Cocu deelt complimenten uit: 'Fantastisch, hij is een belangrijke voetballer'
Zondag, 11 februari 2018 om 08:06

PSV boekte zaterdagavond de twintigste competitiezege van het seizoen. De koploper van de Eredivisie kwam op bezoek bij Sparta Rotterdam terug van een achterstand en won met 1-2. Het team van Dick Advocaat kwam al in de zesde minuut aan de leiding via Kenneth Dougall, maar Steven Bergwijn hielp de ploeg van Phillip Cocu aan de winst met treffers in de 41e en 56e minuut.<

Cocu was zeer te spreken over Bergwijn, die met twee prachtige goals PSV de overwinning op Het Kasteel bezorgde. "Het was fantastisch. Hij brengt tegenstanders in moeilijkheden en bezorgt ons de overwinning. Hij is een belangrijke speler voor ons", zo verzekerde de oefenmeester van PSV in gesprek met FOX Sports. Het was de tiende keer dit seizoen dat de koploper met één doelpunt verschil won.

PSV had het niet makkelijk en stond met name in de slotfase behoorlijk onder druk in Rotterdam. "Dat moeten wij beter kunnen", vervolgde Cocu. "We hadden veel moeite met het veld, gleden continu weg en konden de bal niet in de ploeg houden. Ik had ook niet het gevoel dat de 1-3 dichtbij was dus dan moet je zorgen dat het bij 1-2 blijft. Maar op dit moment heb ik weinig te klagen."

Na rust moest PSV verder zonder Hirving Lozano, die door klachten aan zijn bovenbeen niet verder kon en werd vervangen door Albert Gudmundsson. "Hij heeft twee behoorlijke tikken gehad en daar had hij wel last van", verklaarde Cocu. "Toen hebben we hem eraf gehaald om geen risico te nemen."

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
43
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Sulejmanii
 
20
11 februari 2018 om 08:39
Benieuwd of die Bergwijn zijn belofte gaat waarmaken, het fundament is in ieder geval gestort. Wat kon ik door de grond zakken, na die mooie goals van die goster... ??
 
voetbaltjer
 
30
11 februari 2018 om 08:51
Ik vond hem de afgelopen tijd goed voetballen. Echter was ik al bijna klaar met hem, en had ik de hoop opgegeven omdat hij maar geen rendement uit zijn acties haalde. Dit terwijl hij in de jeugd teams altijd aan de lopende band scoorde. Ik hoop dat dit en boost is voor zijn zelfvertrouwen, en dat hij opnieuws stappen gaat maken.
 
Sulejmanii
 
14
11 februari 2018 om 09:46
Goedemorgen voetbaltjer, ik zeg altijd niet iedere voetballer is als Suarez. Die in iedere competitie vanaf het begin knalt alsof het niets is.?? Sommige spelers hebben meer tijd nodig, laten we voor jullie hopen dat het moment aangebroken is.
 
pruimert
 
37
11 februari 2018 om 09:34
nou ik schaamde me gisteren kapot als psv supporter , je speelt tegen de nummer laatst en je weet eigenlijk geen kans te creeren maar met die 3 punten , 20 biertjes en een gezellige carnavalsavond is die schaamte nou wel een beetje voorbij
 
Gabstra
 
0
11 februari 2018 om 12:01
Schaamte is nu ook weer niet nodig maar het lijkt me geen pretje om wekelijks de hele match van PSV te kijken. Hoe dan ook, ze flikken het wekelijks wel al is het vaak met het minimale verschil. Saai maar effectief, dat is PSV dit jaar.
 
voetbaltjer
 
8
11 februari 2018 om 10:37
Dan kijk he niet genoeg. Voetballend heeft hij echt veel stappen gemaakt. Alleen in de eindfase heeft hij nog veel te verbeteren
 
gomes1psv
 
9
11 februari 2018 om 10:25
Als je Bergwijn als belangrijke spelers kwalificeert, zegt dat ook een hoop over de verdere kwaliteit van je selectie. Leuk dat die jongen nu beslissend is, maar over de hele linie is zijn inbreng te mager naar mijn smaak, gewoon een huis-tuin-en-keuken-vleugelspeler zoals elke Eredivisieploeg die heeft. In de voetsporen van Depay loopt hij bepaald niet en ik vrees dat dat er niet van gaat komen ook. Als Torino komende zomer opnieuw aanklopt met die tien miljoen zou ik ze welkom heten...
 
NJfromVOL
 
3
11 februari 2018 om 10:30
Klopt, maar dit niveau vooetballers hebben wel eens hun uitschieters en momenten. Voor nu blij zij met zijn timing van zijn moment, want het levert drie belangrijke punten op.
 
L-SideEd
 
1
11 februari 2018 om 10:34
Neem van mij aan dat Cocu best kritisch is naar Bergwijn. Hij zal dat natuurlijk nooit in de pers doen. Wat denk je dat hij zou zeggen. Leuke voetballer maar kan er geen kloten van.
 
PSVfan1991
 
4
11 februari 2018 om 10:37
Nou, ik vind Bergwijn nog steeds een middelmatige voetballer met een goede techniek die heel af en toe een bal erin schiet. Hij is voor mij vaak de eerste die ik eraf zou halen. Die jongen heeft veel te weinig rendement om zijn vaste basisplaats te verantwoorden.