Conte blikt terug: 'Nu speelt hij helaas voor Manchester United'
Zondag, 25 februari 2018 om 13:42

Het duel tussen Manchester United en Chelsea van zondagmiddag is voor Nemanja Matic een weerzien met tal van ex-ploeggenoten. Twee maanden na het winnen van de landstitel met de Londenaren werd de 29-jarige middenvelder voor een bedrag van circa 44 miljoen euro aan de concurrent verkocht. Een transfer die Antonio Conte enigszins betreurt.

Matic heeft zich in zijn eerste seizoen op Old Trafford moeiteloos aangepast. De ervaren Serviër werd in alle 27 competitieduels ingezet en manager José Mourinho deed in andere competities ook achtmaal beroep op de middenvelder. "Ik kan alleen maar zeer goed over Matic praten", vertelde Conte in aanloop naar de krachtmeting in Manchester.

"Ik denk dat hij in ons kampioenjaar een van onze sleutelspelers is geweest. Nu speelt hij, helaas, voor Manchester United. Ik wens hem het allerbeste. Niet op zondag, maar in de toekomst. Hier hebben we het al een keer over gehad", verzuchtte Conte. "Ik wil het hier eigenlijk niet weer over hebben, omdat ik het niet belangrijk en interessant vind."

Matic was in twee verschillende periodes in totaal vijf jaar verbonden aan de club uit West-Londen. Daarin kwam de middenvelder, die in 2010/11 aan Vitesse werd uitgeleend, tot 123 optredens. Chelsea heeft een achterstand van drie punten op nummer drie Manchester United.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
0
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Keavin86
 
1
25 februari 2018 om 07:56
Achteraf en met kennis van nu hadden we veel dingen anders gedaan. Echter was dit vooraf al merkwaardig te noemen. Belangrijke rol in kampioensjaar. Zelfde als transfer van Kroos. Waarom een belangrijke speler voor een schijntje laten gaan - vraag me dat wel vaker af... Gokken op leeftijd en dat het minder moet gaan dus nu weg doen voor nog een mooie prijs?
 
Matavz15
 
4
25 februari 2018 om 10:50
Als ik me niet vergis ging Kroos zijn laatste contractjaar in, wou die niet verlengen (vanwege redenen die ik even niet meer weet) en was die daardoor voor weinig op te halen.
 
Saaff
 
3
25 februari 2018 om 14:52
Bayern wilde hem niet betalen naar zijn status, hij wilde een grootverdiener zijn. Toen dat hem niet werd gegeven, kwam Real langs om zijn clausule te activeren, zoiets volgens mij.