Crouch begrijpt niets van Arsenal: 'Hij is een speler met enorm veel potentie'
Zaterdag, 20 juni 2020 om 23:17

Peter Crouch heeft zaterdag rondom de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion hard uitgehaald naar de clubleiding van Arsenal. De oud-spits van onder meer Liverpool constateerde dat Bukayo Saka zich als een van de weinigen wist te onttrekken aan de sportieve malaise bij Arsenal en vraagt zich af waarom het achttienjarige toptalent nog altijd geen nieuw contract met the Gunners heeft getekend.

Het contract van Saka loopt na dit seizoen nog maar één jaar door, maar Arsenal wil graag langer door met de multifunctionele linkspoot, die vanmiddag tegen Brighton op het middenveld speelde maar dit seizoen vooral linksback was. Tot op heden heeft de Londense grootmacht Saka er nog niet van weten te overtuigen bij te tekenen en dat mag de clubleiding zich volgens Crouch zwaar aanrekenen.

"Ik zou me zorgen maken over zijn contract. Het gebeurt keer op keer bij Arsenal", zegt de analist bij Sky Sports. Crouch doelt vermoedelijk onder meer op de transfersoaps die zich in het verleden bij Arsenal zich afspeelden rondom Samir Nasri en Robin van Persie. Nasri belandde in het seizoen 2011/12 in zijn laatste contractjaar bij Arsenal en stapte vervolgens over naar Manchester City; Van Persie verliet de club een jaar later op vergelijkbare wijze voor een avontuur bij Manchester United.

"Ik weet niet wie er bij Arsenal over de contracten gaat, maar het moet een keer goed geregeld worden", vervolgt Crouch, die van mening is dat Saka onvoldoende op waarde wordt geschat door Arsenal. "Ze geven grote, zeer grote contracten aan spelers die niet eens voor de club willen spelen, maar komen er ondertussen niet uit met een speler die enorm veel potentie heeft, zoals Saka. Bepaalde spelers bij Arsenal missen overduidelijk strijdlust, maar hij is een lichtpuntje. De club zou er alles aan moeten doen om zulke jonge spelers langer aan zich te binden."

Collega-analist Rio Ferdinand is het eens met Crouch en deelt de bewondering voor Saka, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft in de hoofdmacht van Arsenal en in alle competities al 31 wedstrijden speelde, met 3 doelpunten 10 assists als oogst. "Wat ik nog het meest indrukwekkende vind, is dat hij al heeft gespeeld als linksback, linksmidden, rechtsmidden en rechtsback. En vandaag speelt hij weer centraal op het middenveld. Hij maakt indruk op vrijwel iedere positie", merkt de oud-verdediger van onder meer Manchester United op.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
0
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
10
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Jackieboy10
 
27
21 juni 2020 om 00:00
Hier kun je als fan onderhand al niet meer verbaast over zijn.. Arsenal is rot van binnen. Van top tot teen. Het zou mij eerder verbazen als we daadwerkelijk weten te verlengen met Saka... Hadden wij maar een eigenaar als Abramovic, iemand die daadwerkelijk om zijn club geeft!
 
Warabe
 
13
21 juni 2020 om 01:42
Dat klopt. Bij United, Chelsea en Liverpool wordt iedere euro die binnenkomt geïnvesteerd aan spelers. Mensen krijgen waar voor hun geld. Er wordt zelfs vooruit geïnvesteerd. Bij Arsenal wordt juist geld onttrokken uit de club. Kroenke heeft al vaker aangegeven dat hij Arsenal als een cash cow ziet. Uitmelken die handel. Supporters moeten zich weer verenigen in boycots (zowel qua kaartjes maar ook online etc).
 
IKEA
 
35
21 juni 2020 om 00:19
Het is inderdaad wel heel stom om te zien hoe Arsenal, een club die voor de neutrale voetballiefhebber op (voornamelijk) veel sympathie kan rekenen, zo erg achteruit rent. De spelers die ze iedere keer weer niet kunnen behouden op de club en het overstappen naar de concurrentie is natuurlijk super stom. Ik snap dan wel dat Peter Crouch dat niet snapt.
 
Hast59
 
6
21 juni 2020 om 00:31
Kan iemand mij vertellen hoe de censuur hier op VZ in z'n werk gaat. Ik kan het niet anders uitleggen. Ik moet eerst niveau 3 hebben om te reageren.
 
TheBigShow
 
12
21 juni 2020 om 00:50
Je moet 100 punten hebben anders word je gediscrimineerd door voetbalzone. Enough is Enough...25 reacties plaatsen zonder dat ze verwijderd worden, behaal je 3 punten mee.
 
Lierse1997
 
10
21 juni 2020 om 01:00
Er zit natuurlijk een bepaald gedacht achter. Er zijn altijd wel bepaalde figuren die willen trollen en die moet je niet willen in meer gevoelige topics. Trollen halen alleen niveau drie niet omdat hun comments vaak verwijderd worden. Het is dus een soort systeem dat de echte trollen eruit filtert. Zo een groen balkje zegt trouwens niets hoor, daar moet je in het algemeen niet teveel aandacht aan schenken.
 
N5Highbury98
 
10
21 juni 2020 om 01:27
Ik kan 4000 reacties per week plaatsen maar mn puntenaantal of mn geplaatste reacties blijft 0. En als je dan mailt naar de redactie krijg je net zoveel respons als dat je tegen een boom praat. Heel vz is een hypocriete bende. Hetgeen ik jammer vind want dit is wel de site met de normaalste voetbalfans vond ik
 
Lierse1997
 
1
21 juni 2020 om 09:58
We zijn allemaal met 75 punten begonnen hoor. Zolang je de reacties netjes houdt en er 25 geplaatst worden die niet verwijderd worden, krijg je stilaan meer punten.
 
N5Highbury98
 
1
21 juni 2020 om 11:24
Is meer bij wijze van. Bij mij veranderd er echt nooit iets. En ik heb echt al veel meer reacties geplaatst dan 25. En deze zijn niet verwijderd
 
ArsenalAZ
 
4
21 juni 2020 om 08:51
Vind het sowieso heel bijzonder dat ze er maar niet uit te lijken komen met Saka, kan me niet voorstellen dat die jongen nu al om een monstersalaris gaat vragen. Tegelijkertijd bied je wel een nieuw contract aan bij Luiz (die ongetwijfeld veel meer wilt / gaat verdienen dan Saka) en leg je een clown als Mari vast voor ~15 miljoen, terwijl je dat geld veel beter in de eigen talenten kan steken.. De club is gewoon gebroken, van het team tot aan het bestuur, en gaat nog jaren duren voordat het hersteld is. Hopen dat we in de tussentijd niet onze wedstrijden in de Championship hoeven af te leggen.
 
GahrmannDordrecht
 
0
21 juni 2020 om 16:57
Vroeger stond Arsenal juist bekend dat ze goede talenten in huis haalde,en goed door verkochten maar sins Wenger daar weg is,en er duurdere overbetaalde vedetten worden gehaald is het chaos