Daley Blind: 'Hij moet zijn hart volgen, wij gaan geen extra druk opleggen'
Zaterdag, 8 juni 2019 om 18:54

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op de finale van de Nations League tegen Portugal van zondag. Op de persconferentie in Estádio do Dragão was zaterdagavond veel internationale pers aanwezig en werd Georginio Wijnaldum en Daley Blind gevraagd naar de krachtmeting met Cristiano Ronaldo. De internationals van Oranje benadrukten dat ze niet louter tegen Ronaldo spelen, maar tegen een sterke ploeg.

"Natuurlijk kent iedereen zijn kwaliteiten, maar het is aan ons om het volledige Portugese team af te stoppen", stelde Blind. Wijnaldum gaf toe 'blij' te zijn om tegen Ronaldo te kunnen spelen. "Je wilt altijd tegen de beste spelers ter wereld uitkomen en daar hoort hij duidelijk bij. Het is voor ons een grote test om hem af te stoppen, maar we zien er allemaal naar uit om tegen Portugal en Ronaldo te spelen. Hij heeft een grote invloed in de ploeg, maar ze hebben meer goede spelers."

De internationals van Oranje werden ook gevraagd naar ploeggenoot Virgil van Dijk, die momenteel een van de favorieten is bij de bookmakers om de Ballon d'Or te winnen. De verdediger won een week geleden de Champions League met Liverpool en kan zondag ook een prijs pakken met Oranje. "Hij heeft een heel goed seizoen achter de rug. Voor ons is hij de beste verdediger ter wereld", aldus Wijnaldum.

"Als je zijn seizoen ziet, verdient hij de Ballon d'Or absoluut. Maar het is niet aan ons om dat te beslissen. We houden ons niet echt bezig met de Ballon d'Or of met andere individuele prijzen.", voegde de middenvelder daaraan toe. Blind noemde het 'fijn' om naar Matthijs de Ligt en Van Dijk te spelen. "Matthijs is een groot talent en Virgil toont zijn kwaliteiten het gehele seizoen." Op transfergebied raadde Blind zijn ploeggenoot De Ligt aan om zijn hart te volgen. "Hij is een groot talent dat overal kan spelen. Het is aan hem. Wij willen niet meer druk op hem leggen."

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
   
17:59
17:59
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
0
   
17:56
17:56
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
0
   
17:41
17:41
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
3
   
17:31
17:31
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor collega-aanvaller
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Arnavut1
 
1
8 juni 2019 om 19:14
Ik denk dat ze de prijs zullen uitreiken aan Messie en zou me verbazen als v. Dijk hem zou pakken. Al zou ik het hem wel gunnen en verdiend hij hem ook. De beste verdediger tegen de beste aanvaller (all rounder).
 
FutureBoss
 
6
8 juni 2019 om 19:30
Toch kun je ergens niet om Van Dijk heen als je zijn seizoen ziet (mits hij de nations League wint). CL gewonnen, Nations League mogelijk winnen, absurd aantal punten gehaald in de PL. Als Messi de Copa America wint mag hij van mij naar Messi, maar mocht dat niet het geval zijn zou ik Van Dijk een logische keuze vinden. Messi heeft te vaak op het moment supreme gefaald dit seizoen, waar van Dijk echt ontzettend constant is geweest. Wellicht ook makkelijker als verdediger, maar toch. Het falen in de Copa del Rey en de CL kan Messi zeker de das om doen als Argentiniƫ de Copa America niet wint, en Nederland de Nations League wel.
 
Skeuomorf
 
9
8 juni 2019 om 19:46
Lol Messi heeft dit seizoen de meeste goals in de CL en La Liga gemaakt. Heeft bovendien het vaakst gescoord in de knock out fase. Thuis leidde hij z'n ploeg naar een 3-0 voorsprong tegen Liverpool en gaf hij z'n ploeggenoten de kans op de 4e of 5e. In de uitwedstrijd was Messi bij alle 8 schoten van Barcelona betrokken, maar faalde juist zijn teamgenoten. Als je nuchter durft te stellen dat Messi dit seizoen vaak heeft gefaald dan heb je echt geen enkel verstand van zaken.
 
Skeuomorf
 
1
8 juni 2019 om 19:48
Daarbij is Argentiniƫ ook niet echt kanshebber dit seizoen voor de Copa America. Verdediging en middenveld zijn te zwak, dat hebben we tijdens WK en daarvoor al gezien
 
caribbean
 
2
8 juni 2019 om 19:31
Hoezo verbaast als hij het zou pakken? Als je kijkt naar wat Liverpool was voordat van dijk daar speelde en hoe stabiel ze nu zijn met name verdedigend dan denk ik dat vele zich vergissen in de invloed dat van dijk daar heeft gehad. Liverpool is sinds de komst van van dijk een serieuze titel kandidaat en wint de CL. Tuurlijk is Messi van buiten caterogie maar als je ziet wat van dijk teweeg heeft gebracht sinds hij in het verdediging staat van Liverpool staat is uitzonderlijk en bizar te noemen.