Collega's op trainingsveld Ajax zien zorgwekkende ontwikkeling bij Van 't Schip
Vrijdag, 12 april 2024 om 09:19

Ajax moet na een reeks teleurstellende resultaten, met de historische 6-0 nederlaag bij Feyenoord als absoluut dieptepunt, vrezen voor een dramatische eindklassering in de Eredivisie. De Amsterdammers staan momenteel zesde, terwijl FC Utrecht en Go Ahead Eagles in de nek hijgen. Ajax dient inmiddels serieus rekening te houden met deelname aan de verafschuwde play-offs om Europees voetbal.

De vraag is of Van 't Schip en zijn selectie het tij nog kunnen keren. Zondag komt FC Twente op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Ajax kreeg tijdens de tweede seizoenshelft tik op tik en kan de wedstrijd tegen de Tukkers niet bepaald met veel vertrouwen tegemoet zien.

In de zeven topwedstrijden die het dit Eredivisie-seizoen speelde, pakte het slechts één punt en kreeg het liefst 23 tegendoelpunten.

De kans is groot dat de volledige technische staf uiteindelijk bij de hoofdmacht vertrekt. Van 't Schip gaat na dit seizoen een andere functie bij Ajax bekleden en het contract van zijn assistent Michael Valkanis wordt niet verlengd, Hedwiges Maduro is gevraagd om hoofdtrainer van Jong Ajax te worden en Richard Witschge weet inmiddels dat hij na zes jaar niet langer als assistent bij Ajax 1 verbonden zal zijn. De toekomst van Said Bakkati is nog ongewis. Het is nog niet bekend of, en zo ja, in welke rol de club met hem verder wil.

"Vijf kapiteins die het zinkende schip van de hoofdmacht zeker of waarschijnlijk verlaten, maar daarvoor nog vlot moeten zien te trekken", schrijft Inan, die stelt dat het heilige vuur langzaam dooft. "Dat is voor collega's op het trainingsveld al iets langer zichtbaar. Spelers en stafleden horen Van 't Schip verbaal minder aanwezig zijn dan in zijn eerste maanden, toen hij Ajax vanuit de degradatiezone naar plek vijf stuwde."

Van 't Schip had na de winterstop heel wat tegenslagen te verwerken. Zo kon hij in de persoon van Jordan Henderson slechts één ervaren nieuweling verwelkomen en zag vervolgens steunpilaren als Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Steven Berghuis met uiteenlopende blessures wegvallen.

Dat de Raad van Commissarissen van Ajax vervolgens besloot om algemeen directeur Alex Kroes te schorsen zorgde voor nog meer onrust en inmiddels lijkt Ajax vast te lopen in de bestuurlijke chaos. De moed is Van 't Schip steeds meer in de schoenen gaan zakken. Inan zag dat afgelopen zondag in De Kuip al enigszins tot uiting komen. "Toen deed Van 't Schip voor rust aan de zijlijn nog vergeefse pogingen de schade in het hol van de leeuw te beperken, maar vrijwel de hele tweede helft keek hij lijdzaam toe vanaf de bank."

Meer nieuws
   
18:31
18:31
Ajax wil zo snel mogelijk af van drietal: 'Ze vormen een eiland in de groep'
23
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Rayo Vallecano
9
   
18:00
18:00
Live meepraten in LaLiga: Villarreal - Real Madrid
3
   
18:00
18:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
19
   
17:54
17:54
Kramer rookt sigaar en zingt bekend Feyenoord-liedje in kleedkamer van RKC
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
NJfromVOL
 
51
12 april 2024 om 09:25
Arme John... Zo snel na zijn persoonlijke drama ingestapt. Het is er allemaal niet beter op geworden.
 
MrBoity
 
12
12 april 2024 om 11:23
“Arme John” had zich dan maar niet moeten laten assisteren door ene Valkanis. Ik weet zeker dat Maduro tactisch sterk onderlegd is maar johnny zie ik alleen maar overleggen met deze onbenul.
 
4fRedondo
 
0
12 april 2024 om 16:39
We hebben gezien hoe tactisch sterk Maduro was in de 2 wedstrijden dat hij Ajax 1 leidde en onlangs Ajax 2 (en dat tegen het uiterst zwakke Den Bosch). 3 wedstrijden, 3x een X. Denk niet dat men in Amsterdam die 3 kruizen wilt zien.
 
Mrblueeyes
 
0
12 april 2024 om 23:15
Ben ik het niet mee eens. Maduro komt net kijken, dus wat heb jij daarwerkelijk van hem gezien? Helemaal niets! Niemand kan een goed oordel vellen over Maduro, dus kom hem aub niet de hemel inpraten aub!
 
Sirius
 
18
12 april 2024 om 09:28
Tja, Van 't Schip is het spoor ook heel duidelijk bijster. Toen iedereen fit was liep hij al veel te schuiven en dat is nu met wat blessures alleen maar erger. Ik denk overigens ook wel dat er ook niet zoveel meer uit te halen is. Een goede coach krijgt er misschien wat meer stabiliteit in en kwalitatief lopen er nog wel een paar leuke spelers rond, maar er is gewoon geen balans. De verdediging en het middenveld zijn eilanden op meerdere manieren, zowel qua ondersteuning als op de flanken. Daardoor staat de aanval ook automatisch op een eiland.
 
cr7_arsenal
 
26
12 april 2024 om 09:39
Dus jij denkt dat Van t’schip het goed doet, en bijna het maximale uit deze selectie perst? Want je zegt dat er niet zoveel meer uit te halen is. Ik denk dat een redelijk goeie coach, wel gewoon een werkende tactiek er in kan slijpen, en de spelers super fit maken. Zo kun je het kwaliteitstekort van de selectie nog enigszins verbloemen. We zien vaak genoeg slechte selecties, die boven hun kunnen presteren. Kampioen was je niet geworden, maar zoals het nu gaat is echt bedroevend slecht. De combinatie slechte coach, en slechte selectie is gewoon too much.
 
JtjeVtt
 
13
12 april 2024 om 09:46
Ben ik met je eens. Iedereen weet ook dat een team pas kan gaan groeien wanneer je aan een vaste basis en spelopvatting werkt. Met een vast systeem en bij blessures vervang je gewoon 1 op 1 de poppetjes. Als die poppetjes niet goed genoeg zijn dan is dat maar even zo, alsnog beter dan alle andere poppetjes ook 4 klassen minder te maken door telkens je hele systeem en basis 11 om te gooien. Onbegrijpelijke keuzes van onze staf.
 
memphisdepay
 
5
12 april 2024 om 10:54
Hij kan toch ook niks anders met alle blessures. Forbs hoef je sowieso niet op te stellen want die kan er niks van. Als Bergwijn en Berghuis dan geblesseerd zijn heb je alleen Godts die ook al met blessures heeft gezeten dit seizoen. Kortom je zal voorin iets anders moeten doen. Ook op het middenveld zitten spelers met blessures en de linksback zit met blessures, hij moet gewoon schuiven.
 
JtjeVtt
 
15
12 april 2024 om 11:10
Forbs kan er `niks van` maar heeft alsnog dit seizoen 2 goals en 4 assists achter zijn naam staan. Hij voegt veel te weinig toe qua voetbal in Ajax maar je kunt hem alsnog op de omschakeling goed gebruiken en hij is ontzettend doelgericht. Wordt gewoon totaal verkeerd gebruikt, staf haalt `m er telkens uit net wanneer er ruimtes komen (zoals de rode kaart Bodo, maar ook vaak in de tweede helft tegen het einde van een wedstrijd). Waarom zou je je hele systeem omgooien, je middenveld lam slaan met Akpom op 10 en Brobbey (je beste speler) op een onaanspeelbaar eiland zetten alleen maar omdat Forbs misschien niet in geweldige vorm is. De blessures op het middenveld kun je ook 1 op 1 opvangen. De verdedigende blessures kwamen pas nadat ze al meermaals in 5-4-1 waren gestart, dat is geen excuus. Je kunt zelfs stellen dat je met de komst van Kaplan zelfs een extra verdediger erbij hebt (en een extra optie op LB, namelijk Hato). Nee ik vind dit echt geen excuus. Weinig trainers die bij het wegvallen van 1 of 2 spelers dan maar elke week hun hele systeem omgooien, de meeste trainers snappen ook wel dat je beter op 1 positie minder kan worden met een vervanger dan dat je je hele team uit de flow haalt en weer moet laten wennen aan iets nieuws. Je kan best eens schuiven met de poppetjes zoals Slot doet maar dan is het juist belangrijk dat je altijd vast houdt aan een duidelijk en consequent systeem waar de spelers aan gewend raken.
 
rubje
 
2
12 april 2024 om 11:54
Dan zijn er nog steeds opties om minder te schuiven.... Als je bij een blessure van Bergwijn tegen Forbs had gezegd dat hij de vervanger is en nu aantal wedstrijden de kans krijgt dan had hij het waarschijnlijk wel beter gedaan. Nu heb je daar ook een speler met 0 zelfvetrouwen. Maar als je het dan niet in Forbs ziet zitten kun je er met Godts of Banel spelen en als laatste oplossing kun je nog zelfs 1 van je zeer aanvallende backs die blijkbaar meer geschikt zijn voor een 5 mans verdediging gewoon voorin zetten in de 433 opstelling. In het huidige systeem moet zelfs een Taylor de gehele linke kant bestrijden, als alle bovenstaande opties dan niet werken had je zelfs Taylor nog als links buiten kunnen zetten, als je blijkbaar wel in hem ziet zitten om de gehele linke kant op zich te nemen in een 541/532.
 
FCkorsou
 
3
12 april 2024 om 12:03
Deels ook gewoon pech voor Van’t schip toch? Met een fitte BBB aanval zal Ajax het iedere Eredivisie ploeg lastig kunnen maken, waardoor tegenstanders zich gaan aanpassen of niet continue hoog druk durven te zetten zoals Feyenoord heeft gedaan. Toeval of niet pakte ze zodra alle drie fit waren ook de meeste punten en maakte ze makkelijker de goals, ondanks slecht spel. Het camoufleert een beetje wat er allemaal daarachter gebeurd. Meest recente voorbeeld is de wedstrijd in de Arena tegen PSV, waar Ajax gewoon taak bewust speelde en die 3 voorin voor dreiging zorgde.
 
JtjeVtt
 
5
12 april 2024 om 12:48
Fckorsou Ik schreef hier afgelopen week ook al dat als Henderson, Brobbey, Berghuis en Bergwijn fit waren gebleven deze tweede seizoenshelft er heel anders uit had gezien. Ik denk oprecht dat je dan AZ allang voorbij was en misschien zelfs nog kleine kans had gehad op plek 3. Ik denk ook dat we dan gewoon met 4-3-3 hadden gespeeld nu met Hato op LB en Sutalo - Kaplan centraal. Uiteindelijk is de selectie gewoon niet breed genoeg om het wegvallen van 4 van je beste spelers op te vangen. En met de onzekerheid van deze achterhoede moet je er sowieso elke pot minimaal 3 maken omdat je er toch wel 1 of 2 om de oren krijgt.
 
Zeitgeist
 
7
12 april 2024 om 10:21
Pardon? Ik geef toe dat Feyenoord en met name ook PSV mijlenver weg zijn, maar de uitspraak dat er niet veel meer uit te halen is is toch wel klinkklare onzin hoor. Of ga je mij nou vertellen dat FC Twente een zoveel betere selectie heeft? Natuurlijk niet, maar daar heerst gewoon rust en orde waardoor spelers in hun kracht komen. Twente zou blij zijn met spelers als Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Hato en Taylor. Ajax kan nog eens 100 miljoen uittrekken, maar zonder enige lijn/visie (of een capabele trainer) is het zonde van het geld.
 
Dr.Jero
 
13
12 april 2024 om 10:28
Twente zou echt niet blij zijn met Taylor en onruststoken Berghuis.. je bent alleen blij als die tegenover je staan
 
Zeitgeist
 
6
12 april 2024 om 10:32
Ach natuurlijk wel. Ik snap dat Ajax momenteel even hip is om te downgraden, maar zowel Taylor als Berghuis zouden bij Twente gewoon met afstand de beste speler in de betreffende linies zijn. Of vind je Kjolo beter dan Taylor?
 
Kenada
 
4
12 april 2024 om 11:55
Hato zou op de bank zitten daar. Die moet rustig gebracht worden. Taylor mag daar ook op de bank plaatsnemen. Alleen de voorhoede kan twente versterken Alleen zou bergwijn wel moeten banken met de vorm van afgelopen 2 jaar. Het zou me ook niet verbazen als ajax helemaal geen europees speelt volgend jaar. Het is allemaal niet goed genoeg.
 
rubje
 
0
12 april 2024 om 12:02
Ik denk dat de balans op het middenveld met Kjolo bij ajax wel beter zou zijn dan met Taylor... Maar over het algemeen wel met je eens dat Twente graag zou ruilen, een brenet voor Gaaei, een brobbey ipv ricky, een forbs of godts ipv vlap op de flank. Een berghuis/taylor ipv Steijn
 
Sirius
 
0
13 april 2024 om 00:32
@zeitgeist - Een team bestaat wel uit wat meer dan individuele kwaliteiten. Ajax heeft simpelweg 0 balans en rendeert eigenlijk in geen enkele formatie. Dat is zelfs voor degradatiekandidaten een zeldzaam probleem. Dus nee, op kwalitatief vlak hebben AZ en FC Twente waarschijnlijk een mindere selectie. Echter hebben die ploegen wel dermate meer balans dat ze 9 van de 10 keer beter spelen dan Ajax dit seizoen.
 
mayarood
 
2
12 april 2024 om 09:31
Toch vind ik het een enorme blunder van Ajax (kroes?) om hen nu al de wacht aan te zeggen. Weliswaar kon iedereen aan zijn water voelen dat hij weg zou gaan, maar door het zo vroeg bekend te maken hebben ze hem zijn autoriteit laten verliezen. Het kost Ajax de vijfde plaats. Niet dat ze anders van Feyenoord hadden gewonnen, maar wel van Go Ahead Eagles. In dat geval hadden ze nog vierde kunnen worden, want ondertussen loopt alle lucht eruit bij AZ.
 
WesZol
 
1
12 april 2024 om 09:31
Die verafschuwende play-offs, zo kan je het wel stellen inderdaad. Zou er iemand zijn die weet waarom de KNVB heeft besloten om de gehele play-offs terug te brengen naar 1 wedstrijd en dat deze thuis wordt gespeeld bij de hoogst genoteerde club? Dit is toch competitievervalsing pur sang?
 
tinus45
 
1
12 april 2024 om 09:38
Geen idee, hoorde daar laatst ook van op. Het is wel al jaren zo dat de hoogst geplaatste club het voordeel heeft van eerste wedstrijd uit. Wellicht heeft het iets te maken met het feit dat de uitdoelpunten regeling niet meer telt, het een EK jaar is of dat het programme te vol is.....iemand die het echt weet mag het zeggen.
 
Migi
 
19
12 april 2024 om 09:43
Ik vind dat opzich prima. Gewoon een beloning dat de hoogst genoteerde club een beter seizoen heeft gedraaid. Maar goed, ik zou die hele playoffs dan ook afschaffen en tickets verdelen op basis van het seizoen, dan gaan ook echt de teams die het best hebben gepresteerd Europa in.
 
MT87
 
0
12 april 2024 om 12:42
Die hele play offs zijn toen in het leven geroepen onder het mom van 'meer topwedstrijden' om het algehele niveau op te krikken. Beetje de laffe versie van het Belgische model, wat ik overigens verschrikkelijk vind. Het waarom van die play offs zijn ze kennelijk alweer vergeten. Want in deze vorm heb je er natuurlijk niks aan. Dan kun je hem inderdaad net zo goed afschaffen.
 
Jarl LOLSWAG
 
0
12 april 2024 om 15:57
Volgens mij is het in verband met corona toen teruggedraaid naar één wedstrijd om het nog in het seizoen te proppen. Dat was in ieder geval zo in de KKD.
 
Oortap
 
8
12 april 2024 om 09:39
Ik zou het niet eens erg vinden als Ajax zelfs de play-offs niet haalt. In deze vorm ga je daar ook niets klaarspelen. Een jaartje geen Europees voetbal en een volledige zomervoorbereiding zonder kwalificatierondes voor Europa zou de nieuwe trainer misschien wel goed doen om iets nieuws op te bouwen.
 
Migi
 
8
12 april 2024 om 09:44
Ik denk dat het wel een flinke klus wordt om nog 10e te worden voor Ajax hoor.
 
rubje
 
1
12 april 2024 om 09:47
Volledige zomervoorbereiding wordt dit jaar wel lastig met het Ek. Maar heb het idee dat al vroeg moeten beginnen met Europees voetbal niet een nadeel is. De intensiteit is daar toch vaak wat hoger dan oefenpotjes. Vaak hebben de clubs die al wat eurpoees gespeeld hebben een voordeel op de ED clubs waar de eerste echte wedstrijd pas de eerste eredivisie speelronde is.
 
Oortap
 
1
12 april 2024 om 10:03
@rubje: ik denk dat er niet veel Ajacieden op het EK zullen verschijnen. Enige spelers die in me opkomen zijn Sutalo, Sosa, Kaplan, Brobbey en Henderson. En sommige hiervan zijn nog niet zeker van hun plekje. Ik denk niet dat Berghuis en Bergwijn worden opgeroepen eerlijk gezegd.
 
The1WhoKnocks
 
4
12 april 2024 om 09:52
zo stond ik er eerst ook in, echter staan in de meeste sponsorcontracten (ziggo, adidas) eisen over het halen van Europees voetbal. Het kost dus extra veel geld als je dit niet haalt
 
Westend
 
3
12 april 2024 om 09:54
Denk dat het dan allemaal nog wat moeilijker gaat worden. Geen Europese wedstrijden is minder geld en aantrekkingskracht. Dan komen minder (goeie) spelers en is de kans op 'meer' ook komend seizoen moeilijker. Dan ben je nog wel even zoet met je opbouw.
 
Linley
 
0
12 april 2024 om 13:45
De vraag is kan Ajax day financieel opvangen? Zo ver ik weet is hun begroting elk seizoen gebaseerd op het behalen van Europees voetbal. Zonder dat inkomen heb je een groot cash tekort die je toch op de 1 of ander manier moet opvangen.
 
Andres13
 
1
12 april 2024 om 09:57
Na Twente heeft Ajax een heel makkelijk programma met Excelsior, Volendam, Vitesse en Almere. Ja Ajax is helemaal niets op dit moment, maar de degradatiekandidaten zijn nog veel slechter. Ajax zie ik daarom nog wel 5de worden aangezien NEC wel een redelijk zwaar programma heeft. Ze zullen in Amsterdam vooral moeten hopen dat Feyenoord de beker wint
 
Westend
 
0
12 april 2024 om 10:07
Zal er om hangen of een club als Volendam voor de kansen wil gaan of de bus gaat parkeren. Je zag bij Volendam - Feyenoord ook dat je tegen een club 'die niet wil' moeilijk wat kan klaarspelen. Zie Ajax er dan ook niet zo makkelijk doorheen combineren
 
HijNiet!
 
4
12 april 2024 om 10:04
Deze man had nooit in deze positie gebracht moeten worden. Volstrekt onverantwoord om iemand zo kort na een persoonlijk trauma met zoveel verantwoordelijkheid op te zadelen. Waar vooraf al voor gevreesd werd, is helaas vernietigend bewaarheid geworden.
 
Westend
 
6
12 april 2024 om 10:09
Gelul, wat heeft zijn persoonlijke leven er nou mee te maken of hij de juiste persoon was of niet. Na Ten Hag is er een klein leger gekomen en mislukt. Schreuder, Heitinga, Steijn en weet-ik-het-wie zijn daar inmiddels ook al voorbij gekomen. Je bent 2 of 3 jaar verder na Overmars/ Ten Hag en je hebt een dubbel aantal trainers versleten. Dan ligt het echt niet alleen daar aan.
 
rubje
 
1
12 april 2024 om 11:45
"waar vooraf al voor gevreesd werd, is helaas vernietigend bewaarheid geworden." Ik ben wel benieuwd wat dat dan is?
 
HijNiet!
 
0
12 april 2024 om 19:55
Dat een toch al beschadigde man nog meer beschadigd zou worden.
 
Homelander
 
5
12 april 2024 om 10:20
Ik heb ook niet de illusie dat John meer doet de hele week dan een opstelling verzinnen en die op het laatste moment omgooit, enige vorm van tactiek heb ik in bijna 7 maanden niet kunnen ontdekken en dat ligt echt niet aan de kwaliteit van de spelers. Het geroemde Ajax dna brengt hem heel ver maar eigenlijk is het schandalig als deze man nog een voetbal inhoudelijk functie krijgt hierna.
 
jeroenimo8
 
1
12 april 2024 om 11:10
De wedstrijd tegen Twente nog een beetje doorkomen en dan zijn het vier wedstrijden waar je met een 4-3-3 kunt beginnen, waar normaal gesproken Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar zijn en dan moet je gewoon 12 punten halen, dan hopen op goed nieuws uit de Bekerfinale en eventuele play-offs met (enigszins) vertrouwen ingaan. Als ze bij Ajax het idee hebben dat Dave Vos naar het eerste elftal komt volgend seizoen moet je Van t Schip en Faalkanis bedanken voor de moeite na Twente en met Vos en Maduro alvast het seizoen afmaken.
 
fanaticus
 
5
12 april 2024 om 11:34
Zo ‘gewoon’ zijn die 12 punten niet hoor.
 
rubje
 
0
12 april 2024 om 11:47
Waarom zou je dan die laatste wedstrijden met Vos als trainer moeten aantreden? Wat ga je daarmee winnen?
 
TheOracle
 
1
12 april 2024 om 11:51
Grootste probleem dit seizoen is dat je een selectie hebt laten samenstellen door een Duitser die bekend staan om hard werken en duidelijkheid en grondigheid. Je laat die groep (aangevuld met talentvolle Ajaxjeugd die vooral bekend staat om speelsheid, techniek en spelen vanuit overmacht) coachen door en trainer die vooral bekendstaat om voorzichtig en defensief voetbal vanuit de reactie te spelen en te verrassen. Dan eis je dat samengestelde pakketje met een sausje van Babylonische spraakverwarring om volgens de Ajaxfilosofie te spelen , maar vooral , direct te presteren. Knappe jongen die dat lukt, ik zie menig (nederlandse) bondscoach net zo zwaar strugglen om in zo'n korte tijd aanvaardbaar voetbal en/of resultaat behalen tegen ingespeelde teams. Dat de hoofdstad dan in brand staat komt in eerste instantie door het gebrek aan kwaliteit van de leiding en natuurlijk ook door de olie van de media en interne mollen die het vuur op blijven jagen. Ajax schreeuwt nu zelfs om een dictator, zo hoog is de nood. Fatsoenlijke mensen die houden van deze club worden afgemaakt, carrieres worden kapotgemaakt. Wat is er nodig om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen als succes even niet het wondermiddel is. Niet een dictator, maar wel een ziener met de steun van alle rangen en standen binnen de club. Nu ben ik niet ingevoerd binnen Ajax, maar er zal er toch wel 1 te vinden zijn die hieraan voldoet? Of is alles , maar dan ook alles opgehangen aan Johan en heeft die nagelaten om andere zieners op te leiden.
 
La Luz
 
3
12 april 2024 om 11:55
Ik vind het bizar dat er geen 433 gespeeld wordt. Dat is de opstelling met de beste veldbezetting, ongeacht de poppetjes. En het is de tactiek die bij Ajax hoort en die iedere Nederlander vanuit de jeugd gewend is. En het is de tactiek waar je volgend jaar naar terug wil. Laat de buitenlandse jongens (die blijven) in dit verloren seizoen alvast wennen aan het nieuwe systeem. Bij een gebrek aan fitte vleugelspelers kan ik best wel inzien dat je eens tijdelijk wat anders probeert. Maar als dat niet werkt dan stap je toch terug op 433?! En tegen PSV heb je laten zien dat je ook met 433 de verdediging goed neer kan zetten. Tijdelijk nu: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Henderson, Fitz-Jim (blok), Taylor (10); Godts, Brobbey, Bergwijn
 
JtjeVtt
 
6
12 april 2024 om 13:13
Ben het met je eens. Had je nou totale balans en zekerheid hebben gevonden in dit 5 verdedigers systeem dan viel er nog wel wat voor te zeggen, dat is totaal niet zo. Liever 6-3 tegen Feyenoord onderuit gaan in een klassieke 4-3-3 opstelling dan 6-0 gesloopt worden met 5 verdedigers terwijl je welgeteld 1 schot op doel hebt weten te produceren.
 
Mikeyduff
 
0
13 april 2024 om 05:09
Toch raar dat Bakkati zo'n onzichtbare rol heeft bij Ajax. Toen bij Gio en van Gastel scheen hij echt dat stukje lijm binnen de selectie te zijn, waar hij heel goed in lag. Ook zonde dst een icoon als Richard Witschge nu ook weggaat. Een staf met de Boer, Bogarde, Witschge zou imo toch goed zijn.