CONMEBOL schorst arbiters na optreden tijdens Argentinië - Brazilië
Donderdag, 18 november 2021 om 11:55

De Uruguayaanse scheidsrechters Andrés Cunha en Esteban Vega zijn door de CONMEBOL geschorst. Zij krijgen voorlopig geen wedstrijden toegewezen naar aanleiding van hun optreden tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië (0-0). De scheidsrechter en videoscheidsrechter hebben 'ernstige fouten' gemaakt.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond maakt niet bekend om welke fouten het gaat. De arbitrage baarde opzien door na ruim een halfuur spelen Argentijns international Nicolás Otamendi niet te straffen voor een elleboogstoot in het gelaat van de Braziliaanse buitenspeler Raphinha. Cunha deelde geen kaart uit en ook de VAR greep niet in. Bondscoach Tite vond het onbegrijpelijk dat de actie van Otamendi onbestraft bleef.

"Het is onmogelijk om die elleboogstoot niet te zien. Of het van grote invloed was geweest op de wedstrijd? Dat durf ik niet te zeggen", zei Tite na afloop tijdens de persconferentie. "Een VAR op het hoogste niveau kan niet zo te werk gaan. Onbegrijpelijk", foeterde de bondscoach. Raphinha, buitenspeler van Leeds United, liep bij de actie een bebloed gezicht op, maar kon de wedstrijd desondanks voortzetten.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
PaulR_1982
 
10
18 november 2021 om 12:04
Doe die grensrechter ook maar een schorsing. Die staat er het dichtste bij en kijkt zo recht in de situatie, als hij stond op te letten natuurlijk.
 
GLENNN
 
13
18 november 2021 om 12:06
Schorsen is wellicht wat erg hard. Dat hij het niet goed beoordeeld, dat kan nog. Maar de VAR had hier moeten ingrijpen. Raphinha dolde met Acuna en vervolgens kreeg hij een zware elleboogstoot van Otamendi. Die raapt hem vervolgens ook nog ''stoer'' op en krijgt geen enkele kaart. De hele lip van Raphinha lag volgens mij open en dat heeft de scheids uiteindelijk ook gezien. Verder vond ik sowieso dat de scheids enorm veel toe liet. Zeker die Romero van Argentinië heb ik een aantal keer een beuk zien geven (duwde Vinicius met de schouder/elleboog vol in de rug, die verdween in de boarding bijna) en daarnaast ook een aantal keer zien invliegen met tackles, dat sloeg werkelijk waar nergens op. Tweede helft heb ik niet gezien, ben ik in slaap gevallen, maar in de eerste helft had die Romero al lang en breed een gele prent moeten krijgen. Nu zie ik op Voetbalzone ook nog eens dat hij uiteindelijk geel gekregen heeft. Die had er dus makkelijk afgekund blijkbaar. Wat een wilde speler is dat.
 
JeroenB93
 
3
18 november 2021 om 12:22
Enerzijds vond ik de scheids wel in de geest van de wedstrijd floot, want de meeste harde tackles en duels waren wel fair in mijn ogen. Het beste vond ik nog wel dat hij schwalbegevallen gewoon doorzag en door liet spelen, met name bij De Paul. Maar aan de andere kant had Otamendi gewoon rood moeten krijgen. Verder kan ik mij niet echt een blunder herinneren, dus schorsen lijkt mij wat ver gaan
 
GLENNN
 
1
18 november 2021 om 14:23
Otamendi had op zijn minst geel, zo niet rood voor die elleboog moeten krijgen. Verder had in de eerste helft die Romero echt minimaal 1x geel moeten krijgen. Wat een belachelijke speler is dat. Beetje stoer overkomen door steeds keihard in te grijpen en dan te zeggen: ik speelde de bal. Ja, er zit af en toe een stukje bal bij, maar hoe hij soms inkwam was bizar.
 
Cas1
 
1
18 november 2021 om 12:07
Ik zag net bij de Telegraaf een scheidsrechter een penalty geven. Haha, de leukste aller tijden. Het was dat er een tegenstander in de buurt was dat de scheids een penalty kon geven. De volgende zal zijn zonder dat er een tegenstander in de buurt is Deze overtreding een elleboog stoot werd niet bestraft omdat er al rood was,(bloedneus?) en omdat hij de stoot niet met zijn rechterelleboog deed, maar met links
 
Soccer81
 
1
18 november 2021 om 12:12
Ghana tegen Zuid-Afrika toevallig?
 
S.Snape
 
2
18 november 2021 om 12:16
Snap wel dat die die gaf. Je kan je toch als scheidsrechter gewoon niet voorstellen dat een speler zo’n bizarre schwalbe maakt.
 
marieke90
 
0
18 november 2021 om 12:40
Ik zag het ook pas na een paar herhalingen..
 
salmad
 
5
18 november 2021 om 13:29
Die paar herhalingen heeft de VAR in de beste kwaliteiten ter beschikking..
 
achmedn
 
3
18 november 2021 om 12:44
In andere artikelen is ook de conversatie tussen VAR, Arbiter en assistenten weergegeven. Dat brengt toch een ander perspectief wie precies fout zit. Grensrechter heeft wel geroepen dat er iets aan de hand is en gevraagd dat VAR ernaar kijkt. Ook omdat hij bloed in gezicht zag. Scheidsrechter heeft elleboog niet gezien maar vraagt ook VAR naar te kijken. VAR zegt elleboog maar op normal speed/medium intensity. VAR vind gele kaart maar geen rood. Assistant VAR is hier mee eens. Ze zeggen eerst scheidsrechter om spel te hervatten, maar daarna zeggen ze stop, we krijgen nu beelden van andere kant. Maar ze blijven bij hun oordeel en ze kijken wel nog als het binnen of buiten penalty gebied is, maar het is er buiten.
 
blink182
 
5
18 november 2021 om 13:34
Tsja, wat verwacht je dan. Ik zei dit tijdens live meepraten al…Ik heb het niet over de faire maar harde tackles. Dat mag gewoon, dat is Zuid Amerikaans voetbal, maar een bewuste elleboog in het gezicht van Raphinha en men vindt dat Brazilie bevoordeeld werd? Kan niet gekker! Zo waren er genoeg andere “incidenten”. De scheids had de wedstrijd helemaal niet onder controle. Maar okay, wat ik al eerder zei; rood geven aan een Argentijn tegen Brazilie en in Argentinie? Nou dat is je death sentence. Je moet echt “cojones” hebben om dat te doen.