november 2019 om 11:47
Misschien moet men een protestactie starten tegen de Gelderlander, met spandoeken, waar de teksten van Dhr Meijers op staan . Het blijft wel een tendens van deze dagbladen om onrust te stoken. Dat is wel het laatste wat je moet hebben. Hopelijk gaat het dan wel weer goedkomen in Arnhem. In ieder geval met Sturing wel een man die de klappen van de zweep kent.
 
FCBogarde
 
5
30 november 2019 om 09:16
Sturing zal de meest eenvoudige oplossing zijn en dan met vd Gouw, Janssen enHofs als assistenten. Het is dan voor Sturing te hopen dat hij niet voor de zoveelste keer tijdelijk aan de bak mag. Maar stel 'm dan maar aan voor 2-3 jaar als hoofdcoach. On: wel jammer voor de Eredivisie dat Slutsky weg is.
 
Clay
 
5
30 november 2019 om 09:16
Er zullen toch wel meer kandidaten zijn? Dacht zelf aan Maurice Steijn of Marcel Keizer of mag Steijn niet van zijn oude club? En wie weet komt de eigenaar wel weer met een Rus op de proppen
 
Victorvanz
 
7
30 november 2019 om 09:33
Slutski was natuurlijk een hilarische vent maar de laatste leuke wedstrijden waren in de play-offs 2 jaar geleden toen Sturing coach was. En aangezien je met aardige en hilarische mannen de strijd niet wint is het goed dat ie weg is. Sturing terug zou fijn zijn maar Keizer mag t ook proberen. Tis vooral belangrijk dat t weer even leuk wordt. We hebben er het team voor, zou je zeggen.
 
gloryUnited
 
6
30 november 2019 om 09:57
Ik zie ze wel aankloppen bij Jaap stam
 
Ben12
 
8
30 november 2019 om 10:02
A.u.b. zeg, zoiets kan je alleen maar roepen als je behoorlijk gedronken hebt. Stam heeft wel bewezen dat hij niet voor zo'n functie ges hikt is.
 
tinus45
 
1
30 november 2019 om 10:19
Dit clubicoon alias topkandidaat zal zo weer aan de kant geschoven worden als er een andere gevestigde naam kan komen oftewel gehaald zal worden.als hij dit prima vind moet hij dit absoluut doen aangezien hij de club Vitesse kent en ze er misschien weer snel bovenop kan brengen.
 
Vitessegek
 
6
30 november 2019 om 11:28
Je draait het een . Beetje de negatieve kant op beste kerel... aan de kant schuiven. Terwijl algemeen bekend is dat sturing geen hoofdtrainer wilt worden. Althans voor een vaste en lange periode. Dus wat is er mis mee? De periodes dat hij aan het roer stond waren uiterst effectief dus niks mis mee. Maar jij praat er nog net niet over alsof hij aan de kant word geschoven dan weer Als oud vuil.
 
tinus45
 
2
30 november 2019 om 13:56
Oké, de info van niet willen wist ik niet. Raar dat hij dan wel eventueel als tussenoplossing wil fungeren.
 
Vitessegek
 
2
30 november 2019 om 15:54
Omdat hij een echte clupman is. Hij heeft dat al meerdere keren gedaan zoals bekend is. Hij wilt het risico niet nemen om af te gaan en de clup via een achterdeur te moeten verlaten terwijl hij zijn hart bij Vitesse heeft. Dus dat siert hem enorm. Hij wilt niet als man dienen die de clup af laat gaan dus.
 
Vertico
 
0
30 november 2019 om 20:35
Kleine toevoeging nog: Sturing weet dat zijn sterkste kan het management op korte termijn is. Hij perst er in korte tijd meestal een omslag uit wat op dit moment nodig is, alleen 'rookt' hij ook een selectie op. Daarom is hij ideaal als tussenpaus. Een echte Vitesse-man die het tij kan keren en daarna graag weer terug keert in zijn gewenste assistent-rol.
 
mcgregor
 
1
30 november 2019 om 12:43
Waar werkt Ernst Faber of zit hij zonder club. Anders misschien Maurice Stein polsen. Lijken mij beide een goede optie. Blijft jammer dat het zo afgelopen is met onze vriendelijke Rus
 
FR_JC
 
0
30 november 2019 om 13:11
Maurice Stein is inmiddels ontslagen en zou inderdaad het stokje over kunnen nemen. Waar Faber is, geen idee, die is na Groningen (2018) nergens meer werkzaam geweest. Maar Faber zou ik niet de juiste man vinden voor Vitesse.
 
xXxvites
 
2
30 november 2019 om 12:44
Sturing nu als interim aanstellen zal wel gevolgen hebben voor de Russen die als assistenten zijn aangetrokken door Slutsky. Vorig jaar werd Sturing als assistent nog volledig genegeerd door deze heren dus zolang deze heren mogen blijven zitten lijkt mij dit een onwerkbare situatie. Een actievere rol voor Hofs en doorschuiven Janssen zal voor iedere vitesse supporter fantastisch zijn.
 
wondersloff
 
2
30 november 2019 om 13:44
Het zou me ook niet verbazen als de Russische eigenaar besluit zijn handen van Vitesse af te trekken. Het is al jaren een schip van bijleg en als zijn vertrouweling de boel ook niet aan de praat krijgt dan zou het zomaar einde verhaal kunnen zijn voor Vitesse.
 
Vitessegek
 
3
30 november 2019 om 15:57
Dan schijt hij zichzelf in de broek. Hij kan zich de handen er vanaf trekken en Vitesse laten gaan maar dan is er nog een contract dat hij een paar jaar door moet betalen. Dus wat schiet hij ermee op.