Daley Blind erkent: 'Het zijn de zware dieptepunten van mijn carrière'
Dinsdag, 22 mei 2018 om 07:26

Terwijl het Nederlands elftal zich voorbereidt op de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië, kijken tal van landen verder dan de komende vriendschappelijke interlands. Over minder dan een maand gaat het WK in Rusland immers van start en Nederland schittert door afwezigheid. De absentie op het mondiale toernooi is pijnlijk, erkent Daley Blind. "En die pijn wordt de komende weken alleen maar erger."

"Toen we ons definitief niet kwalificeerden was de teleurstelling enorm groot. Daar heb ik echt een tijd mee gezeten. Als je dan als international weer wat langer bij je club bent, ben je er iets minder mee bezig en vergeet je het even", vertelt Blind in gesprek met Metro. "Maar nu beginnen al die landen met hun voorbereiding op het WK. Dat doet gewoon pijn."

"Het mislopen van het EK in Frankrijk én het WK in Rusland zijn de zware dieptepunten van mijn carrière." Blind maakte zodoende tot dusver op 28-jarige leeftijd en na 52 A-interlands slechts één eindtoernooi mee: het WK in Brazilië. Het toernooi waarin hij dé pass op dé goal van Robin van Persie gaf en zelf in de troostfinale scoorde. "Ik sta misschien te weinig stil bij zulke mooie momenten. Dat komt waarschijnlijk omdat nu de teleursteling van het missen van het WK overheerst. Want zo'n toernooi kan je heel veel brengen."

Na de interlands tegen Slowakije en Italië gaat Blind op vakantie. "Het liefst naar een plek waar geen tv is en amper internet", besluit de linkspoot van Manchester United. "Het zal lastig zijn om weinig mee te krijgen van het WK, maar ik ga er in ieder geval niet voor zitten."

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
0
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
14
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
50
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
2
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Buitenspelgoal
 
27
22 mei 2018 om 07:36
Kwalificeer je volgende keer dan. Haal collectief je niveau, want we hebben echt wel een selectie waarmee je een eindronde kunt halen. Daar heb je echt niet alleen een selectie van Robbens, van Persies en Sneijders voor nodig. Afgelopen kwalificatieronde was het gewoon niet goed genoeg, al helpt het natuurlijk ook niet als je zoveel pech hebt (wie kent inmiddels niet het beroemde afgekeurde Dost doelpunt en de blunder van Lloris?). Overigens zou ik het meer waarderen als onderling resultaat zwaarder meeweegt dan doelsaldo. Uiteindelijk waren wij onderling gewoon beter dan Zweden, wat ik meer als een bewijs van kunde zie dan Zweden die de lokale voetbaldwerg in de poule met grotere cijfers oprolt. Ik kan eerlijk gezegd ook niet wachten tot na het WK, als de officiele wedstrijden weer beginnen voor Oranje. Nogmaals, we hebben echt wel een selectie waarmee het kan. Misschien niet meer de wereldtop van weleer, maar met jongens als Cillessen, De Vrij, Van Dijk, Ake, Blind, Wijnaldum, Strootman (als ie zijn niveau haalt), Propper, Depay, Promes en talentvolle jongens als De Ligt en vd Beek moet het toch gewoon kunnen. Met Koeman hebben we in ieder geval weer een ervaren man aan het roer. Ik zeg voorzichtig dat ik er wel vertrouwen in heb, nu maar hopen dat Oranje dat zelf ook heeft.
 
Busi
 
14
22 mei 2018 om 08:20
Zolang landen als Ijsland en Hongarije zich wel plaatsen en Nederland niet, dan kun je gewoon concluderen dat het een blamage is. Maar goed dat kan gebeuren. Daarom vind ik het mislopen van Euro 2016 nog wel kwalijker dan dit wk. In deze wk cyclus ging gewoon letterlijk alles mis van de goal van Dost in Stockholm tot en met de onbegrijpelijke overwinningen door Zweden op Frankrijk en Luxemburg.. We blijven wel doen alsof het los van dat allemaal onze eigen schuld is, maar als je die eerste pot tegen Zweden gewoon had gewonnen door die goal was er geen mogelijkheid geweest dat we het wk misliepen. Kortom is dit wk slechts een incident imo en het mislopen van het ek in tegenstelling een wanprestatie. Ik hoop het niet alleen, ik ge ervan uit dat we het ek halen van 2020.
 
Buitenspelgoal
 
7
22 mei 2018 om 08:26
Eigenlijk het enige wat we fout hebben gedaan tijdens afgelopen wk kwalificatie was de uitwedstrijd tegen Bulgarije. Echter kwam daar ook pech bij kijken. Hoewel de beruchte De Ligt basisplaats (die veel te vroeg kwam en nooit op zo`n belangrijk moment had moeten plaatsvinden) natuurlijk een kapitale fout was van Blind, vond die basisplaats Ãâ¼berhaupt pas plaats omdat er een hele rits verdedigers geblesseerd waren. Je zou nog kunnen zeggen dat voor het doelsaldo met 4-0 verliezen van Frankrijk ook geen topidee was, hoewel daar verliezen sowieso al een realistisch scenario was. Van doelsaldo had het nooit mogen afhangen. Overigens wel een kanttekening dat Italiã£â« zich net zo hard blameerde tegen Zweden. Wat dat betreft gun ik Zweden weinig komend WK, want die hebben alles, maar dan ook werkelijk alles mee gehad. Je vergeet haast dat wij ook nog tegen Italiã£â« hadden gemoeten als wij ons hadden geplaatst voor de play-offs. Een Italiã£â« dat zijn niveau haalt is voor ons natuurlijk ook nog geen zekerheidje. Maar goed, voor volgende keer zijn wel meer zaken helder. De eerste doelman lijkt vast te staan, we hebben een formatie op het oog die goed aansluit op de aanwezige kwaliteiten, een aantal internationals heeft stappen gemaakt (De Ligt is nu basiswaardig, Van Dijk nu een topverdediger, De Vrij idem dito, Depay leeft weer op, Cillessen is enorm gegroeid in Barcelona en Propper bewijst al een tijdje een ideale selectiespeler te zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan).
 
Busi
 
5
22 mei 2018 om 08:57
Hmm ja ik weet t niet zeker maar vgm hadden wij Italie ontlopen dmv status. Maar goed aan de andere kant toch ook juist knap van de Zweden zou je zeggen. Ze zijn toch de lachende derde en de beleving is er wel dat moet ik ze nageven!
 
Japie_Krekel
 
0
22 mei 2018 om 11:29
@busi Ijsland bv heeft wel een Sigurdsson die daar heel veel voetbal in de ploeg brengt. die hebben wij helaas niet. Ziyech had de ontbrekende schakel kunnen zijn maar door de Knvb en Blind zijn we die helaas kwijt
 
Nijogeth
 
2
22 mei 2018 om 14:31
Door de KNVB en Blind zijn we Ziyech kwijt? Dat is natuurlijk onzin. Ziyech werd onder Hiddink al eens opgeroepen, maar haakte toen geblesseerd af. Moet een bondscoach dan alsnog als een puppy er achteraan blijven lopen of kan deze er vanuit gaan dat zo'n speler voor Nederland wil spelen? In mijn ogen is dat het laatste.
 
Japie_Krekel
 
1
22 mei 2018 om 15:15
@nijogeth na de oproep van Hiddink heeft Blind hem steevast genegeerd omdat zijn maatje Van Basten nog verbolgen was over een kritisch interview van Ziyech over hem. Ziyech is toen op persoonlijke en niet sportieve gronden niet geselecteerd en omdat hij geirriteerd was doordat hij zwaar onterecht gepasseerd was heeft hij voor Marokko gekozen in de hoop daar wel serieus genomen te worden. inmiddels is hij ook de grote man in dat elftal geworden, iets waar hij bij ons ook tot zou kunnen uitgroeien als Blind en Van Basten capabel waren als coaches of als de Knvb gewoon had ingegrepen
 
Japie_Krekel
 
0
22 mei 2018 om 22:29
@buitenspelgoal die Zweden hebben Frankrijk 5 punten afgesnoept waar wij 2 keer kansloos verloren van die Fransen. dan is Zweden naar mijn mening gewoon volledig terecht naar het EK. en dan ook nog Italie uitschakelen. echt een superknappe prestatie, zeker gezien het feit dat ze niet overlopen van kwaliteit
 
Ypuh
 
1
22 mei 2018 om 09:20
Het is zeker een blamage dat we ons niet geplaatst hebben als je kijkt naar de landen die er wel staan. Maar volgens mij hebben we het afgelegd tegen Zweden(?) dit WK en dat zijn natuurlijk ook geen koekebakkers meer t.o.v. Nederland. Kijk daarnaast eens naar de spelers die Spanje en Frankrijk thuislaten: Lacazette, Martial, Martinez, Benzema, Fabregas, Ben Arfa, Morata, Bellerin, Coman, Rabiot, Sakho, Sissoko, Digne, Zouma, Payet en zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarschijnlijk zou je met de afvallers van Spanje en Frankrijk gewoon wereldkampioen (kunnen) worden als die op elkaar ingespeeld zijn. Met 3 namen uit dat rijtje zou je je als Nederland zijnde ook gewoon makkelijk geplaatst hebben.
 
Japie_Krekel
 
0
22 mei 2018 om 11:27
@buitenspelgoal natuurlijk heb je dat soort spelers wel nodig. zonder creativiteit en individuele klasse in je elftal word het gewoon heel moeilijk. ik zeg niet dat we ons niet kunnen plaatsen maar gezien het gebrek aan voetballend vermogen in ons elftal voorspel ik wel weer een loodzware kwalificatie
 
Japie_Krekel
 
5
22 mei 2018 om 11:30
@hangover96 als balletje breed, balletje terug Blind de beste man is van de kwalificatie zegt dat eigenlijk gelijk al alles over het mislopen van dat toernooi
 
Japie_Krekel
 
1
22 mei 2018 om 22:26
@jannijhof het is onterecht om deze matige selectie inderdaad af te rekenen op het feit dat we 2 keer een eindronde mislopen omdat we kwalitatief niet heel geweldig zijn maar supporters zijn opportunistisch en balen ervan dat we na het EK ook het WK mislopen. misschien niet geheel terecht maar ik kan de teleurstelling wel snappen
 
XAJAcfa
 
0
22 mei 2018 om 08:28
Hoop voor Blind dat hij naar een leuke ploeg gaat. Bijvoorbeeld AS Roma, maar als hij daar heen gaat en hij komt op het middenveld ipv verdediging zijn ze gelijk de zwakste schakel kwijt (strootman). Dan gaat AS er zeker twee stappen op vooruit.
 
Japie_Krekel
 
4
22 mei 2018 om 11:31
@xajacfa Blind en Strootman zijn exact hetzelfde type spelers. spelers die geen enkel risico in hun spel leggen, alles breed en terug spelen waardoor het spel zwaar vertraagd word. daar word AS Roma echt niet beter van
 
Nijogeth
 
1
22 mei 2018 om 14:33
Alleen Blind vind ik tactisch een heel stuk beter en slimmer. Hij is daarentegen wel wat langzamer, maar dat kan hij met zijn slimheid compenseren.
 
Sanderr
 
0
23 mei 2018 om 10:44
Blind die alles breed en terug speelt, volgens mij zie jij hem niet heel vaak spelen of wel? Keurig tikkie breed ook tegen Spanje die hij van 50+ meter exact bij RvP op de kop legt, later in die wedstrijden gaf hij nog een paar erg goede ballen in de diepte. Blind is een van de beste passers van onze selectie. Mensen die steeds spreken over breed en terug moeten echt wat meer voetbal kijken, dit is een waanidee in jouw hoofd, niet de werkelijkheid!
 
Japie_Krekel
 
0
23 mei 2018 om 16:09
@sanderkoevoets en weer alleen dat ene voorbeeld van die pass van Blind op Van Persie van inmiddels al weer 4 jaar terug. frappant dat iedereen die wil beweren dat Blind niet alles breed en terug speelt ook steeds enkel en alleen die ene pass vooruit kan noemen als voorbeeld als hij zoveel geweldige ballen vooruit heeft gespeeld noem mij dan nog eens wat voorbeelden wat de Blind die ik bij United zag spelen speelde echt zelden een bal diep
 
Nicollevan Emm
 
1
22 mei 2018 om 08:33
lieve god nog aan toe, wat een depressieve uitspraak, Je kunt toch ook WK kijken en er van gaan leren, hoe je het wel moet doen. Als Blind nu eens zich een leider toonde en een goed voorbeeld gaf aan de jongere mannen/jongens die er nu aan gaan komen, i.p.v. zielig zitten te jammeren.
 
Ypuh
 
1
22 mei 2018 om 09:24
Nou sorry hoor, maar de Wk's en Ek's zijn gewoon het hoogst haalbare voor een voetballer. Waar je in de CL een ticket kunt 'kopen' en ieder jaar een kans krijgt, zul je hem op het EK en WK echt moeten verdienen met de spelers die er op dat moment zijn. Daar speel je ook niet om het geld, maar de eer. Inmiddels doen er iets van 64 landen mee en is het dus bijna een grotere prestatie om niet mee te mogen doen dan wel, maar ik kan begrijpen dat je hier goed ziek van bent. Helemaal als het 2x op rij gebeurd, terwijl je groot geworden bent met TV beelden van Oranje leeuwen die wél lieten zien dat Nederland kon voetballen.
 
Japie_Krekel
 
1
22 mei 2018 om 12:06
Blind mag natuurlijk balen maar hij moet gewoon realistisch zijn en begrijpen dat we een mindere lichting hebben waarmee je inderdaad makkelijk een eindronde kan mislopen. in de Oranje teams waar jij het over hebt had een voetballer als Daley Blind niet eens geselecteerd geworden omdat je toen spelers had die twee klassen beter waren
 
Sanderr
 
0
23 mei 2018 om 10:47
Er doen, zoals al tig edities op rij bij het WK, 32 landen mee. Ik weet niet hoe jij ineens bij 64 komt maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op!
 
Japser
 
1
22 mei 2018 om 08:47
Zie NL ook zich hierna niet kwalificeren met deze zware poule. De afvallers bij het Franse elftal vormen samen nog een sterker elftal dan Oranje...
 
kleinegeneraa7
 
2
22 mei 2018 om 09:12
Dus de poule is al bekend?
 
Elvs
 
1
22 mei 2018 om 09:07
Er komt naast de Nations league ook nog een normale kwalificatie poule he. En die zijn volgens mij nog niet bekend...
 
Janvan de Hee
 
1
22 mei 2018 om 15:09
Ik lees dat het een blamage is dat landen als Hongarije en IJsland naar het EK gaan in plaats van Nederland.Deze landen zijn echter wel boven Portugal geëindigd in hun poule.Europees kampioen en de huidige nummer 4 van de wereld.Daarnaast heeft Nederland zijn laatste onderlinge EK kwalificatieduels met 2-0 uit en thuis met 1-0 verloren tegen IJsland.Nederland heeft het in een zwakke poule onder een slechte coach Blind gewoon dramatisch gedaan.
 
Japie_Krekel
 
0
22 mei 2018 om 15:18
@janvan de hee dat lag niet alleen aan Blind natuurlijk maar meer aan de spelers. Janmaat die een bal totaal onnodig in eigen doel kopt. Cilissen die liep te blunderen bij een afstandsschot van Turkije. aan die persoonlijke fouten van spelers kan Blind ook weinig doen. het enige dat ik Blind echt kwalijk neem is dat hij Ziyech niet selecteerde