Francisco Conceição behoedt Portugal met goal in minuut 90+2 voor teleurstellende EK-start tegen stug Tsjechië
Dinsdag, 18 juni 2024 om 22:53

Francisco Conceiçao heeft Portugal dinsdag behoed voor een teleurstellende EK-start. De koud ingevallen voormalig Ajacied besliste de wedstrijd in minuut 90+2 in het voordeel van de Zuid-Europeanen. Het dappere Tsjechië, dat zelfs nog brutaal op voorsprong kwam, dolf het onderspit: 2-1.

Bondscoach Roberto Martínez liet uiteraard Cristiano Ronaldo in de punt van de aanval starten. De wereldspits begon zo aan zijn zesde EK met Portugal, een record. Hij werd geflankeerd door Rafael Leão en Bernardo Silva.

Op het middenveld was er plek voor Vitinha en Bruno Fernandes. Diogo Dalot, João Cancelo én Nuno Mendes startten alle drie bovendien. Feyenoorder Ondrej Lingr en ex-FC Twente en Ajax-aanvaller Vaclav Cérny begonnen aan de kant van de Tsjechen op de reservebank.

Een weinig enerverende eerste helft in Leipzig leidde er na 45 minuten toe dat de brilstand nog niet van het scorebord was geveegd. De Portugezen waren absoluut de beter ploeg, maar vertaalden het veldoverwicht niet in doelpunten.

Kansen daartoe waren er wel geweest. De Portugezen eindigden de eerste helft met 74% balbezit, negen kansen en twee schoten op doel. Zo kwam Leão een voetlengte tekort en zeilde een kopbal van Ronaldo rakelings naast. In het tweede bedrijf zochten de Portugezen gretig verder naar de openingstreffer.

In een ondertussen keihard regenend Leipzig deed Ronaldo zijn iconische passen achteruit om aan te leggen voor een vrije trap. De bal dwarrelde door het midden echter recht in de handen van doelman Jindrich Stanek.

De bal werd weggekopt door Pepe, maar Vladimir Coufal hield de aanval in leven. Hij legde terug op Provod, die van een meter of achttien de bal geweldig in één keer op de slof nam. Keeper Diogo Costa was kansloos en zag de bal via de linkerpaal in het net belanden: 0-1.

Lang konden de Tsjechen niet genieten van de voorsprong. Een behoorlijk onfortuinlijk eigen doelpunt bracht Portugal weer op gelijke hoogte. Vitinha zette de bal bij de tweede paal voor, waar Nuno Mendes de bal met een kopbal weer voor de goal bracht. Via een ongelukkige carambolage tussen Stanek, die de bal beter had kunnen verwerken, en Robin Hranec eindigde de bal in eigen doel: 1-1.

Portugal poogde nog de volle buit te pakken, maar moest oppassen voor de Tsjechen, die energiek oogden in de slotfase. Tomas Soucek schoof de bal zo tien minuten voor tijd rakelings naast. De Zuid-Europeanen dachten in de slotfase de overwinning alsnog te pakken.

Ronaldo kopte de bal na een hoge voorzet tegen de paal, waarna de ingevallen Diogo Jota de bal het lege net in wist te koppen. De 39-jarige Gouden Bal-winnaar had de bal in eerste instantie echter vanuit buitenspelpositie gekopt: geen goal. Maar tóch eindigden de Portugezen het duel winnend.

Na een demarrage van Pedro Neto zette hij de bal laag voor. Het leer bleef liggen, en Conceiçao was er als de kippen bij om de bal langs de al in de hoek gelegen Stanek te schieten en de Portugezen fans te laten ontploffen: 2-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:58
22:58
Turkije verslaat tiental Tsjechië en krijgt op papier gunstige achtste finale
36
   
22:56
22:56
Nederland speelt tegen Roemenië en heeft ook daarna in potentie gunstig schema
58
   
22:52
22:52
Oranje treft Roemenië na daverende stunt van Georgië tegen Portugal
89
   
21:43
21:43
Van Hooijdonk baalt: 'Van Basten richt pijlen al vijf jaar op hem, makkelijk'
35
   
21:26
21:26
Zeer ongunstige ontwikkeling voor Nederland in duel Tsjechië - Turkije
80
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (131)

 
Onside
 
66
18 juni 2024 om 22:56
Deze zege is zeker niet onverdiend, maar wat een cadeautjes uiteindelijk van Tsjechië.
 
Pesso-PSV
 
34
18 juni 2024 om 23:00
Portugal heeft hard voor moeten vechten en veel geluk gehad met de mazzel goal Toch wel een pluim voor Pépé en Ronaldo tot het einde gespeeld..
 
Afc88
 
3
19 juni 2024 om 07:31
Inderdaad netjes van de ‘oudjes’, wel niet zo slim om meteen geel te pakken in je eerste wedstrijd van het toernooi na het scoren van de winnende goal..
 
DNSDKR
 
8
18 juni 2024 om 23:05
Mooi voor Chico, was inderdaad een kado! Verder slechte wedstrijd. Tsjechië fysiek maar inspiratieloos, Portugal eigenlijk als een blind paard.
 
ApyroG
 
11
18 juni 2024 om 23:07
Overigens ook heel opvallend dat notabene Frankrijk en nu Portugal een eigen goal nodig hadden om de volle 3 punten te behalen. Hoe dan ook, heel leuk voor Chico dat hij die winnende goal mocht maken vanavond.
 
RicottoFC
 
1
19 juni 2024 om 15:13
Ach, geluk moet je hebben... bal van gakpo werd ook van richting veranderd.
 
IvanCampoRamos
 
49
18 juni 2024 om 22:56
Vanuit Turks oogpunt is het goed dat die winnende treffer voor Portugal nog is gevallen. Die wedstrijd tegen Tsjechië wordt al een hels karwei dan moet je er niet aan denken dat ze een punt pakken tegen de topfavoriet van de poule.
 
suddervleesch
 
9
19 juni 2024 om 08:31
Tsjechië is hier ook nog eens genaaid door de VAR. Semedo maakt vooraf aan de goal van conceicao een flinke overtreding op een middenvelder van Tsjechië. De VAR lijkt toch niet altijd consequent te zijn. De goal had moeten worden afgekeurd.
 
Troy010
 
1
19 juni 2024 om 10:21
Daar kan de VAR niet ingrijpen. Het spel lag namelijk stil tussen de goal en die overtreding. Wanneer het spel niet had stil gelegen had de VAR kunnen ingrijpen. Ongekend dat na een paar jaar VAR de regels nog steeds niet bekend zijn bij een aantal fans.
 
Linley
 
79
18 juni 2024 om 22:56
Dit was voor mij wel de lelijkste wedstrijd tot nu toe. Dat Tsjechie is saai, inspiratieloos en heeft geen enkele ambitie om aan te vallen. Geen idee wat ze op dit EK doen. En Portugal is wel echt overschatte eey. Ze spelen met op zijn minst 7 Frenkies op het veld. Te veel spelers die alleen maar bezig zijn met om hun eigen as dribbelen en draaien, of ballen te lang vasthoudend en waardeloze paasjes breed/achteruit geven.
 
WeAreAnfield
 
19
18 juni 2024 om 23:02
En ik heb ze verdorie nog wel als winnaars gepouled!!!
 
D.Pranjic
 
4
18 juni 2024 om 23:17
Nou kan ook zo toch. Wonnen het ek ook zonder te kunnen winnen binnen 90 min. Puur resultaat bij hun. Moet wel zeggen dat niet onder de indruk was van het veldspel. België en Nederland wisten nog tot legio aan enorme kansen te komen.
 
Martijn R
 
177
18 juni 2024 om 22:56
Eerst Mikautadze eerder vanavond, nu Conceicao. Ik was net aan het genieten van de zomerstop. Maar op deze manier wordt je toch linea recta weer behoorlijk pissig op hoe je club met dit soort jongens om is gegaan. "We hebben alleen maar slechte spelers gehaald." Ja, wel als je ze geen enkele kans geeft en na een handvol wedstrijden besluit met verlies te verkopen. Maar Hato mag het hele seizoen iedere wedstrijd fouten maken. Sutalo zal wel de volgende zijn die een goed EK draait om dan met zes miljoen verlies naar een Leverkussen te gaan ofzo..
 
afcarico
 
67
18 juni 2024 om 22:58
Het is echt om te janken. Hier precies hetzelfde gevoel helaas, wanbeleid ten top... ON: Mazzeltje voor Portugal, maar wel verdiend gewonnen.
 
EredivisieAjax
 
23
18 juni 2024 om 23:05
Conceicao heel ander geval dan Mikautadze. Laatstgenoemde mis je niks aan. Heeft 0 inspanning getoond om het hij Ajax te maken. Kwam niet fit op de club, was niet bereid Engels te leren en socialiseerde compleet niet. Heeft maanden alleen maar lopen wandelen en slenteren op de club. Die mis je niet. Conceicao wel te vroeg laten gaan. Liet niet bizar viel zijn bij Ajax. Maar toch, te vroeg laten gaan en überhaupt raar je laatste rechtsbuiten weg te doen.
 
Vegitosan
 
31
19 juni 2024 om 00:08
Haha hou op hoor, nou die je net alsof ie Ihattaren is.
 
bobson1982
 
16
18 juni 2024 om 22:58
Als Sutalo een goed EK draait, maak je er eerder zes miljoen winst op.
 
-NEC-
 
2
19 juni 2024 om 00:09
Je zult zien dat de verkochte spelers gaan presteren en de huidige Ajax spelers dat niet doen… Ligt niet perse aan Ajax. Maar die jongens die weg zijn gegaan hebben ook gewoon nog wel een prima seizoen gedraaid. De Ajax spelers zitten in een andere flow…
 
Dramatisch
 
0
19 juni 2024 om 07:20
Hahha we beginnen volgend seizoen weer op 0 maar grappig om te zien dat je denkt dat Ajax weer zo gaat presteren
 
TILBURG013
 
0
19 juni 2024 om 09:41
Nou veel succes. Zou me niet verbazen als Kroatië er in de groepsfase eruit ligt met zo’n koekenbakker achterin
 
Suc6Magnet
 
26
18 juni 2024 om 22:59
On topic: wat vond je van Portugal en Tsjechie?
 
Martijn R
 
16
18 juni 2024 om 23:03
Echt een ongelooflijke zaadwedstrijd. Tsjechië prima spelend naar hun mogelijkheden. Portugal ver onder hun kunnen. Vooraf was men het er op live meepraten niet mee eens. Maar ik zou die Ronaldo enkel nog gebruiken voor het laatste half uur. En het eerste uur echt voor iets meer dynamiek kiezen met een Jota of Felix. Dan zie ik ze het EK zomaar winnen.
 
McMulenga
 
15
18 juni 2024 om 23:49
Maar dat gaat niet gebeuren. Ronaldo is al een jaar of 10 de echte bondscoach en zet zichzelf als eerste op het formulier.
 
ApyroG
 
29
18 juni 2024 om 23:01
Ik heb al vaker gezegd dat Chico gewoon Ajax waardig was, maar werd toen voor gek verklaard door vele mensen hier. Constant het antwoord dat hij alleen dreiging heeft en gewoon niet het niveau heeft. Als je hem vaker hebt zien spelen, op die paar invalbeurten na die hij kreeg bij Ajax, dan kon je gewoon zien dat die jongen echt wel goed is. Overigens gewoon heel mooi dat juist hij die winnende goal maakt voor Portugal. Edit: De reactie direct onder mij is een goed voorbeeld van wat ik dus net aangaf.
 
IronManUtd
 
6
18 juni 2024 om 23:11
ApyroG toch las ik bij die post over zijn transfer toch ook wel veel berichten die meer aan jou kant zaten. Maar het is eigenlijk wel bizar dat een paar van je betere spelers dit seizoen de verhuurde (en inmiddels verkochte) waren. Al weten we natuurlijk nooit hoe ze bij dit ajax gespeeld zouden hebben.
 
mickey12
 
13
18 juni 2024 om 23:01
Dit is wel een beetje makkelijk he. Concecaio was heel dreigend maar zn rendement was 0.0. Dat was gewoon bedroevend en in het voetbal gaat het uiteindelijk om goals en assists. En nu komt er toevallig een bal bij hem die hij binnenschiet en dan had hij bij wel gered? Ajax is dom geweest om geen enkele rechtsbuiten te houden, maar laten we stoppen alles wat ajax heeft gedaan af te keuren. Zo een mikaautadze ook. Speelde onder andere basis tegen fortuna en hercules uit en dat was gewoon diep bedroevend.
 
ApyroG
 
12
18 juni 2024 om 23:05
@mickey12 Op basis van die invalbeurten die hij kreeg misschien wel ja. Maar die jongen kreeg gewoon totaal geen vertrouwen van de technische staf. Daarbij moest hij het doen met invalbeurten. Als je hem vaker hebt zien spelen (ook bij Jong Ajax), dan kon je gewoon zien dat die jongen echt wel Ajax waardig was en zeker weten goed kon voetballen. Zonder vertrouwen vaart niemand wel in het voetbal. Dat zie je ook bij Mikautadze nu terug.
 
mickey12
 
1
18 juni 2024 om 23:14
Dat is nog steeds de vraag of mikautadze en concecaio ajax waardig zijn. Dan mag je wel iets meer laten zien bij ajax toendertijd.
 
PirZola
 
5
18 juni 2024 om 23:02
Je gaat conceicao hierop toch niet beoordelen? (Zowel goed/slecht) Tuurlijk leuk voor hem dat hij de winnende scoort en die bal goed raakt maar hij heeft werkelijk ook maar 1 bal geraakt..en bovendien ging er een blunder vd scheids aan vooraf.
 
Martijn R
 
10
18 juni 2024 om 23:05
Volgens mij heeft hij het ook best goed gedaan bij Porto het gehele seizoen.. Dit is gewoon extra zout in de wonden. Je hebt het over beoordelen, maar waarom beoordelen we in Amsterdam zo'n talent wél op een half seizoen (waarin hij overigens genoeg talent liet zien).
 
Yoda
 
4
18 juni 2024 om 23:10
Als je m niet beoordeelt over deze wedstrijd, maar het gehele seizoen dan is hij nog veel beter eigenlijk
 
PirZola
 
1
18 juni 2024 om 23:12
Oh sorry ik dacht je bedoelde obv deze wedstrijd. Daarom meer de opmerking over 1 bal geraakt en die zou eigenlijk iedereen wel hebben gemaakt. Heeft inderdaad bij Porto goed gedaan 2de seizoenshelft en veel gespeeld Dan is je opmerking logisch dat hij sowieso meer kans had mogen krijgen.
 
Zanazanyan
 
25
18 juni 2024 om 23:02
Vergeet Marin gisteren niet.. en Wöber. ??
 
Damsterdam
 
13
18 juni 2024 om 23:03
Straks gaat Grillitsch ook nog scoren
 
memphisdepay
 
1
18 juni 2024 om 23:03
Wat heeft hij bij Leverkussen te zoeken. Ajax draait gewoon niet wat de prestaties van die spelers kan beïnvloeden. Maar Conceicao en Mikautatdze hadden ook gewoon pech met concurrentie. Vind ik wel een ander verhaal dan Sutalo die nagenoeg alles heeft gespeeld en hij ook geen jonkie is zoals die andere spelers wel zijn.
 
Musi26
 
5
19 juni 2024 om 00:15
Je weet hoe oud Sutalo is? Is gewoon een jonge jongen die voor het eerst in het buitenland is. Daarnaast was hij ook niet zo slecht als de meeste denken. 80% waar hij de schuld kreeg kwam bij iemand anders vandaan. Grotendeels Hato.
 
Booya_410
 
2
18 juni 2024 om 23:14
Haha stel je niet aan. Conceicao heeft niets bij Ajax te zoeken. Zelfs niet nu hij van 3 meter van de doellijn de bal voor zijn voeten krijgt. Mikautadze idem. Of ben je vergeten hoe hij tegen Hercules over het veld sjokte ??
 
pascalv99
 
1
18 juni 2024 om 23:29
Die Mikautadze heeft niet heel veel kansen gehad, maar die kansen die hij kreeg heeft ook werkelijk niets laten zien. Of in ieder geval heel weinig.. Conceivao begin best prima, maar zwakte wel heel erg af.
 
BierPens
 
2
18 juni 2024 om 23:50
Er zaten blijkbaar nog wat laatste druppels in de gifbeker ??
 
Arends
 
0
19 juni 2024 om 07:34
Mikautadze zou niks zijn geworden, mist taal en inzit. Maar de Portugees , ja, die is snel door Ajax en supporters afgeschreven. Hetzelfde gebeurd nu met onze huidige nummer 11. Geef ze de tijd en kans.
 
Kotika
 
17
18 juni 2024 om 22:56
Lucky Portugal. Wat dat betreft lijkt deze wedstrijd op een copy van Polen - Nederland. Tsjechië niks te vertellen in het eerste uur en kruipt daarna uit de schulp, en Portugal dat met een supersub toeslaat in het slot van de wedstrijd.
 
maxpayne
 
29
18 juni 2024 om 23:00
Portugal was de hele wedstrind dominant en had veel eerder moeten scoren. Dus vind lucky Portugal overdreven.
 
myvision
 
22
18 juni 2024 om 22:57
De gifbeker van Ajax gaat maar niet leeg he ? Mooi voor die jongen en voor m'n weddenschappen, maar nooit begrepen hoe m'n club met hem is omgegaan.
 
Booya_410
 
8
18 juni 2024 om 23:15
Wat heeft een intikker in hemelsnaam met Ajax te maken? Hij is al even weg he…
 
myvision
 
3
18 juni 2024 om 23:27
Nou, kijk de reacties hier maar op na. Denk dat het de gemoederen nogal bezig houdt he Fijne avond.
 
ApyroG
 
2
18 juni 2024 om 23:39
@booya_410 Chico heeft gewoon een heel goed seizoen achter de rug bij Porto. Dus het gaat echt niet alleen om die intikker. Die intikker maakt het juist makkelijker om erover te praten. Het zou mij echt totaal niets verbazen als hij dit eindtoernooi nog een assist of goaltje bij prikt.
 
Blaugrana1899
 
9
18 juni 2024 om 22:57
De eerste ronde zit erop deze poulefase, van de mogelijke kanshebbers op de titel hebben Duitsland en Spanje denk ik op mij de meeste indruk gemaakt al moeten zij het natuurlijk ook nog wel even laten zien tegen de grote landen, van Portugal had ik echt wel wat meer verwacht vanavond het eindeloos doortikken en een berg met kansen om een goal te maken blijft voor hun niet goed gaan maar goed alle landen willen natuurlijk nu de nodige punten pakken om door te gaan en daarna te knallen
 
RedondoNo5
 
8
18 juni 2024 om 23:03
Spanje en Duitsland hebben inderdaad het meeste indruk gemaakt. De winst tegen Kroatië was wel het meest indrukwekkend. De Duitsers stonden tegen een erg zwak Schotland. Dus ondanks het goede spel is het nog even zien wat ze de tweede wedstrijd laten zien. Aanvallend vind ik Oranje ook wel goed hoor, maar het middenveld is een zwaar zorgenkindje waardoor we verdedigend in de problemen komen ook al hebben we wereldtop achterin.
 
JesseK19
 
16
18 juni 2024 om 22:57
Wat zonde zeg. Had t de Tsjechen wel gegund (en de Portugezen vooral niet)
 
KingB
 
14
18 juni 2024 om 22:57
Ajax heeft al 20 miljoen misgelopen door die koopopties in die huurcontracten!!
 
IronManUtd
 
4
18 juni 2024 om 23:16
KingB ja maar kan natuurlijk zijn dat ze ze anders niet verhuurd kregen.
 
FALCAO9
 
21
18 juni 2024 om 22:57
Vitinha is echt van wereldklasse, veel beter dan alles wat bij Nl op het middenveld loopt.
 
RedondoNo5
 
16
18 juni 2024 om 22:59
Te makkelijk. Onze verdedigers zijn weer beter dan alles wat er bij Portugal loopt. Wat is je punt? Vitinha is inderdaad een topper. Daar zijn we het over eens.
 
Lierse1997
 
25
18 juni 2024 om 23:01
Ruben dias staat gewoon in de basis bij oranje hoor.
 
Kid Ink
 
14
18 juni 2024 om 23:01
Ik vind Dias anders minimaal gelijkwaardig aan van Dijk, Pepe blijft ook een enorme baas nog steeds en Portugal beschikt ook over prima backs.
 
realmadrid84
 
6
18 juni 2024 om 23:03
Rendondono5 jaa blijkbaar heeft nederlands elftal elke keer betere verdedigers en elke keer wanneer ze tegen portugal moeten verliezen??
 
Lexxy
 
3
18 juni 2024 om 23:27
Want Ruben Dias is een prutser eerste klas en heeft volledig per toeval de verdediging van City op orde gebracht. En Pepe heeft nooit wat gepresteerd in z'n leven. Antonio Silva is ook een middelmatig talentje.
 
RedondoNo5
 
0
19 juni 2024 om 09:26
@realmadrid84, er zit geen logica in je denkwijze. Dus als je de beste verdedigers ter wereld heb kan je niet verliezen?
 
Damsterdam
 
6
18 juni 2024 om 22:59
Vond je? Vond hem echt heel vertragend vandaag. Mooie speelstijl, maar had overal 3-4 balcontacten teveel voor nodig
 
Cipollini
 
8
18 juni 2024 om 23:14
Even het Nederlandse middenveld er aan de haren bijslepen om reacties uit te lokken. Beetje zielig
 
FALCAO9
 
1
18 juni 2024 om 23:45
Is toch logisch dat we het bij dit EK dan ook over Nederland hebben. Het valt me gewoon op dat Nederland niet zo een dominante speler op het middenveld heeft.
 
RedondoNo5
 
1
19 juni 2024 om 09:25
joh het middenveld is mega verzwakt door alle blessures. Is iedereen fit dan kunnen we prima het gevecht op het middenveld aan. Nu niet.
 
LMTG
 
10
18 juni 2024 om 23:20
Vitinha is een technisch begaafde speler met af en toe mooie steekpassen. Maar helaas acteert hij te vaak als postbode. Teveel balcontacten en vaak gedribbel in de breedte; doe mij maar een Schouten met veel 1 x raken en vaak vooruit!
 
LucasAndersen
 
14
18 juni 2024 om 22:57
Conceicao en mikautatze die scoren vandaag ??
 
Smatske
 
3
18 juni 2024 om 22:57
Best een aardig team dat Portugal. Met een fatsoenlijke spits had ik ze nog best een goede kans gegeven!
 
realmadrid84
 
2
18 juni 2024 om 23:00
Ik denk het ook , ramos moet gewoon opgesteld worden die staat in de basis bij psg die scoort meer dan mbappe
 
R.Baggi0.10
 
7
18 juni 2024 om 23:16
Die loopt er toch ook met cr7? De man maakt loopacties, is kopsterk en doelgericht wat wil je nog meer bij een spits?
 
nederland79
 
11
18 juni 2024 om 23:20
@rbaggio goals bijvoorkeur ??
 
NationsFC
 
50
18 juni 2024 om 22:57
Portugal mag wel een bosje bloemen naar de scheids sturen. Wat wordt Tsjechië beroofd van een punt in de laatste minuten zeg.
 
NoNameBoy
 
4
18 juni 2024 om 23:09
Puike wedstrijd van de scheids. Veel kleine overtredingen door laten gaan. Portugal verdiende het om te winnen. Ze speelden weliswaar veel te traag maar toch wel in de tweede helft genoeg gecreëerd om te scoren. Denk toch dat ze met een 4-3-3 opstelling moeten spelen. Zorgt veel meer voor diepgang wat Portugal echt miste deze wedstrijd. Er stonden veel te weinig man in de 16 en met die lange fysieke spelers kan Ronaldo niet veel klaarspelen. Forçaaaaaaa
 
anyone
 
9
18 juni 2024 om 23:24
Goal komt idd nadat er geen vrije trap gegeven werd aan Tsjechië
 
FCTLeon
 
45
18 juni 2024 om 22:57
Wow wat zuur voor Tsjechië. Verdienen een vrije trap, wordt niet gefloten en 20 sec later krijgen ze de 2-1 tegen...
 
RedondoNo5
 
37
18 juni 2024 om 22:57
Zuur voor Tsjechie. Moeten een vrije trap krijgen en vervolgens scoort Portugal de winnende. Portugal overtuigd overigens niet. Teveel spelmakers die alleen maar rondpassen.
 
Damsterdam
 
19
18 juni 2024 om 22:58
Zijn de spelers van Portugal geïnstrueerd om bij elke gevaarlijke aanval te kijken waar Ronaldo staat ofzo? Zo vaak konden ze zelf en werd de aanval daardoor verpest.
 
ForzaRomale
 
4
18 juni 2024 om 22:58
Wel verdiend. Sterk verdedigd. Aanvallend moet het echt beter.
 
ModricMagic
 
3
18 juni 2024 om 22:58
Conceicao doet het met zijn allereerste balcontact! Wat een moment voor hem. Zijn debuut maken op een eindtoernooi en dan de winnende maken! Portugal verdient gewonnen maar het moest van ver komen. Tweede helft was een hele leuke helft. Zeker na die 0-1 van Tsjechiã« kwam de wedstrijd tot leven. Diezelfde Tsjechen gaven ook wel cadeautjes weg zeg. Die 1-1 gaven ze al heel knullig weg met die eigen doelpunt en dan gebeurt hetzelfde bij die 2-1 waarbij die speler hem heel onhandig probeert weg te schieten. Leuk EK tot nu toe tijdens deze eerste speelronde. Kan niet wachten tot de 2e!
 
PirZola
 
2
18 juni 2024 om 23:08
Bij die 2-1 stuiterde de bal opeens op, zo leek het, door een polletje waardoor die gek bij die verdediger tussen de benen plots kwam. Vond eerst ook een blunder maar in herhaling zag je dat hij er toch niks aan kon doen. Erg zuur voor Tsjechië.
 
ADRO
 
28
18 juni 2024 om 22:58
Zo dan heb je het goed voor elkaar als Tsjechië en dan word je genaaid in de verlenging. Overduidelijke overtreding op de zijkant word niet gegeven en daaruit valt de goal. Portugal verder niet bijzonder. Ronaldo een sta in de weg voor derest
 
CimBomBala
 
11
18 juni 2024 om 22:58
Dit is zuur voor Tsjechie want die speelden veel beter dan die Portugezen.
 
LeidseHood
 
2
18 juni 2024 om 22:58
Terecht natuurlijk. Tsjechië bracht te weinig en wilde niet. Ze hadden meer moeten pompen of verzuipen. Nu was het net niet en dat werd bijna beloond, wat de wedstrijd spannend maakte, maar toch wel terecht dat Portugal 'm dan pakt.
 
MjS1980
 
44
18 juni 2024 om 22:58
De 2-1 mag zo op het conto van de scheids. Wat een giga blunder op dit niveau
 
hoogdrukzetten
 
43
18 juni 2024 om 22:58
Wat een dikke schande deze arbiter!! Opzichtige harde overtreding onbestraft laten en dan maakt Portugal met de bal die zij nooit mochten hebben de 2-1 serieus misselijk makend.
 
YNWA001
 
31
18 juni 2024 om 22:59
Gestolen overwinning van Portugal. Tsjechië had een vrije tap moeten krijgen vóór de goal van conceinçao. Maarja de scheidsrechter zag die klap van semedo niet op die Tsjechische speler.
 
Migi
 
36
18 juni 2024 om 22:59
Wat een lucky goals zeg. En die 2e na een zeer overduidelijke niet gegeven vrije trap. Zolang die coach het hele team vertelt dat ze alleen naar Ronaldo mogen passen gaan ze er net als 2 jaar geleden vroeg uit.
 
R.Baggi0.10
 
11
18 juni 2024 om 23:18
Zuur hoor Migi. Portugal was overduidelijk de bovenliggende partij. Ja de 2 goals waren gelukkig, de anderen kansen die gemist werden kan ja af doen als pech. Daarbij zie je wat je wil zien. Ronaldo speelde gewoon in t team belang en de bal ging net zo vaak niet naar hem als wel. Portugal gaat nog ver komen.
 
Migi
 
16
18 juni 2024 om 23:26
Welk deel is zuur? Het waren 2 lucky goals en het was een duidelijke vrije trap voor de 2-1. Ik heb verder niets met Tsjechie dus het maakt mij verder niet uit hoor.
 
Tijger-wit
 
9
18 juni 2024 om 22:59
Net goed voor die laffe coach van Tsjechië. Die heeft ons kijkers gewoon een uur naar niets laten kijken. Portugal had erg veel mazzel met de goals. Maar als je tegen zo'n team speelt ,wat er helemaal geen wedstrijd van wil maken kan ik er weinig medelijden mee hebben.
 
Ebegumeci23
 
27
18 juni 2024 om 22:59
Scheids mag per direct zijn biezen pakken , wat een afschuwelijke fout. Vooraf het doelpunt werd een overduidelijke overtreding gemaakt. Als Turkije achterin iets stabieler is, zie ik ze dit Portugal wel verslaan, evenals Tsjechië. Hebben toch met Yildiz, Arda, Kokcu, en Hakan veel meer dynamiek
 
krovikan
 
8
18 juni 2024 om 23:07
Ik vond de Turkse verdediging bij tijd en wijle gatenkaas, en Turkije had eigenlijk ook de goal tegen moeten krijgen maar scoren net als Portugal zelf in de laatste seconde met meer geluk dan wijsheid. Dus nee ik geloof daar echt helemaal niks van.
 
Emz01
 
2
19 juni 2024 om 02:18
Hij zegt toch ook “als Turkije achterin iets stabieler is”? Turkije scoorde in de laatste seconde trouwens de 3-1. Ook zonder die goal had Turkije dus gewonnen
 
Cas94
 
5
18 juni 2024 om 23:01
Echt ongekend dat Ajax Chico en Mikautadze in de selectie had en er zo mee om is gegaan. Twee spelers waarvan Stevie Wonder zelfs de kwaliteit ziet, we een paar jaar plezier van hadden kunnen hebben en er daarna flink op hadden kunnen cashen. Eeuwig zonde.
 
Captain Marvel
 
10
18 juni 2024 om 23:01
Jammer. Had de Tsjechen het wel gegund.. ik gun de portugezen niks sinds 2004/2006 haha
 
somagunner
 
12
18 juni 2024 om 23:01
Had wel meer verwacht van Leao. Heel weinig rendement en vroegtijdig gewisseld. Ik zie liever op zijn plek Neto. Hij viel goed in. Bernardo Silva onzichtbaar. Valt me vaker op dat de spelers van Guardiola niet echt aarden in hun eigen nationale elftal. Zelfs De Bruyne is geen held voor België. Waarschijnlijk is elk stukje creativiteit eruit gezogen. Portugal gaat nog ver komen denk ik. Hebben naar mijn mening misschien wel de beste selectie in balans. Nergens hebben zij een zwakke schakel. Zelfs op de backs niet of qua aanvallers en middenvelders.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 10:13
De Bruyne moet ook te veel vanaf komen. Die heeft spelers als Onana & Mangala achter zich, kom op zeg. En op de back een buitenspeler met Carrasco.... Alle creativiteit moet gewoon vanuit KdB komen. Hij moet bijna de bal komen halen als CVM en hem als CAM vervolgens voorgeven op Lukaku.... Doku is gevaarlijk, maar vooralsnog op de verkeerde plekken... Leao was matig inderdaad, al had hij zomaar kunnen scoren en als er gewoon bezetting voor de goal was ook minstens 1 assist kunnen hebben.... Ik zie ook liever Neto of Jota spelen overigens. Veel directere spelers & daarnaast ook met meer rendement... Bernardo onzichtbaar inderdaad, maar ik zie die graag op rechts spelen.
 
somagunner
 
1
19 juni 2024 om 13:26
@Glenn Ik ben het met je eens dat het bij België anders voetballen is voor De Bruyne. Maar hij haalt simpel gezegd het niveau niet wat ie bij City wel aantoont. In het verleden werd weleens gezegd dat Hazard de grote man is bij België en niet De Bruyne.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 14:20
Hij haalt dat niveau ook deels niet door zijn ploeggenoten hé. Het is makkelijker voetballen met Haaland dan met Lukaku. En ook makkelijker met de rest van City
 
Damsterdam
 
0
19 juni 2024 om 10:27
Oprechte vraag @somagunner. Kijk jij voetbal om te genieten of heb je bij elke wedstrijd een agenda? Akanji, Dias, Stones, de Bruyne en Ake speelden namelijk allemaal gewoon een uitstekende wedstrijd.
 
somagunner
 
1
19 juni 2024 om 14:23
@Damsterdam Ik kijk altijd om te genieten en soms zit er een agenda bij. Zoals hopen dat de tegenstander verliest. De Bruyne speelde helemaal niet uitstekend vond ik. Had een paar leuke ballen maar soms vrij onzichtbaar. De verdedigers van City doen het beter maar dat was mijn stelling niet. Zij hebben geen last van creativiteit zoals je dat wel ziet bij Foden, De Bruyne en gister bij Bernardo Silva. Rodri haalt dezelfde passing stats ook niet bij Spanje die hij wel haalde bij City. Daar zit het probleem.
 
The Mariner
 
3
18 juni 2024 om 23:01
Portugal en Frankrijk nog weinig indrukwekkend. Spanje, Duitsland en Italie favoriet voor mij.
 
FCTLeon
 
1
19 juni 2024 om 07:54
Duitsland maakt by far de beste indruk in de 1e wedstrijd. Spanje wint geflatteerd van Kroatië en Italië heeft moeite met het kleine Albanië. Uiteindelijk zal het tussen duitsland en Frankrijk gaan.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 10:11
Duitsland maakte misschien de meeste indruk ja, maar Schotland was ook wel onthutsend zwak zeg. Volgens mij heb ik nog niet veel slechtere teams gezien. Ja, Tsjechië komt in de buurt, maar die hebben defensief in ieder geval nog stabiliteit laten zien op de 2 flaters na...
 
JJUnited
 
2
18 juni 2024 om 23:01
Geen lekkere dag als Ajacied zijnde, maar dit gun je die jongen zo erg. Heeft bij Porto wel het vertrouwen gekregen en heeft daardoor met Ronaldo op het veld kunnen staan.
 
Meliora
 
3
18 juni 2024 om 23:02
Zuur voor Tsjechiã«, maar die hebben het overgrote deel van de wedstrijd niet eens een poging gedaan tot voetballen. Wel geschrokken van hoe tandeloos Portugal speelde. Zoveel individuele kwaliteit, maar bijna niemand die een gevaarlijke actie maakt. Alleen maar de bal rondspelen op een tempo waar Tsjechiã« totaal geen moeite mee had. De spaarzame keren dan Portugal even versnelde kwamen ze er ook best goed doorheen, maar die momenten waren op een hand te tellen. Zonde. Wel respect voor Pepe. Voor mijn gevoel is die al jarenlang klaar maar iedere keer als ik op een eindtoernooi naar Portugal kijk staat die gewoon nog altijd in de basis. Ben nooit fan van hem geweest als voetballer, maar op je 41ste op dit niveau in de basis spelen is een prestatie van formaat.
 
NielsGeerligs
 
2
18 juni 2024 om 23:03
Voor dit Portugal hoeft niemand bang te zijn. Topfavoriet my ass...gewoon goede namen die een matig team maken. Zelfde laken een pak met de ander "topfavorieten" Frankrijk en Engeland. Misschien dat één van hen per abuis nog een halve finale haalt, maar het is bijzonder matig.
 
edwinus10
 
3
18 juni 2024 om 23:06
Wie gaan de halve finale dan wel halen?
 
NielsGeerligs
 
2
18 juni 2024 om 23:55
Duitsland, Spanje zeker. Misschien een verrassing zoals een Oostenrijk, Nederland of een Italië. En misschien wel 1 van die Fifa landen met die fantastische individuele spelers en hun visieloze coaches.
 
miki1959
 
4
18 juni 2024 om 23:03
Goh wie had dat verwacht. Mikautadze en Conceicao worden weggestuurd bij Ajax omdat de club niet voor het eerst spelers veel te snel afschrijft. En nu scoren ze allebei op het WK. Dat vind ik toch wel mooi. Met name het feit dat Conceicao gewoon opgeroepen wordt voor Portugal toont aan dat hij echt wel goed genoeg is. Portugal heeft namelijk spelers genoeg om uit te kiezen. Maar ze mogen van mij gerust blijven volhouden dat Conceicao niet het niveau voor Ajax heeft
 
visca el barca
 
1
18 juni 2024 om 23:03
Ik heb niet gekeken. Hoe was Ronaldo ?
 
hemen-lowek
 
10
18 juni 2024 om 23:09
Kreeg niet echt goede ballen van zijn medespelers, want de eindpasses waren gewoon matig. 2/3 schoten op doel en een mooie actie gecreëerd, verder niet opvallend
 
hemen-lowek
 
0
18 juni 2024 om 23:04
Na Frankrijk en Engeland valt ook Portugal tegen. Je verwacht meer van deze 3 landen gezien zij op papier de beste teams hebben van het EK. Het spel was niet per se slecht want ze creëren zeker kansen en zijn op 2 x na niet in de problemen gekomen, maar voorin komen ze tekort bij het geven van de eindpass en bij het afmaken. Met zulke spelers moeten ze veel meer laten zien de komende wedstrijden… Vitinha was voor mij de MOTM
 
LetsGoTurkiye
 
6
18 juni 2024 om 23:09
Ik denk dat deze ploegen er wel later in komen en pas na de poule pieken. Ik kan me nog een poule herinneren waar Portugal bijna niet doorkwam en later het EK wonnen. Ik kan me ook herinneren dat Frankrijk het ooit moeilijk had met Australië en Denemarken om alleen maar later het WK te winnen met 4-2.
 
hemen-lowek
 
1
18 juni 2024 om 23:12
Dat is meestal zo inderdaad. Je hoopt dat ze direct wat moois neerzetten, net zoals Duitsland en Spanje bijvoorbeeld. Denk zelf dat Portugal het meeste gaat pieken
 
LetsGoTurkiye
 
0
18 juni 2024 om 23:33
Ik heb in het verleden weleens meegemaakt dat Nederland bijvoorbeeld de eerste 2 of 3 wedstrijden wonnen met goed voetbal, alleen maar om er kort daarna uit te gaan tegen Rusland of Tsjechië. Ik denk dat in zo'n toernooi komen en de chemie vinden meestal een paar wedstrijden duurt. Zeker voor dit soort landen met zulke selecties, die kunnen zo hier en daar nog een speler wisselen die beter in vorm is.
 
krovikan
 
11
18 juni 2024 om 23:05
Wat een ongelooflijke flater van de scheids en zijn assistent om die vrije trap te missen, en natuurlijk valt hij dan vrijwel gelijk daarna in het net van Tsjechië. Dat was in die zin wel diefstal al waren de Tsjechen niet echt aan het voetballen geweest.
 
TomasDerksen
 
8
18 juni 2024 om 23:07
Portugal wel beter, maar uiteindelijk wordt Tsjechie gewoon bestolen. Schandalig, en dat op een EK. VAR zou moeten ingrijpen op dit soort momenten.
 
LFC996
 
11
18 juni 2024 om 23:07
Tsjechië had op het eind gewoon een vrije trap moeten krijgen.
 
LeukSpelletje
 
6
18 juni 2024 om 23:07
3 dingen zijn gegarandeerd in het leven. 1. Je gaat dood, 2. Je betaalt belasting en 3. Het is altijd Portugal die op zulke lelijke manieren wint. Het is natuurlijk niet onverdiend dat ze hier winnen maar de manier waarop is, laten we het zo zeggen, op z'n Portugees. Het feit is dat Tsjechië een vrije trap moest hebben en omdat daaruit het doelpunt werd gemaakt, zegt alles wat je moet weten. Was Tsjechië zo goed? Nee ze verdedigde erg goed maar aan de bal was vrij matig. Maar toch hadden ze naar mijn mening een punt verdiend, alleen al op wilskracht. Portugal speelde eigenlijk ook erg matig en hebben vandaag gewonnen door twee cadeautjes (niks nieuws). Maargoed ik denk dat ze nog wel een kluif gaan hebben aan Turkije en Georgië. Die waren alleen al aan de bal een stuk sterker dan de Tsjechen.
 
ericvanloo
 
1
18 juni 2024 om 23:09
Uiteindelijk een terechte overwinning maar niet overtuigend en weer veel van hetzelfde als het gaat om Portugal, al had het niks uitgemaakt mocht Portugal hier punten hebben verspeeld, het is haast onmogelijk om niet door te gaan in de groepsfase,
 
s2ci
 
7
18 juni 2024 om 23:14
Met Ronaldo kan je echt niet meer starten hoor, voegt niks meer toe en je speelt met een man minder. Fernando santos had toch gelijk om hem als supersub te gebruiken tijdens het WK 2022. Niet meer om aan te zien hoe slecht hij is en hoe erg hij aan het aftakelen is.
 
LetsGoTurkiye
 
2
18 juni 2024 om 23:29
Ik bekijk dit allemaal van Turks perspectief en de grooste kansen om door te gaan. Stiekem hoopte ik op een overwinning voor Portugal. Ik denk dat het lastig wordt voor Turkije om punten te halen tegen Portugal. Met een verlies tegen Portugal en als Tsjechië wint van Georgie dan treffen beiden elkaar in de laatste wedstrijd met 3 punten en ik denk een soortgelijk doelsaldo. Dan kunnen we ons eventueel plaatsen met 6 punten of 4 punten bij een gelijkspel en een DS van + 1 of 2
 
jomar3
 
1
18 juni 2024 om 23:32
Beetje gelukkig hoe de doelpunten vielen voor Portugal, maar ik vind het mooi dat het anti voetbal van die Tjechen niet is beloond. De tandjes wat speelden zij matig zeg, op een paar leuke uitbraakjes naar waar toevallig dan ook die goal nog uit valt. Portugal erg slordig in de eindfase, ook vanaf de vleugels veel dom balverlies en vreemde keuzes. Benieuwd of ze gaan groeien in het toernooi na deze opsteker.
 
PesoFGM
 
0
18 juni 2024 om 23:40
Pedro Neto in 1 minuut meer laten zien dan leao in de rest van de wedstrijd
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 10:08
Niet helemaal mee eens. Leao was niet top, maar hij was een paar keer goed erlangs, maar toen was er wederom geen bezetting voor de goal... Kan hij ook niet veel aan doen. En hij kwam een teenlengte te kort op de bal van Bruno. Alleen die schwalbe was zielig. Wel eens dat Neto enorm goed inviel en aantoont een goede concurrent te zijn met snelheid en vooral directheid richting de goal. Heerlijke speler.
 
zeedorp
 
4
19 juni 2024 om 00:06
Wat een zure frustrados hier zeg! Portugal heeft zowat 80% balbezit gehad, 12 of 13 corners tig doelpogingen gehad een goal afgekeurd. Paar keer verschrikkelijk dichtbij een doelpunt geweest bij mooie aanvallen. Tsjechië heeft een uur lang op eigen helft gespeeld en de bus voor het doel geparkeerd met allemaal fysiek sterke spelers en bij de eerste doelpoging scoren ze, daarna hebben ze denk ik nog een max 2 doelpogingen gehad. Maar Portugal was lucky?
 
RM1335
 
4
19 juni 2024 om 00:12
Ja, ik geloof dat jullie het in Nederland niet zo hebben op Portugal vanwege oud zeer en CR7. Dan krijg je allerlei dwaze analyses.
 
GLENNN
 
0
19 juni 2024 om 10:10
Frustrados niet. Maar ik vind wel dat deze bondscoach incapabel is en dat er veel meer uit deze zeer talentvolle groep gehaald kan worden. Waarom moet hij opeens zo apart zijn en gewoon met 3 backs spelen (cancelo, Dalot en Mendes)? Speel gewoon met Cancelo en Mendes of Dalot en Mendes of Cancelo en Dalot op de backs... Je hebt zoveel goede middenvelder met Neves, Neves, Palhinha bijvoorbeeld...
 
Musi26
 
0
19 juni 2024 om 00:18
Ik heb zo'n vermoeden dat Portugal veel gevaarlijker is zonder Ronaldo. Alleen de coach durft het niet aan om dit te doen.
 
The Wolf
 
0
19 juni 2024 om 06:19
Portugal gaat niet veel bereiken op het EK. Twee opa’s is teveel met zes draaitollen. De scheidsrechter was eindelijk eens goed om de Portugese schwalbes te bestraffen. Uiteindelijk waren er twee ongelukkige Tsjechische verdedigende momenten, die het onvermogen maskeerden.
 
GLENNN
 
2
19 juni 2024 om 10:07
Vrij pover Portugal gezien hoor. Wat je wel kan zeggen; de invallers brachten wat. Die actie van Pedro Neto toont zijn directheid aan. Lekker er langs vliegen en strak voorgeven. Leao is wat speelser en kwam er ook een aantal keer langs, maar toen stond er wederom niemand voor de goal of kwam de bal net niet goed... Blijf erbij dat Portugal met deze coach en het interessant doen van deze meneer niet ver gaat komen. Waarom speelt hij niet gewoon een normaal systeem met de spelers op hun normale positie? Hij speelde nu met Dalot op RB, Cancelo als middenvelder en Nuno Mendes als LCB die op de LB uitkwam... Kom op zeg. Speel gewoon met een duo Neves - Vitinha en ervoor Bruno. En dan gewoon 2 normale wingers en gewoon een Cancelo of Dalot op de back en Mendes op de back. Dan komen de backs, zeker Mendes, ook in hun kracht. Daarnaast heb je enorm veel talent centraal achterin, maar speelt Nuno Mendes als verkapte Cb... Cancelo op middenveld is ook ''leuk'', maar gewoonweg niet zijn plek, klaar. Snap oprecht niet hoe deze man wederom bij een topland bondscoach is kunnen worden. Verpestte de ''gouden lichting'' van België. Lijkt dat nu weer bij Portugal te gaan doen (al is het nog wat vroeg en hebben ze gewoon gewonnen). Maar kom op. Hier is toch veel meer uit te halen? Verder zou ik Jota graag in de basis zien, maar ten faveure van wie? Leao dan? Want Ronaldo gaat er natuurlijk niet uit.