Commotie op Twitter na 'compleet gestoord stukje' Valentijn Driessen
Dinsdag, 7 april 2020 om 15:37

De Volkskrant-journalist Willem Vissers heeft op Twitter van zich afgebeten nadat hij in De Telegraaf werd aangepakt door Valentijn Driessen. Laatstgenoemde verdedigde de krant nadat er veel kritiek was gekomen op een interview dat Marc Overmars had gegeven, waarin de directeur voetbalzaken van Ajax aangeeft dat de Eredivisie wat hem betreft per direct beëndigd moet worden.

Volgens Driessen spraken enkele journalisten er schande van dat Overmars het podium werd geboden door De Telegraaf voor het 'sensationele interview', zoals hij het gesprek beschrijft. "De hamvraag naar aanleiding van het interview was: stoppen met de Eredivisie of doorspelen? Bij de beantwoording ervan kwamen de lijntjes duidelijk bloot te liggen", aldus Driessen, om vervolgens in te gaan op de mening van Willem Vissers, die graag zou zien dat de Eredivisie wordt afgemaakt.

"Zoals de KNVB voor ogen heeft", aldus Driessen. "Vissers schrijft het boek van de pas afgezwaaide KNVB-bobo Michael van Praag en ondervroeg vrouwenbondscoach Sarina Wiegman op verzoek van de KNVB tijdens de KNVB-oudejaarsborrel voor de pers. Evenmin wierp hij UEFA-bestuurder Van Praag voor de voeten dat de UEFA een brief schreef waarin Nederland met Europese uitsluiting werd gedreigd als er voortijdig een streep onder de Eredivisie zou worden gezet."

Dat ook Arno Vermeulen, chef voetbal van Studio Sport, voor het doorspelen van de Eredivisie is, is volgens Driessen niet meer dan logisch: "De NOS loopt reclame-inkomsten mis en moet tientallen uren zendtijd vullen, die normaal is bestemd voor Eredivisie-voetbal", zo klinkt het. "Het Algemeen Dagblad, mediapartner van de KNVB, hield zich afzijdig. Al kregen veel mensen ruimte in de krant om het standpunt van de voetbalbond te verdedigen en Overmars te tackelen. Maar een kritische benadering van de instituties in het voetbal zoals KNVB, Eredivisie CV en het dreigende UEFA-bestuur bleef uit."

"Compleet gestoord stukje", noemt Vissers de tekst van Driessen. "Dat ik het boek over Van Praag schrijf, heeft totaal maar dan ook totaal niets te maken met mijn mening over doorspelen. Ik ben alleen voor doorspelen als dat kan volgens richtlijnen overheid en RIVM. En ik heb Mike (Verweij, verslaggever van De Telegraaf, red.) uitgebreid geprezen voor interview." Leon ten Voorde van TC Tubantia doet ook een duit in het zakje: "De kop 'Geen haar beter', wat suggereert dat eigenlijk? Met andere woorden: wel grappig dat de krant, die leeft van de lijntjes, het anderen verwijt. Het zijn rare tijden."

Meer nieuws
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Master D
 
33
7 april 2020 om 15:53
Dat is Valentijn Driessen. Die haalt er wel vaker allerlei randzaken bij om mensen met een andere mening te diskwalificeren. Geef gewoon aan dat je je niet in het standpunt van Willem Vissers en Arno Vermeulen kan vinden, maar maak ze niet zwart door met andere lijntjes zoals boeken die ze schrijven te komen. Dat hoor je pas te doen als je zelf op basis van allerlei randzaken wordt aangevallen door deze heren. Zo reageer ik ook op mensen die Ajax beschuldigen van het hebben van een standpunt voor eigen gewin.
 
pavol_demitra38
 
12
7 april 2020 om 16:23
Want jij vindt dat Ajax/Overmars helemaal geen standpunt heeft voor eigen gewin?
 
Scepticus38
 
11
7 april 2020 om 16:51
" Want jij vindt dat Ajax/overmars helemaal geen standpunt heeft voor eigen gewin? ". Waarvoor denk je dat Ajax Overmars meer dan een minister salaris betaalt? Om de belangen van een een andere club te verdedigen? Als Overmars niet de belangen van Ajax zou laten prevaleren boven die van de andere clubs, zou hij een hele slechte directeur zijn en volkomen ongeschikt voor dat vak. Iedere directeur kijkt eerst naar het eigen belang, het is belachelijk om net te doen dat die van Ajax de enige zijn die dat doen. Die van Ajax doen dat kennelijk alleen beter gezien het verschil in vermogen. De weg die de Knvb volgt, leidt regelrecht naar het ravijn en dan kan je daar als een mak schaap achteraan lopen en in het ravijn donderen of gewoon een andere weg kiezen zoals Overmars heeft gedaan. De competitie gaat niet meer uitgespeeld kunnen worden, de virologen voorspellen dat de maatregelen zeker nog tot juli gaan duren. En als ze afgeschaald gaan worden, zijn de evenementen als laatste aan de beurt omdat die de meeste risicos opleveren. Rutte heeft een paar dagen geleden nog gezegd dat het eind van de crisis nog lang niet in zicht is en dat we pas aan het eind van het begin zitten. Hoe duidelijker wil je het nog hebben dat de bonden een gevecht tegen windmolens aan het voeren zijn, waarmee kostbare tijd verloren gaat. Ajax en Overmars willen gewoon verder en hebben geen zin om aan een dood paard te blijven trekken. Dat noemt men ook wel leiderschap.
 
SimonSays
 
7
7 april 2020 om 17:07
Overmars probeert belangrijk over te komen over de rug van andere clubs. Feyenoord Ajax Az en PSV zouden met een gezamenlijk standpunt naar buiten komen maar Overmars vond het nodig om dit vroegtijdig al naar buiten te brengen.. Dat 'maatregelen' nog zeker tot juli zullen gaan duren ben ik met je eens, maar dat zegt niet dat we voor juli nog niet kunnen voetballen. Een voetbalwedstrijd kan mogelijk zonder publiek onder enkele voorwaarden prima gespeeld worden. Er zijn genoegen belangen om de competitie in bepaalde vorm weer te hervatten. Dat jij zegt dat de competitie niet uitgevoetbald kan worden vind ik vrij kortzichtig van je.
 
jaakke
 
2
7 april 2020 om 17:50
Dat kan helemaal niet. Er zijn te veel mensen betrokken bij een voetbalwedstrijd. Wat stel je voor, ook geen cameramensen en media, geen of de halve technische staf, Max. 15 spelers mee? Allemaal voor de bühne, de competitie is dood.
 
pavol_demitra38
 
1
7 april 2020 om 18:04
Ik ben het met je eens, hij verkondigt hier eigen belang. Master D daarentegen ‘strijdt’ tegen deze gedachte en beweert dat Overmars dat helemaal niet doet... Dat die onterecht beschuldigt wordt... Wat uiteraard quatsch is.
 
gomes1psv
 
12
7 april 2020 om 15:55
Dat Driessen Michael van Praag verwijt zo'n dreigbrief richting de Eredivisie niet tegen te houden snap ik nog. Maar verder laat hij zich hier van zijn zwakste kant zien zeg! Dat je een aanval op je benadering beantwoordt met een tegenaanval, zegt genoeg over het gelijk van de collega-journalisten. Kom liever met journalistiek-inhoudelijke argumenten om je gekozen benadering te rechtvaardigen. Maar nu ben je, als je een boek schrijft over een indirect betrokken personage of je ontleent sponsorinkomsten, of wanneer je alleen al tegen het stopzetten bent of je er niet over uit laat, ben je al verdacht in de ogen van Driessen en De Telegraaf. Het cynisme, de arrogantie en zijn uitgesproken mening is natuurlijk vermakelijk bij Driessen, maar we zijn er toch wel al lang achter dat de man niet de meest vakkundige journalist is. Objectief observeren en analyseren gaat hem moeilijk af, hoewel op dat vlak zelfingenomenheid ook collega's als Sjoerd Mossou, Maarten Wijfels (beide AD) en Ajax-watcher bij VI Marco Timmer geweldig in de weg zit. Ongekend hoe die gasten zichzelf op een voetstuk hijsen als je ze hoort praten, krijg je jeuk van!
 
SimonSays
 
6
7 april 2020 om 17:10
Ach tenminste iemand die wel zegt wat hij denkt. Ik denk dat hij met die achterliggende belangen die hij noemt bij een Vissers of en Vermeulen aardig in de goede richting zit. Hij benoemt z'n vermoedens tenminste, ik zie niet in waarom dat niet mag?
 
gomes1psv
 
3
7 april 2020 om 17:22
Niemand zegt dat-ie dat niet mag. Maar door te wijzen op andermans zonde, praat je je eigen niet goed natuurlijk.
 
binny
 
9
7 april 2020 om 15:55
Ja ik ben ook voor doorspelen als dat kan volgens de richtlijnen van de Rivm en de overheid. Er zijn alweer meer doden gevallen en meer mensen op de ICU dan de dag er voor. Als je alles gaat proberen in te plannen betekent het dat volgend seizoen een rotzooi word met op het einde het EK en de Olympische Spelers. Hoe moeten spelers dat doen? Als het kan moet je het afmaken, maar dat ga je toch niet in Juli pas doen? Zet er een streep door en ga door. Verder moet Driessen dimmen, op de man in spelen of andere dingen aankaarten heeft niets met dit argument te maken, dat doen mensen hier ook die opeens Nouri hierbij betrekken??? Je kan het best oneens zijn, maar gedraag je.
 
AadMaat
 
2
7 april 2020 om 16:06
Ik denk dat we heel erg moeten gaan wennen aan het idee dat het de komende twee jaar niet normaal zal verlopen. Het EK en de OS in 2021 vind ik heel erg ambitieus als je bedenkt dat we dan nog geen vaccin zullen hebben. Immuniteit lijkt er zonder vaccin niet te komen, dus het lijkt me niet dat er grote evenementen zullen komen. Zonder vaccin heb je volgend jaar gewoon hetzelfde verhaal als nu. Wat betreft Driessen ben ik het helemaal eens. De man kan, gesterkt door zijn vrienden van VI, steeds mensen uitpikken en zwartmaken.
 
MaJa
 
6
7 april 2020 om 16:22
Die meer doden zijn vooral omdat op maandag de cijfers verwerkt worden van het weekend (die dus niet allemaal verwerkt zijn omdat er dan minder administratief personeel is). Betekent ook dat de daling van de afgelopen dagen dus ook niet meteen klopt, want het was toen immers weekend.On: Driessen moet inderdaad ff flink dimmen. Aan de ene kant klagen dat hij persoonlijk wordt aangevallen en aan de andere kant andere mensen persoonlijk aanvallen.
 
 
17
7 april 2020 om 15:56
Die Driessen ziet weer allemaal complotten. Die man wordt van kwaad alleen maar erger. Ik snap niet de de Telegraaf hem niet eens op het matje roept. Ik weet dat negatieve publiciteit ook publiciteit is, maar zoals deze man de laatste dagen naar buiten komt, dat wil je als krant toch niet.
 
ElPhenomeno
 
57
7 april 2020 om 15:58
Driessen, Vermeulen en Vissers. Met alle respect maar waar praten we dan over. Selecteer 3 waardige VZ leden met ca. 200 punten en die hebben een heldere kijk op het spelletje dan deze 3 rioolratten.
 
FcGrun050
 
20
7 april 2020 om 16:25
Meh, vind Willem Vissers altijd wel dergelijk en prima overkomen op tv. Vermeulen en Driessen daarentegen... Jeetje, die denken dat ze echt alle ins en outs weten van voetbal. En ook zo'n arrogante houding als ze ergens aan tafel gaan.
 
Ajax/barca2014
 
1
7 april 2020 om 17:46
Vissers leeft in een droomwereld. Hij zegt ook nooit echt dingen waar ik echt van onder de indruk ben, evenals Vermeulen. Driessen kraamt ongetwijfeld veel onzin uit, maar durft wel ten minste iets controversieels te zeggen. Of het waar is een tweede ding. Maar dan is het toch aan andere journalisten om het tegendeel te bewijzen. Zo werkt journalistiek toch?
 
jaakke
 
3
7 april 2020 om 17:56
Als je niet wist wat je wilde worden toen men nog jong was koos men niet zomaar voor psycholoog of journalist. Twee beroepen die alleen achteraf iets vinden van anderen, zonder zelf ooit echt beleid te moeten maken.
 
FcGrun050
 
1
7 april 2020 om 18:53
@Ajax/barca2014 - Tuurlijk zegt hij vaak iets controversieels. Maar ik vind het vaak ongefundeerd. Zelfde als Derksen, precies van hetzelfde hout gesneden. Als je iets controversieels zegt, doe dat niet uit onderbuikgevoelens maar wel met argumenten graag. Daarom kan ik wel om de meningen van Rene vinden, want die zegt controversiele dingen, maar hij heeft wel een punt zo nu en dan.
 
Adzevedo
 
1
7 april 2020 om 16:36
Een column van VZ leden (een beetje zoals het oude clubexpert verhaal), waarin verschillende leden hun standpunten en visies mogen delen. Ik ben nu al voor Maar ja, lange betogen heeft VZ geloof ik niet zoveel zin in aangezien ze de alinea's hebben afgeschaft in het reageren.
 
4Ever4Ajax
 
15
7 april 2020 om 16:42
Driessen en Vermeulen ben ik met je eens hoor, maar Vissers vind ik zeker geen rioolrat. Ik vind hem zeker geen voetbalexpert, maar ik heb ook niet het gevoel dat hij dat claimt. Hij is vooral op zoek naar verhalen achter het voetbal die ik wel kan waarderen.
 
Orgullo
 
2
7 april 2020 om 17:05
Ik zou eerder wat leden willen selecteren met aanzienlijk minder punten, aangezien als je hier een gedurfde tegendraadse mening verkondigt op de burelen die regelmatig wordt verwijderd vanwege een gebrek aan onderbouwing.
 
Bossie
 
1
7 april 2020 om 16:11
Het is duidelijk komkommertijd. Wat een roddel en achterklap weer . Alleen om dit een beetje te vermijden zou de competitie weer opgestart moeten worden. De journalisten weten duidelijk niet meer wat te schrijven . Nu gaan ze zelfs naar elkaar wijzen en vechten ze hun oorlogjes uit op Twitter. Ze hebben nu mooi de tijd om veel informatie te vergaren over een club en of speler zodat ze daar eens een mooi portret van kunnen maken . Maar nee ze houden het liever simpel met een Wellens nietes spelletje
 
SuperTelstar
 
4
7 april 2020 om 16:18
Valentijn Driessen zal ajax sowieso blijven verdedigen, de Telegraaf is het huiskrantje van ajax, en dat is ook logisch omdat de Telegraaf de mediapartner van Ajax is.
 
Michael2410
 
8
7 april 2020 om 16:29
Nou we zijn allang blij dat hij het een keer voor ons op neemt ??
 
 
5
7 april 2020 om 16:32
Bij Driessen is het motto: "niemand mag kritiek hebben op Ajax behalve ik". Waarbij hij dan heel bewust bepaalde mensen eruit haalt om kritiek op te hebben. Als iemand anders kritiek heeft op zijn Ajax, dan gaat hij altijd in de verdediging en/of tegen aanval.
 
 
2
7 april 2020 om 16:30
blijven verdedigen is 1 ding. Maar iedereen die tegen ajax is met heel ver gezochte complot theorieën naar beneden halen is weer totaal iets anders, en gaat wel heel erg ver.
 
Japie_Krekel
 
5
7 april 2020 om 16:35
je kan zeggen wat je wil van die Driessen maar niet dat hij niet goed is in het weten te triggeren van mensen. altijd als hij wat zegt is iedereen in rep en roer
 
Rudeboy65
 
2
7 april 2020 om 17:08
Geweldig weer dit. de persprinsjes spelen graag het kritische journalistje en vinden dat iedereen over wie ze het hebben dat maar voor lief moeten nemen en niet zeuren. maar oh wee als ze zelf kritiek krijgen.... dan gaan de parmantige kereltjes los. Desnoods op elkaar.
 
JoaquinBetis
 
0
7 april 2020 om 18:48
Driessen: “De NOS loopt reclame-inkomsten mis en moet tientallen uren zendtijd vullen, die normaal is bestemd voor Eredivisie-voetbal”. Spijker op zijn kop. De NOS wil graag dat er gevoetbald wordt omdat ze daar geld mee verdienen. Voor Driessen en zijn roddelblaadje hoeft dat natuurlijk niet, die gaan prima op alleen maar achterklap en sensatie-zoekerij (of makerij indien er te weinig sensatie is), dus die gaan uiteraard volop proberen rellen te creëren.