Conte spuwt gal na nieuwe Europese dreun: 'Er zijn grote fouten gemaakt'
Woensdag, 6 november 2019 om 12:45

Internazionale stond dinsdagavond met 0-2 voor tegen Borussia Dortmund, maar moest desondanks een 3-2 nederlaag slikken in de groepsfase van de Champions League. De Italianen gaven eerder dit seizoen ook al een 0-1 voorsprong weg op bezoek bij Barcelona (2-1). Trainer Antonio Conte ziet een verband tussen het in zijn ogen falende aankoopbeleid en de tegenvallende resultaten in Europees verband.

"In de voorbereiding op het seizoen zijn grote fouten gemaakt. Ik heb er onderhand genoeg van om dat maar steeds te herhalen", verzucht Conte in gesprek met Sky Italia. De keuzeheer van Internazionale zag zijn ploeg in Dortmund wederom falen. "Dat gebeurde ook in Barcelona. Sterker nog, dit was erger, want we gaven een voorsprong van twee doelpunten weg."

"Het is teleurstellend, maar wat kan ik er verder over zeggen?", vervolgt Conte zijn betoog na de zeperd op Duitse bodem. "Er wordt gezegd dat ik meer moet lachen als ik op de televisie verschijn. Ik moet daarnaast altijd dezelfde dingen benadrukken, het groeiproces, dat we stapje voor stapje bezig zijn bij Internazionale. Stel me dus maar een paar vragen. Dan zal ik proberen om ze te beantwoorden."

Conte ziet zijn spelers 'met honderd kilometer per uur' over het veld gaan en heeft daar respect voor. Hij beseft echter ook dat dit op termijn zijn tol gaat eisen, met nederlagen zoals tegen Dortmund als gevolg. "Ik ben het zat om steeds dezelfde problemen te moeten benadrukken. Ik zou willen dat een directeur van Internazionale een keer hier komt staan om een en ander uit te leggen." Conte is nog lang niet bezig met de transfermarkt, die in januari weer opengaat. "De planning voor dit seizoen had echt veel beter in elkaar moeten zitten."

"We kunnen op deze manier niet op twee fronten, de Serie A en de Champions League, meestrijden", aldus Conte, die nog maar eens zijn woede toont. "Ik ben echt kwaad, want meer is momenteel niet mogelijk bij deze club. We hebben echt onze limiet bereikt als elftal." Internazionale bezet de derde plaats in Groep F, met drie punten achterstand op nummer twee Dortmund. In de Serie A staat de formatie van Conte op de tweede plaats, een punt verwijderd van lijstaanvoerder Juventus.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
10
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
33
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Keijenborg
 
16
6 november 2019 om 13:00
Conte wist toch waar hij aan begon bij Inter? De laatste tijd zijn er wel wat meer mogelijkheden, maar het is niet zo dat er direct een wereldelftal staat. Hij kon toch verwachten dat er niet 18 wereldtoppers zouden zijn. Dat zal hem ook vast wel verteld zijn op moment van aanstelling. Inter kruipt langzaam weer omhoog naar het niveau van weleer. Vervelend voor hem dat Inter bij Dortmund en Barcelona in de poule zit, want die hebben op dit moment simpelweg meer kwaliteit.
 
khalid3073wx
 
9
6 november 2019 om 13:01
Het kan aan mij liggen maar ik vind her aankoopbeleid bij Inter prima. Een nieuwe linksback voor weinig gehaald een topspits en sterkhouders behouden. Ze missen wel wat betere middenvelders en halen een Sanchez geblesseerd binnen. Hij heeft echt een super elftal niet minder dan Dortmund.
 
JoaquinBetis
 
10
6 november 2019 om 13:35
Het rare is dat Voetbalzone rept over woede over het aankoopbeleid maar geen van de citaten noemen of suggereren dat het over het aankoopbeleid gaat. Hij noemt de planning in de voorbereiding expliciet, in combinatie met dat spelers wedstrijden niet vol kunnen houden. Doet mij denken dat hij baalt van hoe de voorbereiding vanuit de club georganiseerd was. Dan denk ik aan een slecht trainingskamp, bijvoorbeeld met veel reistijd en/of commerciële activiteiten in een regio die niet handig gekozen is voor de voorbereiding of zo? Of niet alle citaten worden hier genoemd, of Voetbalzone trekt een vreemde conclusie uit de teksten van Conte?
 
ElPhenomeno
 
2
6 november 2019 om 14:12
Ik denk dat Dortmund offensief en op het middenveld veel meer mogelijkheden heeft. Getuigr dat Reus nog ontbrak. Ze supersub Paco nog op de bank hadden evenals een breker als Delany, Gueirrero die overal kan spelen en nog een ervaren verdediger als Piszeck.
 
THenry_228
 
1
6 november 2019 om 13:03
Tja als je in de zomer maar 150 miljoen mag uitgeven, snap ik zijn onvrede wel. * sarcasme uit* onzin natuurlijk wat Conte zegt: als je de luxe hebt om en Icarus en Naingolan te laten ga, dan moet je toch niet lopen klagen over een te smalle kern? Het was tenslotte Conte die van die twee af wou, toch?
 
RamonDiaz
 
1
6 november 2019 om 17:54
@THenry_228 Klopt niet helemaal wat je zegt, Icardi kon helaas onmogelijk blijven en Nainggolan is een goede speler maar leeft niet 100% voor de sport terwijl het spel van Conte topfit te spelers vraagt. Verder was de cultuur bij Inter altijd al anders dan bij Juventus en Milan waar de spelers echt een zwaar trainingsdiscipline hebben terwijl de spelers van Inter vroeger in de watten werden gelegd, dit is al jaren niet meer zo maar dat gevoel blijft wel zo vandaar ook Pazza Inter.
 
Benzema20
 
0
6 november 2019 om 13:03
Conte heeft een punt dat de selectie niet breed genoeg is om mee te doen op 2 fronten . Als er op het middenveld of achterin iemand wegvalt krijg je meteen een speler van het niveau Vecino of Rannochia waardoor je dus eigenlijk elke wedstrijd wel met de beste 11 moet spelen en weinig kan rouleren . Maar Conte snapt toch wel dat inter niet blind kan uitgeven. Dan zitten ze straks weer aan die financial fair play regels van de UEFA. En daarnaast heeft inter gewoon veel aankopen gedaan afgelopen zomer . Je kan niet verwachten dat een bestuur even 400 miljoen uitgeeft aan een nieuw team . Conte moet geduld hebben en gewoon plaatsen voor cl dan kan het team volgend jaar weer versterkt worden of wie weet in januari
 
MarcoVerratti
 
7
6 november 2019 om 13:14
Ik kan Conte’s frustratie eenigzins begrijpen. De speelstijl van Conte vraagt ontzettend veel van spelers. Vooral conditioneel is het super zwaar. Dat vraagt om een brede selectie waardoor er meer kan worden gerouleerd. Als de gehele selectie fit is hebben we denk ik 15 spelers die het niveau hebben wat gevraagd mag worden als je mee wilt doen om het kampioenschap en de knock-put fase van de Champions League wil bereiken. Hiervan waren er de afgelopen periode 4 ( al dan niet langdurig) geblesseerd. Dan heb je er dus nog maar 11 over. Deze 11 hebben dan de afgelopen 20 dagen ook 6 wedstrijden gespeeld. Niet zo gek dat ze de intensieve speelstijl van Conte dus niet meer 90 minuten kunnen volhouden. Er is werk aan de winkel aankomende januari voor het bestuur wil men de titelaspiraties kracht bijzetten!
 
Unsl_84
 
0
6 november 2019 om 13:39
Misschien weet jij dit, is Conte nu voornamelijk boos omdat hij (nog) meer spelers had willen hebben? En was dit uberhaupt financieel wel mogelijk?of had hij liever het bedrag wat aan bijvoorbeeld Lukaku is besteed willen spreiden over meerdere aankopen voor de breedte?
 
MarcoVerratti
 
0
6 november 2019 om 14:30
Conte had er graag nog een spits en middenvelder bij zien komen. Deze gaan aankomende winter waarschijnlijk ook wel komen. De het besluit om Icardi en Radja te verkopen is gedaan door het bestuur. Conte heeft Lukaku toen hoogstpersoonlijk tot nummer 1 target gebombardeerd. Dus Conte heeft wel degelijk voor een groot gedeelte gekregen waar hij om vroeg, de selectie is mijn inziens nog steeds niet sterk genoeg om mee te doen op alle fronten. Conte had dat graag anders gezien.
 
MarcoVerratti
 
1
6 november 2019 om 14:33
Ik heb Conte bij Chelsea niet echt gevolgd. Bij Juve en bij Italië speelde hij echter wel een speelstijl wat conditioneel veel vraagt van zijn spelers. De wingbacks moeten de hele wedstrijd lang de gehele vleugel bestrijken, de middenvelders moeten zowel verdedigen als aanvallen wat veel vraagt in de omschakeling en de aanval begint met het verstoren van de opbouw van de tegenstander. Er is inderdaad niet constant sprake van heel hoog druk zetten, echter speelt het team wel altijd (tenminste dat is de bedoeling) in de hoogste versnelling.
 
capitanojuve
 
0
6 november 2019 om 15:59
Je moet ook de strategie en aanpak aanpassen aan de spelers..
 
JuventusPuglia
 
1
6 november 2019 om 13:14
Ik snap best dat Conte kwaad is na gister, Als je 0-2 voorstaat en 3-2 verliest. Maar hier praat die toch wel met heel veel emotie hoor, Hij is net pas in zijn eerste seizoen en doet het heel goed. Aan Inter moet gebouwd worden, Snap dan ook niet dat die zeurt dat er op dit moment niet meer mogelijk is
 
capitanojuve
 
0
6 november 2019 om 16:00
En zoals elders zeggen ze een nieuwe spits en middenvelder erbij voor de breedte maar 2-0 verdedigen met deze verdediging moet makkelijk kunnen. Of ze zijn niet zo goed als men zegt
 
Interm
 
0
6 november 2019 om 22:27
Barella en Brozovic hebben bijna elk minuut gespeeld en waren tegen het einde van de wedstrijd helemaal op, Politano kwam er in en was gelijk gebleseerd, die speelde als het ware bijna niet meer mee. Tel daarbij dat Dortmund alles of niets speelde en een aantal persoonlijke fouten, ja dan kan het wel hoor.
 
FcGrun050
 
0
6 november 2019 om 13:31
Maar Conte presteert bijna amper in de Champions League. In competitieverband en beker doet bij het goed, maar in Europa heeft hij wel moeite om het te laten zien. Allegri had die Juve naar een hoger niveau gebracht door ook in de Champions League hun kunsten te laten zien.
 
JoaquinBetis
 
3
6 november 2019 om 13:36
Het valt mij op dat Voetbalzone rept over woede over het aankoopbeleid maar geen van de citaten noemen of suggereren dat het over het aankoopbeleid gaat. Hij noemt de planning in de voorbereiding expliciet, in combinatie met dat spelers wedstrijden niet vol kunnen houden. Doet mij denken dat hij baalt van hoe de voorbereiding vanuit de club georganiseerd was. Dan denk ik aan een slecht trainingskamp, bijvoorbeeld met veel reistijd en/of commerciële activiteiten in een regio die niet handig gekozen is voor de voorbereiding of zo? Of niet alle citaten worden hier genoemd, of Voetbalzone trekt een vreemde conclusie uit de teksten van Conte? Reageren
 
JoaquinBetis
 
2
6 november 2019 om 13:53
Ja dat is een plausibele verklaring. Dan blijft het toch wel wat apart dat Voetbalzone dit zo aanneemt en noemt in hun artikel.
 
afgpower
 
1
6 november 2019 om 15:21
Ik snap zijn frustratie goed hoor. Inter komt in de breedte tekort om op twee fronten (CL en Serie A) goed mee te doen. Blijkbaar had hij van de zomer om een ervaren middenvelder en aanvaller gevraagd. Die kwamen niet. Veel mensen roepen dat je dan Naingolan en Icardi had moeten behouden. Hoewel Conte ze graag bij had gewild was de beslissing om ze te laten gaan al voor hij bij Inter kwam genomen door de management. Inter mist wat mij betreft ook twee goede wingbacks. Biraghi en Candreva vielen verdedigend gezien door de mand.