Conte verklaart razendsnel debuut Eriksen: 'Het was niet de bedoeling'
Donderdag, 30 januari 2020 om 09:17

Christian Eriksen rondde dinsdag zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Internazionale af en maakte woensdag al zijn debuut in de Coppa Italia tegen Fiorentina. Antonio Conte liet na afloop weten dat het niet de bedoeling was dat de Deen al zo snel zou debuteren, maar doordat de spoeling op het middenveld dun was, was de trainer genoodzaakt om de middenvelder in te laten vallen.

De derde winterse versterking, na Ashley Young en Victor Moses, werd 24 minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht als vervanger van Alexis Sánchez. De Deen stond slechts 42 seconden op het veld toen Nicolò Barella de winnende 2-1 maakte namens Inter. Eriksen had zijn debuut bijna bekroond met een assist, ware het niet dat de treffer van Lautaro Martínez werd afgekeurd wegens buitenspel.

"Het was niet de bedoeling om Eriksen zo snel al te gebruiken", liet Conte na afloop weten in gesprek met Rai Sport. "Hij is gisteren (dinsdag, red.) pas begonnen met trainen, maar Matías Vecino en Barella waren de enige beschikbare middenvelders. Eriksen beschikt over karakter en brengt het niveau van onze selectie omhoog. Ik hoop dat ik snel wat meer spelers terug ga zien, want ik heb weinig keuzes op het middenveld. Eriksen kan verschillende rollen aannemen."

Barella heeft er met Eriksen een nieuwe concurrent bijgekregen op het middenveld. Desondanks is de 22-jarige Italiaans international blij met de komst van de ex-Ajacied. "Eriksen is een speler van wereldklasse. Met hem in de ploeg worden we als team alleen maar beter. Ik hoop dat hij het San Siro gelukkig kan maken", aldus Barella.

Meer nieuws
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
6
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
7
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
11
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Larsaah1
 
6
30 januari 2020 om 09:26
Moest nog wennen aan het Conte niveau, ( is ook logisch na 1 dag )maar heb alle vertrouwen op een goed afloop.
 
Walvis_theo
 
12
30 januari 2020 om 09:27
Ik vind het jammer dat Marc Overmars het (nog) niet voor elkaar krijgt om de echte grote namen uit ons verleden terug te halen. Suarez, Aldeweireld, Vertonghen, Eriksen. Het was geweldig geweest.
 
Mitea_007
 
77
30 januari 2020 om 09:37
Dromen mag altijd, maar het is gewoon niet realistisch om te denken dat Ajax toppers als Suarez, Eriksen en Alderweireld kan terughalen nu ze nog niet helemaal over the hill zijn. Feit is dat het zowel qua sportieve uitdaging als op financieel vlak niet interessant is voor deze mannen. Natuurlijk zou ik ze ook graag zien terugkeren, maar 9 van de 10 keer zullen ze toch voor het geld of een andere uitdaging kiezen.
 
FlamengoBrasil
 
17
30 januari 2020 om 09:39
Het is denk ik niet zo makkelijk om spelers van dat kaliber terug naar Nederland te halen. Natuurlijk heeft Ajax tegenwoordig best wel wat te bieden. Maar kijk naar de landen waar die spelers nu actief zijn, het salaris wat ze ontvangen, de competitie waar ze spelen. In alles is een vertrek naar Ajax een stap terug. En moet Ajax spelers willen hebben die komen afbouwen? Eriksen zou natuurlijk gek zijn om nu al terug te gaan. Bij Barca missen ze Suarez zo dat ze nu pas op zoek zijn naar een alternatief ivm zijn blessure. Zegt genoeg over zijn kwaliteiten.
 
Iseldiroed
 
8
30 januari 2020 om 10:21
Echt grote namen? Blind is al niveau alderweireld/vertonghen. Maar Huntelaar is groter voor Ajax geweest dan elk van degenen in je tekst. En die is teruggehaald. Daarnaast zal het voor Nederlanders makkelijker zijn om terug te gaan naar Nederland ondat ze er ook hun roots hebben.
 
Walvis_theo
 
25
30 januari 2020 om 10:34
@ Iseldiroed. Blind is natuurlijk niet van het niveau van de namen die ik noem. Hij doet het overigens wel geweldig bij ons. Huntelaar was natuurlijk Europees gezien ook allang vergane glorie. Die zat bij een middenmotor in Duitsland op de bank zijn laatste periode.
 
jlp40
 
4
30 januari 2020 om 11:00
Blind is beter dan Vertonghen. Alderweireld zou daarentegen wel een versterking zijn. Persoonlijk denk ik dat Ajax een uitstekende selectie heeft, alleen heeft het momenteel met Blind, Zyech en Neres teveel geblesseerden. Babel heeft mij nog niet kunnen overtuigen, zeker niet op rechts. En Promes vindt ik ook echt veel beter op links dan op rechts.ik zou voor zondag dan ook kiezen voor Traoré in de punt, Tadic op rechts en Babel op links. Promes kan dan op 10.
 
TILBURG013
 
2
30 januari 2020 om 11:52
Huntelaar groter geweest? In wat dan? Doelpunten maken? Logisch he als je een spits vergelijkt met een verdediger of middenvelder. Huntelaar was nog nooit kampioen geworden met Ajax. Had alleen 2 KNVB bekers gewonnen. Eriksen is 3x kampioen geworden en 1x de beker. Vertonghen is 2x kampioen geworden en 1x de beker. Alderweireld is ook 3x kampioen geworden en 1x de beker. Het is maar net wat je groter noemt. En daarnaast was Huntelaar al niet meer goed genoeg voor de Bundesliga en gewoon een veteraan die terug kwam. Heel anders dan die andere spelers nu dus..
 
Lierse1997
 
6
30 januari 2020 om 12:05
Een 29-jarige Vertonghen was natuurlijk wel veel beter dan Blind. Vertonghen en Alderweireld zijn regelmatig in het PL-team van het seizoen verkozen en werden lange tijd aanzien als twee van de beste verdedigers in de PL, dat heeft Blind nooit bereikt.
 
Japie_Krekel
 
1
30 januari 2020 om 11:23
@walvis_theo Overmars kan daar weinig aan doen. Ajax speelt in een niet aansprekende competitie en dan heb je ook nog clubs met kunstgras. dit soort spelers kan je misschien halen op hun 32e als ze willen afbouwen maar die gaan niet in de bloei van hun carriere tegen Groningen en Heracles spelen. die willen in een topcompetitie spelen
 
alkmaardertje
 
78
30 januari 2020 om 09:27
Even off topic, is het San Siro niet een beetje de naam die vaker door AC gebruikt wordt. En dat Inter meer de naam Guiseppe Meazza gebruikt? On: Fantastische aankoop van Inter. Iemand die de spitsen goed vrij voor het doel kan zetten. Met dit tean kunnen ze nog lang meedoen om de titels, ook internationaal.
 
Cali88mero
 
2
30 januari 2020 om 11:19
Off: klopt, met pijn in mijn hart word dit vaak verkeerd gezegd door commentatoren en journalisten. Nu is het voor mij persoonlijk San Siro. On: Inter is heel lekker bezig, hopelijk kunnen zij Juventus blijven uitdagen tot het einde van het seizoen.
 
Leon de Beij
 
3
30 januari 2020 om 12:54
Het heet officieel zelfs Stadio Giuseppe Meazza, vernoemd naar een oud speler van beide clubs. AC supporters gebruiken San Siro, naar de wijk waar het stadion in ligt.
 
RamonDiaz
 
15
30 januari 2020 om 09:30
Die Coppa Italia kan me echt gestolen worden, laten we de spelers zoveel mogelijk sparen voor de competitie want voor Lautaro en Lukaku hebben we alleen nauwelijks vervangers en Sensi en Barella hebben al een aantal keren wedstrijden moeten laten lopen door blessures en dan ben je te afhankelijk van spelers als Vecino en Valero.
 
zanetti44
 
8
30 januari 2020 om 11:44
Waarom zouden we spelers sparen voor een competitie die we uiteindelijk toch niet gaan winnen. Op de coppa heb je meer kans en je speelt slechts 2 of 3 wedstrijden extra nog dit seizoen. Bovendien zou een prijs mooi na 9 jaar ook mooi zijn.
 
ilMetronomo21
 
1
30 januari 2020 om 12:01
Ik hoop op een coppa finale tussen Inter en Juve. Prachtige affiche in het Olimpico zou dat zijn.
 
RamonDiaz
 
9
30 januari 2020 om 12:17
@zanetti44 Waarom zouden we die competitie niet winnen, we hebben drie punten achterstand op de koploper en we hebben de selectie versterkt, ik vind de titel tien keer belangrijker dan de beker, als we dan toch een beker willen pakken heb ik liever de Europa League.
 
zanetti44
 
0
30 januari 2020 om 12:18
Denk eerlijk gezegd ook dat dat de finale gaat worden. Napoli is niet meer wat het de voorgaande jaren was en Milan is wel goed in vorm maar nog altijd een stuk minder dan Juve. Ook faalt Milan net als Inter vrij vaak tegen Juve laatste jaren. Juve heeft nog altijd een sterkere selectie dus acht de kans niet groot.
 
AntonieAjax
 
7
30 januari 2020 om 09:52
Ben echt benieuwd naar hoe Inter het de rest van het seizoen gaat doen. Hebben aardig wat spelers in de selectie lopen die op een vervelende manier bij hun vorige club(s) zijn weggegaan of die proberen hun carrière weer op te pakken. Maar op papier staat er natuurlijk wel een ontzettend goed team als iedereen fit en in vorm is.