Complimenten uit Rotterdam: 'De Jong een topper van de allergrootste orde'
Maandag, 15 oktober 2018 om 23:45

Frenkie de Jong wordt de laatste tijd bedolven onder complimenten en Rob Jacobs begrijpt wel waarom. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord zegt bij RTV Rijnmond dat de middenvelder van Ajax een grote toekomst wacht. Jacobs baseert zijn mening onder meer op de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Duitsland.

"Het is jammer dat hij geblesseerd is geweest, want Frenkie de Jong is echt een topper van de allergrootste orde", aldus de geboren Rotterdammer, die maandag zijn 75e verjaardag vierde. "Jammer genoeg komt hij bij die andere club (Ajax, red.) vandaan, waar wij (Feyenoord, red.) over twee weken tegen spelen. Dit is zo'n grootheid!"

Meer: Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK | Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

"Met de bal aan de voet kijkt hij in de rondte, hij raakt 'm nooit kwijt. Hij wil de bal altijd vooruit spelen." Jacobs constateert dat Oranje garen spint bij het spel van De Jong. "Iedereen moet meekomen, naar voren om afvallende ballen snel te veroveren. Hoe dichter bij elkaar, hoe makkelijker het dan wordt. Dat is ook het spel dat Ronald Koeman graag speelt."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
4
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
voetballi
 
39
15 oktober 2018 om 23:51
Het houdt maar niet op. Hoeveel veren zijn er nog over om in frenkie zijn ... te stoppen. Hoop echt dat frenkie zich niet gek laat maken en zelf wel weet dat hij nog nauwelijks iets gepresteerd heeft. En nog veel harder moet blijven werken. Anders wordt het net zoals alle andere voormalige zogenaamde toptalenten.
 
pro2312
 
22
15 oktober 2018 om 23:54
De club waar wij over 2 weken tegen moeten.. k dacht dat het alleen voor 'verstandsloze supporters' lastig was om Ajax bij naam te noemen.. Overigens zegt hij verder niets verkeerds maar in mijn ogen kan hij gewoon Ajax benoemen.
 
pro2312
 
6
15 oktober 2018 om 23:55
Wilde niet op jou reageren. Excuus. Je hebt wel gelijk trouwens, maar Frenkie is wel uitzonderlijk denk ik.
 
Skede
 
15
15 oktober 2018 om 23:57
Denk zelf eigenlijk dat het meer als een grapje gezegd is.
 
RUTGERRR
 
11
16 oktober 2018 om 00:20
Mhua het kan erger. Ik vind dit eigenlijk niet zo erg hoor, 020 zeggen is denk ik van een lager niveau
 
wve
 
2
16 oktober 2018 om 06:28
Het is raar dat ze het zo zeggen, maar het is ook gewoon rtv rijnmond. Dat niveau is geen rtl of publieke omroep.
 
Lee112
 
45
15 oktober 2018 om 23:55
Sjees hoevaak moet Frenkie zelf zeggen dat hij het oneens is met de slijmballen en zich er verder niks van aantrekt? Je doet alsof hij zweeft. Hij blijft gewoon down to earth en speelt zijn spelletje. Dit is een nuchtere jongen.
 
Skede
 
11
15 oktober 2018 om 23:56
Vind het zelf vooral opvallend dat er over de Jong zoveel lyrischer wordt gedaan dan over de Ligt. Ik vind de Ligt echt een wereldtalent waarvan je bijna met zekerheid kan zeggen dat die de wereldtop gaat halen. Ik blijf de Jong een groot talent vinden maar wel eentje die nog heel veel stappen moet zetten om aan de potentie te voldoen die hem nu wordt toegeschreven. Wat dat betreft zou je al deze artikelen eerder over de Ligt verwachten. Hoewel die natuurlijk ook niet onbesproken blijft haha.
 
Janta
 
10
16 oktober 2018 om 00:18
Je praat als een supporter maar niet als een voetballiefhebber.
 
RUTGERRR
 
4
16 oktober 2018 om 00:26
Hoezo? Ik ben het met hem eens hoor. Beide jongens laten enorm veel zien op het veld, maar naar mijn mening steekt De Ligt er toch echt bovenuit. Nou zullen ze beide nog wel een dipje krijgen, maar De Ligt oogt zo constant, Op afgelopen weekend een paar minuten na. Nou is het misschien ook oneerlijk om een middenvelder, die een foute pass kan en mag geven, te vergelijken met een verdediger die fungeert als een muur en geen fout mag maken, maar ook als je kijkt naar de volwassenheid van Mathijs zeg ik dat De Jong niet het grootste talent is dat we hebben. De Jong moet natuurlijk meer risico in zijn spel leggen, maar neemt naar mijn mening nog teveel domme risico's. Vooral het door dribbelen van hem vind ik soms wat te ver gaan. Leuk als het goed gaat maar als het fout gaat dan gaat het ook goed fout. Toegegeven, dat waren de wedstrijden waarin hij als CV speelde. De Jong is echter een stuk beter op te vangen door Ajax dan De Ligt. En ik ben weliswaar een supporter, maar zeg dit als voetballiefhebber..
 
Skede
 
4
16 oktober 2018 om 00:31
Mwoah. Weet ik niet. Ik vind de Jong een geweldige voetballer maar om aan de huidige verwachtingen te voldoen heeft hij nog wel een lange weg te gaan. Als ik vanuit het perspectief van het Nederlandse voetbal en met name het Nederlandse Elftal kijk dan vind ik de Ligt gewoon echt een speler waar we ontzettend trots op kunnen zijn en die we moeten koesteren. Die verdient mijns inziens de aandacht die de Jong krijgt. De Jong heeft voor mij namelijk nog veel meer te bewijzen dan de Ligt. In dat opzicht snap ik je opmerking met betrekking tot 'voetballiefhebber' ook niet helemaal want een verdediger is normaal gesproken geen fluwelen speler. Ik doel hierboven dan ook op talent en kwaliteit op basis van de positie waar ze spelen. De Ligt wordt bijna zeker een speler van wereldformaat. Bij de Jong is dat nog echt afwachten.
 
Orgullo
 
25
15 oktober 2018 om 23:54
Hij komt toch niet bij Ajax vandaan? Speelt er pas vanaf z'n 19e.Jammer ook dat hij nooit voor ons heeft gespeeld terwijl hij uit een Feyenoord familie komt en uit rijnmond komt. Maar goed, scouting was niet van hem overtuigd.
 
arsen(e)al
 
13
16 oktober 2018 om 00:44
18e, maar dat is een klein detail
 
RomanEmpire010
 
11
16 oktober 2018 om 01:28
De Feyenoord scouting laat het wel vaker afweten. Iedereen kon zien, zelfs op de leeftijd van 16/17, dat Frenkie een grote toekomst tegemoet gaat als hij zijn kop op de juiste plek heeft zitten. Deze jongen zou zo’n verademing zijn voor het spel van Feyenoord, maar wij scouten nog steeds liever spelers a la Toornstra, Immers, etc. zonder echte creativiteit en/of genialiteit. Zo liet Feyenoord ook Ziyech varen, want Immers moest op ‘10’ spelen en Ziyech mocht dan van de zijkant komen..
 
blackpool
 
1
16 oktober 2018 om 04:57
Sommige “bekende” Feyenoorders hier op VZ kunnen er ook wat van hoor. Zo las ik afgelopen zomer nog dat De Ligt van het niveau Swansea City was..
 
blackpool
 
3
16 oktober 2018 om 05:43
Arkel ligt toch niet in de Rijnmond? Zijn ouders vonden het nog te vroeg voor een stap naar een profclub. Een jaar later ging hij naar Willem II omdat hij dat zelf leuker en gezelliger vond.
 
Orgullo
 
1
16 oktober 2018 om 08:45
Zeker wel, het uiterlijke oostelijke puntje, maar het is nog Zuid Holland.
 
blackpool
 
0
16 oktober 2018 om 09:51
De hele provincie Zuid Holland behoort toch niet tot de Rijnmond? Arkel ligt 20 kilometer van Utrecht. Dat is een heel stuk dichterbij dan Rotterdam met ongeveer 40 kilometer. Lijkt mij dan logischer dat hij bij FC Utrecht was terechtgekomen. Zelfs Breda ligt nog dichter bij Arkel dan Rotterdam.
 
baradona
 
20
15 oktober 2018 om 23:56
Overdrijven is ook een vak .... redelijke eerste helft , en in de 2e helft was hij feitelijk onzichtbaar. Men papegaait elkaar maar na , het ziet er prachtig uit maar hoe vaak is hij dit seizoen bepalend geweest voor het score verloop van een wedstrijd ? Zijn rendement moet echt omhoog , en 15 meter rennen voor een pass van 5 meter oogt leuk , maar andersom is toch echt effectiever.
 
JJeroen
 
8
16 oktober 2018 om 00:20
Ik ben het met je eens dat er erg wordt overdreven, maar hij is sporadisch toch wel bepalend geweest. Misschien niet met assists of doelpunten, maar wel met voorassists of ballen veroveren op het middenveld en meteen naar voren spelen. Daarnaast vind ik ook dat hij af en toe nog te veel met de bal loopt, maar ik denk niet dat het altijd effectiever is om 5 meter te rennen en een pass te geven over 15 meter (soms natuurlijk wel). Frenkie de Jong is juist een speler die tegenstanders eerst voorbij loopt en dan een pass geeft. En met 5 meter lopen ben je vaak nog niet van die tegenstander af, dus is zo'n pass geven ook lastiger of zelfs onmogelijk zonder de bal in te leveren.
 
Jome
 
24
16 oktober 2018 om 00:30
Waarom moet bij iedere speler die voor de verdediging staat het rendement omhoog? Zoek anders even het rendement van Busquets op. Ik vind het zoeken naar gezeur. En mensen die over zijn lopen met de bal beginnen, hebben er al helemaal geen kijk op
 
arsen(e)al
 
11
16 oktober 2018 om 00:49
Alsof Barca erop vooruit gaat als Busquets zich meer gaat focussen op doelpunten maken? Of Real met Casemeiro, City met Fernandinho, Chelsea met Kante (al speelt hij sinds de komst van Jorginho nu hoger op het veld) en ga zo maar door. Ajax heeft genoeg spelers die een doelpunt of assist kunnen maken.
 
ajax073
 
8
16 oktober 2018 om 06:28
Het puntje rendement slaat natuurlijk nergens op. Het verhaal van teveel in dit geval ook niet. Wat dit betreft ben jezelf de papegaai net het... "Hij loopt teveel met de bal". Als je met de bal loopt zonder spelers te passeren dan ben je idd het spel aan het vertragen. Als je zoals de Jong als een speler voorbij rent dan moet er vanuit de volgende linie iemand instappen om hem op te vangen. Daardoor komt er dus een speler vrij te staan die dan kan worden ingespeeld
 
OlavDiemen
 
14
16 oktober 2018 om 03:23
Terecht dat er iedere dag een of zelfs meerdere artikelen over De Jong te lezen zijn op VZ, en dat er reeds duizenden veren in diens achterste zijn gestoken. Daarover klagen en over de Frenkiehype is Calimero’n.Het mooie van voetbal is dat er eens in de zoveel jaren een unieke diamant verschijnt. En poeeeh wat een geluk hebben wij als NL dat Frenkie op dit stukje aardkloot is geboren. En jaaah Nederlandse ‘fans’ zijn in zijn algemeenheid erg anti Ajax, terwijl Ajax een prachtige club is waar je als NL’er trots op mag zijn. Wereldwijd is Ajax, ondanks vele magere jaren, nog altijd een merk met enorm veel nostalgie en elan. Daarom terecht dat Frenkie daarom bij Ajax speelt, Ajax verdient dit ;-)Veel plezier met deze diamant en groet aan alle sportieve liefhebbers
 
Jeroenn_O
 
6
16 oktober 2018 om 07:54
Tja sommigen zien het inderdaad gewoon niet. Misschien zegt dat dan wel veel over jouw voetbal verstand. Ik zie het namelijk wel maar zoals jij praat kun je elke speler afzeiken. Misschien is een keer een hele wedstrijd kijken van Ajax. Je bent gewoon een slechte troll
 
Ronna
 
0
16 oktober 2018 om 10:52
@jayden2018 Heb jij alleen tegen duitsland gekeken? Wijnaldum speelt toch echt wel beter sinds hij met frenkie op het middenveld speelt, is bewezen tegen peru en tegen frankrijk. En je vriend de Roon was er toen niet