Courtois zet kleedkamer op scherp: 'Als ik erachter kom wie dat gelekt heeft...'
Woensdag, 30 november 2022 om 10:28

Bij de Belgische nationale ploeg wordt dit WK meer over randzaken gesproken dan over het voetballende gedeelte. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez zit door de nederlaag tegen Marokko en de aanstaande clash met Kroatië in een lastig parket wat betreft het bereiken van de volgende ronde. Ondertussen doen verhalen de ronde dat in de kleedkamer van de Rode Duivels gevochten zou zijn tussen spelers. Eden Hazard wil daar niets van weten.

De aanvaller van Real Madrid was zelf plots de hoofdrolspeler, nadat L'Équipe beweerde dat hij neus aan neus zou hebben gestaan met Jan Vertonghen. "Wij hebben niet gevochten. Jan is groter dan ik", zei Hazard gekscherend tijdens de persconferentie. "Nee, er is niets van waar. Er was geen discussie. Jan en ik kunnen nog steeds goed overweg. Dat ik wel heb gezegd dat onze verdedigers niet de snelste zijn? Jan vroeg me of ik dat inderdaad had gezegd. Ik zei lachend dat hij niet zo snel meer is. Hij gaf me gelijk. Iedereen kent mij. Ik zeg weleens iets met een kwinkslag."

Hazard zou de persconferentie in eerste instantie met Vertonghen afleggen, maar dat veranderde later in Thibaut Courtois. Vanwege 'praktische redenen', zo stelde de Belgische voetbalbond. De ploeggenoten stonden elkaar half tijdens het perspraatje, waarbij de doelman een duidelijke waarschuwing leek uit te delen aan een van zijn ploeggenoten. "We werken met heel veel mensen samen, dus we weten niet wie iets gezegd heeft. Dat iedereen dat voor waar aanneemt, is een grote fout. We hoeven niet per se te weten te komen wie er gelekt heeft. Maar als we er toch achterkomen, was het zijn laatste dag bij de Rode Duivels."

Leeftijd
Tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Canada kregen Toby Alderweireld en Kevin De Bruyne het al met elkaar aan de stok op het veld. De middenvelder wenste de bal vaker in de voet te krijgen, terwijl de voormalig Ajacied even daarvoor een assist had afgeleverd met een dieptepass. Ook zouden meerdere ploeggenoten zich hebben uitgesproken over het feit dat de selectie te oud zou zijn. "Leeftijd is niet zo belangrijk", stelt Courtois. "Kijk naar Benzema of Modric. Iedereen moet gewoon doen wat hij moet doen. Strijdlust is het belangrijkste en tactisch was het niet slecht tegen Marokko. Alleen klopt het wel dat wij te weinig kansen creëren - dat is ons grootste verbeterpunt."

België moet alle zeilen bijzetten om zich te verzekeren van de knock-outfase. De ploeg van Martínez neemt het donderdag in de laatste groepswedstrijd op tegen Kroatië. Bij een overwinning op de vicewereldkampioen is de volgende ronde een feit. De andere poulewedstrijd gaat tussen Marokko en Canada. Op dit moment leidt Kroatië de poule met vier punten. Marokko verzamelende evenzoveel punten. "Ik ben er zeker van dat als wij het plan goed uitvoeren, wij een goed resultaat kunnen pakken tegen Kroatië", besluit Courtois hoopvol.

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
0
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
6
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
18
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Klapstoel88
 
21
30 november 2022 om 10:32
Onze groepsfase was moeizaam, maar het kan gelukkig nog altijd erger
 
ajaxf1
 
14
30 november 2022 om 10:43
Het voetbal is niet goed maar laten we eerlijk zijn;welk team imponeert nou echt? Argentinie gaat af tegen de Saudi's, Frankrijk lijkt nergens op maar hebben wel individuele klasse, Duitsland gaat ten onder tegen Japan, Portugal geeft het nog bijna weg tegen Ghana. Nee het houdt nog niet over dit WK, enkel Spanje vind ik echt lekker voetballen maar dat is het ook wel.
 
 
24
30 november 2022 om 10:44
Ondanks die nederlaag ben ik wel onder de indruk van Duitsland eigenlijk. Hoe zij Spanje vastzetten in de 2e helft lukt niet veel teams denk ik.
 
ajaxf1
 
4
30 november 2022 om 10:52
Grappig, ik vond Duitsland echt bijzonder matig. Hadden gewoon 0 punten hebben na 2 duels in mijn ogen, al was de 2e helft tegen Spanje zeker beter dan de eerste.
 
melvin7
 
8
30 november 2022 om 11:02
Duitsland speelde Japan 60 minuten helemaal ondersteboven en had al met 4/5 doelpunten voor moeten staan. Verzuimen het af te maken en de wedstrijd kantelt ineens. Tegen Spanje was Duitsland ook gewoon sterk en hadden ze zeker in de 2e helft meer verdiend. Duitsland maakt qua voetbal tot nu toe echt wel een van de beste indrukken.
 
RickertB1999
 
6
30 november 2022 om 11:13
Ik vond Spanje best wel mee vallen. Vond ze het eerste halfuur tegen Duitsland beter en daarna de Duitsers. Ik denk dat we Spanje gewoon overschatten vanwege een wedstrijd tegen Costa Rica. Zelf ben ik het meest onder de indruk van Brazilië en Frankrijk toch ook wel hoor. Gaven niks weg tegen Denemarken en moesten eigenlijk 3-0 winnen. Australië overtuigend gewonnen. De Brazilianen hoef je niks aan toe te voegen die hebben gewoon Zwitserland en Servië kansloos gelaten. Wat gewoon twee prima landen zijn.
 
Menterio
 
1
30 november 2022 om 11:14
Nou ik vind Spanje en Frankrijk echt wel imponeren. Duitsland speelt ook weer mooi en verzorgd voetbal. Daarnaast heb je Brazilië die er ook steeds meer beginnen in te komen. Nee oranje mag blij zijn als ze de kwart finale halen ben k bang. Heel spijtig voor Frimpong. Troost is inderdaad hoe iemand hier boven het zei hij toch geen kans zou krijgen van Louis.
 
Diego_Forlan
 
5
30 november 2022 om 11:26
Ik zie de Duitsers ook 'gewoon' doorkomen en het zou me niet eens verbazen als ze de halve finale halen. Dat middenveld is krankzinnig goed. Echter missen ze wel zowel in de spits als achterin wereldklasse om dit WK ook echt te kunnen winnen.
 
Saksenros65
 
5
30 november 2022 om 10:43
Ze zitten ook wel in een lastige poule natuurlijk. Kroatië is onderhand van hetzelfde niveau; Marokko en Canada niet, maar die kunnen bij vlagen heel leuk spelen.
 
FredvanLeer
 
24
30 november 2022 om 10:34
Krijg bij dit België een beetje een nostalgisch gevoel. Het lijkt wel het EK van 2012, waarbij het ook totaal niet lekker liep binnen de selectie van Oranje.
 
consy
 
7
30 november 2022 om 10:48
En er werd toen ook voortdurend gelekt naar de media (hallo Johnny Heitinga).
 
Ali Boembari
 
9
30 november 2022 om 10:35
Dat moet toch wel echt killing zijn voor het groepsgevoel, dan kan je de hele tijd op je tenen lopen in de kleedkamer want voor je het weet ligt alles bij de media.
 
wazza
 
7
30 november 2022 om 10:37
"Leeftijd is niet zo belangrijk, kijk naar Benzema en Modric". Klopt, maar die hebben wel verjonging om hun heen. Frankrijk en ook Kroatië hebben prima aanwas om te blijven verjongen. België teert op de oude garde en spelers die helemaal geen rol van betekenis meer spelen. België kan prima verjongen maar doen het niet. Nu snap ik best dat je iemand als Wout Faes of Arthur Theate niet als een nieuwe Kompany, Alderweireld of Vertonghen ziet maar je moet op een gegeven moment iets. Ik durf ook te wedden dat Tielemans meer impact heeft dan Witsel en dat Doku of Trossard meer levert dan Eden Hazard. Doorselecteren is het sleutelwoord bij België. De hele basiself is gemiddeld te oud, te traag en te verzadigd.
 
THenry_228
 
11
30 november 2022 om 11:19
Misschien moeten we ook eens stoppen met spelers als Vertonghen of Alderweireld op hetzelfde niveau van Kompany of zelfs Vermaelen te zetten. Er was wel degelijk een reden dat in de 'hoogdagen' Alderweireld RB speelde en Vertonghen LB. Er waren betere alternatieven. Ondertussen kan Vertonghen zelfs bij het armtierige Anderlecht niet meer mee en speelt Alderweireld bij Antwerp (reminder, hiervoor speelde hij ergens in de zandbak). Als je dat je centrale duo is, zou je als bondscoach toch eens moeten nadenken? Zeker als je weet dat Faes en Theate het gewoon goed doen bij Leicester en Rennes. Idem wat betreft Witsel. Je hebt met Lavia een supertalent, waarom die geen kans geven? Zo slecht als Witsel tegen Marokko kan toch niet? En Hazard... tja, als ze Martinez nog 10 jaar laten zitten, dan is Eden nog 10 jaar basisspeler en aanvoerder (en dat laatste is hij al helemaal niet). Het is huilen met de pet op en tegen Kroatie gaan we vernederd worden. Ik zeg 3-0 voor Kroatie, met 0 uitgespeelde kansen voor Belgie.
 
koekoek98
 
0
30 november 2022 om 12:53
Je hebt volledig gelijk maarja met een trainer als Martinez zal dat nie gebeuren. Ik hoop dat ze na het WK afscheid nemen van Martinez ookal gaan we naar de Knock out fase. ( Al vrees ik daarvoor)
 
Futballeke
 
0
30 november 2022 om 10:41
Sorry Belgen; maar jullie spel is afgrijselijk.
 
Baardgrasmus
 
24
30 november 2022 om 10:45
Er is gelekt, want Courtois is boos. Maar er is niets van waar. Hoe weet je dan dat er gelekt is?
 
TheRoscoe
 
2
30 november 2022 om 13:36
Datgene wat gelekt is, is niet waar. Maar er is dus iemand binnen het kamp die bepaalde gebeurtenissen dan op een gekleurde wijze doorspelen naar de media. Ik ga ervan dat dit de conclusie is die je moet trekken uit de woorden van Courtois. Overigens geloof ik niet veel van de verklaring dat alles "maar een geintje, bro" was en dat er dus wel degelijk nogal wat conflicten zijn. De Belgische selectie is nooit echt super harmonieus geweest.
 
RUTGERRR
 
3
30 november 2022 om 10:50
Ik geef vaak af op Ronaldo, maar ik zit al een tijdje te twijfelen wie de award voor 'grootste idioot' moet krijgen, Ronaldo of Courtois.
 
Sitostick
 
8
30 november 2022 om 11:04
Wat is er idioot aan deze reactie van Courtois?
 
THenry_228
 
5
30 november 2022 om 11:04
Moeilijke keuze maar Ronaldo doet toch ook zijn best...? Hoe hij tegen Ghana die goal bleef claimen was toch pijnlijk? Zelfs na de match, nadat de ganse wereld ondertussen al 37 herhalingen had gezien waaruit duidelijk bleek dat hij de bal niet raakte, bleef hij volhouden dat hij de bal geraakt had en dus gescoord had...
 
Branquinho
 
2
30 november 2022 om 11:42
Wat Courtois hier doet/zegt is toch niet gek? Je gaat wanneer je in een team zit toch niet naar de buitenwereld lekken? Je schaadt daarmee alleen maar het team. Integriteit in een team hoort erbij en ik ben blij dat Courtois dit aankaart.
 
TheRoscoe
 
4
30 november 2022 om 13:37
Maar ja, Courtois en integriteit is een rare combi als je bedenkt dat die ooit de lief van De Bruyne had gepaald toen ze ruzie hadden.
 
SchijfVanVijf
 
5
30 november 2022 om 11:15
De afgunst richting onze Zuiderburen is ontzettend misplaatst. Misschien moeten we als Nederlanders even goed in de spiegel kijken voordat het spel van de Belgen gaan bekritiseren, want een uitschakeling tegen de Verenigde Staten ligt op de loer.
 
maldini86
 
4
30 november 2022 om 12:34
Afgunst zou ik het niet noemen, wel ben ik zelf wellicht wat kritischer op de Belgen. Komt vooral door de favorieten status die ze al jaren hebben, door de zogenaamde gouden generatie en nooit wat klaarspelen op toernooien. Wij als Nederland zijnde ook niet, dat is zeker zo, maar denk dat er maar weinig zijn met een klein beetje voetbal verstand, die denken dat wij ff het wk winnen. Die gouden generatie waar zo vaak over gesproken word, heb ik zelf sowieso nooit echt gezien, de bruyne en courtois zijn wereld top, de rest niet, aantal jaar geleden was hazard dat ook, nu al heel lang niet meer. Lukaku heeft op 2 jaar inter na, bij de top clubs niets gepresteerd. Verdediging is te traag en Heb bij België nooit goede back’s/wingback’s gezien, wat ze tegen de sterkere landen vaak de kop kostte. Dit België word in defensief opzicht compleet overlopen door teams met snelle vleugelspelers zoals bijvoorbeeld Engeland/frankrijk/brazilië. Denk zelfs dat NL nog meer kans maakt tegen dit soort landen als de Belgen. Z
 
gentle
 
4
30 november 2022 om 11:34
Die Belgen met hun goude generatie,hebben echt heel veel fout gedaan.met deze generatie hadden ze makkelijk Europees of wereld kampioen moeten zijn.
 
maldini86
 
1
30 november 2022 om 12:39
Frankrijk/duitsland/spanje hebben toch veel meer goeie spelers als de Belgen hebben? Die zijn in grote lijnen gewoon veel sterker, en hebben op zo goed als alle posities een betere speler rond lopen, op de positie van de bruyne en courtouis na. Aantal jaar geleden ook hazard maar al lang niet meer. Verder is de verdediging en middenveld, zeker bij deze 3 landen vele malen sterker.
 
Maler
 
0
30 november 2022 om 11:38
Met deze generatie had België echt Europees- en/of wereldkampioen moeten worden. Zo zo zonde.
 
Ontspannenrust
 
2
30 november 2022 om 12:20
Wat een afgunst naar België hier in de reacties! Dat je niks met België hebt kan ik begrijpen maar al die haat en afgunst richting België is bizar!
 
Soccer81
 
2
30 november 2022 om 13:18
Ik bedenk me net dat Vertonghen en Witsel in 2008 ook al eens met 1-4 onderuit gingen tegen Marokko