'Daadkracht op Zuid-Amerikaanse markt levert Brands fraaie transfer op'
Dinsdag, 20 maart 2018 om 20:05

Marcel Brands vertrekt na afloop van dit seizoen mogelijk naar de Premier League. De technisch manager van PSV was eerder al in beeld bij Everton en volgens de Liverpool Echo zijn the Toffees voornemens om aankomende zomer een serieuze poging te ondernemen om Brands naar Engeland te halen.

Brands zou in beeld zijn als opvolger van Steve Walsh. Laatstgenoemde is sinds de zomer van 2016 als hoofdscout en technisch directeur actief op Goodison Park, maar staat na een aantal teleurstellende transferperiodes onder druk. Walsh gaf in drie transferperiodes ongeveer 300 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar slaagde er daarmee niet in de sportieve prestaties van Everton een boost te geven.

Met name dit seizoen zijn de sportieve prestaties teleurstellend. Everton nam in december vorig jaar al afscheid van Ronald Koeman en mogelijk volgt ook een vertrek van Walsh. Voor diens opvolging is Brands een serieuze kandidaat, zo meldde in januari ook De Telegraaf al. De beleidsbepaler heeft nog een contract tot medio 2020 bij PSV, maar Everton zou bereid zijn de doorlopende verbintenis af te kopen.

Bij de Premier League-club zou Brands de touwtjes steven in handen krijgen. Sam Allardyce ligt na de huidige voetbaljaargang weliswaar nog een jaar vast als manager van Everton, maar bij een vertrek van Big Sam zou Brands in de zoektocht naar diens opvolger een flinke vinger in de pap hebben. Daarnaast wordt de technisch manager van PSV in Engeland onder meer geprezen vanwege zijn daadkracht op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt.

Brands is sinds 1 juni 2010 als technisch manager werkzaam voor PSV. Onder zijn bewind won de Eindhovens club twee landstitels en werd in het seizoen 2011/12 de KNVB Beker gewonnen. Het hoogtepunt Europees gezien werd in het seizoen 2015/16 behaald, toen PSV in de Champions League overwinterde in een groep met Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg en uiteindelijk in de achtste finales strandde tegen Atlético Madrid.

Meer nieuws
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
8
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
12
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
BendeR
 
11
20 maart 2018 om 20:53
Ik zou de touwtjes ook steven in handen pakken. Ik weet niet of dat zo een goed idee is. Tuurlijk moet hij het doen, maar je wordt er als buitenlander nog sneller op afgerekend als het niet gaat zoals het verwacht wordt. Zegt al genoeg welke mensen in de afgelopen periode de club hebben verlaten, dan wel niet gedwongen. Benieuwd wie hem gaat opvolgen in Eindhoven.
 
007
 
15
20 maart 2018 om 20:54
Brands zit al acht jaar in Eindhoven, de tijd gaat snel. Ik denk dat in het algemeen de beste man goede maar zeer zeker ook slechte momenten bij PSV heeft gehad. Misschien is het na acht jaar ook tijd voor wat anders, wie zal het zeggen? Als Brands zou vertrekken ben ik benieuwd wie z'n opvolger gaat worden?
 
TrebleX
 
2
20 maart 2018 om 21:02
Die hebben ze in huis in persoon van Frank Arnesen. Anders Stan Valckx terughalen.
 
Kohaku
 
5
20 maart 2018 om 22:31
Stan Valckx is met ruzie weggegaan, weet niet of ie zomaar terug wil en kan komen.
 
Arnout108
 
0
20 maart 2018 om 22:49
Hij is een volwassen man. Die moet een ruzie toch wel uit kunnen praten lijkt me?
 
TrebleX
 
2
21 maart 2018 om 06:48
Wie is niet weggegaan met ruzie met Jan Rekers? De mensen zijn weggegaan vanwege Jan Rekers (Piet Visser, Gomes, Valckx etc.)
 
Constant kante
 
0
21 maart 2018 om 10:25
Kohaku Frank Arnesen is ook met ruzie weggegaan bij Psv, ooit.
 
SocioFan1
 
1
20 maart 2018 om 20:58
Worden ze toch wakker daar in Everton. De transfers van afgelopen periode sloeg nergens op, totaal geen idee erachter. En uiteindelijk moet de trainer vertrekken. Nou laat de verantwoordelijke dat maar ook doen en dan is een Brands een goede opvolger.
 
voetbalfreak
 
5
20 maart 2018 om 21:27
Die keepert vind ik echt niet onaardig. Jordan Pickford.
 
Wouterke
 
5
20 maart 2018 om 21:27
We zullen het zien, deze geruchten hebben we de laatste jaren vaker gehoord. Ik hoop dat hij gewoon blijft. De man kan prima onderhandelen. Hij laat zich niet storen in een onderhandeling en er lekt bij PSV ook bijna niets uit. Hij speelt het spel hoog en durft ook het risico te nemen hierdoor een speler mis te lopen (zoals Defour).
 
Skede
 
17
20 maart 2018 om 21:57
Tja, in plaats van Defour kwam Guardado. Ook niet misselijk.
 
martijnovic
 
7
20 maart 2018 om 21:30
aderlating voor psv en daarmee het Nederlands voetbal.
 
voetbalfreak
 
9
20 maart 2018 om 21:52
Ik hoop voor Everton niet dat ze snel een linksback nodig hebben, want die komt dan pas in 2020... Echter zal het salarisstrookje wel hoger uitvallen in Engeland die trein komt niet vaak voorbij.
 
Kohaku
 
5
20 maart 2018 om 22:32
Bij Everton hebben ze wat meer te besteden dus die linksback kan er snel zijn.
 
6ishet
 
3
20 maart 2018 om 22:44
Ik zou er niet rouwig om zijn. Ik ben al jarenlang een fervent tegenstander van Marcel Brands. Neemt mijn inziens te veel risico dat betreft financiën en zijn selecties zijn vaak uit balans. Dit jaar bijvoorbeeld geen rechtsbuiten, linksback en geen opbouwende centrale verdediger in de selectie. Ook Locadia halverwege het seizoen verkopen doet vermoeden dat PSV afhankelijk is van Europees voetbal en dat kan niet meer in deze tijd. Al moet ik bij dat laatste zeggen dat hij daar niet helemaal alleen voor verantwoordelijk is. Maar toch is dat onderdeel wel een pijler van zijn beleid. Altijd maar vooruitlopen op inkomsten die nog moeten komen. En altijd maar investeren in spelers waarvan het nog maar de vraag is of je die voor meer kan verkopen dan dat je er in geïnvesteerd hebt. Het gaat er mij om dat PSV afhankelijk is en dat was al onverantwoordelijk maar met een onzeker Champions League-ticket al helemaal. Ik heb de gemeentedeal nog vers in het geheugen liggen. Het is mijn club, niet die van jou. Wel moet ik zeggen dat hij ook goede dingen heeft gedaan voor PSV. De selectie is veel meer waard geworden. Spelers worden verkocht voor goede bedragen. Hij heeft een netwerk opgezet in vooral Mexico en na een jaar of 7 á 8 hebben we eindelijk een titel mogen verwelkomen.
 
Constant kante
 
0
21 maart 2018 om 10:28
6ishet "zijn selecties zijn vaak uit balans. Dit jaar bijvoorbeeld geen rechtsbuiten, linksback en geen opbouwende centrale verdediger in de selectie." Ja, precies! Dat soort wanbeleid van Brands dat zie je ook direct terug in de resultaten he. Want had die Brands maar een linksback gehaald, wie weet was PSV dit seizoen dan wel kampioen geworden of zoiets.
 
6ishet
 
0
21 maart 2018 om 12:20
Volgens mij is het gewoon een feit dat er geen linksback is? Wat maakt het dan uit wat de prestaties zijn? Als je met PSV in de Jupiler League gaat spelen word je ook kampioen. Dus ik vind dat echt totaal geen representatief argument. Daarnaast leidt dat er toe dat het voetbal ondermaats is en iemand anders de schuld krijgt van het niveau (cocu). Het is dit seizoen ondermaats, daar verandert een titel niks aan. Je zou verder moeten kijken dan alleen vandaag.
 
Constant kante
 
1
21 maart 2018 om 14:37
6ishet Je mist echt volledig het punt. Dat Brands geen linksback aangetrokken heeft, dat is inderdaad een feit. Maar dat hij daarnaast Lozano aantrok is óók een feit. Het is zelfs een feit dat Marcel Brands op 16 maart 1962 is geboren, te 's-Hertogenbosch. Zoals het ook een feit is dat Psv, in de periode dat Brands bij PSV werkte, tweemaal kampioen is geworden. Maar wat is precies de (meer)waarde van het hier opnoemen van één geïsoleerd feitje? Waar zit hem hier precies de kern van je betoog, wat is je pointe van je verhaal? Jaja, allemaal wel leuk en aardig allemaal met die Brands maar 'hij kan niet eens een linksback halen'? Ja sorry, maar dat vind ik als je de juiste context aanhoudt (brands is aangesteld om spelers en omstandigheden te regelen zodat PSV kampioen kan worden en niet om 'linksbacks te kopen' gewoon nutteloos gelul. So what dat hij geen linksback heeft gehaald. Als PSV kampioen wordt, wat ik ondanks het hemeltergend slechte spel van PSV nog steeds niet uit kan sluiten, wie heeft het dan nog over die mythe dat Brands geen linksbacks zou kunnen halen? Dat de hele selectie dan op het balkon staat op het stadhuisplein en dat dan de burgemeester zegt, "tja, weet je, hardstikke mooi allemaal natuurlijk, geweldig feest, maar hohoho, wel even bij de les blijven, die Brands heeft er niks van gebakken, want geen linksback, 'opbouwende Cv's'...."?? Welnee, nonsens! Daarbij is het ook prietpraat om te stellen dat Brands geen linksbacks zou kunnen halen. Dat kan die makkelijk. Is echt niet meer dan een kwestie van wat Zaakwaarnemers porren en je hebt zo tien Cv's plus videobeelden in je email inbox. Hoeft hij er desnoods blind eentje van te kiezen en voila: linksback binnen! Alleen beseffen jij en andere 'brands kan geen linksbacks kopen'- profeten niet dat Brands wat langer nadenkt dan jullie. Brands gaat gewoon geen 6-7 miljoen neerleggen voor een speler van het niveau Tagliafico. Enorm overschatte speler trouwens, wat dat betreft. Voor dat soort bedragen, en daar gaat het tegenwoordig vooral om, daar wil je gewoon een topper voor hebben. En dus snap ik het volledig dat hij veel spelers links laat liggen, want dan maar voor de buhne met een speler aankomen, dat is niet in het belang van Psv. Dan juich ik het toe dat Brands liever geen aankoop doet. Hij heeft dan gewoon gelijk! En ik zou als ik hem was ook maling hebben aan meningen zoals jij die nu verkondigt. Daarbij, dat je met PSV in de Jupiler League kunt spelen en dan 'ook' kampioen kunt worden, wat is dát voor argument zeg? Tja, als PSV in de tweede en Derde divisie speelt gaan ze die ook winnen inderdaad. Maar wat moeten we met die wetenschap? Dat slaat toch nergens op? Wat heeft dat met het feit te maken dat Psv, ondanks al jouw kritiek op Brands, gewoon landskampioen kan gaan worden? Dus, om terug te komen op je vraag in je tweede zin, wat uitmaakt hier is dat jij kennelkijk niet snapt dat elk beleid dat je als club kunt voeren zo sterk en zo goed is als de resultaten die je daarmee behaalt. Want wil jij mij nou werkelijk wijs maken dat we dus eigenlijk echt moeten vinden dat bijvoorbeeld een Overmars met Ajax momenteel 'goed beleid voert' (want die koopt linksbacks, rechtsbacks en opbouwende Cv's, dure vleugelspitsen)?? Onzin! Als Ajax géén kampioen wordt dan is Brands gewoon de beste TD van Nederland en dan is Overmars gewoon iemand die geen goed beleid heeft gevoerd. Zo werkt topsport en niet dat je bij een winnende auto in de formule 1 gaat klagen dat de kleurtjes van de spoiler niet mooi zijn. Ging het daarom? Of ging het erom dat je die race won? Leg mij maar uit dat het niet om het winnen van die race gaat maar om de mooie strepen dan...
 
6ishet
 
0
22 maart 2018 om 14:24
Wow, wat een lang verhaal haha. Ik ben het niet eens met je stelling dat de winnende coach altijd gelijk heeft. Marcel Brands zit er nu 8 jaar, en de eerste 4 jaar heeft hij met hetzelfde beleid geen enkele titel behaald. Was het beleid toen slecht en nu ineens goed? Leuk dat je daarna begint over ``Brands denkt iets langer na`` terwijl ik juist praat over de continuiteit van PSV! Fantastisch dat ze Lozano hebben kunnen halen maar een half jaar later weer een andere belangrijke speler daarom moet verkopen. PSV is afhankelijk van Europese inkomsten en dat is een ratrace die je (wederom) kan gaan verliezen. Het gaat mij niet om de linksback zelf maar ik haal het gewoon als voorbeeld aan dat dat er toe kan leiden dat ten eerste het algemene niveau minder wordt en ten tweede dat het een gevolg is van het, in mijn ogen (maar wie ben ik), risicovolle beleid. Je geeft nu alle denkbare credits van het (nog niet eens zeker zijnde) kampioenschap aan een man achter een bureau. Terwijl hij beter werk had kunnen verrichten. de Formule 1 auto als metafoor klinkt mooi maar je hebt het over het verkeerde dingetje. Ik praat niet over de kleur, ik praat over een auto die elk mogelijk onderdeel die je je maar kan bedenken in zich heeft. En dat heeft de bolide van PSV niet. Oprecht leuk dat je al droomt van de platte kar en het volle plein bij het stadhuis maar dat wil dus zeggen dat als het nu alsnog misgaat Marcel Brands ineens een super slechte manager is. Ik sta daar gewoon boven. Ik kijk naar het niveau en zie dat het ondermaats is. Ik kijk naar de selectie en zie dat er geen geld meer is om op elke positie een volwaardige speler te halen. En ik kijk naar...een trainer die de hele schijtemmer over zich heen krijgt terwijl ik vind dat dat niet zijn schuld is. Als PSV kampioen wordt dan ben ik oprecht blij, dat lijken mensen die reageren op mijn posts te vergeten. Maar voetbal gaat om een bal die binnenkant paal of buitenkant paal valt, daar heeft Marcel Brands verder ook geen invloed op. Je kan alleen de beste voorwaarde scheppen en ik vind dat dat niet gedaan wordt.Wel denk ik dat ze dat probleem minder hebben bij Everton. Ze hebben in Engeland geld als water, daar maakt het allemaal geen donderstraal uit. Ik gun het hem wel. Hij heeft oprecht ook goede dingen gedaan en dingen opgezet die er helemaal niet waren. Maar ik vind het bij PSV gewoon niet zo werken.
 
Rudeboy65
 
4
20 maart 2018 om 23:10
Belachelijk plan van Everton. Je wil een TD aantrekken die met engelengeduld en een kleine portemonee moet shoppen terwijl je zelf met geld kunt smijten. En als Brandts op dezelfde manier moet gaan shoppen daar, dan komt er niemand naar Everton.