Criticaster Özil gefileerd: 'Gedrag richting Van Nistelrooij een schande'
Donderdag, 10 mei 2018 om 08:37

Mesut Özil krijgt de laatste weken weer regelmatig kritiek te verduren. De middenvelder van Arsenal leek na zijn contractverlenging weer in goede aarde te vallen bij iedereen die Arsenal gunstig gezind is, maar de Duitser lijkt inmiddels zijn krediet weer te hebben verspeeld. Onder anderen Martin Keown was kritisch op Özil, tot woede van de zaakwaarnemer van de spelmaker.

Keown zei onder meer dat Özil het niet waardig is om het shirt van Arsenal te dragen. "Ik denk dat Keown dat gevoel heeft, omdat hij heeft gevoetbald. Het geeft hem het gevoel het recht te hebben de huidige generatie sterren aan te vallen", aldus Erkut Sogut in gesprek met Goal. "Misschien wil hij gewoon relevant blijven? Of misschien is hij gewoon jaloers? Jaloers op het geld en exposure?"

"Maar om kritiek te leveren, steeds maar weer, dat wordt saai, eerlijk gezegd. Hij was een reserve bij Arsenal en vertrok naar Everton en Aston Villa, want hij was niet goed genoeg. Hij kwam terug, maar was nog steeds reserve. Altijd in de schaduw van Adams, Bould, Dixon, Winterburn en toen Campbell, Touré, Lauren, Cole. Zijn gedrag richting Ruud van Nistelrooij op Old Trafford was een schande voor Arsenal."

"Als Mesut of ieder andere speler in dit tijdperk zich zo gedroeg als Keown toen, werd er grote schande van gesproken", vervolgt Sogut, die stelt dat Keown een outsider is geworden bij Arsenal. "Hij heeft weinig kennis van de interne zaken bij de club. Hij bevindt zich niet in de positie om zulk commentaar te leveren. Hoe kan zijn mening voor waar worden aangenomen?"

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
1
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
12
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
bigpicture
 
4
10 mei 2018 om 08:54
Over dat voorval van Keown die tekeer ging tegen Van Nistelrooy, weet iemand waarom dat was? Het enige wat ik ooit heb kunnen vinden is dat Keown zei: Because he’s a cheater.. maar wat dat deed Van Nistelrooy dan?
 
Weef
 
12
10 mei 2018 om 09:06
Google eens "Keown Nistelrooy". Die wedstrijd heeft zelfs een eigen Wikipedia pagina. Aantal spelers van Arsenal misdroeg zich behoorlijk, omdat Ruud bij Viera zijn tweede geel zou hebben aangenaaid en een penalty miste.
 
Giodinho7
 
12
10 mei 2018 om 09:09
Volgens de Arsenal spelers had van Nistelrooij Vieira een rode kaart aangesmeerd door ver opzij te springen na een natrappende beweging van Vieira. Uit beelden bleek dat ook van Nistelrooij een soort van beweging maakte dat op natrappen leek en dat vonden ze onrechtvaardig. Daarna kregen ze ook nog eens een strafschop in de laatste minuut voor een licht vergrijp, waardoor Arsenal helemaal witheet was.
 
Scotsman
 
4
10 mei 2018 om 09:52
Keown belaagde Van Nistelrooij nadat hij een penalty miste tegen Arsenal. Daar gaat het over.
 
stravven
 
0
10 mei 2018 om 10:24
Van Nistelrooy naaide Vieira een tweede gele kaart aan door te doen alsof Vieira, die een meter van hem vandaan in de lucht trapte, hem bijna raakte. Daarna kreeg United in de laatste minuut een penalty, die van Nistelrooy miste.
 
AniBankai
 
49
10 mei 2018 om 08:56
Dit is echt een savage reactie hoor hahaha. Aanvallen met feiten om de criticaster die op zoek is naar faam op zn knieën te krijgen. Jammer dat dit zelden zo gebeurt...
 
DonCoXxX
 
93
10 mei 2018 om 09:19
Dit heet `whataboutism` en is schering en inslag in de moderne wereld; Donald Trump gebruikt dit ook heel veel. Deze taktiek is een zwaktebod waar enigzins intelligente mensen doorheen prikken. De gebruiker, in dit geval de zaakwaarnemer van Ozil, probeert de geloofwaardigheid van de criticaster te ondermijnen door over zaken te beginnen die geheel niets met dit onderwerp te maken hebben. Het is helemaal niet relevant wat Keown ooit gedaan heeft en zegt niets over de waarde van de geleverde kritiek op Ozil, maar bij een deel van het publiek heeft te blijkbaar effect. Het is ontzettend kinderachtig, maar sommige mensen zien de wereld nog steeds als het schoolplein Wat mij betreft zegt dit meer over Sogut dan over Keown. Sogut moet niet zo janken, want kritiek ontvangen is een van de aspecten waar een profvoetballer mee te leven heeft. Ozil is grootverdiener(bijna 21!!!! miljoen euro op jaarbasis) en wordt daarom geacht er altijd te staan.
 
JDG84
 
7
10 mei 2018 om 09:52
DonCo, je verwoord perfect wat ik in mijn hoofd had en op een manier die ik niet had gekund. Dank je wel! Whataboutisme blijft er bij mij nu inzitten!
 
Warabe
 
6
10 mei 2018 om 11:44
Doncoxx bedankt voor de uitstekende analyse. Ik raad eenieder aan om te googelen op List of Fallacies. Er zijn zoveel soorten die dag in dag uit worden gebruikt door mensen in de politiek, tv etc. Als je hier kennis van hebt, prik je erdoor heen.
 
Scotsman
 
14
10 mei 2018 om 09:57
Aanvallen met feiten? Het klopt niet eens dat Keown reserve was bij Arsenal. Minstens vijf jaar lang basisspeler geweest en bijvoorbeeld de dubbel gewonnen als basisspeler.Wat die zaakwaarnemer allemaal vertelt is grotendeels 'fake news'.
 
Dejan
 
11
10 mei 2018 om 09:00
Zo werkt de voetballerij nu eenmaal. Oud-spelers die dienen als analytici en geven hun visie over een wedstrijd en betrokken spelers. Ik vond die kritiek aan het adres van Ozil ook verder helemaal niet overtrokken of vreemd. Het slechtste wat je dan in zo'n situatie kunt doen als zaakwaarnemer is helemaal mad iemand persoonlijk gaan aanvallen. Dan laat je dus zien dat er waarschijnlijk een paar waarheden zijn genoemd, anders was er geen reden om zo uit de slof te schieten.
 
CocoAfc
 
21
10 mei 2018 om 09:21
Keown zoekt Ozil constant. Ozil was absoluut niet de slechtste tegen Madrid, maar toch weer Keown alleen hem te benoemen en fel te bekritiseren. Dit is ordinair moddergooien, maar het komt toch echt van beide kanten. Daarnaast sprak Keown over een mental breakdown van Ozil, daar maak je geen geintjes over. Keown mag natuurlijk kritiek geven, maar als iemand het persoonlijk maakte was hij het wel. Ik ben dol op Keown, maar sinds Ozil bij de club is blijft hij hem opzoeken. Zo zie ik hem Ozil de schuld geven van defensieve situaties, dat is niet Ozil zijn werk. Hoe kan je Ozil aankijken op het slechte verdedigen van Koscielny tijdens het eerste potje. Ozil doet wat hij altijd doet en waar hij prijzen mee heeft gewonnen bij Madrid en met Duitsland, kansen creeeren. Er is niemand die net zoveel kansen heeft gecreeerd als Ozil sinds hij bij Arsenal is. En natuurlijk, die zwakke potten zitten ertussen, maar pas dit seizoen hebben we killers voorin. Spelers als Welbeck, Giroud en Walcott hebben honderden kansen gemist nadat Ozil ze panklaar legde.
 
Arnavut1
 
2
10 mei 2018 om 09:20
Duidelijke taal van de zaakwaarnemer. Goed beargumenteert met duidelijke feiten. Ozil krijgt idd veel kritiek deels ook wel terecht maar Arsenal is dit jaar als team gewoon beneden alle niveau.
 
Arjen012
 
14
10 mei 2018 om 09:33
Keown geeft kritiek op het spel van Özil, de zaakwaarnemer slaat terug door de clubs van Keown erbij te pakken en dat noem jij goed beargumenteerd?
 
Scotsman
 
8
10 mei 2018 om 09:44
Goed beargumenteerd met feiten? Het klopt niet eens dat Keown reserve was bij Arsenal. Minstens vijf jaar lang basisspeler geweest en de dubbel gewonnen als basisspeler.
 
Schop1989
 
3
10 mei 2018 om 10:10
Een nee jij dan reactie zie jij als duidelijke taal en goed beargumenteert? Nog een nee jij dan zou zijn, als Ozil net zoveel inzet zou tonen als Keown, dan zat Ozil nog bij Madrid Nee, ' nee jij dan' reacties zijn irrelavant en simpel. Tegenarugmenten zijn op basis van het onderwerp en niet een nieuw onderwerp
 
TheRoscoe
 
7
10 mei 2018 om 09:46
Ten eerste, dat van Keown op Van Nistelrooij was geweldig en elke Arsenal-fan die daar van kan genieten. Ten tweede, dit is een kansloze puur op de man gerichte reactie van Özil`s agent. Keown`s mening over Özil en zijn functioneren is incorrect omdat hij geen belangrijke speler was voor Arsenal? Complete nonsens en het zegt ook wel wat over Özil dat hij zich door zo`n man laat vertegenwoordigen, want dit is kamp-Ozil dat hier spreekt. Verder vind ik het grappig dat hij niks zegt ter verdediging van zijn prestaties of het keer op keer skippen van wedstrijden vanwege ziekmeldingen. Nee, puur op de aanval. Zeer zwak.
 
 
1
10 mei 2018 om 18:53
Dat was helemaal niet geweldig het was schandelijk zelfs, Arsenal onwaardig. Het was geweldig dat van Nistelrooy zo rustig bleef destijds.
 
TheRoscoe
 
0
11 mei 2018 om 08:32
Okee, bedankt voor je mening. Boeit me niet. Het was iconisch.
 
Schop1989
 
2
10 mei 2018 om 10:13
Ik zou er veel voor over hebben om de Keown-Nistelrooy en Vieira en Keane battles weer terug te krijgen in het voetbal. Ja het ging soms fysiek over de schreef, maar alles beter dan het theater met schwalbes waar we nu genoegen mee moeten nemen. Goede oude tijd en een dom 'nee jij dan' statement van deze journalist.
 
stravven
 
0
10 mei 2018 om 10:28
Het deel van Keown en Van Nistelrooy kwam wel door een soort van schwalbe van de laatste.
 
AjaxCunian
 
0
10 mei 2018 om 11:19
Hij moest liever niets doen zodat Vieira niet werd bestraft voor zijn belachelijke trap toch? Dat is de enige manier om nog een beetje recht te krijgen, Vieira werd anders onbestraft.
 
stravven
 
0
10 mei 2018 om 11:24
Oh jee, een speler trapt in de lucht, die moet echt van het veld af. Komop zeg, die reactie was zwaar overtrokken van Ruud, En de manier hoe Ruud zelf inkomt is erger dan wat Vieira doet. Die rode kaart was zwaar onterecht, en de reactie van Keown kan ik alleen maar begrijpen.
 
Schop1989
 
0
10 mei 2018 om 11:40
Ja ik twijfelde om dat te vernoemen, maar vond dat het punt dat het vroeger beter was in beetje in de weg stond. Ja schwalbes zijn er altijd geweest, maar tegenwoordig moeten we die beter bestraffen omdat het gewoon vaker word gedaan.
 
JMPR
 
1
10 mei 2018 om 12:56
Criticasters zullen het weer typisch uitspraken van een zaakwaarnemer noemen en het misplaatst vinden, maar wat hij over Keown zegt, daar heeft hij toch echt gelijk. Wie was en is nou helemaal Martin Keown, een eenvoudige houthakker in de verdediging, die af en toe eens een balletje weg kopte en die verder geen bal rechtdoor kon trappen. Iedereen mag een mening over voetbal hebben maar in geval van Martin Keown is dat nou niet bepaald handig zeg maar. Zeker niet over Özil, die in die betreffende wedstrijd tegen Atletico, wiens spel,zonder heel goed te spelen, in elk geval nog op voetbal leek.
 
stravven
 
0
10 mei 2018 om 14:30
En nu doe jij hetzelfde. Of ik ga er toch in ieder geval vanuit dat jij niet de dubbel hebt gewonnen in Engeland. Iedereen mag commentaar geven, deze zaakwaarnemer laat nu zien hoe je vooral niet moet reageren.
 
Scotsman
 
0
11 mei 2018 om 09:43
En toch is Keown jarenlang basisspeler geweest onder Wenger, heeft hij prijzen gewonnen en is hij een echte publiekslieveling bij Arsenal. Nog steeds.