Competitiedebuut De Jong mogelijk in Bilbao; eerste Clásico in Barcelona
Donderdag, 4 juli 2019 om 14:30

Barcelona opent het nieuwe seizoen in LaLiga in het weekeinde van 17 en 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Athletic Club, zo meldt de Spaanse voetbalbond donderdag. Het kan tevens het eerste competitieoptreden van Frenkie de Jong in het shirt van de Catalaanse grootmacht worden. Eden Hazard kan dat weekend zijn competitiedebuut maken voor Real Madrid. De Koninklijke brengt een bezoek aan Celta de Vigo.

De supporters van Barcelona kunnen De Jong, die voor minimaal 75 miljoen euro is overgenomen van Ajax, een week later voor het eerst in het Camp Nou aanschouwen. De ploeg van Ernesto Valverde neemt het dan op tegen Real Betis. Voor Hazard is het treffen van Real met Real Valladolid, waar oud-aanvaller Ronaldo grootaandeelhouder is, waarschijnlijk de eerste keer dat hij in competitieverband uitkomt in het Santiago Bernabéu.

Luuk de Jong gaat met Sevilla op bezoek bij Espanyol, terwijl Jasper Cillessen met Valencia op eigen veld aantreedt tegen Real Sociedad. De eerste Clásico tussen Barcelona en Real staat voor 27 oktober op het programma, met het Camp Nou als decor. De tweede krachtmeting tussen de rivalen, deze keer in Madrid, staat gepland voor 1 maart.

Hazard, waarvoor Real ruim honderd miljoen euro overmaakte naar Chelsea, krijgt op 29 september voor de eerste keer te maken met buurman Atlético Madrid, dat de thuisduels sinds vorig seizoen in het Wanda Metropolitano afwerkt. De thuiswedstrijd tegen los Colchoneros volgt op 2 februari.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
15
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
43
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Airbags
 
8
4 juli 2019 om 14:50
Niks mis met dat competitieprogramma, zolang ze de topwedstrijden maar in de avond doen. Ik zit niet te wachten op een Clasico als 15-uur wedstrijd op Zaterdag, en ik denk met mij vele anderen die bijvoorbeeld in een winkel werken niet. Bovendien zijn dat wedstrijden die ook in de VS en Aziã« goed verkocht worden, dus zou een late avondwedstrijd ideaal zijn. Europeanen kunnen laat in de avond/vroeg in de nacht kijken want zondag is toch vrij, voor de Aziaten is het vroeg in de ochtend en voor de Amerikanen is het in de vooravond.
 
TonyV Vugt
 
1
4 juli 2019 om 15:08
Waar vind je het volledige programma?
 
Arnavut1
 
1
4 juli 2019 om 14:56
Toch wel aardig wat NL nu in La liga. Ik denk dat het programma wel redelijk oke is. Hoop iig op een spannendere competitie dan het afgelopen seizoen.
 
Barcca
 
15
4 juli 2019 om 15:00
Nu alweer zin in het nieuwe voetbal seizoen. Mooie eerste wedstrijd voor Frenkie. Ik denk dat het dit seizoen spannender zal gaan worden dan vorig seizoen. Zidane is terug en Hazard is aangetrokken. Real heeft zich op vele posities toch versterkt. Clubvoetbal vind ik persoonlijker veel leuker om naar te kijken dan interland voetbal. Ik ben zeer benieuwd volgend seizoen. Hoe gaat Frenkie het bijvoorbeeld doen? Blijven Dembele, Umtiti en Rakitic? Komt Neymar daarvoor in de plaatst? Wat gaat Coutinho doen? Waar gaat Griezzman heen? Blijft Hazard de enige ster voor Real Madrid? Weten ze Bale nog aan een andere club te slijten. Weten ze Pogba nog te strikken? De transferwindow is eigenlijk pas net geopend, maar de geruchten en wandelgangen zijn voller dan ooit lijkt het wel. Naar mijn mening ook grote namen die aan Barca en Real worden gelinkt. Ik heb er in ieder geval zin in.
 
Robinozaurus
 
2
4 juli 2019 om 15:17
Celta word een lastige openings wedstrijd. Ik ben benieuwd wat er gebeurd met ons verzoek om de 1e 3 wedstrijden uit te spelen i.v.m. werkzaamheden aan Bernabeu. Ik heb gemist of hier al een uitspraak over is gedaan(?) Maar anders u celta t valladolid u villareal t levante Zouden (met volle moed) 12 punten kunnen(moeten(?)) zijn. Speelronde 5 (u in Sevilla) zal dan de 1e ''echte'' test zijn. Word een mooi jaar en heb er zin in.
 
JoshuaK_
 
2
4 juli 2019 om 15:44
Met Villareal uit en Celta uit in de eerste vier wedstrijden worden dat echt geen 12 punten voor ons, zou al ontzettend blij zijn met 10 maar verwacht eerder 7 of 8 als ik eerlijk ben.
 
pieterhoek
 
0
4 juli 2019 om 15:33
Waar kan je de volledige programma vinden?
 
Robinozaurus
 
1
4 juli 2019 om 15:49
je kan het zien via bv marca
 
SergioRamosHM
 
1
4 juli 2019 om 17:48
Gewoon op de plek zoeken in google en je krijgt het hele schema te zien van des betreffende club.
 
ElCapitan4
 
0
4 juli 2019 om 16:03
Real krijgt de eerste weken ongelooflijk zware uitwedstrijden: Celta Valladolid (als Real's voorstel wordt goedgekeurd) Villarreal Sevilla Atleti Mallorca Barcelona Zijn toch 5/7 hele zware uitwedstrijden die je meteen krijgt. Pre Season is dan ook van zeer groot belang zodat alle aankopen kunnen wennen aan het team en aan elkaar. Kan zomaar dat Real veel punten verspeelt in de eerste weken.
 
Moyashi
 
0
4 juli 2019 om 19:39
Beter nu zware matches dan wanneer je 3 toernooien tegelijk moet strijden. volgens mij zijn eerste weken nog geen copa of cl matches, dus dan heb je alvast je zware matches gespeeld.
 
SergioRamosHM
 
1
4 juli 2019 om 17:48
Wil graag naar een uitwedstrijd van Real dit seizoen. Weet iemand of Bilbao een leuke plek is om naar toe te gaan? De leukere wedstrijden (sevilla, Betis en Valencia uit) zijn op rot periodes. Blijft 3 mei Bilbao uit over..
 
1899Siempre
 
2
4 juli 2019 om 19:57
Prima stadje. Niet vergelijkbaar met Sevilla of Valencia, maar zeker geen verkeerde plek om een par dagen door te brengen te. Mocht je het beu zijn kun je altijd nog de rest van Baskenland ontdekken. Daarnaast hebben ze een prachtig stadion en zit er tijdens de grote wedstrijden een erg goede sfeer.
 
SergioRamosHM
 
0
4 juli 2019 om 21:00
Thnx. Ga ik die proberen in te plannen.