Criticaster Van Dijk om de oren geslagen: 'Ik denk dat ik gedronken had'
Vrijdag, 26 oktober 2018 om 19:24

Cardiff City gaat zaterdagmiddag in de Premier League op bezoek bij Liverpool. De club uit Wales zal op Anfield onder meer te maken krijgen met Virgil van Dijk, die in december vorig jaar na zijn transfer van Southampton naar Liverpool uitgroeide tot de duurste verdediger aller tijden. Neil Warnock had destijds zijn twijfels over de kwaliteiten van de Nederlandse stopper, maar de manager van Cardiff City lijkt zijn mening inmiddels enigszins herzien te hebben.

Nadat Liverpool de komst van Van Dijk had afgerond voor een recordbedrag van 84,5 miljoen euro plaatste Warnock openlijk zijn vraagtekens bij de kwaliteiten van de stopper. Daarnaast zei hij blij te zijn met Sol Bamba en de verdediger van Cardiff City in defensief opzicht zelfs hoger in te schatten dan Van Dijk. "Ik denk dat ik toen gedronken had", lacht de flamboyante oefenmeester vrijdag op een persconferentie.

"Wat ik bedoelde: je zult zien hoe goed Van Dijk als verdediger is als hij deel zou uitmaken van onze ploeg. Hij hoeft bij Liverpool niet zoveel te verdedigen, omdat de ploeg meestal op de helft van de tegenstander speelt", vervolgt Warnock. "Ik ben blij met de manier waarop Van Dijk tegenwoordig speelt. We hadden hem in het verleden voor ruim zes miljoen euro naar Crystal Palace kunnen halen, maar mijn hoofdscout vond hem te traag."

Cardiff City boekte vorig weekeinde op eigen veld tegen Fulham (4-2) de eerste competitiezege dit seizoen, waardoor het nu zeventiende staat in de Premier League. Warnock verwacht tegen Liverpool een zware wedstrijd. "Het is op dit moment voor vrijwel ieder team ter wereld onmogelijk om hen te verslaan. De aanval van Liverpool is waarschijnlijk de beste ter wereld. We moeten allemaal een topprestatie leveren en hopen dat zij een mindere dag hebben."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
23
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
khalid3073wx
 
20
26 oktober 2018 om 19:40
Dat bedoelde hij niet hij vond Van Dijk echt niks, want als je speelt bij Southampton moet je heel veel verdedigen daardoor viel hij juist op daar. Naast zijn uitstraling natuurlijk.
 
Greatone
 
6
26 oktober 2018 om 20:19
Denk dat die hoofdscout inmiddels ontslagen is ??
 
JK-Ajax
 
8
26 oktober 2018 om 20:27
Te traag? Volgens mij is Virgil voor een centrale verdediger echt wel een rappe vent.
 
wanneer34e
 
1
26 oktober 2018 om 20:45
Zn verhaal klopt idd van geen kant. Wat ook hierboven is gezegd over zn verdedigende kwaliteiten, juist dat heeft hij tentoongesteld bij southampton. Die beste man heeft niet alleen toen te veel gedronken, maar volgens mij ook voor en tijdens dit interview.
 
bombanera99
 
3
26 oktober 2018 om 21:14
Jk Ajax Van Dijk is inderdaad traag. Niet zozeer in een rechte lijn sprinten maar in wendbaarheid. Hij is erg stijf en heeft een zware draaicircel en staat niet licht op zijn voeten. Zijn startsnelheid is traag. Hoe langer de afstand hoe meer hij het kan herstellen. Ik vind hem ook geen 84 miljoen waard. Hij is een goede stopper voor Liverpool maar geen wereldtopper.
 
G0AT
 
8
26 oktober 2018 om 20:58
Hij spreekt zich zelf wel erg tegen. Eerst zegt hij dat Van Dijk bij Liverpool te veel van zijn doel speelt en daarna zegt hij dat hij te traag is voor Cardiff, dat bijna elke wedstrijd parkeer de bus voetbal speelt.Daarom zijn die Engelse trainers geen toppers. Met al die fossielen zoals Allardyce die Dier beter vindt dan Busquets.
 
FrankBollegraf
 
4
26 oktober 2018 om 21:19
`..te traag..`?, hoe snel van Dijk is bewijst hij oa. tijdens de match tegen Chelsea waar hij, notabene de langste afstand moest afleggen, wegsprinte en niettemin veruit de snelste was tussen een 4-tal wo. Gomez, Willian en de fenomenale van Dijk..klasse!