Cocu: 'Het kan zijn dat we hem opnieuw in de Eredivisie willen verhuren'
Woensdag, 5 juli 2017 om 10:40

Jordy de Wijs werd afgelopen seizoen door PSV verhuurd aan Excelsior. De centrale verdediger maakte een goede indruk tijdens zijn verhuurperiode in Rotterdam en is inmiddels teruggekeerd in Eindhoven. Voorlopig maakt hij deel uit van de selectie van trainer Phillip Cocu, maar het valt niet uit te sluiten dat De Wijs nog vertrekt.

"De komende weken wordt dat duidelijk. Ik wilde Jordy nu per se terug bij de groep hebben en als er een situatie ontstaat waarin hij weinig uitzicht heeft op speeltijd, kan het zijn dat we hem opnieuw in de Eredivisie willen verhuren", zegt Cocu in gesprek met het Eindhovens Dagblad. PSV versterkte zich eerder al met Hirving Lozano en zag Héctor Moreno, Rai Vloet en Menno Koch vertrekken. Hidde Jurjus wordt komend seizoen gestald bij Roda JC Kerkrade.

Toch zullen er volgens Cocu nog wat mutaties plaats gaan vinden. "Voor Andrés Guardado is belangstelling en hij zal zelf bepalen waar zijn toekomst ligt. Het zou voor Lozano natuurlijk prettig zijn als hij hier nog een half jaar is, maar we hebben ook nog Gastón Pereiro en Santiago Arias in onze selectie. Ik kan er geen definitieve uitspraak over doen", stelt de oefenmeester. De Eindhovenaren begonnen deze week met trainen en moeten over drie weken al aantreden in de Europa League.

"We waren al een paar dagen eerder gestart met fysieke trainingen en liggen op koers. In onze selectie willen we de dingen zo snel mogelijk op orde hebben, maar zijn we ook afhankelijk van anderen", aldus Cocu, die wel vaart wil maken met het samenstellen van zijn selectie. "We gaan niet tot ver in augustus wachten."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
genieterr
 
1
5 juli 2017 om 10:48
Dan zou ik hem nog een jaartje stallen in Rotterdam. Excelcior heeft aangetoond een prima ploeg te hebben met leuk voetbal. Volgens mij kan hij hier dan nog prima ontwikkelen. Zou zonde voor die jongen zijn als hij nu voor Jong PSV zijn wedstrijden moet gaan spelen. Enige belemmering kan natuurlijk wel het kunstgras zijn. Misschien is echt gras beter...
 
Unknown007
 
8
5 juli 2017 om 10:55
Zou het als Excelsior fan ook zeker toejuichen als hij nog een jaartje voor ons komt spelen. Heeft een goede ontwikkeling meegemaakt, kent de club, trainer en systeem waarin gespeeld wordt. Dat kunstgras zou alleen maar goed voor hem zijn! als je op ons k*t veld kan spelen, voelen de andere 7 (?) kunstgras velden bijna lekker! haha.
 
Yoda
 
17
5 juli 2017 om 10:57
"en als er een situatie ontstaat waarin hij weinig uitzicht heeft op speeltijd" Daar ben je zelf verantwoordelijk voor Philip. Zeg gewoon: Jordy ik zie het niet in je zitten voorlopig. Verhuur is het beste. Of verkoop, whatever. Of zeg; jij bent mijn man. Of zeg: we gaan iemand aantrekken, waarmee je eerlijk kunt concurreren. Je komt misschien op de bank terecht, maar bent wel direct de volgende optie. Wat is daar lastig aan? De allergrootste reden dan jonge spelers als de Wijs, Hendricks, Bergwijn, Rigo, Lammers, Hermansson niet doorbreken is wat mij betreft ook het gebrek aan structuur. WIe is er op een bepaalde positie nou eerste keus/tweede keus en welke (jeugdspeler) wordt dan derde keus? Stukje hierarchie ontbreekt. Gevolg? Philip en PSV roepen steeds over buitenkansjes als van Ginkel, de Jong, Zinchenko kunnen worden opgepikt, maar het is volledig onduidelijk in welke rol. Ramselaar en van Ginkel spelen veel van hun duels op links of rechtsvoor. Propper wordt controlerende middenvelder. Ook een Locadia wordt naar links gedirigeerd. Brenet komt dan links, dan rechts te spelen. Moreno? Linksback moet ook kunnen. Perreiro, op 10, links en rechts geweest. Dan weer Siem op aanvallende mid, danweer ramselaar, danweer van Ginkel. Chaos. EN nu ook weer een "multifuncionele speler" als Lucassen in de belangstelling.
 
cabinessence
 
5
5 juli 2017 om 11:09
"daar ben je zelf verantwoordelijk voor Philip. Zeg gewoon: Jordy ik zie het niet in je zitten voorlopig. Verhuur is het beste. Of verkoop, whatever. Of zeg; jij bent mijn man. Of zeg: we gaan iemand aantrekken, waarmee je eerlijk kunt concurreren. Je komt misschien op de bank terecht, maar bent wel direct de volgende optie. Wat is daar lastig aan?" De Wijs is een half jaar weggeweest. Dan is het toch niet meer dan normaal dat Cocu hem nog even aan het werk wil zien in de voorbereiding voordat hij conclusies gaat trekken en eventuele beloftes gaat doen?
 
Yoda
 
0
5 juli 2017 om 14:55
Ik heb t niet over beloftes. Die jongen loopt toch niet pas een half jaar rond bij Psv? Is inmiddels i de eredivise uitgeleend en tenzij je daar compleet 0.0 aandacht aan hebt geschonken, moet je dat toch wel enig inzicht geven in wat je van plan bent met m?? Maar ik denk dat het dus OF niet overtuigend is wat de Wijs kan, OF Philip houdt m aan het lijntje in de hoop dat ze nog wat beters kunnen aantrekken. Dat is toch duidelijk. Over het aantrekken van bv een Siem de Jong hebben ze bij PSV minder lang de tijd genomen om er over na te denken.
 
FCBadkuip
 
7
5 juli 2017 om 11:17
Ben het helemaal met je eens. Dit is in mijn ogen ook een van de redenen dat PSV vorig jaar de titel is misgelopen. Op papier had PSV misschien wel de sterkste selectie eredivisie maar als je naar de invulling van de posities gaat kijken was het een groot drama. Het middenveld overbezet en na het vertrek van Narsingh bijna geen echte buitenspelers. Ik vind deze opmerking van Cocu ook volstrekt onlogisch. Als je namelijk in het achterhoofd houdt dat Willems zal vertrekken blijft het aantal linksbenige verdedigers bij PSV erg schaars. De Wijs is een linksbenige verdediger en verdient, na zijn seizoen bij Excelsior, op z'n minst de kans te krijgen om de strijd aan te gaan met een potentiële aankoop.
 
Valceryn
 
1
5 juli 2017 om 13:10
Waar precies zegt Cocu dan dat hij die kans niet krijgt?
 
FCBadkuip
 
0
5 juli 2017 om 13:46
Dat zegt hij ook niet en zal hij ook niet zeggen. Ik vind het alleen raar dat hij nu al over het scenario praat waarin de Wijs wordt verhuurd aangezien het aantal linksbenige verdedigers bij PSV erg mager is. Dus op dit moment zie ik geen reden om de Wijs te verhuren.
 
Yoda
 
1
5 juli 2017 om 14:56
waar zegt hij dat hij de kans wel krijgt? Hij is veel explicieter over "wat we gaan doen als hij op de bank terecht zou komen".
 
AsRoma8
 
4
5 juli 2017 om 13:25
Allemaal heel makkelijk om te roepen dat er duidelijkheid moet zijn richting de Wijs, maar het hangt er toch helemaal vanaf hoe hij zich manifesteert in het voorseizoen en hoe de transfers verlopen? Cocu zal de komende maand willen zien hoe hij zich verbeterd heeft afgelopen jaar en of dat genoeg is voor Psv. Heel logisch. Daarnaast vind ik die voorbeelden van spelers uit positie een beetje tam. Locadia speelde op zijn best als linksvoor bijvoorbeeld. De tactische flexibiliteit vind ik juist goed van Cocu. Zo hebben zo ook gepresteerd in europa.
 
Yoda
 
0
5 juli 2017 om 15:05
Asroma Er mag best duidelijkheid zijn, toch? Why not zou ik zeggen. Wat jij zegt, dat is ook precies wat er aan de hand is: de wijs is afhankelijk van de transfers die PSV wil gaan doen. En die gaan ze doen. En je denkt toch niet dat wat de Wijs in de voorbereiding gaat laten zien, nog iets verandert in wat PSV nu al met m van plan is Nee joh. Als pak m beet Arias een zeer slechte voorbereiding zou spelen, is hij toch gewoon basisspeler bij Psv. Als De Wijs goed speelt, zal PSV een vervanger kopen en die gewoon opstellen. Niet dat ik dat leuk vind of zo, maar dat is wat Cocu nu al laat doorschemeren. Die voorbeelden zijn toch niet tam? Vind je dat? Locadia geeft ook al heel lang aan dat hij zich spits voelt, maar dat spelen belangrijker is. En jij hebt toch ook wel gezien dat veel roulatie en verkeerde positiewisselingen aan de orde zijn geweest? Maar welk succes heb je dan gezien daarvan? We scoorden te weinig, lagen kansloos uit europa, speelden geen rol in titel gevecht. Cocu riep steeds dat we zo wienig scoorden, maar in de basis stond heel vaak naast de jong nog een andere halve aanvaller en de rest waren mids en verdedigers. Dat moet je ook gezien hebben, toch?
 
Jan1997
 
1
5 juli 2017 om 11:16
Willem 2 ik zou gelijk even bellen. Jullie kunnen nog wel een verdediger gebruiken!! Zou een prima toevoeging zijn denk ik
 
Gert JanKoedam
 
0
5 juli 2017 om 11:16
Om in het spaans te antwoorde op een artikel dat over een Nederlander gaat. We zijn op zoek naar de Cojones van het management van Psv. Vind nu eens een balans in wel of niet bepalende speler zijn. Diendende spelers moeten voor 90% toch uit de eigen opleiding komen. De soberheid en doelpunten van Moreno hoeven niet op Links centraal te worden ingevuld. Ik zie persoonlijk liever een vervanger voor Propper met gif en doelgerichtheid.
 
Estelana
 
0
5 juli 2017 om 12:05
Heeft het juiste postuur en lengte om een goede verdediger te worden. Echter laat hij nog te weinig zien. Hopelijk maakt hij dit seizoen een groei door.
 
Prosoccr47
 
1
5 juli 2017 om 12:12
Heb hem een paar keer gezien bij PSV, verwacht niet dat dit de gewenste opvolger van Moreno wordt, uiteraard nuttig om erbij te hebben, maar voor de basis komt hij denk ik (nog) te kort.
 
Leroy2694
 
0
5 juli 2017 om 12:51
Ik dacht dat hij een kans ging krijgen?
 
atleticofc
 
3
5 juli 2017 om 13:09
Gaat hij toch ook krijgen. Cocu geeft aan, als er een situatie ontstaat waarop de kans op speeltijd nihil is... Hij zal gewoon meegaan op trainingskamp en daar zijn minuten pakken in de oefenwedstrijden. Daar mag hij laten zien hoe hij er nu voorstaat. Denk ook niet dat hij voor half augustus al weg is. Alleen bij een eventueel goede deal.
 
est.1913
 
3
5 juli 2017 om 13:11
Cocu en brands zijn 2 lafaards. Ieder jaar lopen ze weer te zeveren dat ze meer eigen jeugd willen toepassen maar ze durven het gewoon niet. Eens een koop club ,altijd een koop club maar het is en blijft mijn club.
 
psverdave
 
1
5 juli 2017 om 13:15
Ja ik zal er nooit over twijfelen om niet naar een wedstrijd te gaan of te kijken, maar ik begin wel heel geïrriteerd te worden. Ik heb al bijna 3 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd gezien en eigen jeugd breekt ook maar niet door. We hebben nu een zeer goede generatie wat op de deur klopt als hier er niet minimaal een paar van door breken mag Cocu van mij weg.
 
mistermiyagi
 
0
5 juli 2017 om 14:06
Optie 1 je behoudt deze speler en verkoopt hem door voor 3/4 miljoen bij een goed jaar Optie 2 je verhuurt hem en haalt een nieuwe speler. (+/- 5milj) Ik ben voor optie 2 Als PSV iets wil zal ik een nieuwe Moreno zoeken die je voor 10/15 miljoen weer kan verkopen. Altijd voor het beste willen gaan, niet tevreden willen zijn met een net niet speler. De Wijs zal nog 1 seizoen door kunnen groeien. Bij het een verhuur.