Conte hekelt zoveelste vraag over sterspeler: 'Ik ben coach en ik bepaal'
Dinsdag, 16 januari 2018 om 15:45

Chelsea neemt het woensdagavond op tegen Norwich City in het kader van de FA Cup en zodoende geeft Antonio Conte dinsdag op een persconferentie tekst en uitleg over de situatie bij the Blues. De Italiaanse manager wordt echter alleen maar geconfronteerd met vragen over mogelijke transfers en over het feit dat Eden Hazard vaak wordt gewisseld.

De oefenmeester zegt dat het logisch is dat de Belgisch international regelmatig naar de kant wordt gehaald. "We praten over een speler die recentelijk een ernstige enkelblessure had en een operatie moest ondergaan. Normaal gesproken moet je bij de situatie van Hazard extra opletten, wat hij kan ups en downs meemaken. Hij heeft ook het voorseizoen van ons gemist."

"Het is normaal dat een speler niet altijd zijn topvorm kan bereiken, maar net als bij de andere managers is het mijn taak om hem beter te maken. Om hem in de beste fysieke conditie te laten verkeren, maar ook om de beste beslissingen voor mijn ploeg te maken", tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van de Italiaan.

Conte krijgt ook de vraag of Hazard wel gelukkig is onder zijn hoede, maar daar is de trainer niet blij mee: "Dat is niet belangrijk. Ik ben de coach en ik bepaal. Jullie zijn erg bezorgd of een speler gelukkig is of niet. Mijn taak is om het beste te beslissen voor de speler én de ploeg, niet om iedere speler gelukkig te maken. Iedere persconferentie krijg ik: 'Ben je bezorgd dat je een speler ongelukkig maakt?' Nee, ik maak me zorgen over winnen of niet."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
6
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Samcro
 
7
16 januari 2018 om 15:51
Langzamerhand is Conte toch wel zijn eigen graf aan het graven. De meeste fans van Chelsea zijn erg veeleisend en zien liefst ieder jaar de titel en finale CL gehaald worden, dus dat wordt na de uitschakeling door Barca roepen om Conte z'n scalp, als ze dat al niet deden.
 
XaviHernandez_
 
15
16 januari 2018 om 16:13
De klik met de spelersgroep lijkt te verdwijnen. Hij kan ze niet meer prikkelen zoals hij dat vorig seizoen deed. Ik vind energieke opvliegende coaches zoals Conte, Simeone etc altijd lastig in te schatten. Zij kunnen het vuur in iemand aanwakkeren en boven zichzelf laten uitstijgen. Maar het effect lijkt vaak niet heel lang te duren.
 
AjaxBarca023
 
11
16 januari 2018 om 16:25
Jij zit er ook bij als de teambespreking worden gehouden of niet? Word een beetje moe van dit soort “roddels” hij geeft hier gewoon heel normaal tekst en uitleg, ik kan me namelijk goed voorstellen dat als je elke keer dezelfde k*tvraag krijgt dat je er een beetje klaar mee bent, spelers krijgen MEER dan genoeg betaald hun moeten zelf de motivatie hebben, Conte is hun vader niet hij moet wedstrijden winnen en krijg nou niet echt het idee dat het “effect” wat jij benoemd uit begint te werken, je hebt tegenslagen in het seizoen dat heeft bijna elke manager. En ja Simeone staat er gewoon heel goed voor in de Liga, dus dat vuurtje blijft voorlopig nog wel branden.
 
AjaxCunian
 
6
16 januari 2018 om 17:06
Dat is niet waar, elk jaar waaron Moi de titel heeft gewonnen speelde dat team echt veruit het beste voetbal in de competitie.
 
Jackieboy10
 
1
16 januari 2018 om 17:37
Dat is ook niet waar AjaxCunian. Dat was altijd maar een gedeelte van het seizoen zo. Vooral de 2e seizoenshelft was het bijna altijd de 1-0 scoren en dan de pot dicht timmeren. Daar is niets mis mee, maar dan speel je niet het leukste/mooiste/beste voetbal van de competitie in mijn ogen.
 
SjoerdCFC
 
0
17 januari 2018 om 15:48
Krijg altijd een beetje een geirriteerd gevoel als arsenal fans gaan bepalen of chelsea op voorhand al verliest van Barca. Terwijl chelsea zeer goede statistieken heeft tegen barca en daarbij komt dat Chelsea een club is die niet zo naief is en met een strijdplan komt. Het is juist Arsenal die nooit een keer instaat is een grote club te verslaan in de CL.
 
Samcro
 
0
17 januari 2018 om 16:14
Vervelend voor je dat je dat probleem hebt, ik hoop dat je het kunt kanaliseren.
 
SjoerdCFC
 
0
17 januari 2018 om 19:27
Achja, wie ben ik... Denk dat het voor die tig duizenden fans, van Arsenal, juist wel lekker zou zijn als ze eens een grote club uit de CL kunnen knikkeren.. Wie weet over 5 jaar.
 
Samcro
 
0
18 januari 2018 om 10:43
Als het met mooi voetbal gebeurt zou dat idd leuk zijn. Weet je wat mooi voetbal is?
 
Justinhveen
 
3
16 januari 2018 om 15:52
Wanneer je als trainer een bepaalde keuze maakt, moet je wel kunnen verantwoorden waarom je die keuze maakt. Blijkbaar vindt Conte dat niet...
 
TheRoscoe
 
6
16 januari 2018 om 17:04
Verantwoorden tegenover wie is de vraag. Tegenover de speler zelf? Misschien. Tegenover de media? Absoluut niet.
 
voetbalfreak
 
0
16 januari 2018 om 17:45
Het lijkt wel dat Antonio Conte de Engelse pers beu wordt. Foute boel want die kunnen je maken of breken. Die gasten zijn kei hard.