Conte blij met 'verhitte' Lukaku: 'Ibra is een winnaar, een krijger'
Woensdag, 27 januari 2021 om 07:00

Internazionale-trainer Antonio Conte heeft na afloop van de zege in de verhitte bekerderby tegen AC Milan (2-1) gereageerd op de ruzie tussen zijn spits Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic. De twee aanvallers stonden met de hoofden tegen elkaar en scholden elkaar de huid vol. Conte neemt beide aanvallers niets kwalijk: "Als je boos bent, gebeurt dit", zei de trainer.

Ibrahimovic en Lukaku werden bestraft met een gele kaart. In de tweede helft kreeg de Zweedse spits in de 58ste minuut voor de tweede keer geel voor een overtreding op Aleksandar Kolarov op het middenveld, waardoor Milan de 0-1 voorsprong ruim een halfuur met een man minder moest verdedigen in de Derby della Madonnina. Lukaku tekende niet lang daarna voor de gelijkmaker, waarna Christian Eriksen diep in blessuretijd vanuit een vrije trap het winnende doelpunt maakte. De Deen schoot Inter op die manier naar de halve finale van de Coppa Italia.

"Ik ben een speler geweest dus ik weet dat het temperament hoog op kan lopen in het veld", zei Conte na afloop over de ruzie tussen Lukaku en Ibrahimovic, die elkaar goed kennen vanuit hun gezamenlijke periode bij Manchester United. "Het belangrijkste is dan om jezelf in bedwang te houden dus het was goed om te zien dat Romelu daarna geconcentreerd bleef. Ibra is een winnaar, een krijger. Romelu groeit in dat opzicht ook dus ik ben alleen maar blij om hem zo verhit te zien."

Nieuwe beelden met audio: Ibrahimovic roept 'donkey' naar Lukaku

Lees hier waar de twee spitsen ruzie over kregen en wat zij tegen elkaar zeiden.Lees artikel

AC Milan-trainer Stefano Pioli werd door RAI Sport ook gevraagd naar de ruzie tussen de twee spitsen. "De situatie was van invloed, want de eerste gele kaart leidde uiteindelijk tot een tweede. Maar het zijn twee volwassen kerels, de een zei wat tegen de ander, ik weet niet precies wat. Maar dit gebeurt, we moeten vooruitkijken. Als het bij elf tegen elf was gebleven dan had de uitslag een andere kant op kunnen gaan." Of Ibrahimovic, die na een halfuur voor de 0-1 tekende, met zijn rode kaart verantwoordelijk is voor de uitschakeling in het bekertoernooi? "De tweede gele kaart kreeg hij omdat hij het team wilde helpen. Hij had kunnen afremmen, maar dat gebeurde niet", aldus Pioli.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
18
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
13
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
JK-Ajax
 
30
27 januari 2021 om 07:39
Dan heb je de ervaring van Ibra en dan ga je om zoiets doms een eerste gele pakken die fataal blijkt te zijn. Haha wat ben je dan dom bezig zeg. Een grote act en het begint wel vermoeiend te worden met deze grootheidswaanzin.
 
Rossoneri27
 
43
27 januari 2021 om 07:41
Zlatan had niet moet beginnen en Lukaku had zich rustiger moeten houden want die vloog wel erg uit zijn slof omdat Zlatan donkey en run to your mother zei. Maar het is een derby dit gebeurt, vind het stiekem wel leuk om te zien, tenminste passie in rivaliteit op het veld. Toen Lukaku scoorde een jaar geleden lifte hij zijn shirt op de cornervlag als celebration en kreeg hij de titel koning van Milaan. Daarna scoort Zlatan 2x in een andere derby en is hij de God van Milaan, geweldig toch. Belooft veel spektakel de 20 febr wanneer ze elkaar weer zien! Kan er erg van genieten zolang het niet tot een handgemeen komt.
 
AcePluto
 
13
27 januari 2021 om 09:16
Heb jij ooit gevoetbald? Zo ja, dan kan je misschien begrijpen dat mensen al het rationele weglaten en vooral op pure emotie reageren. Rond rennen wanneer je een doelpunt scoort is al een reactie op pure emotie. Iedereen reageert anders op zulke reacties, dus ik kan het wel begrijpen dat Lukaku zo te keer ging. Vroeger had je Jaap Stam die mannen zo bij de keel greep en iedereen vond het prachtig, nu is uit de slof schieten wanneer iemand jouw moeder erbij betrekt teveel? Ik vind het wel mooi dat het er zo aan toe ging tijdens een derby.
 
Rossoneri27
 
4
27 januari 2021 om 09:20
Snap dat die woorden van Zlatan idd woede zullen opwekken maar we zijn volwassen mannen he, ofja Zlatan misschien niet maar dat betekent niet dat Lukaku het niet kan zijn. Woorden zijn wind en Lukaku zegt daarna iets wat even erg is + het feit dat hij zijn hoofd tegen die van Zlatan zet en hem daarna nog een keer wil opzoeken laat mij zien dat het 2 volwassen kerels waren die beide hun slechte kant lieten zien
 
Rossoneri27
 
4
27 januari 2021 om 11:34
Ibra: “You are a donkey” Lukaku: “Let’s go inside you b****, we’re gonna see” Ibra: “Call your mother, do your voodoo s***” Lukaku: “F*** you & your wife you little b****.” Lukaku: “You want to speak about my mother you son of a b**** h? I’ll shoot you in your head.” Volledig gesprek volgens de Italiaanse media. Maak er van wat je wilt, uitleg over de voodoo opmerking geef ik onderaan de comments.
 
Rossoneri27
 
7
27 januari 2021 om 12:02
Het begon doordat Romagnoli een tackle maakte op Lukaku en Romelu verhaal ging halen, Saelemaekers wou hem kalmeren (landgenoot) maar Lukaku ging door waarna Zlatan hem een donkey noemde. Ik hoop dat iedereen die Zlatan afbrandde en Lukaku beschermde dit even leest en het gesprek tussen beide hierboven. Lukaku begint, Lukaku zoekt fysiek de confrontatie en Lukaku zegt Ill shoot you in your head. Maar ja Zlatan heeft een uitgesproken karakter (en is ook niet blameless hier) dus hij is alles schuld. Wonderbaarlijk dat Lukaku geen rood kreeg voor al dit!
 
DNSDKR
 
9
27 januari 2021 om 08:53
Ik vond de "zlatan is king" uitspraken altijd wel grappig, omdat hij het ook altijd heeft laten zien en dat doet ie nog steeds. Maar Zlatan toont ook veel gebrek aan respect aan andere spelers. Hij lacht ze uit, roept dat ze er geen pepernoot van kunnen. Voor een deel is dit part of the game, hij kan er tegenstanders mee uit hun spel halen. Maar soms gaat hij te ver en blijkt deze onnodige kaart achteraf fataal. Dan sta je wel voor l*l met je grote mond en dat mag je, zeker met zijn ervaring, niet overkomen.
 
Garriesteas
 
30
27 januari 2021 om 09:03
Vond het wel mooi om te zien dat er iemand is die verhaal gaat halen bij Ibra. Meestal durven spelers niet, Lukaku valt hier duidelijk niet onder. Het deed me ook een klein beetje denken aan Van Bommel, die juist weer bij Ibra onder z'n huid zat. Haha
 
FCG95
 
10
27 januari 2021 om 11:14
Ik moet altijd weer aan Joey Barton denken, toen hij bij Marseille zat en Ibra bij Psg. Barton die even liet zien hoe groot Zlatan z'n neus is, geweldig.
 
Busby
 
6
27 januari 2021 om 09:07
Het verwondert mij altijd hoe makkelijk mensen met woorden kunnen gooien om achteraf te zeggen: 'ach, het is in het heets van de wedstrijd' en 'wat gebeurd is gebeurd' emoties etc... Waarom niet als man achter elke woord staan die je uitspreekt? Als je iemand wil uitschelden moet je een heel goede reden hebben, niet omdat hij even duwt op een voetbalveld etc...
 
Rossoneri27
 
7
27 januari 2021 om 09:17
Snap eerlijk gezegd de ophef niet zo, Zlatan zegt wat dingen, Lukaku verliest controle en loopt naar Zlatan toe en zet zijn hoofd tegen die van Zlatan en daarna zijn er tien mensen nodig om Lukaku weg te krijgen terwijl Zlatan gewoon stil staat en daarna wegloopt. Zlatan begon en das natuurlijk niet okay, maar Lukaku maakt het nog erger en roept zelf ook nog ill fuck your wife? Beide waren kinderachtig gister en Lukaku kon zich ook niet beheersen. Maar woorden zijn wind en verder is er niks gebeurd dus deze mediahype vind ik te.
 
Busby
 
7
27 januari 2021 om 09:37
De media ophef is natuurlijk puur voor de sensatie en clicks dus dat snap ik wel. Ik bedoelde meer dat ze beiden niet zomaar moeten roepen van 'fuck you', 'your mother' enzo. Ik ben althans in de omgeving opgegroeid waar je niet zomaar 'fuck you' kan zeggen of je ging direct klappen krijgen laat staan iets over de familie. Als man moet je toch altijd je emoties onder controle houden. Dit zijn twee kinderachtig diva's.
 
Rossoneri27
 
2
27 januari 2021 om 09:44
Ben zelf iets nuchterder als het om uitschelden gaat, misschien dat ik daarom deze woordwisselingen niet zo serieus opvat. Ben het ben je eens dat beide gister kinderachtig waren en dat ze zich lieten kennen.
 
FCG95
 
1
27 januari 2021 om 11:19
Je vind dus dat het kinderachtige diva's zijn die hun emoties niet onder controle kunnen houden wanneer ze een keertje 'fuck you' roepen in de wedstrijd? Tegelijk vind je iemand die zich laat provoceren door die woorden de normaalste zaak van de wereld?
 
Aqua1
 
4
27 januari 2021 om 11:42
Ja het zijn net mensen raar he FCG95. Voetbal is emotie zo houden dit hoort er bij.... Het zijn geen robots....
 
Rob81
 
9
27 januari 2021 om 09:38
Zlatan is een act en daarom kan ik hem wel verdragen. Hier blijft hij ook toch redelijk kalm. Hij deelt een sneer uit, maar blijft nog vrij netjes eigenlijk. Zegt Ezel en roept over dat Voodoo gerucht, wat ik op zich wel grappig vind. Hij laat het niet escaleren, slaat er niet op los en blijft rustig. Lukaku is doorgaans een heel rustige en beleefde jongen, kijk Andy in de Auto maar, toch lukt het Zlatan om hem gek te maken. Beetje vuur in een derby.
 
houtapp
 
7
27 januari 2021 om 10:11
Zlatan is GOD hij is de Schepper, de Koning, de Almachtige. Niemand is groter dan Zlatan zelfs Corona krijgt hem niet klein. Ik vind het geweldig om te zien dat hij nog steeds zo overtuigd is van zichzelf en dat hij dit ook nog steeds laat zien. Dankzij hem presteert AC Milan weer net als vroeger. Ik snap dat er genoeg mensen zijn die hem niet mogen maar so be it!
 
THenry_228
 
11
27 januari 2021 om 11:07
De Champions League is alvast groter dan Zlatan, getuige zijn povere prestaties in die competitie jaar na jaar na jaar... En AC Milan presteert weer als vroeger? Omdat ze halverwege de competitie op nr 1 staan (waarvan Zlatan trouwens 2 maand afwezig was door blessures)? Dan ken jij toch een ander (en veel zwakker) AC Milan dan ik.
 
eCKe
 
6
27 januari 2021 om 10:36
Op de beelden is de zien dat Ibra zijn hoofd naar Lukaku toe beweegt. Als de VAR erg principieel was geweest, had Ibra rood kunnen krijgen voor een kopstoot, en was hij nog langer geschorst geweest. Temperament is leuk, maar 39 jaar en je zo laten gelden, kom op zeg.
 
Rossoneri27
 
3
27 januari 2021 om 11:33
Ja en tegelijkertijd is het Lukaku die naar Zlatan toeloopt en zijn hoofd tegen die van Zlatan aanzet, dan is het toch eerder rood voor Lukaku?
 
ACMark
 
1
27 januari 2021 om 11:10
Eerlijk is eerlijk, dit maakt de derby volgende maand wel weer mooi. Maar het blijft natuurlijk een media ding. Beide gewoon een beetje kinderachtig. Wel benieuwd naar de begroeting tussen de twee over paar weken
 
Rossoneri27
 
4
27 januari 2021 om 11:32
Ik heb uit de Italiaanse media de volledige woorwisseling tussen Zlatan en Lukaku. Ibra: “You are a donkey” Lukaku: “Let’s go inside you b****, we’re gonna see” Ibra: “Call your mother, do your voodoo s***” Lukaku: “F*** you & your wife you little b****.” Lukaku: “You want to speak about my mother you son of a b**** h? I’ll shoot you in your head.” Zlatans voodoo opmerking verwijst naar het verhaal dat Lukaku naar Chelsea ging ipv Everton omdat zijn moeder dat te horen heeft gekregen op haar reis in Afrika tijdens een voodoosessie. Maak er van wat je wilt, maar in mijn ogen is Lukaku 10x erger dan Zlatan hier en dan krijgt Zlatan alle shit terwijl Lukaku veel ergere dinge zegt + de confrontatie fysiek met Zlatan opzocht.
 
JK-Ajax
 
2
27 januari 2021 om 11:58
Beide super kinderachtig natuurlijk, wat een grootspraak van beide. Kom binnen dan, want ik ben vet stoer. Ik schiet je in je hoofd want ik ben nog stoerder. Haantjes die blijkbaar niet hun emotie kunnen bedwingen, wat simpel zeg. Dan pak je uiteindelijk nog rood ook omdat je zo dom bent.
 
Rossoneri27
 
1
27 januari 2021 om 12:03
Lukaku zegt beide dingen die je daar quote haha. En zoals ik hierboven aangaf, Lukaku begon dit alles omdat hij verhaal wou halen van Romagnoli en door bleef gaan met praten.
 
JK-Ajax
 
1
27 januari 2021 om 12:14
IAh dat las ik niet goed maar er is natuurlijk meer, hij begint uiteindelijk iemand uit te schelden toch? De aanstichter die als eerste familie erbij moet halen? Ik vind dat allemaal zo triest. Beide zijn wat mij betreft even dom bezig, ik zou niet zozeer spreken van wie nu erger is - we hebben het hier over volwassen kerels haha. Ik hou wel van een opstootje hoor, maar dit is echt onnodig.
 
Rossoneri27
 
1
27 januari 2021 om 12:22
Ben ik zeker met je eens, beide laten zich van hun slechte kant zien. Ik probeerde ook niet zozeer te laten zien dat de een slechter is dan de ander, maar Zlatan werd gister zo afgebrand terwijl het complete verhaal de schuld bij beide legt en laat zien dat Lukaku allesbehalve onschuldig is.
 
JK-Ajax
 
1
27 januari 2021 om 13:32
Ik deel je mening helemaal, Lukaku is net zo schuldig wat mij betreft hierin!