'Contractverlenging van Suárez liep nog vóór Koeman mis door exorbitante eis'
Dinsdag, 17 november 2020 om 17:33

Luis Suárez liet Barcelona afgelopen zomer achter zich voor Atlético Madrid. De 33-jarige Uruguayaanse spits kreeg van de nieuwe trainer Ronald Koeman te horen dat hij niet in zijn plannen voorkwam. Suárez en Barcelona waren het hiervoor echter al niet eens geworden over het verlengen van zijn nog doorlopende contract, zo weet de Catalaanse televisiezender TV3 te melden.

Suárez en Barcelona onderhandelden nog voor de komst van Koeman over een nieuw contract, gezien zijn toenmalige verbintenis in 2021 afliep. De Catalanen wilden op dat moment wel met de spits door, alleen was men niet bereid om zijn contract met meer dan twee seizoenen te verlengen. Suárez wilde echter een nieuw, vierjarig contract, dat hem tot zijn 37e aan de Spaanse topclub zou binden. De boodschap van Koeman dat hij niet in de plannen voorkwam, leidde uiteindelijk zijn vertrek naar Atlético in.

Suarez en Cavani trefzeker in overwinning Uruguay op Colombia

Koeman vertelde in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij minder speeltijd voorzag voor Suárez door de ontwikkeling van Ansu Fati. "Hij was nog op vakantie, dat maakte het lastig. Daarom heb ik de telefoon gepakt, dat kon even niet anders. De boodschap zelf kun je maar het beste eerlijk en duidelijk brengen. Hij had nog een doorlopend contract, hij mocht zelf beslissen hoe hij zijn toekomst zag. Maar ik ben wel heel helder geweest. Dat is ook de enige optie in dit soort gevallen."

"Ik heb zes jaar bij Barcelona gespeeld. Er zijn dan andere manieren om met me om te gaan en met me te praten. Andere manieren om me te vertellen dat de club het plan heeft om van koers te veranderen", zo liet Suárez in oktober zelf tegenover ESPN weten over zijn vertrek bij Barcelona. Voorlopig was hij goed voor vijf doelpunten en een assist in negen officiële wedstrijden voor Atlético. Door een positieve coronatest dreigt hij het weerzien met Barcelona van komende zaterdag echter te moeten missen.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
9
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
MessiBazoer
 
10
17 november 2020 om 17:41
Geloof er vrij weinig van, op het moment dat zijn contract dan verlengd zou worden met 2 jaar zou hij er dus nog 3 jaar spelen. Als ik zag hoeveel het Suarez deed om Barcelona te moeten verlaten dan lijkt het me sterk dat hij dit heeft geweigerd.
 
bf1994
 
9
17 november 2020 om 18:09
Maar mocht suarez echt een contract van 4 jaar eisen dan heeft barca goed gehandeld
 
nuanceman
 
8
17 november 2020 om 19:10
Heb je wel eens gezien hoe goed hij kan rollen als hij een duwtje krijgt? Voetballers van tegenwoordig zijn professioneel acteur, die neem ik bij een traantje echt niet meer serieus.
 
Japie_Krekel
 
11
17 november 2020 om 17:52
een beetje een vreemd verhaal. Suarez moest vertrekken omdat Ansu Fati moest spelen maar zover ik weet speelt Ansu Fati niet in de spits maar linksbuiten. ik denk eerder dat hij moest vertrekken omdat hij net als Messi niks doet bij balverlies en dan speel je zonder bal met 9 man wat een van de dingen was die Barca lelijk opbrak tegen Bayern vorig seizoen
 
El_Guaje7
 
10
17 november 2020 om 18:03
Nog een goede reden idd waarom Suarez verkocht is, doet helemaal niets bij balverlies. Twee van zulke spelers in je elftal is zelfmoord. Hebben we allemaal kunnen zien tegen Roma, Liverpool en Bayern.
 
Thamike
 
6
17 november 2020 om 21:51
Dan speelde Barcelona jaren achter elkaar zelfmoord? Haha wat een onzin. Barca heeft zoveel de bal dat je goed moet opletten bij de omschakeling en dat hebben ze jaren goed gedaan. Suarez heeft altijd meegedaan mondelinge zetten en de bal al snel te heroveren. Dat hij wat minder is geworden dat klopt maar was elk seizoen erg belangrijk. En zelfs Suarez zou weten dat een nieuw 4 jarige contract eisen belachelijk is. Geloof niets van dit verhaal. Dan had je namelijk dit verhaal kunnen gebruiken om te zeggen dat je er samen niet uit bent gekomen.
 
El_Guaje7
 
8
17 november 2020 om 17:59
Een nieuw vierjarig contract voor de 33 jarige Suarez, zou niet gekker moeten worden? Suarez is nog steeds een goaltjes dief maar zijn benen zijn op kan het niet meer belopen, vier jarig contract met het salaris waar hij opzat zou echt bezopen zijn. Als er een goede beslissing is geweest die Bartomeu heeft genomen is het de verkoop van Suarez. Hopelijk gaat Griezmann ook binnenkort.
 
bf1994
 
9
17 november 2020 om 18:05
Goed gedaan van barca 4 jarige contract voor een 33 jarige is te veel. Suarez had water bij de wijn moeten doen. Helaas