Conte lyrisch over Aké: 'Hij kwam erin en speelde als een veteraan'
Maandag, 1 mei 2017 om 16:10

Chelsea haalde Nathan Aké afgelopen winter terug na een verhuurperiode bij Bournemouth. Afgelopen zondag deed manager Antonio Conte voor het eerst in een competitiewedstrijd een beroep op de verdediger. Aké verving acht minuten voor tijd de geblesseerde David Luiz in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Everton.

Conte was na afloop lyrisch over Aké. "Ik was heel blij met zijn inbreng. Hij kwam erin en speelde als een veteraan, het is geweldig. Aké is een jonge speler, die pas twee jaar op het hoogste niveau speelt. Nu laat hij toewijding, werklust en concentratie zien als ik hem laat spelen", zegt de Italiaanse manager in gesprek met de Daily Mail.

"Bij Bournemouth was hij gewend alles te spelen. Hij moest terug en zit hier vaker op de bank. Dat is niet gemakkelijk, dat begrijp ik wel", vervolgt Conte zijn verhaal. "Maar hij heeft volgens mij begrepen dat ik hem vertrouw. Ik heb hem in de halve finale van de FA Cup, tegen Tottenham Hotspur, laten spelen. En nu bracht ik hem er ook in op een voor ons belangrijk moment."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
42
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
ADRO
 
34
1 mei 2017 om 16:11
Mag ik dit een heel slap verhaal vinden? Iemand terug halen op de bank zetten die alles speelde. Dat is toch stagneren van de ontwikkeling....
 
Sammerens
 
1
1 mei 2017 om 16:23
Daar ben ik het zeker mee eens geweest. Speelde net alles bij Bournemouth, moest terug en heeft daardoor ineens weer veelal op de bank gezeten. Anderzijds is het positief dat hij gewoon prima speelde tegen Tottenham en bij de eerstvolgende wedstrijd in mocht vallen. Hij lijkt zich toch boven Zouma gespeeld te hebben en dat zou ook naar komend seizoen heel belangrijk kunnen blijken te zijn. Gewoon hopen dat hij de finale van de FA Cup mag spelen en hopelijk nog wat invalbeurten meepakt in de laatste PL wedstrijden. Komend seizoen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoop alleen wel dat hij op tijd weg is, mocht blijken dat Chelsea toch weer diverse concurrenten voor hem binnen haalt.
 
real8madrid
 
37
1 mei 2017 om 16:53
Dat is wel een beetje een beperkte visie. Het is niet Conte`s baan om van Ake een topper te maken. Het is Conte`s baan om Chelsea kampioen te maken. Daarvoor achte hij het nodig Ake terug te halen zodat hij achterin meer opties in de breedte had. Elke wedstrijd moet gewonnen worden en dus moet hij een waardige vervanger hebben als iemand achterin zich blesseert of om iemand rust te kunnen geven zoals tegen Tottenham. Dat lijkt een goede beslissing want Chelsea komt niet in de problemen en lijkt vlot kampioen te worden. Zo heeft Conte zijn doelstelling dus bereikt. Daarnaast wat maakt het hem uit als Ake niet zijn volle potentieel bereikt? Hem verkopen met flinke winst lukt ze toch wel, zeker aangezien hij volgens mij telt als home-grown. En naast Ake heeft Chelsea altijd nog Christensen die zich toch al 2 jaar beter ontwikkelt dan Ake. Hier op vz kijkt iedereen alleen maar vanuit het standpunt van Ake helaas. Met die gedachtegang kunnen we letterlijk elke coach ter wereld hekelen vanwege die duizenden andere reserve spelers bij andere clubs
 
consy
 
4
1 mei 2017 om 18:38
Dit is voetbalzone.nl, en dan met name .nl Dan is het toch logisch dat de meeste mensen hier op vz kijken vanuit het standpunt van Ake? Als Nederlandse voetballiefhebber hoop je nou eenmaal dat hij veel speelt zodat hij zich net als Christensen verder kan ontwikkelen en wellicht zo snel mogelijk het Nederlands elftal kan halen.
 
real8madrid
 
10
1 mei 2017 om 18:42
Natuurlijk is dat logisch. Dus reacties in de trend van "jammer voor Ake", "ake kan beter vertrekken" etc vind ik volkomen normaal en zijn ook gewoon waar. Echter al die comments die ik zie dat het dom is van Conte is pure onzin natuurlijk. Dat stoort me een beetje, erg egocentrisch, alsof alles om die Nederlandse jongen draait omdat we zelf Nederlands zijn hier
 
Schop1989
 
0
1 mei 2017 om 18:28
Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant krijgt hij de eerste kans als er een basisspeler niet speelt momenteel en dat is toch wel een stuk positiever dan dat we dachten. Iedereen dacht dat Zouma en Terry er eerder in zouden komen. Hopen op een blessure van een medespeler (cru maar waar) of je kansen pakken zoals hij dat nu doet en wanneer je er staat niets doen om Conte op andere gedachte te brengen. Hij heeft het in zich, want hij heeft al 2 keer binnen korte tijd zijn trainers (watford,bournemouth) weten te overtuigen en dat is erg knap.
 
mrpuma
 
16
1 mei 2017 om 16:14
Hij is iig Zouma al voorbij in de pikorde. Dus dat zegt al wel iets.
 
Hansje78
 
22
1 mei 2017 om 16:18
Wat een gelul van Conte. Hij speelde maar 8 minuten! Hij zegt dit alleen maar om wat goed te maken richting Aké. Die had hij nl meer speeltijd toegezegd. Aké moet lekker voor een andere premier league club minuten gaan maken, interesse genoeg lijkt me. Kan hij gelijk voor het NL elftal gaan spelen.
 
EerlijkePSVfan
 
4
1 mei 2017 om 16:29
Inderdaad, dat was precies wat ik dacht toen ik de titel zag en vervolgens het bericht. Ik dacht dat Akã© onderhand een hele wedstrijd gespeeld had. 8 minuten.. Daaruit kun je toch niets uithalen. Helemaal tegen een lamgeslagen tegenstander die de hoop al opgegeven had.
 
Galactic0
 
7
1 mei 2017 om 16:24
Snap het van de coach. Wilt gewoon een selectie hebben van 23 gelijkwaardige spelers, maar of de speler die op de bank daar blij van wordt is weer een hele andere verhaal. Het zelfde gebeurt bij Real Madrid.
 
Hennie79
 
4
1 mei 2017 om 16:40
"Op een voor ons belangrijk moment". 0-3 met nog acht minuten te spelen! Is dit door Conte gezegd of zn salesmanager? ??
 
Isco24
 
4
1 mei 2017 om 18:47
Het stond op dat moment 0-2, waar Everton ging drukken waardoor de 0-3 ook nog viel, 4 minuten na de invalbeurt van Ake. Dus het was best link om op dat moment in je verdediging te wisselen. Desalniettemin deed Ake het gewoon goed.
 
Hennie79
 
0
1 mei 2017 om 19:45
Je hebt gelijk. Na de 0-2 werd er een driedubbele wissel toegepast. Als je echt zoveel vertrouwen hebt doe het dan bij de 0-1. Ik hoop dat hij slaagt bij Chelsea.
 
Arnout108
 
0
1 mei 2017 om 17:04
Ik hoop dat Ake eerst eens mag debuteren bij oranje en daarna een mooie stap kan maken. Hij heeft de potentie om een goede speler te worden maar het is nog niet helemaal duidelijk wat zijn beste positie is. Zou PSV misschien een optie voor hem kunnen zijn?
 
-NEC-
 
9
1 mei 2017 om 17:08
Ake kan al mee in de Premier League, dan ga je niet naar een club in Nederland en eens in de drie weken op een kunstgrasveldje met max 12000 man op de tribune. Ake is al klaar voor een subtopper in Engeland als Everton of West Ham. Speelde echt heel erg goed bij Bournemouth.
 
Arnout108
 
1
1 mei 2017 om 17:36
Goed punt inderdaad. Als we nou CL gespeeld hadden dan kon het misschien nog. Nu heeft die jongen er ook weinig aan. Dan lijkt Everton mij wel wat voor hem. Nederlandse coach en nog niet echt concurrentie om over naar huis te schrijven. Misschien betrekken in een ruildeal met Lukaku?
 
Pieterpost
 
5
1 mei 2017 om 17:42
CL kan toch nog als Ajax de Europa League wint?
 
jomar3
 
4
1 mei 2017 om 17:07
Speelde tegen Tottenham uitstekend centraal. Laat niets zien waar uit blijkt dat hij dit niveau niet aan zou kunnen. 8 minuten tegen Everton, wat al moe gestreden was, zegt naar mijn idee niet zoveel. Vind het een hele domme zet van Chelsea om hem terug te halen terwijl hij het fenomenaal deed bij Bournemouth. Als je echt in iemand z'n ontwikkelen wil investeren dan laat je hem daar het seizoen afmaken en zet je hem niet op de bank uit luxe/ verbreding van je selectie.
 
Pieterpost
 
2
1 mei 2017 om 17:36
Hopelijk mag hij komende interland tegen Luxemburg minuten maken. Zon groot en veelzijdig verdedigend talent kunnen we wel gebruiken bij Oranje! Zou toch zonde zijn als hij voor Ivoorkust zou kiezen.
 
Greatest
 
0
1 mei 2017 om 17:50
Als de nieuwe bondscoach Advocaat slim is zou ik Ake en ook Lucassen selecteren voor het Nederlands elftal ook al zal het eerst een oefenwedstrijd zijn.Zulke jongens hebben we nu wel nodig achterin
 
Schop1989
 
1
1 mei 2017 om 18:29
En elke keer als ik iets van Ake lees denk ik aan de rotzooi bij de Knvb en hoe zonde het zou zijn als Ake over het hoofd word gezien.....
 
consy
 
1
1 mei 2017 om 18:41
Het lijkt me duidelijk dat Ake gewoon opgeroepen moet worden eind mei, aangezien spelers als de Vrij en van Dijk nogal aan het kwakkelen zijn met blessures op dit moment en Ake het wel heeft laten zien zie ik niet in waarom hij niet opgeroepen wordt. Spelers als Veltman en De Ligt worden opgeroepen, dan zou het toch wel schandalig zijn als Ake niet opgeroepen wordt.
 
LampardCFC
 
1
1 mei 2017 om 18:43
Mooi om te zien dat Ake zo'n goede indruk heeft gemaakt dat hij zelfs Zouma voorbij gestreefd is, ik verwacht dat Kurt volgend seizoen uitgeleend zal worden, want met Christensen en wellicht Van Dijk erbij is hij overbodig. Verder vind ik het jammer dat Ake nog geen basis is (ten koste van Cahill), maar ook logisch aangezien Cahill het gewoon prima doet. Ake moet rustig blijven en afwachten, als hij nu al de nr. 4 is, dan kan hij in de toekomst zeker basis worden. Wellicht niet op de manier zoals wij Nederlanders allemaal gehoopt hadden, maar wel langzaam maar zeker. Ake past perfect in het systeem van Chelsea en pakt steeds z'n kansen door goed te spelen, dus het zal niet lang duren voordat hij echt weet door te breken!