Clubs in Eerste Divisie krijgen zelf heft in handen tijdens interlandperiode
Dinsdag, 4 december 2018 om 18:59

Clubs in de Keuken Kampioen Divisie mogen voortaan zelf beslissen of ze in actie willen komen in een interlandperiode, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Voor enkele clubs zorgen de speelrondes tijdens interlandperiodes voor de nodige personele problemen, omdat ze spelers moeten missen wegens interlandverplichtingen.

Met name NEC en Sparta Rotterdam waren een uitgesproken tegenstander van competitievoetbal tijdens de interlandperiode. Daarnaast ontstond er eerder dit seizoen een conflict tussen de KNVB en FC Twente over de vrijgave van Joël Drommel, die zich terugtrok uit de selectie van Jong Oranje om 'gewoon' in de Keuken Kampioen Divisie te spelen en vervolgens geschorst werd. Als clubs niet tijdens de interlandperiode willen spelen, kunnen ze dat bij de KNVB aangeven.

Van Jong Oranje naar De Goffert: 'Dit soort wedstrijden wil je niet missen'

De repeterende puzzel van Sparta Rotterdam tijdens de interlandperiodes.Lees artikel

De wedstrijden van de betreffende clubs zullen dan op maandag worden afgewerkt. Het is de bedoeling dat deze duels zo spoedig mogelijk op het programma worden gezet, zodat er geen groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden ontstaat. De wedstrijden in de laatste speelronde van een periode moeten in ieder geval allemaal gelijktijdig worden afgewerkt. De meeste clubs in de Keuken Kampioen Divisie vinden doorspelen tijdens de interlandperiode juist interessant.

Omdat het competitievoetbal tijdens de interlandperiode stilligt, is de aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie een stuk groter. Vanwege de live-uitzendingen van FOX Sports worden de duels over het hele weekeinde uitgesmeerd. Bovendien werden er in de afgelopen interlandperiode de nodige toppers afgewerkt, bijvoorbeeld met FC Twente - Go Ahead Eagles en NEC - Sparta Rotterdam.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
23
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
LW88
 
2
4 december 2018 om 19:12
Krijgen ze ‘tijdens’ de interland periode de keuze of kiezen ze dit vooraf het seizoen? Lijkt me het laatste.
 
pro2312
 
1
4 december 2018 om 19:52
Ja idd.. Anders kan je spelers die rood hebben of geblesseerd zijn ook voor een bepaalde pot sparen. Beetje krom dan.
 
roger30
 
1
4 december 2018 om 19:54
Denk dat ze mogen kiezen na selectieronde. Kan zijn dat je voor het seizoen nog geen internationals hebt en na een paar maanden een paar spelers dat wel zijn.
 
bahaboy
 
2
4 december 2018 om 20:15
Lekker op tijd. Er is dit seizoen nog maar één interlandperiode (eind maart 2019), dus het was misschien wat handiger geweest als ze deze afspraken vóór het begin van het seizoen hadden gemaakt. Sowieso heel erg krom dat slechts een paar clubs spelers moeten missen en de rest geen enkel hinder ondervindt aan interlandvoetbal. De Knvb had zelf ook wel kunnen bedenken dat dat een klein beetje neigt naar competitievervalsing...
 
FCG95
 
5
5 december 2018 om 00:06
Typische reactie dit weer. Er zijn dit seizoen voor het eerst echt clubs die worden gedupeerd door interlandvoetbal. Logisch gevolg is dat ze klagen. Hierna volgt dat de KNVB een wijziging in de regels doet, tijdens het seizoen, wat opzich al opvallend is. Nu is het weer niet goed. Eigenlijk had de KNVB dit in hun glazen bol al moeten bekijken natuurlijk.
 
bahaboy
 
1
7 december 2018 om 17:47
"er zijn dit seizoen voor het eerst echt clubs die worden gedupeerd door interlandvoetbal." Klopt, want alle spelers die in alle voorgaande jaren voor jeugdelftallen van Oranje speelden kwamen over vanuit Barcelona, Madrid, Turijn en München... Over typische reacties gesproken.
 
FCG95
 
0
7 december 2018 om 22:23
Laat ik zo zeggen, clubs die echt meerdere spelers missen. Eén of twee kwam wel eens vaker voor, maar nu missen clubs soms 4 á 5 spelers. Dat kan niet als je een eerlijke competitie wil hebben. Dit seizoen klagen de clubs er voor het eerst echt over, het wordt aangepast, klaar toch?
 
Arnavut1
 
1
4 december 2018 om 20:15
Wat als het bv GAE tegen Sparta is en Sparta zegt dat ze de wedstrijd niet willen spelen en GAE wel?
 
arvelajax
 
6
4 december 2018 om 20:53
Wat denk je zelf? Als je vriendin niet wil en jij wel, doe je het dan toch?
 
chrusaor1
 
19
4 december 2018 om 21:14
Nee, maar andersom wel.
 
Arnavut1
 
4
4 december 2018 om 21:29
Als het frequent gebeurd kijk je wel verder.
 
Master D
 
0
5 december 2018 om 06:59
Eens kijken hoe de clubs deze vrijheid weer weten te verkloten om vervolgens de schuld aan de KNVB te geven.