Complete vernedering voor FK Krasnodar en ongelukkige Tonny Vilhena
Donderdag, 19 september 2019 om 20:48

Het Europa League-seizoen had voor FK Krasnodar niet slechter kunnen beginnen. Met Tonny Vilhena negentig minuten binnen de lijnen werden de Russen donderdagavond vernederd door FC Basel: 5-0. Vilhena deelde mee in de malaise: de middenvelder maakte in de tweede helft een eigen doelpunt. In de andere groepswedstrijd won Getafe met 1-0 van Trabzonspor.

Basel schakelde PSV nog uit in de derde voorronde van de Champions League en werd daarna zelf geëlimineerd door LASK Linz, waardoor men de Europa League instroomde. Voor Krasnodar was Olympiacos te sterk in de play-offs van de Champions League. Basel steekt binnen de eigen landsgrenzen in goede vorm en wist dat vast te houden tegen Krasnodar. Bij rust stond het al 2-0, door twee doelpunten van Kevin Bua.

De middenvelder had in de openingsfase plots een vrije doortocht na een dramatische inspeelpass van Aleksandr Martynovich en rondde beheerst af. Vijf minuten voor de onderbreking verdubbelde hij de marge: Bua werd gelanceerd door Valentin Stocker, dook op achter de verdediging van Krasnodar en wipte de bal over doelman Matvey Safonov. Kort na het begin van de tweede helft vuurde Luca Zuffi de 3-0 in de linkerhoek.

Het werd nog pijnlijker voor Krasnodar, en met name voor Vilhena. De van Feyenoord overgekomen mljoenenaankoop wilde een voorzet van Arthur Cabral tegenhouden met een uitgestoken been, nadat doelman Safonov al was gezien, maar schoot de bal daarmee in zijn eigen doel. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van invaller Noah Okafor, die vanbinnen het strafschopgebied de linkerhoek uitzocht.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
azchelsea
 
11
19 september 2019 om 21:23
En dan na te gaan dat ze Porto nog wel uitgeschakeld hebben in de CL-voorronde. Die hebben een beetje te vroeg gepiekt lijkt het.
 
Lesterr
 
6
19 september 2019 om 21:44
Dus toch niet zo gek dat PSV door Basel uitgeschakeld is...
 
Glory
 
18
19 september 2019 om 21:48
En dan heeft PSV Lask nog voor de boeg! Het absolute monster dat Basel uitschakelde.